Thụ Loan: trùm giang hồ Kinh Bắc

Nhắc đến “Thụ Loan” ở thôn Cổ Mễ, xã Vũ Ninh, TP Bắc Ninh (tỉnh Bắc Ninh), giới giang hồ đất Kinh Bắc không lạ lẫm gì, còn những người dân từng va chạm với anh ta thì khiếp đảm.

Quanh co chối tội

Tên tuổi của Nguyễn Văn Hoàn (49 tuổi) được ghi danh với chuỗi thành tích bất hảo gồm 6 tiền án, tiền sự, dưới trướng lúc nào cũng có cả chục đàn em sẵn sàng đâm thuê, chém mướn. Hoàn còn được nể về độ chịu chơi vì có lần đi lễ, hắn mang theo cả một đĩa lễ vật đựng toàn… ketamine (một dạng ma túy tổng hợp) để cầu mong thần phật phù hộ hắn mua may bán đắt loại hàng chết người này.

Cảnh giác, lúc nào trong người Hoàn cũng kè kè vũ khí, không súng AK cũng là lựu đạn, kể cả chỉ đi từ nhà này sang nhà khác của mình (Hoàn có 3 ngôi nhà chỉ cách nhau vài trăm mét). Bởi vậy, để bắt được Hoàn các trinh sát tốn không ít thời gian, công sức, nhưng đấu tranh để làm rõ các hành vi phạm tội cũng gian nan không kém vì hắn luôn giở các trò “Chí Phèo”, sẵn sàng đổ tội cho người khác, kể cả đó là vợ mình.

Theo cáo trạng, 21h ngày 8/6/2012, công an TP Bắc Ninh thi hành bắt tạm giam đối với Nguyễn Văn Hoàn về hành vi giữ người trái pháp luật và gây rối trật tự công cộng. Khám xét 3 ngôi nhà của Hoàn tại khu Cổ Mễ, phường Vũ Ninh, TP Bắc Ninh, CQĐT đã thu giữ 6 khẩu súng các loại cùng lựu đạn, đao, kiếm và hàng trăm viên đạn. Đây cũng là nơi Hoàn cất giấu các loại vũ khí nóng, tàng trữ ma túy cũng như các dụng cụ dùng để dập thuốc lắc.

Theo kết luận của Viện Khoa học hình sự Bộ Công an, tổng trọng lượng các chất ma túy là hơn 305g heroin, hơn 259g ketamine, hơn 1.224 gam ketamine trộn lẫn với phenobarbital, caffeine… CQĐT cũng xác định, tại ngôi nhà của Hoàn ở chân đồi Cổ Mễ có 2 phòng nhạc để kinh doanh, Hoàn đã bán ma túy tổng hợp cho khách sử dụng tại chỗ. Đồng thời, đây cũng là nơi Hoàn và đồng bọn đã đánh và giữ anh Hoàng Văn Hải trái phép vào đêm 3/5/2012 để đòi khoản nợ 2,5 tỷ đồng.

Trong suốt 2 ngày diễn ra phiên tòa sơ thẩm, cũng như tại CQĐT, Hoàn cứ chối tội leo lẻo. Trùm giang hồ khẳng định mình không bán ma túy cho khách vào phòng nhạc, mà phòng nhạc lớn do Sơn quản lý, phòng nhỏ đã cho Hường thuê, còn việc Hường thu tiền “cắn thuốc” của các con nghiện như thế nào là việc của Hường, Hoàn không biết. Khi vị chủ tọa hỏi: “Thế VKS truy tố sai à?”, thì Hoàn đáp: “Không sai, nhưng cũng chẳng đúng”!

Trước đây, Hoàn và anh Hoàng Văn Hải, trú tại thị trấn Lim, huyện Tiên Du, tỉnh Bắc Ninh, hùn vốn để kinh doanh. Hoàn đã góp cho anh Hải 2,5 tỷ đồng, nhưng nay hắn chán, muốn lấy lại vốn nên đã yêu cầu anh Hải trả lại ngay số tiền này. Chưa thể thu xếp số tiền lớn, anh Hải xin Hoàn thời gian từ từ. Vả lại, theo anh Hải, không hoàn toàn là Hoàn góp 2,5 tỷ đồng, mà hai bên có những khoản cần phải khấu trừ mới xác định rõ được số tiền của Hoàn thực sự là bao nhiêu.

Tuy nhiên, vốn “nói có người nghe, đe có kẻ sợ”, Hoàn không muốn đợi lâu. Tối 3/5/2012, Hoàn điện thoại cho anh Hải bảo đến ngay phòng nhạc của Hoàn nói chuyện. Khi anh Hải mở cửa vào phòng nhạc thì bên trong đã có khoảng 20 người, trong đó có Nguyễn Tiến Long, Hoàng Mai Trường cũng hầu tòa với Hoàn trong vụ án này.

Thấy anh Hải đến, Hoàn đòi anh Hải phải trả 2,5 tỷ đồng. Anh Hải hẹn mấy hôm sau sẽ trả nhưng Hoàn không đồng ý. Anh Hải đề nghị được đặt lại chiếc xe ôtô BMW X5, ngày hôm sau sẽ mang tiền đến trả cho Hoàn nhưng Hoàn cũng không đồng ý lấy xe, mà sai Long và Trường chắn ở cửa không cho anh Hải về. Một lúc sau Nguyễn Văn Hiếu gọi điện cho Vũ Văn Chiến, rồi Nguyễn Quang Ngọc, Đỗ Duy Lợi tiếp tục đến, cùng Hoàn gây sức ép với anh Hải.

Giữ Hải đến trưa hôm sau, Hoàn cùng đồng bọn dùng búa đinh đánh, đấm anh này. Chúng bắt anh Hải viết giấy nhận nợ 2,5 tỷ đồng, nếu không “sẽ được bò chứ không cần đi”. Biết chồng gặp nạn, vợ anh Hải trình báo CQCA và đến lúc này, anh Hải mới được thả về.

Nguyễn Văn Hoàn bị tuyên án tử hình.
Nguyễn Văn Hoàn bị tuyên án tử hình.

Vẫn lĩnh án tử

Trả lời câu hỏi của vị chủ tọa: “Bị cáo có biết mình làm như thế là bắt giữ người trái pháp luật không?” Hoàn đáp: “Bị cáo không giữ người, mà cũng không đánh, rồi tiếp “úi giời nó còn đánh em, đánh cả bố em nữa ấy chứ”.

“Thế còn việc bị cáo đe dọa công an và một số người khác thì sao”, vị chủ tọa hỏi tiếp, Hoàn trả lời: “Khi bị bắt, em chỉ hỏi anh công an là “sao mày bắt bố con tao” chứ có nói gì đâu?” Chủ tọa vặn lại: “Nhiều người chứng kiến còn thấy bị cáo đe dọa “tao sẽ tìm đến tận nhà chúng mày để hỏi thăm” thì sao? Lúc này, Hoàn mới cúi đầu im lặng rồi thủng thẳng: “Em có làm gì đâu, nói chung cuộc đời cũng chán, bây giờ chưa đâu vào đâu, con thì còn nhỏ, mong tòa xem xét”!

Dù CQĐT thu giữ tại nhà Hoàn hàng loạt vũ khí và ma túy, các vật dụng để sản xuất chế biến ma túy tổng hợp nhưng Hoàn vẫn rất “hồn nhiên” trình bày rằng hắn chả biết CQĐT thu giữ được gì, vì lúc khám xét, hắn không có ở nhà! Lúc sau, được hỏi lại, Hoàn lại cho rằng, những dụng cụ sản xuất ma túy tổng hợp (nhiều dụng cụ khi bị thu giữ vẫn dính ketamine và các tiền chất khác dùng để chế biến ma túy tổng hợp) là do đàn em của hắn mang đến nhà hắn cất giấu. Bị “truy” đến cùng với những chứng cứ rõ ràng không thể chối cãi, Hoàn lại quay ngoắt ra đổ tội rằng nhà là do vợ và đệ tử quản lý, hắn đi vắng suốt nên chẳng rõ…

Có lẽ Hoàn vang danh không chỉ vì bản tính côn đồ, mà còn vì chuỗi “thành tích” vào tù ra tội dày đặc. Năm 17 tuổi, Hoàn thụ án lần đầu với với mức án 1 năm tù vì Gây rối trật tự công cộng. 7 năm sau, hắn lại “tái ngộ” trại giam về hành vi Cướp tài sản. Sau khi ra trại, Hoàn tiếp tục dính án về hành vi Trộm cắp tài sản, Tàng trữ trái phép vũ khí quân dụng. Tổng hợp hình phạt hai tội danh trên, Hoàn bị tuyên án 8 năm 6 tháng tù giam. Sau khi ra tù, trở về địa phương, Hoàn hoạt động “trầm lắng” hơn, nhưng những vụ đòi nợ kiểu xã hội đen, bảo kê đình đám ở Bắc Ninh phần lớn đều dính dáng đến đàn em của Hoàn, vốn được hắn thu nạp từ khắp các tỉnh phía Bắc như: Quảng Ninh, Hải Phòng, Lạng Sơn… và một số “tay chân” của hắn trước đây từng là bạn tù trong trại giam.

Xét hành vi của Hoàn đặc biệt nguy hiểm cho xã hội, với nhiều tình tiết tăng nặng, TAND tỉnh Bắc Ninh đã tuyên phạt Nguyễn Văn Hoàn bản án tử hình về tội Tàng trữ trái phép chất ma túy, 9 năm tù về tội Mua bán trái phép chất ma túy, 8 năm tù về tội Tàng trữ trái phép vũ khí quân dụng, 2 năm tù về tội Gây rối trật tự công cộng và 2 năm tù về tội Giữ người trái pháp luật. Tổng hợp hình phạt, Hoàn chịu án cao nhất là tử hình. 7 đàn em của Hoàn, lần lượt chịu các mức án tù giam khác nhau, riêng Vũ Văn Chiến được hưởng án treo.

Người ta đồn rằng, uy lực của “Thụ Loan” rất lớn, hắn “nuôi quân” rất hậu hĩnh, nhưng “rèn quân” cũng rất nghiêm khắc, nên chỉ cần hô một tiếng là đám đàn em thuộc diện “đầu trâu mặt ngựa” phải tuân lệnh răm rắp. Trong các vụ thanh trừng các băng nhóm, bảo kê nhà hàng, quán bar… Hoàn không bao giờ ra mặt trực tiếp mà với vai trò “đại ca”, thường đứng sau chỉ đạo đàn em thực hiện. Trong 2 ngày diễn ra phiên tòa sơ thẩm, khá nhiều đàn em của Hoàn với dáng vẻ bặm trợn, xăm trổ đầy mình đến theo dõi. Có lẽ, bọn chúng cũng biết, đây là “phiên tòa cuối” với Hoàn, bởi với những hành vi như cáo trạng truy tố, Hoàn sẽ khó thoát án tử.

Please follow and like us:

43 thoughts on “Thụ Loan: trùm giang hồ Kinh Bắc

 • February 7, 2019 at 12:05 pm
  Permalink

  I just want to tell you that I’m new to blogging and site-building and really savored this blog. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You certainly have fabulous writings. Kudos for sharing with us your blog site.

  Reply
 • February 12, 2019 at 2:21 pm
  Permalink

  Can I simply say what a reduction to find somebody who actually knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know easy methods to deliver a difficulty to gentle and make it important. More people must learn this and understand this facet of the story. I cant believe youre no more widespread since you undoubtedly have the gift.

  Reply
 • February 16, 2019 at 10:51 am
  Permalink

  No matter what I do with my Joomla homepage, I can’t take the giant Joomla banner off of the top of the screen and replace it with my own. Does anybody know how to do this?.

  Reply
 • February 18, 2019 at 7:51 pm
  Permalink

  What blogging website had the least invasive ads for free-account users?. Or what blogging website is best for someone looking to start a professional literary blog?.

  Reply
 • February 19, 2019 at 4:38 pm
  Permalink

  Hi my friend! I want to say that this post is awesome, great written and come with almost all important infos. I’d like to peer extra posts like this .

  Reply
 • February 20, 2019 at 10:22 pm
  Permalink

  What information technologies could we use to make it easier to keep track of when new blog posts were made a?

  Reply
 • February 24, 2019 at 7:14 pm
  Permalink

  I together with my friends were found to be looking through the good hints located on your web page and then then I got a terrible feeling I never expressed respect to you for those tips. My guys are already as a consequence stimulated to read through all of them and now have truly been taking advantage of these things. Many thanks for actually being really thoughtful as well as for settling on such incredibly good information most people are really needing to know about. Our own sincere apologies for not expressing gratitude to sooner.

  Reply
 • February 26, 2019 at 3:16 pm
  Permalink

  Definitely, what a great site and revealing posts, I surely will bookmark your blog.Best Regards!

  Reply
 • February 26, 2019 at 3:27 pm
  Permalink

  I have to show my appreciation to the writer for rescuing me from this instance. As a result of exploring throughout the the net and obtaining ideas which were not powerful, I figured my life was done. Living without the presence of approaches to the issues you have solved by means of your entire article is a serious case, and ones which might have adversely damaged my entire career if I hadn’t encountered your web site. Your competence and kindness in handling all areas was priceless. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a step like this. I’m able to at this moment look forward to my future. Thanks very much for the high quality and results-oriented guide. I won’t be reluctant to propose your site to any individual who would need guidance about this matter.

  Reply
 • February 26, 2019 at 11:06 pm
  Permalink

  I and also my pals ended up looking at the best advice located on your website then instantly came up with a horrible suspicion I had not expressed respect to the web blog owner for them. All the young boys are actually totally passionate to read all of them and have in effect absolutely been taking pleasure in them. Thank you for simply being well kind and then for picking some awesome subject matter millions of individuals are really eager to discover. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to earlier.

  Reply
 • February 27, 2019 at 1:51 pm
  Permalink

  hey there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical points using this website, as I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon..

  Reply
 • March 1, 2019 at 5:27 am
  Permalink

  Hello, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  Reply
 • March 1, 2019 at 9:21 am
  Permalink

  My wife and i got very comfortable John managed to do his researching via the ideas he was given out of the weblog. It’s not at all simplistic to simply be freely giving tips and tricks which most people have been trying to sell. And we also realize we have you to appreciate for that. The entire illustrations you made, the simple site menu, the relationships you aid to instill – it’s everything extraordinary, and it’s letting our son in addition to our family understand that content is entertaining, and that’s pretty essential. Thanks for the whole lot!

  Reply
 • March 1, 2019 at 8:01 pm
  Permalink

  Wonderful paintings! That is the type of information that should be shared across the internet. Disgrace on Google for now not positioning this publish higher! Come on over and talk over with my site . Thank you =)

  Reply
 • March 2, 2019 at 4:53 pm
  Permalink

  I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

  Reply
 • March 4, 2019 at 1:42 pm
  Permalink

  Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.

  Reply
 • March 5, 2019 at 1:01 pm
  Permalink

  Thanks a lot for sharing this with all of us you really know what you’re talking about! Bookmarked. Kindly also talk over with my site =). We may have a hyperlink change agreement among us!

  Reply
 • March 6, 2019 at 7:57 am
  Permalink

  Hi, Neat post. There is a problem with your web site in web explorer, would test this¡K IE still is the market leader and a huge component to people will leave out your great writing because of this problem.

  Reply
 • March 6, 2019 at 8:24 pm
  Permalink

  Good write-up, I¡¦m normal visitor of one¡¦s web site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

  Reply
 • March 7, 2019 at 11:06 am
  Permalink

  I think you have noted some very interesting points , appreciate it for the post.

  Reply
 • March 8, 2019 at 8:29 am
  Permalink

  Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

  Reply
 • March 9, 2019 at 6:17 am
  Permalink

  I really like your writing style, excellent info, thanks for posting :D. “Silence is more musical than any song.” by Christina G. Rossetti.

  Reply
 • March 10, 2019 at 3:40 am
  Permalink

  hi!,I love your writing very a lot! proportion we be in contact more about your post on AOL? I require a specialist in this space to unravel my problem. May be that is you! Taking a look forward to look you.

  Reply
 • March 11, 2019 at 9:13 pm
  Permalink

  Thanks for another fantastic article. The place else may just anyone get that type of info in such a perfect method of writing? I have a presentation next week, and I’m at the look for such info.

  Reply
 • March 12, 2019 at 3:32 am
  Permalink

  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  Reply
 • March 12, 2019 at 5:25 pm
  Permalink

  I truly appreciate this post. I¡¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:02 am
  Permalink

  Its superb as your other content : D, thanks for putting up. “The present is the necessary product of all the past, the necessary cause of all the future.” by Robert Green Ingersoll.

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:44 am
  Permalink

  Very nice info and right to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to hire some professional writers? Thank you 🙂

  Reply
 • March 14, 2019 at 9:55 am
  Permalink

  I in addition to my pals happened to be looking at the good strategies from your web page and then immediately came up with an awful feeling I never thanked the web blog owner for those tips. My young men appeared to be totally passionate to study them and have in effect extremely been tapping into these things. I appreciate you for getting simply helpful and for choosing such marvelous subject areas most people are really wanting to be informed on. My personal honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:08 pm
  Permalink

  wonderful points altogether, you simply gained a brand new reader. What could you recommend in regards to your publish that you simply made some days ago? Any certain?

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:09 pm
  Permalink

  I would like to thank you for the efforts you have put in writing this website. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. Actually your creative writing skills has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

  Reply
 • March 15, 2019 at 10:28 am
  Permalink

  hello!,I love your writing so a lot! share we communicate more approximately your article on AOL? I require an expert in this area to unravel my problem. May be that’s you! Looking forward to look you.

  Reply
 • March 15, 2019 at 3:09 pm
  Permalink

  Merely wanna admit that this is very useful , Thanks for taking your time to write this.

  Reply
 • March 16, 2019 at 3:34 am
  Permalink

  You really make it seem really easy together with your presentation but I find this matter to be actually one thing that I think I might by no means understand. It kind of feels too complex and extremely extensive for me. I am having a look forward on your next submit, I will attempt to get the dangle of it!

  Reply
 • March 17, 2019 at 1:49 am
  Permalink

  Definitely, what a magnificent blog and informative posts, I will bookmark your website.Have an awsome day!

  Reply
 • March 18, 2019 at 1:28 am
  Permalink

  Magnificent web site. Lots of useful information here. I¡¦m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

  Reply
 • March 19, 2019 at 12:34 am
  Permalink

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  Reply
 • March 19, 2019 at 12:35 am
  Permalink

  I do consider all of the ideas you’ve offered to your post. They’re really convincing and can certainly work. Still, the posts are too quick for novices. May just you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

  Reply
 • March 19, 2019 at 3:28 am
  Permalink

  I needed to draft you that very small word to help give many thanks over again just for the magnificent concepts you’ve provided at this time. This has been quite extremely open-handed with people like you to provide extensively all that numerous people could possibly have made available for an electronic book to help make some cash for their own end, notably considering the fact that you could possibly have tried it if you decided. These tactics additionally served to become a easy way to fully grasp that some people have the same passion really like my very own to realize a whole lot more concerning this problem. Certainly there are some more enjoyable sessions in the future for individuals who look over your site.

  Reply
 • March 19, 2019 at 6:52 pm
  Permalink

  It is in point of fact a great and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *