Sài Gòn: Dũng Chùa & tội phạm cướp giật (kỳ 1)

Khi nạn cướp giật tại Sài Gòn lên đến mức báo động, cơ quan công an thì chậm can thiệp đã dẫn đến nhiều vụ việc người dân hành hung kẻ cướp một cách bất chấp luật pháp. Cho đến lúc lãnh đạo TP.HCM và lực lượng công an quyết tâm đẩy lùi nạn cướp giật, chỉ trong vòng 1 năm, tỷ lệ các vụ cướp giật giảm khá nhiều.

Cướp giật đường phố là hệ quả của nghiện ngập

Có thể điểm lại diễn tiến của các kiểu tội phạm từ trước đến nay để có câu trả lời cho việc vì sao tăng vì sao giảm của loại hình cướp giật đường phố trong thời gian qua. Cụ thể, khi đất nước mới thống nhất, tình hình trật tự trị an tại Sài Gòn hết sức hỗn loạn.

Hàng loạt tội phạm sừng sỏ xổng ra từ trại giam Chí Hòa, quân lao Gò Vấp, trại giáo hóa Thủ Đức.… liên tục gây ra những vụ cướp của giết người, cướp giật đường phố. Ủy ban Quân quản (UBQQ) TP.HCM lúc bấy giờ đã thành lập lực lượng SBC (săn bắt cướp) và ngay lập tức, những tên tội phạm sừng sỏ nhất kẻ phơi xác giữa đường phố, kẻ đền tội nơi pháp trường… Tình hình trị an ngay lập tức vãn hồi!

Tuy nhiên có một mối liên quan rất rõ giữa hai loại tội phạm mà nếu có cơ hội tiếp xúc hoặc “nói chuyện cởi mở”, chúng ta sẽ thấy rõ gần như lập tức. Ma túy tràn lan, mua dễ hơn mua con cá lá rau nếu như là giới giang hồ quen mặt, dẫn đến 99,9% tội phạm đều là con nghiện.

Giá cả tuy không đắt so với các loại hình ăn chơi khác, nhưng giang hồ đâu phải lúc nào cũng rủng rỉnh mà nghiện ma túy, lấy tiền đâu để mua ma túy khi lên cơn nghiện? Tội phạm cướp giật đường phố, có thể nói chính là hệ quả của nghiện ngập.

Dũng Chùa, một giang hồ có số má dữ dằn ở khu Kho Đạn, Đa Kao, quận 1. Gã trả ít lắm là ba phần tư cuộc đời ở các kiểu trường trại, từ cưỡng bức, tập trung cho đến thành án. Toàn thành phố các quận huyện, không giang hồ nào không biết đến Dũng Chùa. Ở trại giam, ai nói là không thể có ma túy? Có tiền là có tất. Và chỉ những “đại bàng – đại bác” trại giam mới có điều kiện để sử dụng ma túy.

Chính vì vậy, đôi khi để ngồi chiếu trên trong thế giới các đại ca, cũng phải chơi “tí hàng đen hàng trắng cho vui” để khẳng định đẳng cấp.

Chuyện ít biết về tội phạm cướp giật đường phố ở Sài Gòn (kỳ 1) - Ảnh 2.

Ma túy, vốn là thứ dễ nghiện khó bỏ. Thế là các đại ca cầm tờ giấy ra trại trở về cố thổ, hành trang mang theo chỉ có một món: Nghiện oặt người! Dũng Chùa cũng nghiện nặng heroin và sái thuốc phiện chích thẳng vào mạch máu, do tác phong đại ca trường trại như thế, không thể khác hơn.

Dũng chùa về, quen thói đại ca, bèn rong chơi khắp cõi với một bầy kin kin sát thủ. Nhưng suốt ngày, hết kẻ này đến chiến hữu khác cho tiền Dũng mua ma túy về chơi, cũng oải. Dũng Chùa bèn đi cướp giật. Trúng ngày không có con mồi nào rơi vào tầm ngắm, thứ đến đang cơn vật vã thì ngồi còn ngáp lên ngáp xuống nữa là đi giật dọc. Dũng đến gặp Teo, ngụ ở Tân Bình, mua một cục hàng giá 50 ngàn cho qua cơn, tất nhiên tiền còn thiếu thì được cho nợ.

Chuyện ít biết về tội phạm cướp giật đường phố ở Sài Gòn (kỳ 1) - Ảnh 3.

Cướp giật đường phố là hệ quả của nghiện ngập

Hôm sau, vừa giật được một giỏ xách có vài trăm ngàn của một bà nội trợ nào đó,  Dũng Chùa trả nợ quán cơm, nhà nghỉ, còn thừa đúng 50 ngàn, bèn lên gặp Teo mua một cục về chơi cho đỡ vã. Teo cầm 50 ngàn, vốn xem thường bọn giang hồ nghiện, gã tuyên bố: xiết nợ, muốn mua thêm tiền tươi mới bán! Dũng Chùa cay cú chửi Teo.

Thứ giang hồ buôn bán hàng trắng cho giang hồ thường là thứ có máu mặt, Teo vào nhà lấy dao ra xử tội Dũng Chùa. Vừa nhào ra, Dũng Chùa chụp được dao đâm Teo chết tại chỗ. Lấy trường hợp Dũng Chùa để cho thấy, khi thiếu thuốc lên cơn vật vã thì kiểu nào cũng phải “cầm cữ” cho bằng được. Người lương thiện khó hình dung ra hệ quả của ma túy nếu như chưa từng thấy một gã giang hồ lên cơn đói thuốc!

Nếu có dịp thâm nhập vào một khu nhà trọ thuộc phường Tân Hưng quận 7, nhìn Long Ba lầu, một giang hồ quản lý nhà trọ, sẽ hiểu ngay “lịch làm việc” của những con nghiện ma túy gốc giang hồ cộm cán. Và đã hiểu lịch làm việc của giang hồ nghiện thì cũng sẽ rõ luôn vì sao cướp giật đường phố gia tăng tỷ lệ thuận với nạn nghiện ma túy.

Sinh hoạt của một nhóm cướp giật đường phố

Do sợ mất thành tích trong công tác, một số địa phương rất e ngại khi phải nhắc đến những ổ nhóm tội phạm trú ngụ nơi địa bàn mình quản lý. Chủ nhà trọ cũng rất biết điều hệt như những hàng quán lấn chiếm lòng lề đường. Nên trong con mắt đánh giá của người có trách nhiệm quản lý địa bàn: “Tụi nó làm gì thì làm, ở đâu không biết, không được gây án nơi mình đang quản lý!”.

Thế là giang hồ tội phạm luôn tuân thủ câu “chừa một phương lấy chồng” làm tôn chỉ chung sống hòa bình với cơ quan quản lý cấp địa phương. Chỗ rò lớn nhất của công tác phòng chống tội phạm phát xuất từ sự “đơn giản hóa những địa bàn phức tạp”!

Khu Cầu Đá, từ trước năm 1975 vốn là ao vũng sình lầy, lơ thơ vài nóc nhà của những người Bình Xuyên – Bảy Viễn. Đất hẹp người đông, ao vũng không còn dành cho cá tôm ếch nhái. San lấp sình lầy, hàng loạt khu nhà mọc ra. Và nhà trọ hết sức bình dân cũng ra đời ngày càng nhiều từ mạt hạng đến bình dân và thậm chí hơi có chút tiện nghi. Dăm bảy người bán vé số, hàng rong chung nhau thuê một phòng trọ 2-3 triệu đồng cũng có, các cô tiếp viên nhà hàng với giá 4-5 triệu cũng có.

Và cư dân giang hồ theo “tiếng gọi của gái” và trốn nợ tứ giăng, cũng tìm  đến. Người lương thiện bình thường nếu có dịp đi ngang hoặc bất đắc dĩ có việc cần, thì luôn tuân thủ câu: “không nghe, không biết, không thấy”. Những tấm thân còm cõi nhưng xăm không thua gì một sở thú, những gương mặt hốc hác nhưng chẳng mất đi phần hung ác… ngồi dọc xóm.

Các kiểu giang hồ về thuê nhà trọ càng lúc càng nhiều. Qua khỏi Cầu Đá chưa đầy 200 mét, có một khu nhà trọ khá kiên cố, tất nhiên chỉ so với trong khu vực mà thôi. Nhóm kin kin mà gã cầm đầu trạc ngoài 30 tuổi, tự xưng là đàn em Cu Nhứt, một sát thủ thời Năm Cam, làm thủ lĩnh. Chúng thuê vài ba phòng và suốt ngày ru rú trong phòng cả nam lẫn nữ gần chục mạng, để “bú đá”. Sinh hoạt nhếch nhác dơ dáy, nhưng gái đẹp ra vào nườm nượp. Khoảng trưa cho đến xế chiều, những tên giang hồ tuổi đời chưa đến 20 rời sào huyệt đi “săn hàng”. Và khi trở về, hoạt cảnh “bú đá” và tình dục bầy đàn, lại tiếp tục.

Đó là mới điểm sơ một khu vực xem như sào huyệt của bọn cướp giật đường phố. Riêng quận 7, quận 8, Nhà Bè, Tân Phú, Bình Tân, Bình Thạnh… sào huyệt như thế, rất nhiều!

Cướp giật trên khu vực Cầu Kinh Tẻ, Cầu Chữ Y, Cầu Nguyễn Văn Cừ và những điểm nóng khác ở Sài Gòn, sẽ còn liên tục xảy ra, nếu như các cơ quan chức năng chỉ nhăm nhăm tiêu diệt chúng ngay nơi phạm pháp. Đặc xá trước thời hạn và trở về từ các trung tâm cai nghiện cung cấp một lượng tội phạm cho loại hình cướp giật trên đường phố gần như vô hạn. Nếu như nạn ma túy, đặc biệt là ma túy đá vẫn còn là vấn đề…

theo Tuổi trẻ & Đời sống

238 thoughts on “Sài Gòn: Dũng Chùa & tội phạm cướp giật (kỳ 1)

 • April 18, 2019 at 1:08 pm
  Permalink

  Consider investments that supply speedy annuities.

 • April 23, 2019 at 2:02 pm
  Permalink

  I’m amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both educative and
  engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head.

  The problem is something which too few people are speaking intelligently about.

  Now i’m very happy that I came across this in my search for something relating to this.

 • April 23, 2019 at 3:43 pm
  Permalink

  I’m not sure where you are getting your info, but
  great topic. I needs to spend a while learning much more or figuring out
  more. Thanks for fantastic info I used to be in search of
  this information for my mission.

 • April 23, 2019 at 3:53 pm
  Permalink

  Wonderful site. Plenty of helpful information here. I am sending
  it to some pals ans also sharing in delicious. And obviously,
  thank you for your sweat!

 • April 23, 2019 at 7:45 pm
  Permalink

  Good blog you have here.. It’s hard to find excellent writing like yours nowadays.

  I really appreciate people like you! Take care!!

 • April 23, 2019 at 10:10 pm
  Permalink

  I used to be recommended this web site through my
  cousin. I am no longer positive whether or not this post is written by him as no one else understand such particular
  about my problem. You’re wonderful! Thank you!

 • April 23, 2019 at 11:26 pm
  Permalink

  We stumbled over here different website and thought I
  might check things out. I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to finding out about your web page yet again.

 • April 23, 2019 at 11:41 pm
  Permalink

  If some one wishes to be updated with most recent technologies afterward he must be visit this website and be up to date every day.

 • April 24, 2019 at 1:09 am
  Permalink

  Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted with afterward you can write or else it is complex to write.

 • April 24, 2019 at 1:21 am
  Permalink

  Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thanks

 • April 24, 2019 at 2:02 am
  Permalink

  Hello to all, as I am in fact keen of reading this weblog’s post to be updated daily.
  It contains fastidious material.

 • April 24, 2019 at 2:26 am
  Permalink

  It’s impressive that you are getting thoughts from this post as well as from our discussion made here.

 • April 24, 2019 at 3:25 am
  Permalink

  Heya i am for the first time here. I found this board
  and I find It really useful & it helped me out much.
  I hope to give something back and aid others like you aided me.

 • April 24, 2019 at 7:10 am
  Permalink

  Because the admin of this website is working, no hesitation very rapidly it will be
  well-known, due to its quality contents.

 • April 24, 2019 at 8:16 am
  Permalink

  Your style is unique compared to other people I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book mark this site.

 • April 24, 2019 at 11:33 am
  Permalink

  Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting
  for your further post thanks once again.

 • April 24, 2019 at 1:23 pm
  Permalink

  Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Extremely useful info specially the last part :
  ) I care for such information a lot. I was
  looking for this certain info for a long time.
  Thank you and good luck.

 • April 24, 2019 at 5:35 pm
  Permalink

  I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found
  any interesting article like yours. It is pretty worth enough for
  me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will
  be much more useful than ever before.

 • April 24, 2019 at 7:35 pm
  Permalink

  It’s going to be ending of mine day, but before ending I am reading this enormous article
  to improve my experience.

 • April 24, 2019 at 10:26 pm
  Permalink

  Very rapidly this web site will be famous among all blog users, due to it’s
  fastidious articles

 • April 25, 2019 at 12:53 am
  Permalink

  I think the admin of this website is really working hard in support
  of his web site, since here every material is quality based data.

 • April 25, 2019 at 4:18 am
  Permalink

  What’s up it’s me, I am also visiting this site daily, this site
  is in fact fastidious and the viewers are truly sharing good thoughts.

 • April 25, 2019 at 5:09 am
  Permalink

  Heya i’m for the first time here. I found this board and I in finding It truly helpful & it
  helped me out a lot. I hope to provide something back and aid
  others like you helped me.

 • April 25, 2019 at 7:01 am
  Permalink

  Hi there to all, how is all, I think every one is getting more from this web site, and your views
  are fastidious in favor of new people.

 • April 25, 2019 at 10:51 am
  Permalink

  Really no matter if someone doesn’t know afterward its up to other visitors that they will assist, so here it takes
  place.

 • April 25, 2019 at 12:45 pm
  Permalink

  Excellent blog here! Also your site loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?

  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 • April 25, 2019 at 12:52 pm
  Permalink

  It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or
  advice. Perhaps you can write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 • April 25, 2019 at 3:03 pm
  Permalink

  Quality articles is the important to invite the visitors to visit the web page, that’s
  what this web site is providing.

 • April 25, 2019 at 3:07 pm
  Permalink

  I absolutely love your blog and find the majority of your post’s
  to be exactly I’m looking for. Does one offer guest writers to write content for you?
  I wouldn’t mind writing a post or elaborating on some of the subjects you write concerning
  here. Again, awesome website!

 • April 25, 2019 at 3:08 pm
  Permalink

  Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine
  Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good results. If you know of any please share.

  Thank you!

 • April 25, 2019 at 6:03 pm
  Permalink

  Hi there! I could have sworn I’ve visited this site
  before but after going through some of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m certainly happy I discovered it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 • April 25, 2019 at 11:03 pm
  Permalink

  When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get
  four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
  Appreciate it!

 • April 26, 2019 at 12:05 am
  Permalink

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet
  my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly
  enjoy reading your blog and I look forward to your
  new updates.

 • April 26, 2019 at 1:05 am
  Permalink

  I’m not that much of a internet reader to be honest but your
  sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark
  your website to come back down the road. All the best

 • April 26, 2019 at 1:44 am
  Permalink

  always i used to read smaller posts which as well clear their motive, and that
  is also happening with this paragraph which I am reading here.

 • April 26, 2019 at 2:47 am
  Permalink

  Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Kudos!

 • April 26, 2019 at 4:15 am
  Permalink

  Good post. I learn something totally new and challenging
  on sites I stumbleupon on a daily basis. It’s always
  exciting to read through articles from other authors and use something from their sites.

 • April 26, 2019 at 5:06 am
  Permalink

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact used
  to be a entertainment account it. Glance advanced to more delivered agreeable from you!
  By the way, how can we be in contact?

 • April 26, 2019 at 7:14 am
  Permalink

  Good answer back in return of this matter with real arguments and telling all concerning
  that.

 • April 26, 2019 at 7:20 am
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish
  be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 • April 26, 2019 at 12:14 pm
  Permalink

  You have made some good points there. I checked on the web
  for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 • April 26, 2019 at 4:03 pm
  Permalink

  Hi, i feel that i saw you visited my web site so
  i came to return the desire?.I’m attempting to find issues to improve my web site!I suppose its good enough to use some of your ideas!!

 • April 26, 2019 at 7:03 pm
  Permalink

  I am extremely impressed together with your
  writing skills as well as with the format in your blog.
  Is that this a paid subject matter or did you modify it your self?
  Anyway keep up the excellent quality writing, it is uncommon to see
  a nice blog like this one these days..

 • April 26, 2019 at 7:51 pm
  Permalink

  Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually realize what you’re talking approximately!
  Bookmarked. Kindly additionally discuss with my web site =).
  We will have a link exchange contract among us

 • April 26, 2019 at 9:28 pm
  Permalink

  This design is incredible! You most certainly know how to keep a
  reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved
  to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I
  really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 • April 26, 2019 at 9:46 pm
  Permalink

  Consider investments that offer fast annuities.

 • April 26, 2019 at 10:12 pm
  Permalink

  I am really thankful to the owner of this web site who has shared this wonderful article at here.

 • April 26, 2019 at 10:28 pm
  Permalink

  Simply wish to say your article is as astonishing. The
  clarity in your post is just excellent and i could assume you are an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your
  feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding
  work.

 • April 26, 2019 at 11:14 pm
  Permalink

  Appreciating the dedication you put into your website and in depth
  information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that
  isn’t the same outdated rehashed material. Excellent read!
  I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 • April 27, 2019 at 1:04 am
  Permalink

  I’m extremely impressed along with your writing abilities and also with the structure for your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality
  writing, it is rare to look a great blog
  like this one today..

 • April 27, 2019 at 1:06 am
  Permalink

  We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your site provided us with useful information to work on. You have performed
  an impressive process and our whole neighborhood will probably be grateful to you.

 • April 27, 2019 at 2:25 am
  Permalink

  That is very fascinating, You’re an excessively professional
  blogger. I have joined your rss feed and look forward to searching for more of your wonderful
  post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks

 • April 27, 2019 at 3:00 am
  Permalink

  This article will help the internet users for setting
  up new blog or even a blog from start to end.

 • April 27, 2019 at 4:28 am
  Permalink

  That is a good tip particularly to those new to the blogosphere.

  Short but very precise info… Appreciate your sharing
  this one. A must read article!

 • April 27, 2019 at 5:16 am
  Permalink

  Hey there! This is kind of off topic but I need some
  advice from an established blog. Is it hard to
  set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out
  pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to
  start. Do you have any points or suggestions? Thank you

 • April 27, 2019 at 6:13 am
  Permalink

  It’s truly very complicated in this busy life to listen news on Television, thus I
  only use the web for that reason, and take the most up-to-date information.

 • April 27, 2019 at 7:53 am
  Permalink

  Howdy! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some
  of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be
  bookmarking and checking back frequently!

 • April 27, 2019 at 7:59 am
  Permalink

  I delight in, cause I found exactly what I used to be having a look for.
  You’ve ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day.
  Bye

 • April 27, 2019 at 8:46 am
  Permalink

  If you want to increase your familiarity simply keep visiting
  this web site and be updated with the hottest information posted here.

 • April 27, 2019 at 8:57 am
  Permalink

  I’m no longer certain the place you’re getting your information, however good
  topic. I needs to spend some time finding out much more or working
  out more. Thanks for great info I was searching for this information for my mission.

 • April 27, 2019 at 8:58 am
  Permalink

  Very quickly this web site will be famous amid all blogging and site-building people, due to
  it’s good posts

 • April 27, 2019 at 10:51 am
  Permalink

  I was recommended this website by my cousin. I’m not sure
  whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem.
  You are incredible! Thanks!

 • April 27, 2019 at 12:47 pm
  Permalink

  If you desire to take a good deal from this
  paragraph then you have to apply such methods to your won webpage.

 • April 27, 2019 at 2:46 pm
  Permalink

  Greetings I am so glad I found your weblog, I really found
  you by error, while I was researching on Digg for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a
  all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and
  also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more,
  Please do keep up the excellent job.

 • April 27, 2019 at 3:18 pm
  Permalink

  I was wondering if you ever considered changing the page layout of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

 • April 27, 2019 at 6:03 pm
  Permalink

  Greate pieces. Keep writing such kind of info
  on your blog. Im really impressed by your site.
  Hi there, You’ve performed an excellent job. I will certainly digg it and in my view suggest
  to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this site.

 • April 27, 2019 at 6:40 pm
  Permalink

  A motivating discussion is definitely worth comment.
  I believe that you need to publish more about this subject matter, it may not be
  a taboo subject but generally people don’t talk about such topics.
  To the next! Kind regards!!

 • April 27, 2019 at 8:54 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to
  say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts.
  In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you
  write again soon!

 • April 27, 2019 at 8:56 pm
  Permalink

  Hello! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through
  some of the post I realized it’s new to me.

  Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 • April 28, 2019 at 2:08 am
  Permalink

  Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Many thanks

 • April 28, 2019 at 2:28 am
  Permalink

  What’s up colleagues, how is all, and what you would like to say on the topic of this paragraph, in my view its truly awesome in favor
  of me.

 • April 28, 2019 at 3:53 am
  Permalink

  I know this web page provides quality depending articles or
  reviews and extra material, is there any other web page which gives
  these information in quality?

 • April 28, 2019 at 3:57 am
  Permalink

  Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and
  wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 • April 28, 2019 at 5:19 am
  Permalink

  excellent submit, very informative. I’m wondering why the other experts
  of this sector don’t realize this. You should continue your
  writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

 • April 28, 2019 at 7:16 am
  Permalink

  I really like it when individuals come together and
  share thoughts. Great website, keep it up!

 • April 28, 2019 at 7:20 am
  Permalink

  Hi to every body, it’s my first pay a quick visit of this weblog;
  this weblog carries awesome and actually excellent information designed for visitors.

 • April 28, 2019 at 2:20 pm
  Permalink

  Great blog you’ve got here.. It’s difficult to find excellent writing like yours nowadays.
  I honestly appreciate people like you! Take
  care!!

 • April 28, 2019 at 3:00 pm
  Permalink

  I don’t know if it’s just me or if perhaps everyone else experiencing issues with your
  site. It appears as if some of the written text in your content are running
  off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them too?

  This might be a problem with my internet browser because I’ve
  had this happen before. Many thanks

 • April 28, 2019 at 4:04 pm
  Permalink

  Spot on with this write-up, I truly believe that this web site needs much more attention. I’ll probably
  be returning to see more, thanks for the information!

 • April 28, 2019 at 8:58 pm
  Permalink

  No matter if some one searches for his necessary thing, so he/she needs to
  be available that in detail, thus that thing is maintained over here.

 • April 29, 2019 at 2:35 am
  Permalink

  hey there and thank you for your information – I’ve definitely
  picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this
  web site, as I experienced to reload the website lots of
  times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining,
  but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google
  and could damage your quality score if advertising and
  marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my
  email and could look out for a lot more of your respective intriguing content.
  Ensure that you update this again soon.

 • April 29, 2019 at 2:36 am
  Permalink

  What you published made a great deal of sense. But, think about this, suppose you added
  a little information? I mean, I don’t wish to tell you how to run your
  blog, but what if you added something to maybe grab folk’s attention? I mean Sài Gòn: Dũng Chùa &
  tội phạm cướp giật (kỳ 1) is kinda boring.
  You could peek at Yahoo’s home page and watch how they create post
  titles to get people interested. You might try adding a video or a picture or two to grab readers excited about what you’ve written.
  Just my opinion, it might bring your posts a little livelier.

 • April 29, 2019 at 4:03 am
  Permalink

  Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any responses would be greatly appreciated.

 • April 29, 2019 at 5:42 am
  Permalink

  Hi there, all is going nicely here and ofcourse every one is sharing facts, that’s really excellent, keep
  up writing.

 • April 29, 2019 at 6:57 am
  Permalink

  I have been browsing online greater than 3 hours these days,
  yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.
  It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners
  and bloggers made excellent content material as
  you did, the net will probably be much more useful than ever before.

 • April 29, 2019 at 10:54 am
  Permalink

  Hi there, its fastidious post concerning media print, we all understand media is a wonderful source of data.

 • April 29, 2019 at 11:17 am
  Permalink

  I was recommended this website by my cousin. I’m not sure whether this post
  is written by him as nobody else know such detailed about my trouble.
  You’re incredible! Thanks!

