Triệu “con”: Phó tướng Khánh ‘trắng’

Đã 16 năm, kể từ ngày Khánh “trắng” bị bắt và xét xử. Những người đã từng gắn bó số phận hoặc lợi ích với “ông trùm” đến nay cũng có nhiều thay đổi.

Những oán hận mà Khánh “trắng” gây ra có những điều được hóa giải nhưng cũng không ít người vẫn chưa một ngày nào quên. Những người thân của “ông trùm” ngày xưa đến nay cũng đã quên đi quá khứ để sống tiếp cuộc đời mình. Trong số những đàn em thân tín của Khánh “trắng” phần lớn đã phải chịu sự trừng phạt của pháp luật, sau đó đã tỉnh ngộ và trở về với nẻo thiện nhưng cũng có những kẻ trượt dài trong thứ “hào quang” của “thế giới bóng đêm”. Đặc biệt, trong những người thân cận của “ông trùm” ngày xưa giờ đã có người sang đến bên kia con dốc cuộc đời nên đã quyết định “kể một lần hết sự thật để làm gương cho những người khác”.

Kỳ 1: “Phó tướng” một thời nay bán hoa quả và ngẫm chuyện đời

Nghiệp đoàn bốc xếp của Khánh “trắng” ngày ấy có đến vài trăm “quân”. Nhưng những “quân” thân cận, “vào sinh ra tử” của Khánh thì tính được trong hai bàn tay. Trong số đó, những cái tên như Triệu “con”, Đức “chính ủy”, Thành “săm”, Sơn “lùn”… là nổi hơn cả. Sau khi bị triệt phá, Khánh “trắng” bị xử tử hình, Triệu “con” bị phạt 8 năm tù, Đức “chính ủy”, Thành “săm”, Sơn “lùn” nhận mức án tù 8 đến 15 năm. Đến nay, họ đã ra tù được khá lâu, có người đã biết tỉnh ngộ làm lại cuộc đời, người thì phiêu bạt nhiều nơi…

Dùng tình để mưu đồ nghiệp lớn

Chuyện Triệu “con” được Khánh “trắng” trọng dụng và cho làm “phó tướng” của nghiệp đoàn thì ai cũng biết. Thế nhưng, chuyện Triệu “con” giúp Khánh “trắng” mưu đồ “nghiệp lớn” thì không phải ai cũng biết. Triệu “con” kém Khánh “trắng” 11 tuổi nhưng nổi danh trong chốn giang hồ trước Khánh và “có tiếng” ở “quân khu ngoài bãi” (Khu vực bãi Phúc Xá, ngoài đê sông Hồng, nay thuộc quận Ba Đình, Hà Nội).

Tạ Văn Ninh – một đệ tử thân tín của Khánh “trắng”

Nhà Triệu “con” đông anh em, nghèo vào bậc nhất khu bãi ngày ấy. Chỉ vì tranh nhau “đất sống” mà Triệu “con” đánh người khác và bị đi tù 3 năm vì tội “Cố ý gây thương tích”. Lúc Triệu “con” phải vào tù là thời điểm gia cảnh bi đát vô cùng. Vợ Triệu “con” bỏ đi, bỏ lại hai đứa con cho mẹ già nuôi. Triệu “con” hận và thề rằng sẽ chém đứa nào dám tranh miếng ăn của mẹ và con mình… Trong lúc khốn khó, bế tắc thì Triệu “con” được Khánh “trắng” vào trại thăm.

Triệu “con” kể: “Tôi và anh Khánh trước đó không quen nhau. Khi được cán bộ trại giam báo tin có người nhà vào thăm, tôi tưởng mẹ hoặc mấy đứa em. Quả thật, ngày đó, tôi cũng có nghe cái tên Khánh “trắng” chứ không “nạp” vào đầu, không tìm hiểu xem con người này như thế nào? Anh Khánh vào thăm, chuyển lời của mẹ, của con, của em… Tôi xúc động nhưng cũng thấy lạ. Cứ hàng tháng, anh Khánh lại đạp xe từ Ba Đình xuống trại ở Thường Tín thăm tôi. Lần nào đến cũng có quà, khi thì gói bánh, khi thì túi trái cây và chẳng lần nào là không có vài ba lạng thịt lợn bạc nhạc gì đó. Anh ấy động viên tôi cố gắng cải tạo tốt để ra tù thì cùng nhau lập nghiệp. Anh ấy cũng thường xuyên đến thăm mẹ, em và con tôi làm tôi rất cảm động… Từ đó tôi đã giúp anh Khánh”.

Tôi thắc mắc: “Anh ở tù, làm sao giúp Khánh “trắng” lập “nghiệp” được?”. Triệu “con” cười mà rằng: “Cô không là người trong giang hồ nên không hiểu đấy thôi. Ngày đó, tôi cũng có “số” ở khu chợ Long Biên, Gầm cầu, chợ Đồng Xuân đấy. Nghe tên tôi, một số giang hồ tiểu tốt, mới vào nghề cũng sợ ra trò. Anh Khánh đặt vấn đề, cái uy của tôi lớn, lấy tên tôi để thành lập đội bốc xếp, thế mới gom được những tay đạp xích lô bướng bỉnh, những thằng choai choai vào làm bốc xếp… Có tiếng nói của tôi, đàn em nghe và theo anh Khánh răm rắp. Khi đó tôi thấy vui vì đã trả một phần tình nghĩa mà anh Khánh dành cho tôi, gia đình tôi trong lúc khó khăn. Phần lớn anh em trong giang hồ của tôi đều về “đầu quân” ở nghiệp đoàn bốc xếp của anh Khánh. Khi tôi ra tù, người đón tôi ở cửa trại, cho tôi công việc ổn định cũng là anh Khánh”.

“Oanh liệt” một thời mà không “dọa” được con

Triệu “con” thừa nhận: “Sau hai lần vào tù rồi được ra, nhờ người vợ đảm, tôi đã rửa tay gác kiếm giang hồ nhưng thỉnh thoảng vẫn gặp lại anh em ngày xưa dưới trướng anh Khánh. Quả thực, bây giờ mỗi người mỗi ngả, gặp nhau cười là vui thôi chứ chẳng ai khuyên răn được điều gì. Có đứa vào tù ra tội liên tục, vẫn dấn thân vào giang hồ. Đứa thì bỏ đi làm lại cuộc đời ở đâu đó mà chẳng tin tức gì. Đứa thì vẫn làm nghề cũ, chở hàng thuê để đắp đổi, kiếm sống qua ngày…” Tôi hỏi: “Thế anh có liên lạc với vợ, con “ân nhân” của mình không?”. Trầm ngâm khá lâu, Triệu “con” trải lòng: “Với người khác, anh Khánh là tên tội phạm, với tôi, anh ấy là ân nhân. Từ khi tôi được tự do, lúc khó khăn cũng như lúc làm ăn được, tôi luôn quan tâm, giúp đỡ vợ con anh ấy.

Tôi và một số bạn bè cùng vợ anh ấy làm lễ cải táng, đưa anh ấy về yên nghỉ ở quê. Vợ anh Khánh là một người phụ nữ giỏi chịu đựng. Sau khi anh Khánh bị bắt, có quá nhiều bất lợi, khó khăn nhưng chị vẫn vững vàng, lo lắng, nuôi con học, biết lễ phép, vâng dạ có việc làm ổn định… Tôi thấy phục chị ấy vô cùng. Dù sao thì bây giờ mọi chuyện đã qua, nghĩa tử là nghĩa tận nên cứ ngày giỗ của anh Khánh, ai trong đám đàn em cũ nhớ thì tự động đến thắp hương, đem rượu đến mời anh Khánh uống cùng một vài chén, chia sẻ với vợ con anh ấy… Rồi lại mỗi đứa một phương”.

Giang hồ Khánh “trắng”

Khi tôi hỏi về cuộc sống hiện nay của những đàn em khác của Khánh “trắng” như Đức “chính ủy”, Sơn “lùn”, Thành “săm”… thì Triệu “con” cho biết: “Đám đàn em của Khánh, đứa tù có thời hạn nhiều nhất là 18 năm, cũng được ra rồi. Tôi ra tù từ năm 2002, có điều kiện đi thăm và giúp đỡ nhiều anh em. Đức “chính ủy” có thời gian nát rượu lắm, khuyên mãi không được, lâu rồi tôi cũng không gặp nữa. Nghĩ thấy khổ cho vợ và con hắn. Sơn “lùn” thì buồn hơn, có hai thằng con trai thì hỏng đến… 1,8 đứa rồi. Tôi cũng nhiều lần giúp Sơn “lùn” dọa nạt hai thằng trời đánh ấy nhưng nó không sợ. Thương vợ Sơn “lùn”, người đàn bà này tần tảo lắm…”

Chọn nẻo thiện đi về

Một tay anh chị tên T ở khu bãi sông cho biết: Triệu “con” bây giờ ngoan như “cún con” ấy mà. Già rồi, nho nhe bọn trẻ con “đập” chết. Bây giờ sống bằng nghề buôn bán hoa quả, cũng “kiếm được” nhưng vất vả”. Giang hồ dọc ngang một thời mà được giang hồ trẻ “khen” ngoan như “cún con”, quả thực là có sự chuyển biến quá rõ nét trong con người của Triệu “con”.

Triệu “con” kể: “Thời khốn khó đã qua, hiện hai vợ chồng tôi là chủ đại lý hoa quả nhập ngoại rất đa dạng về chủng loại quả và xuất xứ. Lúc nào cũng đảm bảo việc làm cho 30 – 40 nhân viên là bốc vác, chở hàng, kiểm hàng, giao hàng… Lương của công nhân từ 3-5 triệu tùy vị trí công việc. Công nhân là con những gia đình nghèo, khó nên họ chăm chỉ và biết việc lắm”.

Tôi hỏi: “Nghề buôn quả khó hơn làm “anh chị” không? Triệu “con” trả lời: “Cô cứ hỏi khó tôi. Tôi đã đoạn tuyệt với giang hồ rồi nên không so sánh hơn thiệt. Lúc trong giang hồ, tôi cũng học được nhiều đấy chứ. Bây giờ làm kinh doanh, tôi cũng học được kha khá cái cách ứng xử với người, với đời. Tôi có được ngày hôm nay là nhờ vợ, mẹ và 2 đứa con của vợ trước”. Tôi cười hỏi rằng: “Anh có tâng vợ mình lên quá không đấy?”. Triệu “con” thành thật: Không đâu, vợ cứu cuộc đời tôi, gia đình tôi.

Cô ấy đã chịu quá nhiều thiệt thòi, ấm ức rồi nên bây giờ tôi không dám làm gì để cô ấy buồn nữa. Chị xem, tôi vừa ra tù lần một, gặp cô ấy là một tân sinh viên của hai trường đại học, con nhà gia giáo ở đất Hà thành, lại xinh đẹp nữa. Lúc đầu, tôi cứ tưởng cô ấy đùa vì cho rằng như cô ấy, tôi chỉ là cặn bã của xã hội mà thôi.

Không ngờ sự ngang tàng, vớ vẩn của tôi lại mê hoặc cô ấy. Cô ấy vượt qua tất cả rào cản để đến với tôi như một cái duyên tiền định từ kiếp trước vậy. Cô ấy tháo vát , cam chịu, nuôi hai con riêng của tôi và con chung của chúng tôi, chăm mẹ tôi lúc tôi ở tù lần hai. Tất cả đều chu đáo… Còn gì hơn nữa, nẻo thiện là lối về đương nhiên của tôi rồi còn gì nữa”.

“Cùng với anh, có bao nhiêu anh em cùng là đàn em của Khánh “trắng” một thời đã đi đúng và gây dựng lại gia đình từ nẻo thiện?”. Triệu “con” trầm ngâm: “Không nhiều. Mỗi đứa có hoàn cảnh éo le riêng. Có đứa vì gia đình mà lại vào tù tiếp rồi…”

Please follow and like us:
error

79 thoughts on “Triệu “con”: Phó tướng Khánh ‘trắng’

 • February 7, 2019 at 10:31 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am just all new to weblog and seriously loved this web blog. More than likely I’m going to bookmark your website . You surely have impressive article content. Cheers for sharing with us your blog site.

  Reply
 • February 11, 2019 at 4:09 pm
  Permalink

  Thank you, I have recently been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered so far.

  Reply
 • February 12, 2019 at 10:05 am
  Permalink

  Hey, good morning. Interesting article. You have gained a new reader. Pleasee keep up the good work and I look forward to more of your brilliant articles. God bless, .

  Reply
 • February 16, 2019 at 9:04 am
  Permalink

  For wordpress there is the wphone which works great for simple themes, how about joomla? any way of updating a joomla website via mobile?.

  Reply
 • February 19, 2019 at 12:17 pm
  Permalink

  I have to express some thanks to you for bailing me out of this challenge. After scouting throughout the internet and coming across concepts which were not powerful, I was thinking my entire life was done. Living devoid of the answers to the issues you have sorted out as a result of your article content is a crucial case, as well as the kind that would have badly damaged my entire career if I hadn’t encountered your blog. Your primary knowledge and kindness in controlling almost everything was precious. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a subject like this. I can at this point look forward to my future. Thanks for your time so much for your expert and result oriented help. I will not think twice to recommend your site to any individual who desires guidance about this subject.

  Reply
 • February 24, 2019 at 6:40 pm
  Permalink

  I do agree with all the concepts you’ve introduced to your post. They are very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too quick for novices. Could you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

  Reply
 • February 25, 2019 at 7:09 pm
  Permalink

  Hello. magnificent job. I did not expect this. This is a remarkable story. Thanks!

  Reply
 • February 25, 2019 at 7:29 pm
  Permalink

  How can you make your blog posts visible to only you on Yahoo! Pulse?

  Reply
 • February 26, 2019 at 7:14 am
  Permalink

  Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  Reply
 • February 27, 2019 at 11:47 am
  Permalink

  Great beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

  Reply
 • March 1, 2019 at 7:31 am
  Permalink

  Awsome blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

  Reply
 • March 4, 2019 at 4:45 pm
  Permalink

  Hi there, I found your blog via Google whilst searching for a related matter, your website got here up, it appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Reply
 • March 4, 2019 at 7:47 pm
  Permalink

  ive got alot of free time on my hands recently, so ive decided to start blogging again, . . does anybody know any good blogging sites which are free and easy to use?? (apart from tumbr and blogger/google ). . thanks (:.

  Reply
 • March 5, 2019 at 12:08 pm
  Permalink

  Hello. splendid job. I did not expect this. This is a great story. Thanks!

  Reply
 • March 6, 2019 at 7:14 am
  Permalink

  Hello. excellent job. I did not imagine this. This is a fantastic story. Thanks!

  Reply
 • March 7, 2019 at 5:23 pm
  Permalink

  I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

  Reply
 • March 10, 2019 at 5:39 am
  Permalink

  Wow, incredible blog format! How lengthy have you ever been running a blog for? you made blogging look easy. The full glance of your web site is great, as neatly as the content!

  Reply
 • March 10, 2019 at 5:47 am
  Permalink

  I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

  Reply
 • March 10, 2019 at 2:33 pm
  Permalink

  I love the efforts you have put in this, thank you for all the great posts.

  Reply
 • March 10, 2019 at 8:25 pm
  Permalink

  I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your site?

  Reply
 • March 12, 2019 at 8:55 pm
  Permalink

  Simply wish to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply spectacular and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  Reply
 • March 13, 2019 at 7:45 am
  Permalink

  Hi there, You’ve done a great job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

  Reply
 • March 13, 2019 at 12:02 pm
  Permalink

  Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I really like what you’ve acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a great website.

  Reply
 • March 13, 2019 at 12:02 pm
  Permalink

  Wow! Thank you! I continuously needed to write on my blog something like that. Can I implement a portion of your post to my site?

  Reply
 • March 15, 2019 at 2:52 pm
  Permalink

  oshcgkitwgm,Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest thing to remember of.

  Reply
 • March 16, 2019 at 8:36 pm
  Permalink

  excellent issues altogether, you just received a new reader. What may you recommend in regards to your publish that you simply made some days ago? Any positive?

  Reply
 • March 17, 2019 at 11:09 am
  Permalink

  Simply desire to say your article is as amazing. The clarity in your post is just great and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

  Reply
 • March 18, 2019 at 2:27 am
  Permalink

  Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

  Reply
 • March 18, 2019 at 2:55 am
  Permalink

  Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can’t wait to read much more from you. This is actually a terrific web site.

  Reply
 • March 18, 2019 at 2:56 am
  Permalink

  You made some clear points there. I did a search on the subject and found most guys will agree with your blog.

  Reply
 • March 21, 2019 at 2:05 am
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

  Reply
 • March 21, 2019 at 12:43 pm
  Permalink

  There is noticeably a bunch to identify about this. I believe you made certain nice points in features also.

  Reply
 • March 22, 2019 at 1:23 pm
  Permalink

  Wonderful website. Lots of helpful information here. I’m sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your sweat!

  Reply
 • March 22, 2019 at 8:47 pm
  Permalink

  I truly enjoy looking through on this website , it holds excellent blog posts. “It is easy to be nice, even to an enemy – from lack of character.” by Dag Hammarskjld.

  Reply
 • March 25, 2019 at 2:52 am
  Permalink

  When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I recieve 4 emails with the same comment. Perhaps there is a way you are able to remove me from that service? Thank you!

  Reply
 • March 26, 2019 at 5:44 pm
  Permalink

  Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.

  Reply
 • March 27, 2019 at 5:53 am
  Permalink

  Great site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

  Reply
 • March 28, 2019 at 9:34 am
  Permalink

  You really make it seem really easy together with your presentation however I find this matter to be really one thing which I think I might by no means understand. It seems too complicated and extremely wide for me. I’m having a look forward to your next submit, I will attempt to get the grasp of it!

  Reply
 • March 28, 2019 at 6:57 pm
  Permalink

  ozyjvrizfxz,Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest thing to remember of.

  Reply
 • March 31, 2019 at 4:02 am
  Permalink

  ekjtqpunmh Yeezy 350,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • April 2, 2019 at 3:07 am
  Permalink

  Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • April 4, 2019 at 5:22 am
  Permalink

  I just want to say I am all new to weblog and honestly liked your web site. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You really come with fabulous article content. Thanks a lot for revealing your website page.

  Reply
 • April 4, 2019 at 9:23 pm
  Permalink

  We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

  Reply
 • April 4, 2019 at 9:24 pm
  Permalink

  You actually make it seem really easy along with your presentation however I in finding this topic to be really something that I feel I might by no means understand. It sort of feels too complicated and extremely large for me. I’m looking ahead in your subsequent publish, I will try to get the dangle of it!

  Reply
 • April 6, 2019 at 1:04 am
  Permalink

  I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Studying this info So i¡¦m glad to express that I’ve a very just right uncanny feeling I came upon just what I needed. I such a lot without a doubt will make certain to don¡¦t omit this site and provides it a look on a constant basis.

  Reply
 • April 6, 2019 at 6:43 am
  Permalink

  Someone essentially lend a hand to make critically posts I’d state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to make this particular submit extraordinary. Fantastic task!

  Reply
 • April 9, 2019 at 12:26 am
  Permalink

  pxqfytqcj,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here, I can now make this dish easily.

  Reply
 • April 10, 2019 at 2:48 am
  Permalink

  I’ve recently started a webcomic. After viewing some of my favorite other webcomic sites I noticed that they had a ? in every comic posted. My questions are: Do you have to Copyright a webcomic? Is it as simple as just typing in a ? into every comic or do I have to register something somewhere?.

  Reply
 • April 11, 2019 at 8:30 pm
  Permalink

  kxwuqukct Yeezy 350,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • April 12, 2019 at 11:28 am
  Permalink

  Just how can I import my blog to an additional gmail account?

  Reply
 • April 13, 2019 at 2:18 pm
  Permalink

  Amoxicillin And Clavulanate Potassium Tablets Usp Buy Cheap Kamagra No Prescription Purchase Plavix Online buy gernic levitra on line Amoxicillin For Toddlers Generic Isotretinoin Drugs By Money Order Overseas No Rx Cephalexin Fluoride

  Reply
 • April 15, 2019 at 1:51 am
  Permalink

  hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this website, as I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon..

  Reply
 • April 15, 2019 at 4:26 am
  Permalink

  rqulzbovcc,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

  Reply
 • April 18, 2019 at 11:13 am
  Permalink

  Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is actually annoying. A good website with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • April 20, 2019 at 10:04 am
  Permalink

  Great blog here! Also your website loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • April 22, 2019 at 8:09 pm
  Permalink

  “There are signs that it has been 10 years. The stock market bull market is about to peak, because (now) US stocks are definitely not cheap and very sensitive to any bad news.” The number of weekly claims for unemployment benefits in the United States has fallen to its lowest level since 1969,

  Reply
 • April 27, 2019 at 12:31 pm
  Permalink

  After introducing the PG 3 model in a colorway inspired by NASA’s Armstrong building, the Swoosh and NASA are back together once again with another clean color scheme honring the 50th anniversary of the iconic Moon Landing.

  Reply
 • May 1, 2019 at 9:16 pm
  Permalink

  Boa noite amigos, com certeza mandar um SMS grátis está cada vez mais trabalhoso devido falta de opções das operadoras de telefone. Há ainda os websites que prometem entregar meu SMS mas nem sempre chegam recepiente final. Alguns como o Mundo oi e o Oi Torpedo funcionam mas e para as outras operadoras? E os que dizem que enviam e nada chega. Para onde está indo as meus SMS? E para a Tim, Vivo? Alguma Idéia? Ou significa ter de comprar?. É só um desabafo, realmente está difícil achar serviços para mandar SMS barato.

  Reply
 • May 2, 2019 at 10:30 pm
  Permalink

  I do not even know the way I stopped up right here, however I thought this put up was good. I don’t understand who you’re but certainly you are going to a famous blogger when you are not already Cheers!

  Reply
 • May 3, 2019 at 10:01 pm
  Permalink

  My roommate came with me to my first IVF class. We took our seats between a couple and a woman there on her own. She had a folder full of information, her eagerness apparent in the tapping of her foot, her informed questions, her careful note taking. The couple held hands and smiled. With my hands under the table, I texted the friend who’d be picking me up for the next doctor’s appointment. I’ll be late. People have lots of questions.

  Reply
 • May 4, 2019 at 7:55 pm
  Permalink

  Thank you for sharing excellent informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect web-site.

  Reply
 • May 5, 2019 at 7:09 am
  Permalink

  Awesome! Its in fact awesome piece of writing, I have got much clear idea concerning from this
  paragraph.

  Reply
 • May 6, 2019 at 6:10 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you
  write again very soon!

  Reply
 • May 6, 2019 at 9:32 pm
  Permalink

  Hello, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • May 9, 2019 at 9:58 pm
  Permalink

  Good site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

  Reply
 • May 11, 2019 at 9:16 am
  Permalink

  Amoxicillin Effectiveness Buy Metformin Online viagra Zincovit Acheter Du Propecia Franceachat De Propecia En Espagne Cephalexin 500 Mgs Dosage For Pneumonia

  Reply
 • May 17, 2019 at 8:27 am
  Permalink

  Do you have a blog site? I have a poetry blog site. =-RRB- If so, what’s your link so I can examine it out and follow you. =-RRB-. I currently have one began. =-RRB-.

  Reply
 • May 26, 2019 at 6:45 am
  Permalink

  Just how do I begin a blog under a pen-name and keep my anonymity. How do you after that obtain routine readers?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *