Trùm giang hồ Hải ‘bánh’ bác bỏ những thông tin sai sự thật

Tin số 02 của 5 tin về Hải Bánh

Có người đồn tiệm tóc của Hải thực chất là “thanh nữ”, nhưng với kẻ từng “chọc trời, khuấy nước” ở đất Bắc như Hải thì kẻ kiếm tiền trên thân xác đàn bà chỉ ở dưới chiếu.

Sinh ra trong một gia đình nề nếp ở TP Hà Nội nhưng từ nhỏ, Nguyễn Tuấn Hải (tức Hải “bánh”) đã là một kẻ “chọc trời, khuấy nước”. 16 tuổi, Hải cầm đầu đám đàn em du thủ, du thực. 3 năm sau, cái tên Hải “bánh” đã trở nên đình đám trong giới giang hồ.

Hải đã không ít lần day dứt với những tội lỗi mình gây ra. Anh ta muốn rũ bỏ tất cả để làm lại một con người mới, nhưng chốn giang hồ bước chân vào thì dễ, còn rút chân ra, không phải muốn là được.

Nhiều năm nay, Hải ngại không chịu tiếp xúc với báo chí bởi anh không muốn xới lại những chuyện buồn trong quá khứ của mình. Tuy nhiên, nhờ sự động viên của các cán bộ trại giam Xuân Lộc và qua trình bày mục đích của mình, phóng viên đã được phạm nhân này đồng ý gặp gỡ, trao đổi cởi mở.

ha1

Hải “bánh” chia sẻ với phóng viên  ở trại giam Xuân Lộc.

Anh đã khóc rất nhiều khi nhắc đến bố mẹ và con gái. Qua câu chuyện, chúng tôi cảm nhận ở anh sự khát vọng hoàn lương làm lại cuộc đời.

Chịu sự giáo dục hà khắc của bố

Vào một ngày tháng 12, chúng tôi từ TP.HCM đến trại giam Xuân Lộc (Z30A, Bộ Công an) đóng tại xã Xuân Trường (huyện Xuân Lộc, Đồng Nai) để gặp một phạm nhân đặc biệt đã nhiều năm nay từ chối tiếp xúc với báo chí. Đó chính là  Nguyễn Tuấn Hải (47 tuổi) nổi tiếng với biệt danh Hải “bánh” trong giới giang hồ.

Trước khi gặp, trong đầu chúng tôi nghĩ Hải “bánh” sẽ có một khuôn mặt dữ tợn, người đầy hình xăm. Tuy nhiên, khi ngồi trước mặt chúng tôi, người đàn ông này có khuôn mặt với nụ cười rất hiền và có phần hơi bẽn lẽn.

Khi biết chúng tôi là phóng viên, muốn viết bài về anh, Hải “bánh” thẳng thừng nói: “Trước đây, có rất nhiều thông tin thêu dệt những sự việc không đúng về tôi. Nhiều năm nay, tôi đã không tiếp xúc với báo chí. Thế nhưng, không biết từ đâu những thông tin thêu dệt này cứ xuất hiện ngày càng nhiều. Vì những thông tin này mà người thân của tôi rất buồn. Có thể nói, đây là lần đầu tôi khẳng định lại toàn bộ sự thật những gì thuộc về mình”.

“Tôi sinh ra và lớn lên trong một gia đình có 10 anh chị em ở TP Hà Nội. Mặc dù bố mẹ tôi sinh nhiều con nhưng ông bà rất thương yêu và chăm chút cho tôi. Từ thủa nhỏ, tôi và các anh chị em trong nhà đã phải chịu sự giáo dục hà khắc của bố. Người dưới không bao giờ được cãi người trên, nếu có gì ấm ức, không đúng thì chỉ được phép về mách lại để bố mẹ phân xử.

Mặc dù bố tôi hà khắc vậy, nhưng ông cũng rất tâm lý và yêu thương, chăm sóc anh em tôi hết lòng. Vì vậy, mười anh chị em tôi đều chịu ảnh hưởng của bố nên trong gia đình mọi người rất yêu thương nhau”, Hải mở đầu câu chuyện của mình.

Mặc dù bố khá hà khắc nhưng Hải lại là một đứa trẻ ngỗ ngược và nghịch ngợm. Anh ta bộc bạch: “Ở nhà tôi luôn là đứa ngoan hiền và biết vâng lời bố mẹ. Tuy nhiên, mỗi lần thoát khỏi sự kìm kẹp của bố, được ra đường là tôi lại vùng vẫy trong cái thế giới riêng của mình. Có lẽ, do tôi học cái gì cũng nhanh, nên những thói hư tật xấu cũng ngấm vào tôi nhanh như vậy. Sau khi bỏ học ở trường thể thao Quần Ngựa, tôi về nhà làm thợ sắt phụ giúp gia đình”.

Thông thường, từ 7h- 9h là khoảng thời gian bố mẹ cho Hải “bánh” đi ăn sáng. Tuy nhiên, đó cũng là thời gian Hải tụ tập quậy phá. Đến đúng 9h, thanh niên này lại quay về nhà và mặc bộ quần áo công nhân hàn sắt phụ giúp gia đình. Sau 17h, Hải trút bỏ bộ quần áo công nhân và tiếp tục cuộc sống của một gã giang hồ.

Hải “bánh” nhớ lại: “Khi mới 16 tuổi, tôi đã cầm đầu một đám đàn em rất thiện chiến và trung thành. Đi đâu trong người cũng dắt theo khẩu K54 như thể giương oai và cũng để nâng cao uy thế của băng nhóm mình với băng nhóm khác. Những người dân ở chợ xe Phùng Hưng, chợ Đồng Xuân, các bến tàu và những đường phố trong phố cổ không ai lạ gì cái bản mặt của tôi. Đối với những người dân thì tôi là kẻ bất trị “phá trời, phá đất”, nhưng đối với bạn bè và đám đàn em thì tôi luôn được nể trọng về sự phóng khoáng và nghĩa hiệp”.

Những ngày đầu khi biết con quậy phá, bố Hải đã đánh những trận đòn thừa sống thiếu chết. Những lúc bị bố đánh, Hải vừa sợ vừa thương bố, bởi anh ta biết, mỗi lần đánh xong, bố lại khóc.

“Nhưng hình như trong con người tôi luôn nổi dậy sự phá phách. Cái chất giang hồ nó đã ngấm vào máu. Ở nhà thì tôi tự nhủ sẽ sửa đổi, nhưng khi ra đường thì tôi lại trở thành con ngựa bất kham. Ban đầu thì bố tôi còn đánh, nhưng sau dần ông hiểu bản tính của con trai nên ông không đánh nữa mà chuyển sang khuyên nhủ. Tuy nhiên, tôi vẫn chứng nào tật nấy ra đường là quậy phá…”, Hải trải lòng.

Nhiều lần có ý định hoàn lương

Có lần nghe anh chị kể lại, mỗi lần gần nhà Hải “bánh” có đánh nhau, hay có chuyện gì mọi người xúm đông xúm đỏ thì cho dù đang rất bận, bố mẹ cũng bỏ tất cả để chạy ra xem có con mình ở đó không? Có bị ai đánh không?.

Nghe xong câu chuyện đó, Hải thấy thương bố mẹ vô cùng. Tự hứa với lòng mình không chơi bời lêu lổng nữa nhưng rồi cứ ra đường là Hải “bánh” lại không chiến thắng được bản tính ham chơi của mình.

Phạm nhân 47 tuổi tâm sự: “Có lần tôi ra ngoài đánh nhau, mặc dù rất sợ bọn chúng tìm đến nhà để trả thù. Nhưng công việc hàn sắt mà bố giao chưa làm xong, sợ không có người giúp bố nên tôi vẫn phải về nhà để làm cho xong việc. Trong khi tôi ngồi hàn, thì có một đàn em đứng ngoài để canh, nếu có động thì báo cho tôi ngay. Bố tôi nhìn thấy vậy, ông ra và nói với tôi: “Hải lại gây chuyện hả con, bố thấy thằng Hưng đang cầm súng canh cho con làm đấy. Thôi nếu cần trốn thì đi đi. Nghe bố nói vậy tôi mới dám đứng dậy mà đi, trong lòng thầm hứa đây sẽ là lần cuối cùng”.

Sau một thời gian lăn lộn trong giới giang hồ, Hải nhận thấy chẳng mang lại được điều gì cho bản thân. Gia đình Hải thì không cần những đồng tiền do anh ta kiếm được. Bởi bố mẹ Hải hiểu những đồng tiền đó không hề trong sạch.

Còn đến khi Hải “bánh” vào tù ra khám thì cũng chỉ bố mẹ và anh chị em trong gia đình thăm nuôi. Bên cạnh đó, khi con gái đã lớn, Hải sợ con học theo bố mà hư hỏng nên quyết tâm dừng lại.

Năm 1998, Hải mãn hạn tù. Do ở Hà Nội “vua biết mặt, chúa biết tên” nên mọi người khuyên Hải “bánh” tìm nơi nào ít tai tiếng mà làm lại từ đầu. Hải cho hay: “Vì vậy, tôi quyết định chọn Sài Gòn để lập nghiệp. Vào đến Sài Gòn, tôi mở tiệm cắt tóc, gội đầu và lấy tên con gái Vân để đặt tên cho tiệm của mình. Tôi không biết nguồn tin từ đâu nói tiệm tóc của tôi là “thanh nữ”. Thực ra trong giới giang hồ, có những luật bất thành văn. Những kẻ kiếm tiền trên thân xác đàn bà là ở chiếu dưới”.

Hải tiếp tục cho biết: “Những kẻ đó tôi không thèm nhìn đến chứ đừng nói là có thể ngồi nói chuyện được với tôi. Vì vậy, tiệm tóc của tôi là hoàn toàn đàng hoàng. Chỉ có cắt tóc, gội đầu massage thư giãn và buổi tối thì trang điểm cho những người đi dự tiệc. Sau khi mở xong tiệm tóc, tôi có gọi đàn em lại nói: “Bây giờ anh chính thức “rửa tay gác kiếm” để làm ăn đàng hoàng. Các chú mỗi người cũng cố gắng tìm một cơ sở để làm đi”.

Những tưởng con đường hoàn lương của tôi đã rộng mở, nào ngờ việc “bà trùm” Dung “Hà” “Nam tiến” đã phá tan tành mọi dự định của tôi”.

Lo gia đình bị ảnh hưởng

Đại úy Phan Hồng Lam, Phó giám thị trại giam Xuân Lộc cho biết: “Trước đây, khi chưa được giảm từ án chung thân xuống 30 năm, Hải “bánh” không muốn gặp bất cứ phóng viên nào. Bởi, một phần Hải muốn quên đi quá khứ của mình, một phần cũng không muốn báo chí khai thác những lỗi lầm trước đây để tạo dư luận xấu, khiến mọi người nhìn Hải và gia đình với ánh mắt không thiện cảm ảnh hưởng đến quá trình cải tạo trong trại giam”.

Tin Cùng Chủ Đề<< Tiết lộ về “tình sử” dậy sóng của trùm giang hồ Hải “bánh”Hải “bánh”: thực sự thì tôi cũng đâu có muốn thanh toán Dung “Hà” >>
Please follow and like us:

36 thoughts on “Trùm giang hồ Hải ‘bánh’ bác bỏ những thông tin sai sự thật

 • February 7, 2019 at 9:47 pm
  Permalink

  I just want to mention I am just newbie to blogging and site-building and absolutely savored you’re page. Most likely I’m likely to bookmark your website . You definitely come with exceptional writings. Many thanks for revealing your web-site.

  Reply
 • February 16, 2019 at 4:17 am
  Permalink

  I have a Joomla website and already set up a Google Analytics account, now how do I add the code to my website so that it will keep track of visitors etc to every page? Thanks!.

  Reply
 • February 19, 2019 at 8:26 am
  Permalink

  Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

  Reply
 • February 26, 2019 at 12:57 am
  Permalink

  I haven¡¦t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Reply
 • February 27, 2019 at 2:51 am
  Permalink

  My wife and i were very joyful that Albert could do his studies through your ideas he grabbed through your weblog. It is now and again perplexing to just possibly be giving for free secrets which the rest may have been trying to sell. And now we fully understand we have got the writer to be grateful to for this. The most important illustrations you’ve made, the straightforward website navigation, the relationships you make it possible to instill – it’s many spectacular, and it’s making our son in addition to the family do think this theme is cool, which is certainly tremendously indispensable. Thanks for all!

  Reply
 • February 27, 2019 at 3:09 am
  Permalink

  I have to express my appreciation for your kind-heartedness supporting those people that have the need for help with in this concept. Your personal dedication to passing the message around was wonderfully good and have without exception encouraged guys just like me to achieve their ambitions. Your personal interesting publication can mean a great deal a person like me and further more to my mates. Best wishes; from everyone of us.

  Reply
 • February 27, 2019 at 7:46 am
  Permalink

  Thanks a lot for giving everyone a very spectacular chance to read from this website. It’s always so pleasurable and as well , jam-packed with a good time for me personally and my office peers to search your blog the equivalent of three times a week to read through the new guides you have got. Of course, I’m just usually motivated with your good strategies served by you. Selected 1 areas in this post are clearly the simplest I’ve ever had.

  Reply
 • February 28, 2019 at 2:11 pm
  Permalink

  Just desire to say your article is as astounding. The clarity in your post is simply cool and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  Reply
 • March 1, 2019 at 12:21 am
  Permalink

  I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

  Reply
 • March 1, 2019 at 2:25 am
  Permalink

  whoah this blog is magnificent i like studying your posts. Stay up the great work! You know, many persons are hunting round for this info, you can help them greatly.

  Reply
 • March 1, 2019 at 4:06 pm
  Permalink

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

  Reply
 • March 2, 2019 at 10:39 am
  Permalink

  I have recently started a site, the information you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

  Reply
 • March 4, 2019 at 2:39 pm
  Permalink

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • March 5, 2019 at 9:47 am
  Permalink

  I have been reading out a few of your stories and i can state nice stuff. I will make sure to bookmark your blog.

  Reply
 • March 7, 2019 at 8:47 am
  Permalink

  Keep up the wonderful work , I read few posts on this web site and I believe that your weblog is really interesting and holds bands of excellent info .

  Reply
 • March 7, 2019 at 10:16 pm
  Permalink

  I am not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

  Reply
 • March 8, 2019 at 4:40 pm
  Permalink

  I keep listening to the news speak about receiving free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

  Reply
 • March 9, 2019 at 10:28 pm
  Permalink

  wonderful issues altogether, you simply received a new reader. What could you suggest about your put up that you made a few days in the past? Any sure?

  Reply
 • March 12, 2019 at 2:03 am
  Permalink

  Simply want to say your article is as astounding. The clearness in your post is just great and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.

  Reply
 • March 13, 2019 at 9:29 am
  Permalink

  Great awesome issues here. I¡¦m very satisfied to look your article. Thank you a lot and i’m taking a look forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?

  Reply
 • March 13, 2019 at 3:13 pm
  Permalink

  Some genuinely superb posts on this internet site, thank you for contribution. “My salad days, When I was green in judgment.” by William Shakespeare.

  Reply
 • March 14, 2019 at 10:49 am
  Permalink

  You have observed very interesting details! ps decent internet site.

  Reply
 • March 15, 2019 at 5:37 pm
  Permalink

  I needed to send you one tiny word to thank you very much once again about the great pointers you have shown at this time. This has been really pretty generous of you in giving unhampered all that many people could possibly have supplied for an electronic book to generate some bucks on their own, especially seeing that you could have tried it if you ever wanted. These thoughts as well worked like the easy way to be aware that most people have a similar passion the same as my very own to understand more in terms of this issue. I’m certain there are many more enjoyable situations up front for many who look over your blog.

  Reply
 • March 16, 2019 at 1:45 am
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I am trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • March 16, 2019 at 5:27 pm
  Permalink

  I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

  Reply
 • March 16, 2019 at 7:30 pm
  Permalink

  I want to express appreciation to the writer just for rescuing me from this type of scenario. After searching through the world wide web and finding techniques which were not productive, I believed my life was well over. Being alive without the presence of solutions to the issues you’ve solved by means of your post is a serious case, and the kind which could have negatively affected my career if I hadn’t noticed the blog. Your primary understanding and kindness in dealing with all the stuff was excellent. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a stuff like this. I’m able to now look forward to my future. Thanks so much for this reliable and results-oriented help. I will not think twice to suggest your blog to any person who needs and wants guidance about this subject matter.

  Reply
 • March 17, 2019 at 3:14 am
  Permalink

  I definitely wanted to make a word to be able to express gratitude to you for some of the remarkable recommendations you are giving on this site. My long internet research has finally been honored with professional facts and techniques to write about with my pals. I would state that that many of us site visitors actually are really lucky to dwell in a really good place with many special individuals with great secrets. I feel extremely lucky to have encountered the web page and look forward to so many more fun times reading here. Thanks again for a lot of things.

  Reply
 • March 17, 2019 at 6:52 am
  Permalink

  Great amazing things here. I¡¦m very glad to peer your post. Thank you so much and i’m taking a look ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

  Reply
 • March 17, 2019 at 12:44 pm
  Permalink

  vdixngtq,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • March 18, 2019 at 6:42 am
  Permalink

  I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

  Reply
 • March 18, 2019 at 7:51 pm
  Permalink

  Very interesting details you have remarked, appreciate it for putting up. “She had an unequalled gift… of squeezing big mistakes into small opportunities.” by Henry James.

  Reply
 • March 19, 2019 at 4:00 pm
  Permalink

  Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  Reply
 • March 20, 2019 at 7:18 am
  Permalink

  Hello, Neat post. There’s an issue with your site in web explorer, may check this¡K IE nonetheless is the market leader and a large part of people will pass over your fantastic writing because of this problem.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *