Trùm ma túy găm “hàng nóng” và hồi kết mang tên: Đòn Trừng Phạt

Súng đã trở thành thứ vũ khí nguy hiểm gần như là không thể thiếu trong tay những kẻ buôn bán ma túy. Liên tiếp các vụ việc gần đây, cơ quan công an triệt phá tội phạm ma túy, súng luôn được những tên tội phạm này sử dụng như những vật bất ly thân để chống lại lực lượng chức năng.

kho-vu-khi1

Kho súng “khủng” và đối tượng Nguyễn Văn Hải.

Nhận diện “quyền lực” súng và ma tuý

Sau khi lang thang ở Móng Cái (Quảng Ninh), tôi gặp lại Phụng “gút”. Chúng tôi vẫn ngỏ ý muốn mua một khẩu súng để “làm hàng”, lần này, Phụng tỏ vẻ thờ ơ: “Các chú còn trẻ, đua đòi với “súng ống” làm cái gì. “Dính” đến cái lạnh sắc của súng đạn là cạn nghĩa, cạn tình lắm. Đời anh nó gắn với “cái nghiệp vùng biên” này rồi. Bây giờ, anh em thân tình, anh mới giúp, chứ vài khẩu súng bõ bèn gì, lãi thì anh không cần, các chú vui thì anh em mình làm bữa nhậu. Buôn bán “hàng nóng” bây giờ dễ “nhập kho” lắm. Với lại bọn bên kia biên giới chỉ tin và giao hàng cho anh, còn anh em trên bến không giao dịch được”. Sau những lời gan ruột, Phụng lại trút cốc rượu vào cổ họng mà nuốt chửng, chính bản thân hắn lúc này đang quên mất mình bị bệnh gút nặng.

Việc Phụng gạt phăng ý định mua súng của chúng tôi, theo Công “mặt ma”, đều có lý do cả. Phụng “gút” không còn hứng thú với những kiểu “giang hồ cạn” vác súng đi dọa người mà giờ đây chỉ muốn “xách súng” cho những “người làm ăn lớn”. Bởi, vớ được khách hàng đó, Phụng mới kiếm chác được, còn những hạng “tép riu” như chúng tôi, khó có cơ sở sử dụng hàng “xịn”. Cũng theo Công bật mí, Phụng “gút” có thể chuyển hướng lên Sơn La. Mảnh đất đó có vẻ màu mỡ với các loại “hàng nóng” này, bởi đây được xem là một điểm nóng về tội phạm ma tuý. Thực tế “súng ống” mà kết hợp với ma túy thì bọn tội phạm này sẽ trở nên cực kỳ nguy hiểm và Công cũng khẳng định đó chính là… “quyền lực ngầm” mới của dân giang hồ.

Công giải thích, đa phần những kẻ buôn ma túy là những kẻ tự đặt mình ngoài vòng pháp luật. Với mặt hàng “siêu lợi nhuận” nhưng cũng thuộc hạng “siêu kim tiêm” (dễ bị tử hình – PV) nên dân buôn sẵn sàng chết cùng hàng. Nếu trước kia, nhiều dân buôn hay “cửu vạn ma túy” tìm cách phi tang tang vật để chối tội thì nay theo những “luật” đặc biệt của giới giang hồ việc đảm bảo hàng được đặt lên hàng đầu. Nếu một kẻ làm cửu vạn ma túy làm “mất hàng”, có tránh được sự trừng phạt của pháp luật thì cũng khó thoát được sự trừng phạt của các tay anh chị. “Luật trừng phạt” đó không ai biết rõ nhưng theo Công, nó thuộc loại: “Thà chết còn hơn”. Có lẽ, chính vì vậy nên từ cửu vạn ma túy đến các “ông trùm”, kẻ nào cũng trang bị cho mình “hàng nóng” để sẵn sàng chống lại các lực lượng chức năng. Và đó cũng là lý do nhiều kẻ “lái súng” hiện nay tìm cách liên lạc với các “ông trùm ma túy” để cung cấp nguồn hàng.

Những cuộc bành trướng và tàn lụi

Sự nguy hiểm của ma túy, bất kể nó là loại nào, từ “cần – ke – kẹo” đến “ma túy đá”… chúng đều hết sức nguy hiểm với cộng đồng và Xã hội. Và, càng nguy hiểm hơn, khi món hàng này lọt vào tay của những kẻ được “trang bị” các loại “súng ống”. Trong thế giới ngầm của tội phạm, việc Kinh doanh ma túy gắn liền với “súng ống” đã trở thành câu chuyện mặc định rằng, nó phải thế, thì ở Việt Nam, sự phổ biến của súng trong thế giới ngầm cũng đồng nghĩa với việc, súng gắn liền với tội phạm buôn ma túy trở thành tất yếu.

 

Trao đổi với chúng tôi, một cán bộ chuyên “đánh án” ma túy nhiều năm trên vùng Sơn La, cho biết, trung bình mỗi năm Công an tỉnh Sơn La bắt giữ trên dưới 800 Vụ án ma tuý với khoảng 1.500 đối tượng. Hầu hết, số ma túy mà các đối tượng tuồn vào Việt Nam đều có nguồn gốc từ khu vực “tam giác vàng” Myanmar – Lào – Thái Lan. Nếu tính từ biên giới sang đến “thủ phủ” của ma túy chỉ mất khoảng 500 – 700km. Do đó, đây còn được xem là địa bàn trung chuyển ma tuý đi nhiều nơi khác. Ngày càng nguy hiểm hơn khi các vụ việc gần đây, các đối tượng đều sẵn sàng sử dụng vũ khí chống lại lực lượng chức năng. Điển hình như vụ việc diễn ra vào ngày 19/7 mới đây, các chiến sỹ Công an Sơn La đã phải đấu súng với tội phạm có vũ khí được tổ chức thành băng nhóm như băng nhóm mafia.

Cùng với đó, các sự việc mới đây mà cơ quan công an bắt giữ tội phạm liên quan đến ma túy, bọn chúng đều được trang bị những kho súng khủng. Điển hình là gần đây, việc triệt phá đường dây ma túy xuyên quốc gia mà đối tượng Nguyễn Văn Hải (SN 1976, trú tại phường Cẩm Phú, TP.Cẩm Phả, tỉnh Quảng Ninh) đóng vai trò đặc biệt quan trọng.

Lúc đầu, Hải chỉ dám “xách” ma tuý thuê cho các “ông trùm” khác qua đường mòn biên giới, là cửu vạn, sống lang thang, vạ vật nơi cửa khẩu. Sau đó, Hải bị Công an Trung Quốc bắt trong một đường dây ma tuý xuyên quốc gia và bị cơ quan chức năng nước này xử phạt 7 năm tù. Ra trại, trở về Việt Nam, Hải tiếp tục “ngựa quen đường cũ” và lần này, để thực sự “lấy số”, Hải đã tự tậu cho mình một kho súng khủng bao gồm cả AK, súng Shots gun và hàng loạt các loại súng ngắn, súng quân dụng khác, tất cả đều là hàng “xịn”. Khi khám xét nơi ở của Hải, ban chuyên án đã thu giữ thêm 7 khẩu súng, trong đó có 1 khẩu súng AK, 4 khẩu súng bắn đạn ghém, 1 khẩu súng ngắn dạng RG88PTB, 1 khẩu súng dạng colt xoay tự chế, 171 viên đạn ngoài khẩu súng đã lên nòng mà Hải giữ trong người. Cùng với “kho súng” đó, Hải tỏ ra rất manh động và có thể tự “bành trướng” tạo thành một thế lực dạng như “mafia ma túy” vùng biên.

Tội phạm ma túy khi đã coi việc buôn là việc bất chấp cả mạng sống. Vụ bắt giữ Sơn “liệu” (tức Vũ Hồng Sơn, 37 tuổi, quê Nam Định) một trong những gã trùm ma túy chuyên đánh “hàng” vào TP. Hồ Chí Minh có thể coi như điển hình của giới tội phạm ma túy Việt Nam hiện tại. Sơn mãn hạn tù năm 2013, sau 20 năm thụ án, không hoàn lương mà tiếp tục dấn thân vào con đường buôn bán “cái chết trắng”. Với quan niệm, “bước vào nghề này nếu bị bắt, chắc chắn “dựa cột” (tử hình – PV)” nên Sơn “liệu” tỏ ra liều lĩnh và hết sức manh động.

Trùm ma túy găm "hàng nóng" và hồi kết mang tên: Đòn Trừng Phạt - Ảnh 2

Sơn “liệu” và đồng bọn.

Ban đầu, Sơn sang Campuchia chi 3.000 USD, mua 1 khẩu súng và vài chục viên đạn để “phòng thân”. Sợ súng hoạt động không ổn định, Sơn “liệu” còn cẩn thận đến mức thử 10 lần nổ súng, thấy thành công thì mới mua. Từ đó “ông trùm” này luôn mang “hàng nóng” bên mình. Đến khi bị bắt, “trùm” buôn bán ma tuý Sơn “liệu” còn khẳng định chắc nịch: “Bước vào “nghề” này, bị bắt, chắc chắn phải “dựa cột”. Các anh chậm một chút, tôi kịp nổ súng, có 1 đến 2 anh đã phải hy sinh”.

Lời khai lạnh lùng này của Sơn “liệu” gần như trở thành “tuyên ngôn” của giới buôn “hàng trắng”. Thế nhưng, như một quy luật của cuộc sống, những kẻ này sẽ phải chịu sự trừng phạt thích đáng.

Kết cục bi thảm

Còn nhiều dẫn chứng khác nữa, khẳng định chuyện súng và giang hồ, “ông trùm” ma tuý có quan hệ mật thiết trong suy nghĩ, đời sống và hành vi vi phạm pháp luật. Thế nhưng, tất cả các cuộc tiếp xúc của chúng tôi với các tay “anh chị máu mặt”, họ đều khẳng định, cá nhân mà sở hữu súng rất bất ổn, đều có những cái kết mang tên trừng phạt. Nếu súng đi cùng với “hàng trắng” thì kết cục còn bi thảm hơn. Và, sự bi thảm này là do “ông trùm” và giang hồ tự chuốc lấy chứ không ai bắt họ phải làm thế. Vậy mới có chuyện “nguồn súng” cứ chảy, người cứ sở hữu, kết cục bi thảm đương nhiên xảy ra.

Bắt gọn đường dây ma túy do Sơn “liệu” cầm đầu

Ngày 10/7/2014, Công an quận Bình Thạnh (TP.HCM) đã bắt 6 đối tượng trong đường dây buôn bán hơn 40 bánh heroin khắp Sài Gòn để điều tra, xử lý về hành vi tàng trữ và buôn bán trái phép chất ma túy. Các đối tượng bị công an tạm giữ gồm: Vũ Hồng Sơn (tự Sơn “liệu”, 37 tuổi, ngụ quận Tân Phú), Đỗ Duy Khanh (36 tuổi, ngụ quận Bình Thạnh), Lê Thị Kim ánh (tự Chín, 32 tuổi, ngụ quận 4), Nguyễn Thùy Bích Trâm (tự Bảy, 29 tuổi, ngụ quận 8), Trần Thị Lương (tự Yến, 44 tuổi, ngụ quận Gò Vấp) và Nguyễn Huỳnh Đông Châu (tự Ni, 35 tuổi, ngụ quận 5).

Please follow and like us:
error

75 thoughts on “Trùm ma túy găm “hàng nóng” và hồi kết mang tên: Đòn Trừng Phạt

 • February 7, 2019 at 2:13 pm
  Permalink

  I just want to say I’m newbie to blogging and site-building and absolutely loved you’re web blog. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You surely have terrific posts. Many thanks for sharing your web page.

  Reply
 • February 11, 2019 at 10:02 am
  Permalink

  This web-site may be a walk-through like the info you wished about it and didn’t know who ought to. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it.

  Reply
 • February 18, 2019 at 5:12 pm
  Permalink

  I want to know how to get the CSS code for rounded corners for my header, post background, and sidebar background! It’s for my blogspot blog. PLEASE tell me how to get the css code!.

  Reply
 • February 26, 2019 at 6:51 am
  Permalink

  Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  Reply
 • February 26, 2019 at 8:35 pm
  Permalink

  I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

  Reply
 • March 1, 2019 at 2:44 am
  Permalink

  You made some clear points there. I looked on the internet for the subject and found most individuals will agree with your website.

  Reply
 • March 4, 2019 at 2:42 am
  Permalink

  Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

  Reply
 • March 5, 2019 at 11:36 am
  Permalink

  I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one today..

  Reply
 • March 6, 2019 at 6:13 am
  Permalink

  Awsome info and right to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to employ some professional writers? Thanks 🙂

  Reply
 • March 6, 2019 at 7:30 am
  Permalink

  I’m still learning from you, as I’m improving myself. I certainly enjoy reading all that is posted on your website.Keep the information coming. I loved it!

  Reply
 • March 7, 2019 at 4:39 am
  Permalink

  You are my inhalation , I own few web logs and sometimes run out from to brand.

  Reply
 • March 7, 2019 at 10:33 am
  Permalink

  Thanks , I have recently been looking for info approximately this subject for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

  Reply
 • March 8, 2019 at 6:11 am
  Permalink

  I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

  Reply
 • March 8, 2019 at 9:54 am
  Permalink

  I have read several good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you place to make one of these fantastic informative website.

  Reply
 • March 9, 2019 at 2:21 am
  Permalink

  Very nice post and straight to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you guys have any ideea where to employ some professional writers? Thanks in advance 🙂

  Reply
 • March 12, 2019 at 2:43 am
  Permalink

  You have brought up a very great details , thanks for the post.

  Reply
 • March 12, 2019 at 6:56 pm
  Permalink

  I’m not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

  Reply
 • March 12, 2019 at 7:47 pm
  Permalink

  Wow! Thank you! I permanently needed to write on my blog something like that. Can I include a fragment of your post to my website?

  Reply
 • March 13, 2019 at 8:06 pm
  Permalink

  I consider something really special in this website.

  Reply
 • March 14, 2019 at 11:20 pm
  Permalink

  I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

  Reply
 • March 15, 2019 at 1:52 am
  Permalink

  I’m still learning from you, while I’m trying to reach my goals. I absolutely liked reading everything that is posted on your website.Keep the stories coming. I enjoyed it!

  Reply
 • March 15, 2019 at 8:15 am
  Permalink

  Thank you for some other informative site. Where else may I get that type of information written in such an ideal approach? I’ve a mission that I am just now working on, and I’ve been at the glance out for such information.

  Reply
 • March 15, 2019 at 2:12 pm
  Permalink

  Fantastic site. Plenty of helpful info here. I am sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks on your sweat!

  Reply
 • March 15, 2019 at 11:57 pm
  Permalink

  I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website 🙂

  Reply
 • March 16, 2019 at 4:35 am
  Permalink

  What i don’t realize is in fact how you are no longer really a lot more neatly-favored than you might be right now. You are so intelligent. You realize thus significantly in terms of this topic, made me in my opinion imagine it from numerous numerous angles. Its like women and men are not fascinated except it¡¦s something to do with Girl gaga! Your individual stuffs outstanding. At all times care for it up!

  Reply
 • March 16, 2019 at 4:36 am
  Permalink

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Reply
 • March 16, 2019 at 7:37 am
  Permalink

  you are in point of fact a excellent webmaster. The site loading velocity is amazing. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a great job in this matter!

  Reply
 • March 16, 2019 at 7:58 am
  Permalink

  It¡¦s really a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  Reply
 • March 17, 2019 at 3:42 pm
  Permalink

  I am always browsing online for tips that can facilitate me. Thank you!

  Reply
 • March 17, 2019 at 10:28 pm
  Permalink

  Thanks a lot for giving everyone an extraordinarily breathtaking opportunity to read articles and blog posts from this blog. It can be very excellent and as well , jam-packed with a lot of fun for me and my office fellow workers to search your web site minimum 3 times weekly to read through the latest guides you will have. Not to mention, we are always happy concerning the fabulous methods you serve. Selected 2 facts in this posting are definitely the most beneficial I have ever had.

  Reply
 • March 19, 2019 at 5:38 pm
  Permalink

  Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  Reply
 • March 20, 2019 at 1:37 pm
  Permalink

  I want to express some thanks to this writer just for bailing me out of such a instance. Because of researching throughout the the net and getting advice which are not powerful, I thought my life was well over. Being alive without the solutions to the problems you’ve sorted out all through the blog post is a serious case, and those which may have in a wrong way damaged my entire career if I had not discovered your website. Your own personal skills and kindness in taking care of every item was very useful. I’m not sure what I would’ve done if I had not discovered such a subject like this. It’s possible to at this moment look ahead to my future. Thank you so much for your high quality and sensible help. I won’t hesitate to refer your web sites to anybody who should receive guidelines about this problem.

  Reply
 • March 21, 2019 at 4:34 am
  Permalink

  Hello. impressive job. I did not expect this. This is a splendid story. Thanks!

  Reply
 • March 21, 2019 at 6:27 pm
  Permalink

  You have brought up a very excellent points , thanks for the post.

  Reply
 • March 22, 2019 at 8:25 pm
  Permalink

  A lot of thanks for your whole efforts on this blog. Betty really likes participating in internet research and it is easy to understand why. My partner and i hear all regarding the compelling means you make very useful secrets via this web site and therefore strongly encourage contribution from visitors on this matter so my child has been discovering a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You are always doing a first class job.

  Reply
 • March 23, 2019 at 4:54 am
  Permalink

  Some genuinely fantastic info , Sword lily I noticed this. “Purchase not friends by gifts when thou ceasest to give, such will cease to love.” by Thomas Fuller.

  Reply
 • March 23, 2019 at 10:36 am
  Permalink

  I just could not go away your website before suggesting that I extremely loved the standard info a person supply on your visitors? Is gonna be back regularly in order to investigate cross-check new posts.

  Reply
 • March 25, 2019 at 8:18 pm
  Permalink

  Enjoyed looking through this, very good stuff, appreciate it. “Shared joys make a friend, not shared sufferings.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

  Reply
 • March 27, 2019 at 3:30 am
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Reply
 • March 28, 2019 at 5:17 pm
  Permalink

  You have observed very interesting details! ps decent website.

  Reply
 • March 30, 2019 at 7:44 pm
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your website in my social networks!

  Reply
 • April 1, 2019 at 3:33 pm
  Permalink

  rkaimtlyvia,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

  Reply
 • April 2, 2019 at 12:46 am
  Permalink

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!

  Reply
 • April 2, 2019 at 1:05 am
  Permalink

  Great weblog here! Additionally your website lots up fast! What web host are you the usage of? Can I get your affiliate hyperlink to your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

  Reply
 • April 4, 2019 at 3:57 pm
  Permalink

  I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

  Reply
 • April 5, 2019 at 9:54 am
  Permalink

  wnknncdluyj Yeezy 350,Quality blog, keep up the good work. You may check our website also!

  Reply
 • April 6, 2019 at 8:36 am
  Permalink

  I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and excellent user friendly style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!

  Reply
 • April 8, 2019 at 1:39 pm
  Permalink

  I¡¦ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this information So i am happy to exhibit that I’ve a very excellent uncanny feeling I found out just what I needed. I so much indubitably will make certain to don¡¦t put out of your mind this web site and provides it a glance on a continuing basis.

  Reply
 • April 8, 2019 at 3:15 pm
  Permalink

  Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

  Reply
 • April 8, 2019 at 8:42 pm
  Permalink

  Game Killer Apk Download Latest Version for Android (No Ad) … Guess not because Game killer full version app is not available on Play store.

  Reply
 • April 10, 2019 at 9:20 am
  Permalink

  Thanks for your whole labor on this site. My niece takes pleasure in carrying out internet research and it is easy to understand why. We all know all relating to the lively tactic you make efficient thoughts via your blog and therefore recommend participation from others on that concept and our child is without question discovering so much. Take pleasure in the rest of the new year. You’re the one conducting a good job.

  Reply
 • April 10, 2019 at 6:37 pm
  Permalink

  Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  Reply
 • April 12, 2019 at 8:24 am
  Permalink

  accraw Yeezy 350,Some really nice stuff on this website, I enjoy it.

  Reply
 • April 14, 2019 at 11:51 pm
  Permalink

  you are in point of fact a just right webmaster. The site loading pace is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a excellent activity in this matter!

  Reply
 • April 16, 2019 at 4:53 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • April 18, 2019 at 9:19 am
  Permalink

  I cling on to listening to the newscast speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

  Reply
 • April 22, 2019 at 8:35 pm
  Permalink

  “In my opinion, perhaps the market has always been correct, that is, the Fed will tighten policy before the end of this year.

  Reply
 • May 1, 2019 at 5:07 am
  Permalink

  The photo, which was taken in early March, also shows nearly 20 photographers circling the couch to take pictures of the president and the Czech prime minister.

  Reply
 • May 2, 2019 at 11:09 pm
  Permalink

  Saban first revealed the hip injury at Alabama’s spring game last week, and said it started bothering him at the beginning of spring practice. The injury lingered throughout the spring, slowly getting worse.

  Reply
 • May 4, 2019 at 12:00 am
  Permalink

  Right now, they have me doing 10 different isometric exercises four times a day. We will continue that for three or four days and go from there.

  Reply
 • May 4, 2019 at 6:09 pm
  Permalink

  Thank you a bunch for sharing this with all of us you really recognise what you are talking about! Bookmarked. Please also discuss with my web site =). We will have a hyperlink trade agreement between us!

  Reply
 • May 4, 2019 at 6:09 pm
  Permalink

  I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You’re wonderful! Thanks!

  Reply
 • May 8, 2019 at 1:40 am
  Permalink

  At a rally in Fort Worth the next day, Sanders campaign senior adviser Nina Turner excoriated those who dared to boo the Vermont senator.

  Reply
 • May 12, 2019 at 1:48 pm
  Permalink

  While many were indeed designed and planned for ahead of the imposition of sanctions, Russia is clearly making a big effort to modernize its armed forces, especially its air force, and moving past older Soviet platforms. The Su-35 is a good example of such efforts.

  Reply
 • May 14, 2019 at 5:10 pm
  Permalink

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  Reply
 • May 23, 2019 at 6:02 pm
  Permalink

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *