Thất Sơn thần quyền: nữ cao thủ một mình đả bại cả chục người

Tận thấy sự lợi hại của môn võ lạ lùng trên, ông Nguyễn Phong Cư đã quyết định vào Huế để tìm gặp người đàn ông bí ẩn đã dạy thần quyền cho bạn mình.

LTS: Nhiều năm nay, giang hồ đồn thổi làng võ Việt đang lưu giữ những bí kíp võ công được các cao thủ săn lùng hệt như phim ảnh kiếm hiệp của Trung Quốc.

Những cuốn bí kíp võ công đó có thật sự tồn tại và nó có giá trị như nào, lần tìm qua nhiều manh mối, chúng tôi đã có những thông tin, câu chuyện bất ngờ, thú vị.

 

Ông Cư bảo, ông rất kinh ngạc khi thấy bạn mình tay không hạ gục mấy thanh niên lực lưỡng dù chưa từng một ngày luyện võ. Tuy nhiên, câu chuyện mà ông ông Hởi kể về chuyện bỗng nhiên được truyền thụ võ công thần thánh thì ông vẫn hoài nghi.

Biết có chứng minh thế nào thì bạn mình cũng chẳng tin nên khi ai về giường nấy ông Hỡi vỗ vai ông bảo: “Tuần sau được nghỉ, tôi dẫn anh đến gặp người đó thì khắc biết!”.

Tuần sau, vừa tinh mơ, hai ông đã vội lên đường. Thế nhưng, tới trang trại nọ, những lò nung vôi vẫn còn nguyên đó mà chẳng thấy bóng người.

nu-cao-thu-than-quyen-hue-mot-minh-da-bai-ca-chuc-nguoi (4)

Lăng mộ ông Nguyễn Văn Cảo, người đàn ông bí ẩn truyền thần quyền cho ông Hởi trong rừng (Ảnh nhân vật cung cấp)

Hỏi ra mới biết, hai ông đã chậm chân bởi trước đó ông Cảo đã về Huế từ 3 hôm trước. Tuy không thấy người cần gặp nhưng nhìn cử chỉ, điệu bộ và sự nhiệt tình của ông Hởi thì ông cũng lờ mờ tin những chuyện bạn mình kể là thật.

Tuy nhiên, sự diệu kỳ của môn võ quái lạ trên thì ông chưa tin. Ông bảo, hồi ấy thanh niên, lại được học hành bài bản nên những thứ liên quan đến thần thánh, ma mị với ông chỉ là chuyện nhảm nhí, hoang đường.

Ở công trường, ông Hởi vẫn miệt mài tập luyện thứ võ công lạ lùng kia. Và, chứng kiến bạn mình tập luyện, rồi giao đấu chiến thắng cả những thầy võ có tiếng trong khu vực, ông cũng rất lấy làm kinh ngạc.

Bởi thế, ngay khi kỳ thực tập kết thúc, ông đã có một quyết định mà theo ông đó là duyên tiền định. Quyết định đó “ám” cả vào đời ông những năm tháng sau này. Ông vào Huế tìm cao nhân bí ẩn mà ông Hởi đã gặp.

Theo như lời ông Hởi thì hôm gặp ở trong rừng, người đàn ông bí ẩn trên nói mình ở gần chợ Đông Ba, nơi bến sông tàu thuyền tấp nập. Mang theo một cân đường trắng, của quý lúc bấy giờ, ông nhảy tàu từ Quảng Bình vào tìm kiếm cao nhân.

Tới nơi, đúng như địa chỉ ông Hởi nói, chẳng mất nhiều công sức ông đã tìm được “thánh nhân”. Nơi gia đình ông Cảo ở là bến sông được mọi người quen gọi là bãi Dâu. Thấy sự xuất hiện bất ngờ của ông, anh em ông Cảo tỏ thái độ nghi ngại, e dè.

nu-cao-thu-than-quyen-hue-mot-minh-da-bai-ca-chuc-nguoi (3)

Ông Cư biểu diễn công phu thần quyền.

Ông Cư bảo, sau này ông mới hiểu sự nghi ngại ấy. Chẳng gì thì ông cũng là người Bắc, được đào tạo dưới mái trường xã hội chủ nghĩa, còn anh em ông Cảo thì trong quá trình hoạt động võ thuật trước đây thì cũng ít nhiều dính líu đến chế độ cũ.

Bởi thế, mang “quà ra mắt” là cân đường trắng đến, anh em ông Cảo không nhận và đương nhiên, mong muốn bái sư học võ của ông cũng bị từ chối thẳng thừng.

“Ngày ấy, tuy đã đến gặp anh em ông Cảo rồi nhưng tôi vẫn chưa thực sự tin là có thứ võ thuật ấy đâu. Mình đến là chỉ muốn kiểm tra thực hư xem thế nào thôi, có thực thì học, không có thì về”, ông Cư kể lại.

Nữ cao thủ một mình đánh cả chục người

Bị cao nhân ngoảnh mặt, nhưng bởi quá tò mò, ông Cư vẫn nán lại để tìm hiểu thực hư. Và rồi những ngày vạ vật ở bến sông ấy, ông đã chứng kiến một chuyện khiến ông thực sự tin “võ bùa” là có thật.

Một sáng, ngay bên sông giáp chợ ấy, ông thấy có đám đông láo nháo. Có đánh nhau, theo đám đông, ông chạy về phía đám người đang quây vòng trong vòng ngoài ấy. Lách đám đông vào, ông thấy cả chục người đang lao vào đánh nhau với một… phụ nữ.

nu-cao-thu-than-quyen-hue-mot-minh-da-bai-ca-chuc-nguoi (2)

Tuy đã gần thất thập nhưng đường quyền của người đàn ông này vẫn vô cùng mạnh mẽ.

Và, kỳ lạ, bằng những đòn đánh khùng khoằng, người đàn bà thân hình mảnh khảnh trên liên tiếp đánh văng những gã trai lực lưỡng thay nhau bổ vào mình. Những thế võ trên na ná những chiêu thức mà bạn ông, ông Hởi, đã tập luyện ở công trường ngoài Quảng Bình.

Sau khi hạ đo ván đám người trên, người đàn bà kia lách vào đám đông và mất dạng. Hỏi mọi người xung quanh, ông đã mừng như vớ được vàng. Người đàn bà ấy cũng ở bến sông và chính là em gái ông Cảo.

Tận mắt chứng kiến màn giao đấu trên, ngay lập tức ông lại tìm đến nhà ông Cảo. Tuy nhiên, vẫn nỗi nghi ngại trên, ông Cảo vẫn không nhận lời.

Không nản chí, ông cứ lảng vảng quanh nhà với hi vọng sự chân thành của mình sẽ khiến cao nhân đổi ý. Và, đúng như suy nghĩ của ông, đến ngày thứ 15 thì ông Cảo bảo người ra mình ra gặp ông, nói là mua cân hoa quả vào nhà thắp hương cho sư tổ.

Giống như ông Hởi, chẳng mất nhiều thời gian ông đã được ông Cảo mở huyệt đạo, truyền dạy cho những khẩu quyết cơ bản của môn võ lạ lùng trên. Sau hơn tuần lễ thụ đạo, ở lại thăm gia đình sư phụ vài hôm nữa thì ông cáo biệt ra về.

nu-cao-thu-than-quyen-hue-mot-minh-da-bai-ca-chuc-nguoi (1)

16 lời thề của môn sinh thần quyền.

Luyện võ như… buôn hàng cấm

Trên chuyến tàu ì ạch ra Bắc để về quê, trong đầu ông ngổn ngang bao dự định. Và dù miên man bất cứ chuyện gì thì sau cùng ông vẫn thấy văng vẳng những câu khẩu quyết để… gọi “võ thần” và cả những lời dặn dò mà anh em ông Cảo đã truyền cho ông.

Về nhà, trong lúc chờ tổ chức phân việc, ông Cư đã tranh thủ luyện thứ võ công thần thánh mà mình học được chỉ qua các câu thần chú ấy. Tuy nhiên, bởi sự huyễn hoặc của môn võ này, sợ mọi người hiểu lầm, ông luyện công trong bí mật.

Ông Cư kể, ngày ấy, ngoài Bắc, phong trào bài trừ mê tín dị đoan được đẩy đến đỉnh điểm, những thứ gì siêu nhiên, khó giải thích thì đều được “đào tận gốc, trốc tận rễ”. Thêm nữa, thứ mà ông học được lấy về từ “đàng trong” nên cũng vô cùng nhạy cảm.

Bởi vậy, khi về tới nhà ông không dám khoe với ai là mình đã học được thứ võ công lạ lùng trên.

Nhà ông ngoảnh mặt ra sông Hồng. Nơi ấy có bãi bồi rộng, dân trong làng ra đó trồng chuối. Ông Cư kể, suốt 3 tháng trời, không đêm nào ông không luyện võ ở bãi bồi ấy.

nu-cao-thu-than-quyen-hue-mot-minh-da-bai-ca-chuc-nguoi

Ông Cư kể, ngày trước, ông đã phải tập luyện thần quyền trong bí mật.

Cứ khi mọi người chuẩn bị đi ngủ thì ông xách đèn, cầm dĩa nói là đi soi cá, đi đặt đó tôm rồi táp vào vườn chuối tập luyện.

Khi ấy, việc gọi quyền với ông đã dễ như trở bàn tay. Cứ chắp tay, cứ lẩm nhẩm thần chú thì ngay lập tức quyền về.

Cho đến bây giờ, ông cũng không thể lý giải được quyền ấy đến từ đâu, chỉ biết rằng, khi đọc chú thì chân tay mình không còn theo sự điều khiển của trí não nữa.

Đến ngày cuối cùng của tháng thứ ba, khi tay không có thể đâm xuyên cả thân chuối to như thân người thì ông gật đầu mãn nguyện. Cũng hôm đó, ông quyết định “xuống núi”.

Ông Cư bảo, ngày ấy tuổi trẻ, có chút háo thắng nên ông đã hơi vội vàng. Và, cũng chính bởi sự vội vàng đó nên đời ông đã có nhiều ngày tháng long đong và “võ bùa” cũng phải trải qua nhiều bận lận đận, thăng trầm.

Please follow and like us:
error

56 thoughts on “Thất Sơn thần quyền: nữ cao thủ một mình đả bại cả chục người

 • February 7, 2019 at 3:21 pm
  Permalink

  I just want to mention I am very new to weblog and honestly liked your web page. Most likely I’m planning to bookmark your site . You amazingly come with very good articles. Thanks a bunch for revealing your website.

  Reply
 • February 11, 2019 at 7:12 am
  Permalink

  The Romulan ship is a mining ship – why is it loaded to the hilt with military grade torpedoes? The Romulan ship is from the future.

  Reply
 • February 16, 2019 at 6:56 am
  Permalink

  I am a 19 year old female quadriplegic and a mother of a two-year-old daughter. I am not able to work because of my disability but I do have a voice-activated computer and I know a lot about computers and the Internet. I want to start a website I do not know about what. I need IDEAS! I would like to make some profit on my website but I do not know how to do that or how to get companies to pay to put ads up on my website. I don’t even know where to go to start my own website. I need lots and lots of help if someone would like to help me out or maybe be partners with me when the website starts making a profit you will get a portion of the profits..

  Reply
 • February 20, 2019 at 6:30 pm
  Permalink

  I’ve asked my older sister countless times to format my computer because I’m experiencing lag in the game I play. Btw, this computer has been formatted 4-5 times. But whenever I ask my sister to format my computer, she says no because she says that if you format a computer too much, the computer itself gets slower than it already was. Is this true? Or is that an excuse to get out of formatting my computer because it takes away her 2-3 hours?.

  Reply
 • March 2, 2019 at 1:12 pm
  Permalink

  I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You’re incredible! Thanks!

  Reply
 • March 4, 2019 at 2:07 am
  Permalink

  I carry on listening to the newscast speak about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

  Reply
 • March 6, 2019 at 6:48 am
  Permalink

  I haven¡¦t checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Reply
 • March 6, 2019 at 7:01 am
  Permalink

  hi!,I like your writing very so much! percentage we keep up a correspondence more about your article on AOL? I require a specialist on this house to unravel my problem. Maybe that is you! Taking a look forward to see you.

  Reply
 • March 9, 2019 at 12:25 am
  Permalink

  I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

  Reply
 • March 11, 2019 at 8:21 pm
  Permalink

  I have to convey my passion for your generosity giving support to those individuals that require help with your theme. Your real dedication to passing the solution all over was definitely helpful and has truly empowered many people like me to achieve their aims. The important publication means this much a person like me and extremely more to my office workers. Warm regards; from each one of us.

  Reply
 • March 11, 2019 at 8:21 pm
  Permalink

  I¡¦ve recently started a blog, the information you provide on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

  Reply
 • March 12, 2019 at 4:34 pm
  Permalink

  I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this blog. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own web site now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.

  Reply
 • March 14, 2019 at 10:50 am
  Permalink

  Thanks , I have recently been searching for info about this topic for ages and yours is the best I have came upon so far. But, what about the bottom line? Are you certain about the supply?

  Reply
 • March 14, 2019 at 1:23 pm
  Permalink

  My brother recommended I might like this web site. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

  Reply
 • March 14, 2019 at 1:23 pm
  Permalink

  Helpful information. Lucky me I found your website by chance, and I’m surprised why this accident didn’t took place earlier! I bookmarked it.

  Reply
 • March 14, 2019 at 2:51 pm
  Permalink

  I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Reply
 • March 15, 2019 at 11:24 am
  Permalink

  Definitely believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  Reply
 • March 15, 2019 at 10:09 pm
  Permalink

  hello!,I really like your writing so much! percentage we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I need an expert in this space to solve my problem. May be that’s you! Having a look ahead to see you.

  Reply
 • March 16, 2019 at 11:06 am
  Permalink

  syqafwgwub,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • March 17, 2019 at 12:57 pm
  Permalink

  I delight in, cause I discovered exactly what I used to be taking a look for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  Reply
 • March 17, 2019 at 8:46 pm
  Permalink

  I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

  Reply
 • March 18, 2019 at 11:40 am
  Permalink

  Normally I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very great post.

  Reply
 • March 18, 2019 at 3:03 pm
  Permalink

  I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

  Reply
 • March 20, 2019 at 5:43 am
  Permalink

  bdkyjpghhh,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will vyeuamqv,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • March 22, 2019 at 6:25 am
  Permalink

  I truly appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

  Reply
 • March 22, 2019 at 7:55 pm
  Permalink

  Thanks, I’ve just been searching for info approximately this subject for ages and yours is the best I’ve came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the supply?

  Reply
 • March 27, 2019 at 12:53 am
  Permalink

  Great work! That is the type of information that are meant to be shared around the web. Shame on Google for now not positioning this post higher! Come on over and talk over with my web site . Thank you =)

  Reply
 • March 30, 2019 at 5:38 pm
  Permalink

  I’m very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

  Reply
 • April 1, 2019 at 10:06 pm
  Permalink

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

  Reply
 • April 2, 2019 at 3:41 am
  Permalink

  icbprbhys,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • April 2, 2019 at 9:05 pm
  Permalink

  I simply want to tell you that I am just newbie to weblog and seriously savored your web blog. Likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely come with awesome article content. Kudos for sharing your blog site.

  Reply
 • April 4, 2019 at 5:13 pm
  Permalink

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

  Reply
 • April 4, 2019 at 5:13 pm
  Permalink

  Great remarkable issues here. I¡¦m very glad to peer your post. Thanks so much and i am having a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

  Reply
 • April 6, 2019 at 1:22 pm
  Permalink

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  Reply
 • April 7, 2019 at 9:34 am
  Permalink

  I simply could not leave your web site before suggesting that I actually loved the usual information a person supply to your visitors? Is going to be again ceaselessly in order to check up on new posts

  Reply
 • April 8, 2019 at 6:52 am
  Permalink

  uzjwkf Yeezy 350,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

  Reply
 • April 8, 2019 at 10:25 am
  Permalink

  xyttfdxir,Your blog was informative and valuable to me. Thanks for sharing.

  Reply
 • April 9, 2019 at 1:52 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually frustrating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  Reply
 • April 9, 2019 at 12:08 pm
  Permalink

  I am always looking online for tips that can assist me. Thank you!

  Reply
 • April 9, 2019 at 4:02 pm
  Permalink

  I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and magnificent user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

  Reply
 • April 10, 2019 at 4:25 pm
  Permalink

  I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re amazing! Thanks!

  Reply
 • April 11, 2019 at 3:02 am
  Permalink

  klgsmcaahfx,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting!

  Reply
 • April 15, 2019 at 12:16 am
  Permalink

  fdssxaxjm Yeezy Boost,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.

  Reply
 • April 25, 2019 at 8:04 am
  Permalink

  Boeing also formed a four-member board committee to review its practices in repairing MAX models and other development projects. These include the 777X long-range jet scheduled for the first flight this year, which will be delivered as early as 2020; and a new mid-size jet to be launched next year.

  Reply
 • May 1, 2019 at 5:30 am
  Permalink

  Wow I just love her! She is so beautiful and a really good actor. I don’t think the show V is all that good, but I watch it anyway just so I can see Morena. And I don’t know if you’ve ever seen her do an interview but she is also rather funny and its all so natural for her. I personally never even heard of her before The V, now I’ll watch anything she’s on.

  Reply
 • Pingback:NFL Jerseys

 • May 3, 2019 at 4:41 pm
  Permalink

  “No one was there to hold his hand, to comfort him, to save his life,” she told the court. “The person we trusted to serve and protect did not.”

  Reply
 • May 6, 2019 at 5:17 pm
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Reply
 • May 6, 2019 at 6:18 pm
  Permalink

  Thinking his daughter appeared to be in better condition, Linsey told The Times he grabbed his son and “tried to revive him.

  Reply
 • May 8, 2019 at 5:28 pm
  Permalink

  Great work! This is the type of info that are meant to be shared across the web. Disgrace on Google for now not positioning this publish upper! Come on over and visit my web site . Thanks =)

  Reply
 • May 9, 2019 at 6:25 pm
  Permalink

  Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

  Reply
 • May 13, 2019 at 5:48 pm
  Permalink

  Hey! I realize this is sort of off-topic but I needed to ask.

  Does operating a well-established blog like yours require a lot of
  work? I am completely new to running a blog but I do write in my journal on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and views online.
  Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers.
  Thankyou!

  Reply
 • May 13, 2019 at 7:15 pm
  Permalink

  Do you have a spam issue on this blog; I
  also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice procedures
  and we are looking to swap methods with others, be sure to shoot me
  an e-mail if interested.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *