Cathay News

Ấn tượng cô gái Việt có hình xăm phủ kín cánh tay

Nếu như trước kia, hình xăm bị gán với những điều xấu xa và thường xuất hiện trên cơ thể nam giới thì tới nay, cái nhìn của một bộ phận giới trẻ đã thoáng hơn. Có không ít cô gái sẵn sàng chịu đau để có được một hình xăm nho nhỏ trên cơ thể.

Tuy nhiên, không phải ai cũng dám xăm những hình lớn, ở vị trí lộ như Trần Lệ Quyên – nữ thợ xăm đến từ Thái Nguyên với nghệ danh Quyên Hán.

Cái tên này là do ông nội đặt cho vì từ nhỏ, cô bé Lệ Quyên đã có những nét giống người Trung Quốc (Hán). Tới nay, nghệ danh này đã được rất nhiều người trong nghề biết tới.

Trốn nhà đi học nghề xăm

Quyên Hán thích vẽ từ khi còn nhỏ vì mơ ước trở thành nhà thiết kế thời trang. Tuy nhiên, khi đó, mẹ cô luôn ngăn cản, cất hết giấy, bút vì cho rằng “làm sao mà vẽ ra tiền được”. Vì quá đam mê, Quyên vẫn tiếp tục vẽ lên tường, lên bàn…

Cô đến với nghề xăm một cách vô tình khi nghịch ngợm xăm chơi cho các bạn. Từ đó, Quyên phát hiện ra mình có năng khiếu với bộ môn này.

Nghe lời mẹ, Quyên theo học ngành Dược, rồi ngành Du lịch để có đủ bằng cấp tiến thân. Thế nhưng, không cưỡng lại được đam mê, Quyên lại trốn nhà, viết giấy để lại xin mẹ theo học xăm vào năm 2009.

Dần dần, khi thấy được xăm mình không phải sở thích nhất thời của con trẻ và tin tưởng hơn vào khả năng của cô, mẹ Quyên đồng ý cho con đi học và sau này còn rất thích thú khi có nhiều khách hàng tìm đến với con gái mình.

Chính mẹ cô sau này cũng có hình xăm do chính con gái thực hiện. Quyên nhớ lại: “Hình tôi xăm cho mẹ là hình ngôi sao, tượng trưng cho sự may mắn, vì khi đó mẹ tôi đang ốm.”

Tới nay, Quyên Hán đã có 5, 6 năm hoạt động và có chỗ đứng nhất định trong làng xăm Việt Nam. Nữ thợ xăm này cho biết do xuất thân không phải ở một thành phố lớn, nên cô càng phải cố gắng hơn rất nhiều lần để khẳng định tên tuổi.

2

Tới nay, Quyên đã rất tự hào vì giờ đây phong cách của cô đã định hình và được nhiều người yêu thích. Đó là những hình xăm độc và có hơi hướng trừu tượng.

“Tiếng lành đồn xa” – Có những khách hàng nước ngoài cũng tìm đến với cửa hàng của Quyên. Không ít người bay từ TP.HCM ra Hà Nội để được cô xăm, rồi lại bay về.

Nữ nghệ sĩ cho rằng sở dĩ có niềm yêu mến ấy là do cô luôn giữ gìn hình ảnh, phong cách của một người thợ xăm có nghề, có đạo đức và tâm lý với những người tìm đến với mình.

Xăm chỗ lộ không phải vì thích nổi bật

Ngoài đời, Quyên rất hay cười chứ không có vẻ lạnh lùng, bí ẩn như trên ảnh. Tuy nhiên, khi nghe cô kể lại, mới hay cuộc sống của cô gái này không hề bằng phẳng.

Bố mẹ Quyên chia tay từ khi cô 5 tuổi và Quyên ở với mẹ. Càng buồn hơn nữa là năm 2009, cô lại được biết tin mẹ mình mắc căn bệnh ung thư. Khi ấy, Quyên đã quyết định có hình xăm lớn đầu tiên trên lưng: Hình mẹ bồng con. Năm 2013 thì mẹ cô qua đời.

Tới nay, dù đã có kha khá hình xăm ở các vị trí trên cơ thể như 2 cánh tay, đùi, ngực…, cô vẫn không muốn xăm thêm gì vào lưng vì muốn nhường nơi ấy cho hình xăm duy nhất tưởng nhớ về mẹ.

Là con trai có hình xăm đã phải chịu nhiều điều tiếng, nên tất nhiên Quyên phải hứng chịu không ít ánh mắt ngạc nhiên của không ít người, nhất là vào mùa hè khi cô mặc áo cộc. Ngay cả trong gia đình Quyên, vì không có ai làm nghệ thuật nên có những người chưa thể quen với hình ảnh này của cô.

“Ông bà nội tôi chưa thấy vừa mắt, cả một số họ hàng nữa nhưng ông bà ngoại thì rất thích.”Khi Quyên đi trên phố, có người thậm chí còn tưởng cô là… gái làng chơi.

Ấn tượng cô gái Việt có hình xăm phủ kín cánh tay - Ảnh 2

Cũng không ít người đàn ông nghĩ rằng cô dễ dãi và đã ngỏ ý bằng những lời mời gọi khiếm nhã. Số khác lại muốn “chơi” chất kích thích tại quán của Quyên để giảm đau. Tuy nhiên, cô gái này luôn giữ vững lập trường. Quyên khẳng định: “Tôi chỉ nhẹ nhàng từ chối khách vì không muốn mếch lòng ai. Đã xăm trổ mà còn nói nặng lời thì càng dễ bị đánh giá hơn!”

Sở hữu nhiều hình xăm trên cơ thể, Quyên luôn cố gắng lựa chọn phong cách thời trang phù hợp để có hình ảnh đẹp trong mắt mọi người. Trước đây, cô thường theo phong cách thời trang tomboy khỏe mạnh với áo phông, quần jeans đơn giản nhưng cá tính.

“Tôi không muốn mặc cầu kỳ, vì hình xăm đã là trang sức, điểm nhấn rồi.” Gần đây, Quyên cũng đang thử nghiệm với phong cách quyến rũ, gợi cảm để tự làm mới bản thân.

Nổi bật và dễ nhận thấy nhất trên cơ thể cô thợ xăm cá tính này là 2 cánh tay phủ kín mực xăm, quấn quyện vào nhau như một món trang sức lạ thường. Quyên khẳng định mình xăm những chỗ lộ không phải vì thích nổi bật mà chỉ vì chúng luôn gắn với những kỷ niệm, dấu ấn riêng trong cuộc đời cô.

Nữ thợ xăm không khẳng định việc mình có định tiếp tục xăm hay dừng lại tại đây với những “bản vẽ” trên cơ thể.

4

Sở hữu nhiều hình xăm trên cơ thể, Quyên luôn cố gắng lựa chọn phong cách thời trang phù hợp để có hình ảnh đẹp trong mắt mọi người. Trước đây, cô thường theo phong cách thời trang tomboy khỏe mạnh với áo phông, quần jeans đơn giản nhưng cá tính.

“Tôi không muốn mặc cầu kỳ, vì hình xăm đã là trang sức, điểm nhấn rồi.” Gần đây, Quyên cũng đang thử nghiệm với phong cách quyến rũ, gợi cảm để tự làm mới bản thân.

Nổi bật và dễ nhận thấy nhất trên cơ thể cô thợ xăm cá tính này là 2 cánh tay phủ kín mực xăm, quấn quyện vào nhau như một món trang sức lạ thường. Quyên khẳng định mình xăm những chỗ lộ không phải vì thích nổi bật mà chỉ vì chúng luôn gắn với những kỷ niệm, dấu ấn riêng trong cuộc đời cô.

Nữ thợ xăm không khẳng định việc mình có định tiếp tục xăm hay dừng lại tại đây với những “bản vẽ” trên cơ thể.

Chờ đợi một người đàn ông tin mình

Theo lời Quyên kể, có những cô gái thích xăm thật nhiều vì nghĩ rằng như thế sẽ có nhiều người đàn ông vây quanh. “Trên thực tế, khi nhìn thấy một cô gái xăm trổ, một số thì sợ không dám tới gần, số khác thì chỉ thích sự độc, lạ hay vì ham muốn, chứ chưa chắc đã là tình yêu.” Chính vì vậy, Quyên luôn trò chuyện và tư vấn thật kỹ lưỡng cho các khách hàng nữ trước khi hạ máy xăm cho họ.

Ấn tượng cô gái Việt có hình xăm phủ kín cánh tay - Ảnh 4

Với chuyện tình duyên của riêng Quyên, điều này cũng không phải ngoại lệ. Cho tới nay, hầu hết đàn ông vẫn chưa thực sự tin tưởng và hiểu về nghề nghiệp của của những nữ thợ xăm như cô.

Không ít người cho rằng cô là người chơi bời dù trên thực tế không phải như vậy. Quyên cũng không nghĩ tới việc yêu một người trong nghề vì sợ rằng 2 cá tính mạnh khó hòa hợp với nhau.

Dù vậy, nữ nghệ sĩ này không hề hối hận khi xăm hình trên cơ thể. Cô khẳng định: “Khi đã làm nghề xăm, tức là phải hết mình với nó, tình cảm chỉ là chuyện thứ yếu mà thôi. Tất nhiên, dù xăm nhiều, tôi vẫn là phụ nữ, vẫn thích làm đẹp, mua sắm, tán chuyện và vẫn mong muốn gặp một người yêu mình và thực sự hiểu con người cuộc sống của mình…”

Bên cạnh mơ ước cho đời tư của mình, cô gái này cũng mong xây dựng một hệ thống cửa hàng hoành tráng, chuyên nghiệp như ở nước ngoài, nơi cô được làm việc cùng những bạn bè của mình như một gia đình. Cô cũng muốn mọi người đến với bộ môn nghệ thuật này đều có hình xăm đẹp bởi hình xăm như một “chữ ký”, một dấu ấn, dễ dàng để lại cái nhìn thiện cảm hơn về nghề nghiệp này.

Theo Hạ Vũ (Dân Việt)

81 thoughts on “Ấn tượng cô gái Việt có hình xăm phủ kín cánh tay

 1. I simply want to mention I am all new to blogging and certainly liked your web site. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You amazingly come with remarkable articles. Regards for revealing your blog.

 2. I’ve been building websites for a while now… like 10 years, haha. Just for fun of course. Nothing major. But some people have seen my work and suggested I start a website building business or some sort. How would I go about doing this? I don’t know a whole lot about servers and such but I’m a very fast learner. Could anyone give me a heads up or point me in the right direction of some information on this?.

 3. I want to protect some of the original writing on my website & was wondering how to do this…. a)Can I put the Copyright notation on it without revealing my real name? . b)How do I have proof that it is my original work? How about saving the writing in MS Word?. c)Is there any point in copyrighting the articles/website?.

 4. I¡¦m now not sure where you’re getting your info, however great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thank you for great information I was on the lookout for this information for my mission.

 5. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

 6. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again

 7. Thanks for all your valuable hard work on this website. Debby take interest in getting into investigation and it’s easy to understand why. My spouse and i notice all of the powerful way you present worthwhile tips and hints through your website and in addition foster contribution from other people about this theme then our own simple princess is always becoming educated a lot of things. Have fun with the rest of the year. You are conducting a stunning job.

 8. I do trust all of the ideas you’ve offered to your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are very short for newbies. May just you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

 9. The the next occasion I read a weblog, I really hope so it doesnt disappoint me around brussels. Come on, man, Yes, it was my option to read, but I just thought youd have some thing interesting to state. All I hear can be a lot of whining about something that you could fix if you werent too busy searching for attention.

 10. I really appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 11. I am glad for writing to make you understand what a extraordinary discovery my cousin’s girl experienced reading through your site. She learned a good number of pieces, not to mention how it is like to have a wonderful teaching nature to get many others with ease thoroughly grasp chosen multifaceted subject areas. You really did more than readers’ expected results. I appreciate you for delivering these great, safe, educational as well as unique thoughts on your topic to Evelyn.

 12. I simply could not leave your website prior to suggesting that I really enjoyed the standard info a person supply in your guests? Is going to be again steadily in order to check out new posts

 13. Awsome info and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you folks have any ideea where to employ some professional writers? Thanks 🙂

 14. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 15. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

 16. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very helpful info specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

 17. I think this is one of the most important information for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is great, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 18. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 19. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

 20. I think this is among the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 21. I simply want to tell you that I am just newbie to blogs and actually savored you’re web blog. Likely I’m going to bookmark your blog post . You really come with beneficial articles and reviews. Thank you for sharing your webpage.

 22. I precisely desired to appreciate you all over again. I’m not certain the things I would’ve handled in the absence of the type of tactics shown by you relating to such a subject matter. It absolutely was the daunting case for me, however , considering this professional tactic you processed the issue forced me to weep for joy. Now i am thankful for your service as well as have high hopes you comprehend what an amazing job that you’re doing training many others all through your blog. I am certain you haven’t encountered any of us.

 23. lsfihyvch,Very informative useful, infect very precise and to the point. I’m a student a Business Education and surfing things on Google and found your website and found it very informative.

 24. What i don’t realize is actually how you are not actually much more smartly-liked than you may be right now. You’re so intelligent. You already know thus considerably on the subject of this subject, produced me for my part believe it from a lot of various angles. Its like women and men are not interested unless it is one thing to do with Girl gaga! Your own stuffs great. At all times take care of it up!

 25. Hello my friend! I wish to say that this article is awesome, great written and come with almost all significant infos. I would like to peer more posts like this .

 26. hi!,I love your writing very so much! percentage we keep in touch extra approximately your article on AOL? I require an expert in this house to unravel my problem. Maybe that’s you! Looking ahead to look you.

 27. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 28. Game Killer Apk Download Latest Version for Android (No Ad) … Guess not because Game killer full version app is not available on Play store.

 29. I simply couldn’t depart your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide on your visitors? Is gonna be again often to inspect new posts

 30. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 31. I have 3 blogs on tumblr under the exact same e-mail address. Just how do I erase one of those blogs without removing the other two?. Preferably, I would certainly such as a person to address whom has encountered this issue before and solved it without erasing their other blogs. Thanks!.

 32. According to people familiar with the matter, Apple Music’s US subscription fee has surpassed Spotify, and this change has made the two music competitors’ global competition for users. Apple’s streaming music service is growing faster in the world’s largest music market than its Swedish competitors, with a monthly growth rate of about 2.6% to 3%, while Spotify’s users are growing at a rate of 1.5% to 2% per month.

 33. At the hospital, doctors made the discovery that Kashala had a brain tumor, as well as fluid build-up. Her mother, Mamie Jackson, believes that had the fight not occurred, she “would have had more time with my baby.”

 34. Dorsey explained to the president that the number of followers fluctuates due to the company’s attempts to delete spam accounts and bots, per the paper. The White House essentially confirmed the Post’s reporting the next day.

 35. Pingback: Nike
 36. you are truly a just right webmaster. The web site loading pace is incredible. It seems that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterwork. you have performed a fantastic job in this matter!

 37. magnificent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you recommend about your put up that you just made a few days in the past? Any certain?

 38. Moscow, despite heavy sanctions and an economy that has certainly seen better days, keeps pumping out new combat systems one after another–items like new tanks, submarines, nuclear weapons platforms and more.

 39. Hello, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 40. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 41. I simply want to tell you that I am just new to blogging and really liked you’re web blog. Very likely I’m going to bookmark your site . You amazingly come with very good articles and reviews. Thanks for revealing your blog site.

 42. I have a blog with blog writer. I have actually registered my blog site making use of a gmail account. Currently, I intend to utilize a new gmail account and I wished to import my whole blog in addition to the posts and also remarks to this new gmail id … Please inform me, is this feasible and also how can it be done?.

 43. kmdyirisb,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will pcderxl,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

 44. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 45. I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 46. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike. que es la gastritis

Comments are closed.