Tuấn “lay”: “chơi đẹp” trong giang hồ nhưng bị nguời đẹp chơi

Có tiếng là người “chơi đẹp”, nhưng trong phiên xử, Tuấn “lay” bỗng quay sang tố cáo người tình.

Cách hành xử khó hiểu của “trùm” ma túy thành Vinh khiến nhiều người tò mò, muốn biết nguyên nhân.

“Chuyện tình” trong trại giam

Gia nhập giang hồ từ nhỏ, bắt đầu bằng trộm cắp, móc túi, đâm thuê chém mướn, với độ lì lợm và sẵn sàng “chiến” tới cùng nếu gặp đối thủ cạnh tranh, Phan Đình Tuấn (SN 1971, ngụ TP Vinh, tỉnh Nghệ An), hay còn gọi là Tuấn “lay” nhanh chóng “lấy số” trong giới giang hồ.

Bị cáo Tuấn “lay” (người ngồi, đeo kính)

Tuấn đã ba lần bị cơ quan chức năng bắt giữ, truy tố với ba tội danh. Cụ thể, năm 2000, Tuấn bị kết án 5 năm tù giam về tội “Cố ý gây thương tích”. Đến năm 2008, sau thời gian phiêu bạt sang trời Tây để trốn truy nã vì đã dùng súng bắn chết một giang hồ có tiếng tại Nghệ An, Tuấn “lay” tiếp tục bị bắt giữ. Lần này, Tuấn bị kết án 10 năm tù về tội “Giết người” và “Tàng trữ trái phép vũ khí quân dụng”. Năm 2015, Tuấn bị kết án tử hình với tội mua bán trái phép chất ma túy, số lượng 110 bánh heroin.

Trước đó, trong khoảng thời gian thụ án tại trại giam Đông Sơn (Quảng Bình) rồi được chuyển đến trại giam Bình Điền (Thừa Thiên – Huế), Tuấn “lay” đã gặp được Nguyễn Thị Hương (SN 1968, ngụ tỉnh Nghệ An), một người đàn bà góa chồng. Năm 2011, sau gần một năm quen biết nhau, cả hai nảy sinh tình cảm.

Lúc này, Tuấn vẫn đang ở trong trại giam. Cũng không hiểu vì sao Hương lại có trong tay tờ giấy chứng nhận là vợ của Tuấn để hàng tháng vào thăm gặp người tình. Trong những lần vào thăm nuôi, cả hai sống như vợ chồng tại “buồng hạnh phúc”.

Cũng từ những lần thăm gặp này, Hương gặp Hồ Sự Cơ (SN 1983, ngụ TP Vinh, là “đệ tử ruột” của Tuấn). Biết Cơ không có việc làm, Hương bảo Cơ “về làm với anh chị”.

Theo cáo buộc, trong thời gian ngồi tù, Tuấn vẫn điều hành một số phi vụ. Cuối năm 2013, khi đang chấp hành bản án giết người tại trại giam Bình Điền, Tuấn 3 lần liên lạc thành công với Cơ để chỉ đạo đến huyện Hương Sơn (tỉnh Hà Tĩnh) nhận 102 bánh heroin từ Phan Văn Sự.

Cơ tiếp tục đưa hàng vào Đồng Nai giao cho Vũ Thành Trung (SN 1964, ngụ huyện Yên Thành, tỉnh Nghệ An), mỗi chặng vận chuyển có tiền công 100 triệu đồng. Cũng trong năm 2013, Tuấn đã hai lần điện thoại cho Nguyễn Quốc Thắng (SN 1977, ngụ TP Vinh, tỉnh Nghệ An) tới thị xã Hồng Lĩnh (Hà Tĩnh) nhận hơn 80 bánh heroin từ Sự, mang vào Đồng Nai giao cho Trung.

Tháng 2/2014, Tuấn mãn hạn tù, tiếp tục chỉ đạo Thắng nhận 50 bánh heroin từ Sự rồi chuyển cho Trung; chỉ đạo Cơ nhận 60 bánh heroin từ Phan Thanh Tòn (SN 1989, ngụ huyện Hương Sơn, tỉnh Hà Tĩnh). Phi vụ 60 bánh heroin không trót lọt khi chiều 15/2/2014 tại khu vực cầu Bến Thủy (Nghệ An), Cơ bị cảnh sát bắt quả tang.

“Yêu nhau lắm, cắn nhau đau”

Tham dự phiên tòa xét xử mới đây do TAND tỉnh Nghệ An đưa ra xét xử lưu động tại trại giam Nghi Kim, Tuấn và đồng bọn tỏ ra khá bình tĩnh. Hai chân của Tuấn bước đi khó khăn do bị cùm lâu ngày trong phòng biệt giam. Khó khăn trong việc đứng lâu nên Tuấn được tòa cho phép ngồi trong quá trình xét xử.

Nghe người tình tố cáo, Hương mỉm cười

Tại tòa, Tuấn cho rằng Hương mới là kẻ cầm đầu trong đường dây ma túy này. Trong vụ này, Tuấn chỉ là người giới thiệu mối hàng, nơi tiêu thụ còn Hương là người trực tiếp giao dịch, thu tiền. Toàn bộ số tiền lãi từ những vụ mua bán lên tới cả trăm nghìn USD đều chảy hết vào túi Hương, Tuấn không được đồng xu nào. Tuấn cho rằng VKS truy tố Hương tội “Không tố giác tội phạm” là không đúng, là để sót người, lọt tội.

“Bị cáo vì tình, vì tưởng người ta thật lòng yêu thương mình, đó là cái ngu của bị cáo. Bị cáo đang mang án tử, chết thêm một lần nữa cũng chẳng sao. Chỉ đề nghị Tòa xử đúng người, đúng tội”, Tuấn nói và biện minh cho việc giúp Hương thiết lập đường dây ma túy là do “yêu lầm”.

Tuấn nói tiếp: “Vào trong này tôi suy nghĩ rất nhiều. Nếu để “chúng nó” ở ngoài sẽ phạm tội tiếp, tôi quyết định phải khai ra chúng nó. Người ta chẳng có tình nghĩa gì, người ta lợi dụng mình. Mình ngộ nhận tình yêu người ta đến với mình thôi, thực sự không phải như thế, làm sao mà chấp nhận được”.

Nghe người tình buộc tội, Hương lắc đầu, cười nhếch miệng, cho rằng không biết nguồn gốc số tiền đó mà “do tình cảm giữa bị cáo với anh Tuấn đã sâu đậm, anh Tuấn nói cất hộ tiền thì bị cáo cất hộ”.

Trong khi Hương cho rằng, toàn bộ số tiền này đã được chuyển cho Tuấn sau khi mãn hạn tù thì Tuấn khẳng định đó là tiền của Hương và hoàn toàn không nhận một đồng nào từ số tiền này. Hương cũng phủ nhận những lần vào thăm Tuấn để bàn bạc việc mua bán ma túy mà khai nhận mục đích vào thăm là để Tuấn “cải tạo tốt để sớm được trở về”.

Các luật sư bào chữa cho Phan Đình Tuấn, Hồ Sự Cơ, Phan Thanh Tòn, Vũ Thành Trung và Nguyễn Quốc Thắng cũng đề nghị HĐXX xem xét vai trò, hành vi phạm tội của Hương trong vụ án này để tránh bỏ sót người, lọt tội.

Tuy nhiên HĐXX nhận định, lời khai của Tuấn và Cơ không đủ căn cứ để buộc tội Nguyễn Thị Hương mua bán trái phép chất ma túy; VKS truy tố Hương tội “Không tố giác tội phạm” là đúng người, đúng tội.

Được nói lời sau cùng, Tuấn nói: “Đằng nào thì bị cáo cũng bị một án tử rồi, bây giờ nhận thêm án tử cũng không sao. Tuy nhiên, bị cáo muốn tòa đánh giá vụ án thật khách quan, không để lọt tội. Trong vụ án này, bị cáo bị oan, không phải là người chủ mưu”.

Trong khi bị cáo Cơ xin được hưởng khoan hồng thì bị cáo Trung nói với gương mặt lạnh tanh: “Bị cáo không có gì để nói lời sau cùng. Vì với tôi thời gian đi buôn ma túy không có đồng tiền lời nào. Bây giờ chấp nhận án chết là chết thôi”.

HĐXX cho rằng, trong vụ án này Tuấn có vai trò là người cầm đầu, điều hành, chỉ đạo bị cáo Cơ giao ma túy cho bị cáo Trung tiêu thụ. Còn bị cáo Cơ, Thắng, Tòn và Trung bản chất là người làm thuê kiếm công… Đây là đường dây ma túy với tang vật rất lớn, các bị cáo phạm tội nghiêm trọng.

Vì vậy tòa tuyên mức án tử hình với cả 5 bị cáo Tuấn, Cơ, Tòn, Thắng và Trung. Hương bị lĩnh 12 tháng tù giam về tội “Không tố giác tội phạm”. Nghe tòa tuyên bản án với người tình một thời đầu gối tay ấp, Tuấn nhếch mép cười, cho biết sẽ kháng cáo, đề nghị làm rõ việc Hương mua bán trái phép chất ma túy.

Please follow and like us:
error

78 thoughts on “Tuấn “lay”: “chơi đẹp” trong giang hồ nhưng bị nguời đẹp chơi

 • February 8, 2019 at 12:13 am
  Permalink

  I just want to tell you that I am just new to blogging and site-building and actually loved you’re web-site. Probably I’m want to bookmark your site . You absolutely come with fabulous articles and reviews. Thanks a bunch for sharing your webpage.

  Reply
 • February 16, 2019 at 7:44 am
  Permalink

  Every code I try either leaves a massive gap at the top of the page, or at the bottom of the page. Its definitely that code causing it.. I’ve tried so many codes trying to hide the blogs & extended network, but they all leave a white gap either at the top or at the bottom.. Anyone got one that doesnt cause the white gap? Or how to remove the white gap?.

  Reply
 • February 19, 2019 at 7:39 pm
  Permalink

  auto chess pooltuy rằng nhiên, bước đầu lắm thể thừa nhận định đội đối xử tượng nà hẵng lên mão hoạch tự trước được dử nạn nhân Cao Mỹ Duyên đeo gà đến đơn địa điểm vẫn toan sẵn, sau đó hoi án.

  Reply
 • February 20, 2019 at 7:17 pm
  Permalink

  Is this possible? I am following two Blogspot accounts using my Twitter account. But when I look at my Twitter news feed, I never see updates from either of these Blogspots (and they have been updated). Is there a setting I need to change, or is this not even possible to do?.

  Reply
 • February 26, 2019 at 12:31 pm
  Permalink

  Good article and straight to the point. I don’t know if this is in fact the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to employ some professional writers? Thx 🙂

  Reply
 • March 4, 2019 at 10:33 am
  Permalink

  I simply could not leave your website before suggesting that I actually loved the standard info an individual supply to your visitors? Is going to be again frequently to inspect new posts

  Reply
 • March 6, 2019 at 7:34 am
  Permalink

  I think this is among the most significant info for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 9, 2019 at 5:25 am
  Permalink

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

  Reply
 • March 10, 2019 at 3:37 am
  Permalink

  Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & aid different users like its aided me. Good job.

  Reply
 • March 11, 2019 at 1:21 pm
  Permalink

  My wife and i have been quite ecstatic when Emmanuel could do his basic research via the ideas he acquired when using the site. It is now and again perplexing to just find yourself giving for free concepts which usually some other people have been selling. And now we see we need the website owner to be grateful to because of that. All of the explanations you’ve made, the simple blog menu, the relationships you make it easier to foster – it’s everything exceptional, and it’s leading our son and us believe that that concept is excellent, which is certainly quite mandatory. Thanks for all the pieces!

  Reply
 • March 12, 2019 at 7:04 pm
  Permalink

  I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

  Reply
 • March 13, 2019 at 12:27 pm
  Permalink

  Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is actually frustrating. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this website, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • March 13, 2019 at 7:34 pm
  Permalink

  I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

  Reply
 • March 15, 2019 at 8:49 pm
  Permalink

  Keep up the wonderful work , I read few posts on this internet site and I think that your web blog is real interesting and has got lots of wonderful info .

  Reply
 • March 18, 2019 at 10:07 am
  Permalink

  Lovely website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

  Reply
 • March 18, 2019 at 10:13 pm
  Permalink

  zcwfmri,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • March 21, 2019 at 12:20 am
  Permalink

  Wonderful paintings! That is the kind of info that are meant to be shared across the net. Disgrace on Google for now not positioning this put up higher! Come on over and consult with my website . Thanks =)

  Reply
 • March 21, 2019 at 12:51 am
  Permalink

  It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

  Reply
 • March 21, 2019 at 3:14 am
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  Reply
 • March 22, 2019 at 8:31 am
  Permalink

  wjqnoqhnop,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting!

  Reply
 • March 23, 2019 at 4:44 am
  Permalink

  Great – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

  Reply
 • March 23, 2019 at 6:09 pm
  Permalink

  Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily superb opportunity to read from this blog. It really is so ideal and packed with a good time for me and my office co-workers to search your web site particularly 3 times in 7 days to learn the new issues you have got. And lastly, I am also usually pleased with the beautiful guidelines served by you. Selected two areas in this article are ultimately the finest I’ve ever had.

  Reply
 • March 26, 2019 at 5:10 pm
  Permalink

  I as well as my friends were found to be looking through the excellent information and facts from your web site while all of a sudden developed a terrible suspicion I had not expressed respect to the web site owner for those secrets. All the young boys appeared to be totally very interested to read all of them and now have simply been using them. Many thanks for actually being really thoughtful and then for picking some really good subject matter most people are really eager to discover. My personal honest apologies for not expressing gratitude to you earlier.

  Reply
 • March 30, 2019 at 7:06 pm
  Permalink

  I’m still learning from you, but I’m trying to reach my goals. I definitely liked reading all that is posted on your blog.Keep the information coming. I loved it!

  Reply
 • April 3, 2019 at 5:21 pm
  Permalink

  I simply want to say I’m very new to blogging and site-building and actually enjoyed you’re website. Likely I’m going to bookmark your blog . You actually have amazing article content. Appreciate it for revealing your web site.

  Reply
 • April 4, 2019 at 6:45 pm
  Permalink

  I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

  Reply
 • April 4, 2019 at 6:46 pm
  Permalink

  Usually I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice article.

  Reply
 • April 6, 2019 at 5:08 am
  Permalink

  I am glad for writing to let you know of the nice encounter my wife’s child undergone checking yuor web blog. She figured out so many issues, which include what it’s like to have an awesome teaching heart to let the mediocre ones completely thoroughly grasp a number of grueling topics. You undoubtedly surpassed visitors’ expected results. Thank you for imparting such priceless, trusted, edifying and as well as fun guidance on your topic to Emily.

  Reply
 • April 7, 2019 at 5:38 am
  Permalink

  Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, let alone the content!

  Reply
 • April 7, 2019 at 10:58 am
  Permalink

  There is noticeably a bunch to realize about this. I believe you made certain good points in features also.

  Reply
 • April 7, 2019 at 1:48 pm
  Permalink

  Very efficiently written story. It will be beneficial to everyone who usess it, including me. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

  Reply
 • April 7, 2019 at 6:02 pm
  Permalink

  I truly appreciate this post. I¡¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again

  Reply
 • April 10, 2019 at 4:33 am
  Permalink

  I have been checking out some of your articles and it’s pretty good stuff. I will surely bookmark your site.

  Reply
 • April 10, 2019 at 7:29 am
  Permalink

  I truly wanted to write a brief note so as to say thanks to you for the stunning secrets you are sharing here. My extensive internet investigation has at the end of the day been paid with pleasant suggestions to share with my friends and family. I would repeat that we readers actually are unequivocally blessed to live in a very good network with many brilliant individuals with very helpful techniques. I feel somewhat grateful to have encountered your entire webpages and look forward to some more pleasurable minutes reading here. Thank you once more for everything.

  Reply
 • April 12, 2019 at 6:16 am
  Permalink

  If someone like Julia Roberts or Natalie Portman had an individual blog where they posted pictures of their getaways or something, would certainly you still take them seriously as stars? Do you assume stars with personal blogs are much less trustworthy and taken much less seriously than those that do not? Moreover, would certainly you visit their blogs to see what they are up to?.

  Reply
 • April 16, 2019 at 3:11 am
  Permalink

  I keep listening to the news broadcast talk about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

  Reply
 • April 16, 2019 at 3:36 am
  Permalink

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

  Reply
 • April 16, 2019 at 6:39 pm
  Permalink

  The very next time I read a blog, Hopefully it does not fail me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I really believed you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something you could fix if you were not too busy looking for attention.

  Reply
 • April 16, 2019 at 6:57 pm
  Permalink

  suyaaso Yeezy Boost,Very informative useful, infect very precise and to the point. I’m a student a Business Education and surfing things on Google and found your website and found it very informative.

  Reply
 • April 18, 2019 at 8:18 am
  Permalink

  Great website. Plenty of useful information here. I¡¦m sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you to your sweat!

  Reply
 • April 20, 2019 at 7:55 am
  Permalink

  Super-Duper website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

  Reply
 • April 21, 2019 at 3:27 am
  Permalink

  The regulator is investigating two incidents of Egypt Airlines and the previous Malaysian Lion Air. Boeing is proposing software repair and additional pilot training to address the flight control issues involved in the two crashes.

  Reply
 • April 21, 2019 at 10:40 am
  Permalink

  I have actually been a yahoo users for some years now. I am only beginning to use the devices which they provide, one of which being post. I have actually composed a blog site and also would like to understand if my post are being seen by others. Otherwise after that does anyone understand how I obtain my posts check out.

  Reply
 • April 24, 2019 at 11:04 pm
  Permalink

  What are some truly excellent poetry blog sites or sites to upload journal entries?

  Reply
 • April 26, 2019 at 10:40 am
  Permalink

  What are the most effective free blogs that allow user-sponsored marketing and sales?

  Reply
 • May 3, 2019 at 2:26 pm
  Permalink

  As Lillard sits on his sofa, he’s fixated on how the Rockets are allowing Donovan Mitchell to get loose in the fourth quarter of Utah’s eventual 107-91 win. On one defensive possession, Chris Paul tried to slow the second-year guard down, and that’s when the conversation returned to the Thunder.

  Reply
 • May 4, 2019 at 5:26 pm
  Permalink

  My husband and i got absolutely contented Edward managed to finish off his studies via the precious recommendations he came across from your own weblog. It is now and again perplexing just to happen to be giving out information and facts which often many people may have been making money from. And we also keep in mind we have the writer to thank for that. The type of illustrations you made, the simple site navigation, the friendships you will make it possible to instill – it’s got mostly sensational, and it’s leading our son in addition to us consider that that topic is pleasurable, and that is very serious. Thanks for the whole thing!

  Reply
 • May 5, 2019 at 12:20 am
  Permalink

  If some one desires expert view about blogging and site-building afterward
  i recommend him/her to go to see this website, Keep up the fastidious job.

  Reply
 • May 5, 2019 at 8:03 pm
  Permalink

  On Friday, the White House honored the first lady with a tribute on Twitter. “Happy Birthday, @FLOTUS!” the post was captioned along with an image of Mrs. Trump sitting alone on a sofa during a bilateral meeting between Donald Trump and Czech Prime Minister Andrej Babis in the Oval Office.

  Reply
 • May 6, 2019 at 6:52 pm
  Permalink

  Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

  Reply
 • May 9, 2019 at 3:31 am
  Permalink

  I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed
  about my trouble. You’re incredible! Thanks!

  Reply
 • May 9, 2019 at 7:43 pm
  Permalink

  I am now not positive the place you’re getting your information, but good topic. I must spend some time studying more or figuring out more. Thank you for magnificent info I was searching for this info for my mission.

  Reply
 • May 9, 2019 at 7:46 pm
  Permalink

  Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

  Reply
 • May 11, 2019 at 12:26 am
  Permalink

  Tucker says he sees the Arizona Cardinals picking Murray, the quarterback from Oklahoma. After that, he told PodcastOne Sports Now co-hosts Jim Litke and Tim Dahlberg, defensive linemen will rule the next handful of picks.

  Reply
 • May 14, 2019 at 5:13 pm
  Permalink

  Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is actually irritating. A good website with interesting content, this is what I need. Thanks for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • May 16, 2019 at 6:53 am
  Permalink

  I like the valuable information you offer for your articles. I will be able to bookmark your blog and feature my kids check up here generally. I am somewhat certain they are going to be informed numerous new stuff right here than anyone else!

  Reply
 • May 20, 2019 at 4:13 am
  Permalink

  uohvnhoaau,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • May 27, 2019 at 6:00 am
  Permalink

  Hi there, I discovered your site by means of Google at the same time as looking for a related subject, your web site got here up, it seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Reply
 • May 29, 2019 at 7:50 am
  Permalink

  The next time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I truly thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something that you can fix should you werent too busy in search of attention.

  Reply
 • June 8, 2019 at 9:23 am
  Permalink

  I require to make a little additional money as well as I am an extremely opinionated person so I feel like composing blog sites would be a good beginning to making some additional money. I am a full-time college student and also I likewise have a $20 hour a week task however I am still having issues making ends fulfill. Thanks for any help!.

  Reply
 • June 9, 2019 at 4:02 pm
  Permalink

  onfryc,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will ztcovswvtgo,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • June 15, 2019 at 8:39 pm
  Permalink

  you’re in reality a just right webmaster. The site loading velocity is incredible. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterwork. you’ve done a excellent job on this matter!

  Reply
 • June 16, 2019 at 4:52 pm
  Permalink

  Cialis Madrid En Mano Sildenafil Citrate In Natural Form Cialis Viagra Dosage

  Reply
 • June 17, 2019 at 10:44 am
  Permalink

  Hello there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this web site.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *