Sự trả giá nghiệt ngã của đàn em Khánh “trắng”

Khi Khánh “trắng” bị bắt giam, gần 200 con người nằm trong sự cai quản của “ông trùm” này tại Nghiệp đoàn bốc xếp chợ Đồng Xuân (Hà Nội) ngày ấy cũng theo đó là tan tác.

Giờ, thật khó có thể rành mạch tất cả chừng đó thân phận. Chỉ biết rằng, nhiều đệ tử của Khánh “trắng” sau công tác điều tra mở rộng của cơ quan công an đã theo “ông trùm” vào khám. Một số đối tượng dạt đi nơi khác tìm đất làm ăn để rồi cuối cùng lại đưa chân vào tù. Và, một con số không nhỏ những người không bị ảnh hưởng bởi tội ác của Khánh “trắng” – tức không bị công an cho vào sổ đen – đã tìm đường mưu sinh cho mình. Tuy nhiên, hầu hết trong số họ khó khăn trong việc hòa nhập cộng đồng và tìm kiếm việc làm. Chưa hết, không ít người phải gánh chịu những hệ lụy của một thời không phân biệt thiện – ác, hay nói cách khác họ đang phải trả giá trước luật đời “đời cha ăn mặn, đời con khát nước”.Không thể nhấc chân khỏi bùn đen

Khác với T “con”, T “săm”, Đ “chính ủy”, S “lùn”… Th “trọc”, L “nổ” và V “đồng” có vẻ “hợp phong thủy” với nhà tù hơn. Trong giang hồ có một quy định bất thành văn. Đã là anh em, chiến hữu, chịu ơn, nợ tình của nhau thì phải có trách nhiệm thăm nuôi bạn khi bạn ở tù. Những đàn em thân cận của Khánh “trắng” đã từng đối xử với nhau như thế. Như cách mà Khánh “trắng” đã từng làm với quân của mình khi đang là “ông chủ” của Nghiệp đoàn bốc xếp.

Theo V.M – đệ tử một thời của Khánh “trắng”, hầu hết các đối tượng đi theo Khánh “trắng” đều “xuất thân” như nhau. Tức là có tiền án, tiền sự mới được “ông trùm” chiêu nạp vào Nghiệp đoàn “làm việc”. Sau khi chịu “trách nhiệm” là vào tù cùng đợt với Khánh “trắng”, một số đàn em thân tín của Khánh đã chấp nhận thực tế là “ông trùm” đã hết thời nên khi ra tù, họ phải tự tìm việc làm, tự lo cho bản thân mình bằng cách hướng thiện. Không ít đàn em khác của Khánh vẫn tiếp tục con đường tội lỗi xưa cũ để tiếp tục vào tù lần 3, lần 4, thậm chí lần 5. Thời gian mỗi lần vào khám của đám đệ tử này chỉ một vài năm, nhưng việc liên tục ở tù thay cho ở nhà như thế khiến người ta liên tưởng tới những con người lạc lối mãi không thể nhấc chân ra khỏi vũng bùn.

 

khanh trang giaoduc.net .vn Trùm giang hồ Khánh trắng: Sự trả giá nghiệt ngã của đàn emKhánh “trắng” (dấu X) và đồng bọn tại tòa.

 

T “con” kể: Trong số đàn em của Khánh “trắng” trước đây thì L “nổ” là một con ngựa bất kham. Tất cả anh em đều ít nhất một lần cầm dây cương, chỉ mặt, đặt tên để nó bỏ cái thói côn đồ, về với cuộc sống bình thường, biết mình là ai, mình đang đứng ở đâu… L bỏ qua tất cả lời khuyên. L “nổ” nói với giọng bất cần: “Kệ tôi, các người không đủ tư cách dạy tôi. “Đại ca” (tức Khánh “trắng”) chết là hết, tôi sống cuộc đời của tôi, không cần các người quan tâm”. Theo liệt kê của T “con”, thì L “nổ” đã vào tù hơn T “con” 3 lần. Tức T “con” ở tù 2 lần thì L “nổ” đã ở tù 5 lần.

T “con” cũng cho biết, sau khi ra tù được vài tháng, biết tin anh Khánh bị thi hành án, L “nổ” đi đêm ở khu gầm cầu Long Biên, bị đám giang hồ chíp chíp “hỏi thăm”. L “nổ” không kiềm chế được đã đánh nhau với chúng, làm một thằng bị thương với tỉ lệ thương tật 15%. Thằng bé này đang tuổi vị thành niên. Chắc chắn, chúng không biết L “nổ” là ai và càng không quan tâm gì tới cái tên Khánh “trắng”. L “nổ” tức, thế là đánh nhau. Mấy thằng chip hôi bị L “nổ” đánh, máu me đầy người. Lúc đó, L “nổ” có vẻ hả dạ lắm. Khi bị cơ quan chức năng tra hỏi thì mới té ngửa ra, làm gì có tiền mà đền, mà thương lượng. Biết tin, một số anh em vì tình xưa nghĩa cũ giúp đỡ nhưng L “nổ” không nhận, đuổi, quát anh em: “Tôi làm, tôi chịu, mặc kệ tôi với đời”. Hết thuốc chữa, L “nổ” trượt dài trong tội lỗi, dù rằng, cái lỗi đó tự mình khắc phục được, nếu như tự điều khiển được chính mình.

Vật vã làm người lương thiện

Quen được “ông trùm” Khánh “trắng” bao bọc bằng cách “chỉ đâu, đánh đấy”, nên sau khi Khánh “xộ” khám, phần lớn đám đàn em của Khánh khó tìm được việc làm độc lập, nhất là những đối tượng nhiều tiền án tiền sự. T “con” nói: “Những đàn em thân cận với Khánh chỉ có hơn chục thôi. Lúc đó họ cũng vào tù với Khánh nên chưa thấu cái nỗi khổ tìm việc của những anh em trong Nghiệp đoàn cũ. So với người bình thường, những người này có một quá khứ bất hảo hơn, nhưng họ cũng cần duy trì cuộc sống. Họ không có lỗi, đánh đồng họ với những kẻ máu mặt, quả thật, không công bằng với họ”.

T “con” bình thản bình luận: “Họ bị người đời miệt thị, xa cách là chuyện đương nhiên, còn trong giang hồ thì “giậu đổ bìm leo”. Thằng Tiến, thằng Hưng, thằng Đàn… là công nhân bốc xếp thôi, chúng chẳng ân oán giang hồ với ai. Vậy mà khi anh Khánh “đổ”, “đội mới” quản lý khu vực này (tức chợ Đồng Xuân, chợ Long Biên, khu bãi, gầm cầu), đã không thu nạp chúng nó. Chúng nó biết thân, biết phận đã không lai vãng đến những khu vực nhạy cảm mà chuyển sang hành nghề xe ôm, kiếm sống qua ngày. Tuy nhiên, họ vẫn không yên thân, vẫn phải dạt đi nơi khác sống”.

Theo T “con”: Sau khi “sự nghiệp” của Khánh “trắng” sụp đổ, tất cả “quân” của Khánh đều phải vật lộn (đúng nghĩa) với đời để mưu sinh, có người đã đến đường cùng phải chấp nhận số phận là trắng tay, có người tự cứu được mình để tìm đến sự bình an, thanh thản. Song, tất cả những con người ấy phải trải qua những đắng cay, nghiệt ngã như một sự trả giá cho lỗi lầm mà mình đã gây ra trước đây.

Tù nhân mong tránh được nghiệp chướng

“Người phương Đông làm gì cũng nghĩ đến nhân – quả” – tôi giật mình khi nghe T “con” nói đến điều này. Hóa ra, trong con người đã từng ngổn ngang những mưu đồ hiểm ác của giang hồ ấy vẫn còn một con đường cho cái thiện đi về. Quả thật, nó tương phản với những hình xăm kỳ quái trên người, trên tay T “con”. Rồi T “con” trải lòng: “Tôi vẫn là thằng đàn ông có phước lớn. Sau bao lỗi lầm, tôi vẫn có một gia đình hạnh phúc, có những đứa con ngoan và làm được những việc mình thấy là có ích cho cuộc sống hiện tại – để trả nợ cho đời. Phần lớn anh em của tôi trong Nghiệp đoàn trước đây, bây giờ đối mặt với nghiệp chướng”.

T “con” kể: Thằng oắt con nhà Đ “chính ủy” hỉ mũi chưa sạch đã đòi làm “ông trùm” nên bị chém thương tích đầy mình. Con gái Đ bỏ nhà đi bụi, bán dâm, môi giới mại dâm, chẳng biết bị bắt khi nào. Vợ Th “trọc” thì bán hết đồ đạc, tài sản rồi bỏ chồng, bỏ con đi theo trai, hết tiền, thân tàn ma dại thì quay về ăn vạ chồng, con… B thì có cái khổ chẳng giống ai.

B có một mụn con trai, đầu tư cho nó học hành nhưng không ổn, 16 tuổi đã phải vào trường giáo dưỡng. B cứ tưởng sau lần đó con mình sẽ tỉnh ngộ. Ai dè, B răn dạy nó, nó quay ra “hạch sách” bố rằng: “Ông tội lỗi đầy người, ông dạy được ai. Tôi là cái quả nhân do ông tạo nên đấy. B “sốc” đến mức phải nhập viện. Thế có đắng lòng, có uất không? B nhờ anh em đến khuyên giải “cậu trời”. Ai đến nó cũng đuổi, nó bảo: “Cháu lớn rồi, cháu tự biết phải làm gì. Việc nhà cháu, không cần bác, chú can thiệp. Mọi người thì hơn gì bố cháu mà dạy cháu”. B kêu nhiều quá, tôi phải nhờ anh em giang hồ đến dạy cho “cậu trời” bài học phủ đầu. Thằng bé có vẻ tiến bộ hơn, nhưng chẳng biết nó giả vờ hay thật. Đã vài tháng không thấy B kêu ca gì. Hy vọng, “cậu trời” ấy đã biết nghe lời”.
Tôi hỏi: “Số anh em cũ có thường xuyên gặp gỡ, giúp đỡ nhau không?”, T “con” bảo: “Có điều kiện là giúp, chẳng ai nề hà gì, nhưng những anh em có cuộc sống bình thường thì họ không muốn dính dáng đến giang hồ nữa. Có người còn bán nhà, bỏ đi đâu đó lập nghiệp vì không muốn ai biết đến quá khứ của mình”.

94 thoughts on “Sự trả giá nghiệt ngã của đàn em Khánh “trắng”

 1. I just want to say I am all new to blogging and really enjoyed your blog site. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You amazingly have wonderful article content. Bless you for sharing your web site.

 2. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

 3. I have learn a few just right stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you set to create this sort of magnificent informative web site.

 4. I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 5. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 6. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 7. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is great blog. An excellent read. I will definitely be back.

 8. Wonderful paintings! That is the type of information that are supposed to be shared around the web. Disgrace on the seek engines for not positioning this post higher! Come on over and discuss with my website . Thank you =)

 9. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

 10. I do agree with all of the ideas you’ve presented on your post. They’re very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very short for starters. Could you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post.

 11. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 12. hello there and thank you for your information – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, as I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon..

 13. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent information being shared freely out there.

 14. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

 15. Excellent weblog here! Also your website so much up fast! What web host are you the use of? Can I am getting your associate link on your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 16. Very good info can be found on weblog . “There used to be a real me, but I had it surgically removed.” by Peter Sellers.

 17. Thanks for sharing excellent informations. Your website is so cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply could not come across. What a perfect web-site.

 18. Just desire to say your article is as astounding. The clarity in your post is simply nice and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

 19. obviously like your website but you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality nevertheless I¡¦ll certainly come back again.

 20. whoah this blog is great i love reading your posts. Keep up the great paintings! You recognize, lots of individuals are looking round for this information, you could aid them greatly.

 21. I needed to compose you this very little remark to be able to thank you very much once again for your personal splendid opinions you’ve featured in this article. It has been extremely generous of you to allow unreservedly all that numerous people could have offered as an electronic book to earn some dough for their own end, principally seeing that you might have tried it in the event you desired. Those suggestions additionally worked to provide a easy way to be certain that other people online have the same eagerness the same as my very own to grasp a whole lot more when it comes to this issue. Certainly there are numerous more pleasurable situations in the future for folks who scan through your blog post.

 22. I do consider all of the ideas you’ve presented for your post. They are very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are too short for novices. Could you please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.

 23. Needed to draft you the tiny note to finally say thanks a lot the moment again on the gorgeous basics you have contributed at this time. It’s really strangely open-handed with people like you to make easily exactly what some people would have marketed as an e book in making some dough for themselves, mostly now that you could have done it if you wanted. The suggestions in addition worked like the good way to be aware that someone else have the same keenness just like my personal own to see a great deal more on the subject of this issue. I’m sure there are a lot more enjoyable occasions ahead for those who read your website.

 24. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 25. My partner and I stumbled over here different website
  and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to looking into your web page
  for a second time.

 26. Can I simply just say what a relief to uncover an individual who actually understands
  what they’re discussing on the web. You certainly realize
  how to bring an issue to light and make it important. More people ought to look
  at this and understand this side of the story. I was surprised you
  are not more popular since you most certainly have the gift.

 27. I have learn several good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you place to make one of these fantastic informative website.

 28. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I will learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

 29. I am not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

 30. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!

  Just wanted to say I love reading your blog and look forward
  to all your posts! Keep up the outstanding work!

 31. I simply want to mention I am beginner to blogging and certainly enjoyed your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your blog post . You surely have outstanding well written articles. Thank you for revealing your webpage.

 32. I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

 33. I will right away grasp your rss feed as I can not find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me understand so that I could subscribe. Thanks.

 34. Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I am trying to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 35. rxyvle,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

 36. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 37. I have actually been trying to find blog sites where blog owner covers penis augmentation or at the very least explores the topic of penis enhancement with an independent and serious voice. What are the leading blogs of this kind?.

 38. Thank you a lot for sharing this with all people you really recognize what you are talking approximately! Bookmarked. Please also consult with my site =). We will have a link change arrangement between us!

 39. I have been examinating out many of your articles and i can state pretty nice stuff. I will definitely bookmark your website.

 40. fvwwbvefed Yeezy Shoes,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

 41. I must convey my passion for your generosity supporting those individuals that actually need help on this one content. Your personal dedication to getting the message across has been amazingly helpful and has regularly allowed those much like me to get to their dreams. Your own helpful help and advice indicates a lot to me and a whole lot more to my peers. Warm regards; from everyone of us.

 42. Excellent site. A lot of useful info here. I am sending it to several pals ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks for your sweat!

 43. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 44. hello there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

 45. I like Facebook, but I dislike that their notes area isn’t as attractive as MySpace’s blog sites. I have actually just recently moved a blog site from MySpace to Facebook utilizing the “share” icon located below each blog site … Nonetheless, I do not such as the method it shows up on my Facebook page. Exist any kind of far better ways to import my blog sites?.

 46. The European Commission said on Friday that Volkswagen, BMW and Daimler violated antitrust laws and jointly delayed the launch of two emission purification systems between 2006 and 2014. Margrethe Vestager, the EU’s top official in charge of competition, said in a statement that companies can work together to improve products, but can’t agree not to compete for quality.

 47. I just recently started a blog site, as well as I was just asking yourself how individuals have advertised their blog sites online to obtain more followers so you aren’t just typing to absolutely nothing out in the net?. Oh, as well as for my blog, I don’t actually want my friends to be my fans, unless they discover it by themselves. My blog site is about something that most of my close friend’s can’t truly assist me with. (Digital photography is the main topic).

 48. I am really impressed with your writing skills as well as with
  the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?

  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a
  nice blog like this one today.

 49. Hey there just wanted to give you a quick heads up and
  let you know a few of the pictures aren’t loading correctly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same
  outcome.

 50. Warren has received positive reviews for her appearances at CNN town halls on the campus of Jackson State University, a historically black college in Mississippi, and at Harvard, where Warren has taught as a law professor. Warren still lags in most polling, a topic she touched on during her She the People discussion when asked about concerns that primary voters might be afraid a woman wouldn’t be a strong candidate against Trump.

 51. Pingback: Nike
 52. Hello, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 53. I am not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

 54. Hi there, You have done an excellent job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

 55. Whats up very nice site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also¡KI am glad to search out a lot of useful info here in the post, we want work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 56. Hiya very nice blog!! Guy .. Beautiful ..
  Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally?
  I’m happy to seek out numerous helpful information here in the post,
  we’d like work out extra techniques on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 57. botqcdzeqg,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will irxoncoe,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

 58. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon..

 59. I intended to send you this bit of word to finally thank you very much the moment again relating to the nice advice you have contributed on this page. It has been certainly particularly open-handed with people like you to offer extensively just what a lot of people would have distributed for an ebook to make some dough for their own end, mostly since you might have done it in case you wanted. These creative ideas as well acted to provide a great way to be sure that other people online have the identical passion just like my very own to learn a little more when considering this issue. I am certain there are some more pleasurable periods up front for those who see your blog post.

 60. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. A great read. I will certainly be back.

 61. I just want to say I am just beginner to blogs and definitely enjoyed this web-site. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You definitely come with really good well written articles. Thank you for sharing with us your webpage.

 62. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group. Chat soon!

 63. It¡¦s really a nice and useful piece of info. I¡¦m happy that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 64. Actually my blog name is not appropriate to my blog site particular niche. in this time i want to convert my blog to a website with blog owner. yet i do not know if i will do it, then how much will affect my blog site website traffic?.

Comments are closed.