 • April 29, 2019 at 9:49 pm
  Permalink

  Everything published made a ton of sense. However, what about this?
  suppose you added a little information? I am not saying your content is
  not solid, however suppose you added a title that grabbed a person’s attention? I mean Sài
  Gòn: Dũng Chùa & tội phạm cướp giật (kỳ 1) is kinda
  vanilla. You might peek at Yahoo’s home page and note how they create
  post headlines to grab viewers interested. You might try adding a video or a related pic or two to grab readers interested
  about everything’ve got to say. Just my opinion, it might bring your website
  a little livelier.

 • April 29, 2019 at 9:49 pm
  Permalink

  I take pleasure in, lead to I found just what I was having a
  look for. You have ended my four day long hunt!
  God Bless you man. Have a nice day. Bye

 • April 29, 2019 at 10:11 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted
  to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 • April 30, 2019 at 6:44 am
  Permalink

  Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you happen to
  be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back in the foreseeable future.
  I want to encourage continue your great job, have a nice afternoon!

 • April 30, 2019 at 11:26 am
  Permalink

  That is a good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very precise information… Appreciate your sharing this one.
  A must read article!

 • April 30, 2019 at 3:31 pm
  Permalink

  Genuinely when someone doesn’t know afterward its up to other visitors that
  they will help, so here it occurs.

 • April 30, 2019 at 3:56 pm
  Permalink

  I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and
  bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful
  than ever before.

 • April 30, 2019 at 10:28 pm
  Permalink

  Hi to every one, the contents present at this website are really amazing for people
  knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 • May 1, 2019 at 1:05 am
  Permalink

  Howdy this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs
  use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding skills
  so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 • May 1, 2019 at 9:17 am
  Permalink

  This is a topic that’s close to my heart… Take
  care! Exactly where are your contact details though?

 • May 1, 2019 at 1:10 pm
  Permalink

  I go to see daily some websites and sites to read articles
  or reviews, except this weblog provides feature based writing.

 • May 1, 2019 at 3:08 pm
  Permalink

  Ahaa, its pleasant dialogue regarding this paragraph at this place at this webpage, I have read all that,
  so at this time me also commenting here.

 • May 1, 2019 at 3:15 pm
  Permalink

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a
  amusement account it. Look advanced to more added agreeable
  from you! By the way, how can we communicate?

 • May 1, 2019 at 11:03 pm
  Permalink

  Hurrah! At last I got a web site from where I be able to truly take helpful information regarding my study
  and knowledge.

 • May 1, 2019 at 11:37 pm
  Permalink

  Hi there everyone, it’s my first go to see at this web page, and article is
  actually fruitful for me, keep up posting these types of content.

 • May 2, 2019 at 12:37 am
  Permalink

  Amazing! Its really remarkable paragraph, I have got much
  clear idea on the topic of from this paragraph.

 • May 2, 2019 at 3:26 am
  Permalink

  Fine way of telling, and nice paragraph to get information about my presentation topic, which
  i am going to deliver in institution of higher education.

 • May 2, 2019 at 4:44 am
  Permalink

  I used to be suggested this web site by my cousin. I’m now not positive whether this publish is
  written by means of him as nobody else recognise such particular about my problem.
  You’re wonderful! Thank you!

 • May 2, 2019 at 7:31 am
  Permalink

  Great site you have got here.. It’s hard to find high quality writing like yours nowadays.
  I really appreciate people like you! Take care!!

 • May 2, 2019 at 7:38 am
  Permalink

  Thank you for another wonderful article. Where else may
  anyone get that kind of information in such a perfect method
  of writing? I have a presentation subsequent week, and
  I am on the look for such info.

 • May 2, 2019 at 8:57 am
  Permalink

  This site certainly has all of the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

 • May 2, 2019 at 10:19 am
  Permalink

  A fascinating discussion is worth comment.
  There’s no doubt that that you should publish more
  about this topic, it may not be a taboo matter but typically people do not talk about
  such topics. To the next! All the best!!

 • May 2, 2019 at 1:27 pm
  Permalink

  Hi there mates, its fantastic article on the topic of cultureand fully explained, keep it
  up all the time.

 • May 2, 2019 at 6:09 pm
  Permalink

  Hey! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a
  captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours
  and I’m having difficulty finding one? Thanks a
  lot!

 • May 2, 2019 at 9:22 pm
  Permalink

  It’s remarkable to visit this web site and reading the views of all colleagues on the topic of
  this piece of writing, while I am also zealous of getting familiarity.

 • May 3, 2019 at 8:32 am
  Permalink

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to
  get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any
  tips or advice would be greatly appreciated. Many
  thanks

 • May 3, 2019 at 12:20 pm
  Permalink

  I was curious if you ever thought of changing the structure of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the
  way of content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 • May 3, 2019 at 3:36 pm
  Permalink

  Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty
  much the same page layout and design. Outstanding choice
  of colors!

 • May 3, 2019 at 9:11 pm
  Permalink

  You made some good points there. I looked on the web for more info about the issue
  and found most people will go along with your
  views on this web site.

 • May 4, 2019 at 3:47 am
  Permalink

  I have read so many articles concerning the blogger lovers but this article
  is truly a good piece of writing, keep it up.

 • May 4, 2019 at 1:39 pm
  Permalink

  You actually make it appear so easy with your presentation but I
  find this topic to be really one thing that I feel I would by
  no means understand. It seems too complicated and extremely wide
  for me. I’m taking a look ahead in your next submit, I’ll attempt to get the cling of
  it!

 • May 4, 2019 at 8:23 pm
  Permalink

  We stumbled over here coming from a different page and thought I may as well
  check things out. I like what I see so now i’m following you.

  Look forward to looking at your web page yet again.

 • May 5, 2019 at 7:41 pm
  Permalink

  Hello, I check your new stuff daily. Your humoristic style is awesome, keep it up!

 • May 6, 2019 at 12:56 am
  Permalink

  Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am going through problems with your RSS.

  I don’t understand why I cannot join it. Is there anybody else getting similar RSS issues?
  Anyone that knows the solution will you kindly respond?
  Thanx!!

 • May 6, 2019 at 11:56 pm
  Permalink

  I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether
  this post is written by him as nobody else know such detailed
  about my difficulty. You’re amazing! Thanks!

 • May 7, 2019 at 6:04 am
  Permalink

  Hi there i am kavin, its my first time to commenting anywhere,
  when i read this paragraph i thought i could also make comment due to this good article.

 • May 7, 2019 at 8:42 am
  Permalink

  That is a really good tip especially to those new to the blogosphere.

  Short but very accurate info… Appreciate your sharing
  this one. A must read article!

 • May 8, 2019 at 1:28 am
  Permalink

  Awesome website you have here but I was wanting to know if you knew of any forums
  that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really like to be a part of group where
  I can get suggestions from other experienced people that share
  the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Thank you!

 • May 10, 2019 at 12:47 am
  Permalink

  Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this web site, and your views are nice for new visitors.

 • May 11, 2019 at 9:13 am
  Permalink

  Attractive part of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts.
  Anyway I will be subscribing on your augment and even I fulfillment you get right of entry to consistently quickly.

 • May 13, 2019 at 1:54 am
  Permalink

  I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this site.
  I am hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well.
  In fact, your creative writing abilities has motivated
  me to get my own blog now 😉

 • May 13, 2019 at 10:57 am
  Permalink

  Now it is time to choose your specific investments.

 • May 13, 2019 at 12:01 pm
  Permalink

  Howdy! I realize this is kind of off-topic
  but I needed to ask. Does building a well-established website like yours take a lot of work?
  I am completely new to writing a blog however I do
  write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and views online.
  Please let me know if you have any kind of ideas or
  tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 • May 14, 2019 at 1:50 am
  Permalink

  It’s actually a cool and useful piece of information. I’m satisfied that you just shared this helpful information with us.

  Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 • May 14, 2019 at 6:44 pm
  Permalink

  Now it is time to choose your specific investments.

 • May 15, 2019 at 3:06 am
  Permalink

  Financial advisors enterprise is folks business.

 • May 15, 2019 at 4:41 pm
  Permalink

  Magnificent site. Plenty of useful info here.
  I’m sending it to some friends ans additionally sharing
  in delicious. And obviously, thank you for your sweat!

 • May 16, 2019 at 4:19 am
  Permalink

  It’s difficult to find knowledgeable people in this particular subject, however, you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 • May 16, 2019 at 5:36 am
  Permalink

  Can I simply just say what a relief to uncover an individual who actually
  knows what they’re discussing on the net. You certainly know how to bring an issue to light and make it important.
  More and more people need to check this out and understand this side of the story.
  I was surprised you are not more popular given that you certainly possess the gift.

 • May 18, 2019 at 3:12 am
  Permalink

  Hi there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends.
  I am sure they will be benefited from this web site.

 • May 20, 2019 at 9:02 am
  Permalink

  Hi there! I’m at work browsing your blog from my new apple iphone!
  Just wanted to say I love reading through your blog
  and look forward to all your posts! Carry on the great work!

 • May 22, 2019 at 11:24 am
  Permalink

  Take into account investments that offer quick annuities.

 • May 30, 2019 at 1:03 am
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my
  web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 • May 31, 2019 at 7:33 am
  Permalink

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this
  article and the rest of the site is also really good.

 • May 31, 2019 at 6:08 pm
  Permalink

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger.
  I have joined your feed and look forward to seeking more of your
  magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks!

 • June 1, 2019 at 3:34 am
  Permalink

  Howdy! This article could not be written much better!
  Looking at this post reminds me of my previous roommate!

  He continually kept talking about this. I am going to forward this post to him.

  Pretty sure he’s going to have a good read. Many thanks for sharing!

 • June 1, 2019 at 6:52 am
  Permalink

  Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one
  and i was just curious if you get a lot of spam feedback?
  If so how do you stop it, any plugin or anything you
  can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 • June 1, 2019 at 9:11 am
  Permalink

  You’ve made some really good points there. I looked on the
  net to find out more about the issue and found most
  individuals will go along with your views on this web site.

 • June 1, 2019 at 7:31 pm
  Permalink

  Vardenafil Hcl Side Effects Amoxicillin Is Not Thrillin cialis 5 mg Baclofene Belgique Viagra Super Active Plus Review Cheap Keflex

 • June 2, 2019 at 4:48 am
  Permalink

  Magnificent website. Plenty of helpful info here. I’m sending it to some pals
  ans also sharing in delicious. And certainly, thanks to your effort!

 • June 2, 2019 at 2:14 pm
  Permalink

  An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who has been conducting a little homework on this.
  And he in fact ordered me dinner simply because I stumbled upon it for him…

  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending some time to talk about this topic here on your blog.

 • June 4, 2019 at 10:55 pm
  Permalink

  Great work! That is the type of information that are
  meant to be shared across the web. Disgrace on Google for no
  longer positioning this post upper! Come on over and talk over with my
  site . Thanks =)

 • June 5, 2019 at 3:18 am
  Permalink

  Thanks , I’ve just been searching for information about this topic for a while and yours is the greatest I’ve
  discovered so far. However, what about the bottom line?
  Are you certain about the supply?

 • June 5, 2019 at 5:12 am
  Permalink

  Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time and actual effort to create a superb article… but what
  can I say… I put things off a lot and don’t
  manage to get anything done.

 • June 5, 2019 at 5:19 am
  Permalink

  Excellent way of describing, and good post to get information concerning my
  presentation focus, which i am going to present in institution of higher education.

 • June 5, 2019 at 8:23 am
  Permalink

  I am truly delighted to read this website posts which consists of lots of valuable facts,
  thanks for providing these information.

 • June 5, 2019 at 9:25 am
  Permalink

  Having read this I thought it was rather informative.
  I appreciate you finding the time and energy to put this short article together.
  I once again find myself personally spending
  way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile!

 • June 5, 2019 at 2:20 pm
  Permalink

  First off I would like to say awesome blog!

  I had a quick question in which I’d like
  to ask if you don’t mind. I was interested to know how you
  center yourself and clear your head before writing. I’ve had difficulty
  clearing my thoughts in getting my thoughts out. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the
  first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure
  out how to begin. Any recommendations or tips? Thanks!

 • June 5, 2019 at 4:21 pm
  Permalink

  Wow, this paragraph is good, my sister is analyzing these
  things, thus I am going to let know her.

 • June 5, 2019 at 11:51 pm
  Permalink

  Howdy I am so thrilled I found your weblog, I really found you by mistake, while I was browsing on Google for
  something else, Nonetheless I am here now and would just like to say
  kudos for a tremendous post and a all round exciting blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to
  look over it all at the moment but I have book-marked it
  and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great
  work.

 • June 6, 2019 at 10:28 am
  Permalink

  Thanks for the auspicious writeup. It actually was once a
  amusement account it. Glance advanced to far brought agreeable from you!
  However, how can we be in contact?

 • June 6, 2019 at 8:39 pm
  Permalink

  We stumbled over here by a different web page and thought I might check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking into your web page again.

 • June 7, 2019 at 12:45 am
  Permalink

  Wow, awesome blog layout! How long have you
  been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!

 • June 7, 2019 at 2:15 am
  Permalink

  You can definitely see your enthusiasm within the work you
  write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how
  they believe. Always follow your heart.

 • June 7, 2019 at 2:20 am
  Permalink

  Remarkable! Its really awesome piece of writing, I have got much clear idea regarding
  from this piece of writing.

 • June 7, 2019 at 6:19 am
  Permalink

  Hi, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it
  has some overlapping. I just wanted to give
  you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

 • June 7, 2019 at 10:33 am
  Permalink

  Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just don’t know
  about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks

 • June 7, 2019 at 6:32 pm
  Permalink

  Hey outstanding website! Does running a blog like this require a
  lot of work? I have very little knowledge of coding but I had been hoping to
  start my own blog soon. Anyways, if you have any suggestions
  or tips for new blog owners please share. I know this is off subject nevertheless I simply needed to ask.
  Thank you!

 • June 8, 2019 at 5:35 am
  Permalink

  Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective.
  A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness
  and appearance. I must say that you’ve done a awesome
  job with this. Also, the blog loads very quick for me on Opera.
  Excellent Blog!

 • June 8, 2019 at 6:58 am
  Permalink

  Great work! This is the type of info that are supposed to be shared across the web.
  Disgrace on Google for now not positioning this
  submit upper! Come on over and consult with my site
  . Thanks =)

 • June 8, 2019 at 7:39 am
  Permalink

  When someone writes an post he/she keeps the image of a user in his/her brain that how a
  user can know it. So that’s why this piece of writing is outstdanding.
  Thanks!

 • June 9, 2019 at 1:47 am
  Permalink

  Spot on with this write-up, I truly believe that this site needs a great deal more attention. I’ll probably
  be returning to read through more, thanks for
  the information!

 • June 9, 2019 at 4:34 pm
  Permalink

  Hello, I enjoy reading all of your article post. I wanted to write a little comment to support you.

 • June 10, 2019 at 8:47 am
  Permalink

  Hi there it’s me, I am also visiting this website regularly,
  this site is genuinely good and the viewers are in fact sharing nice
  thoughts.

 • June 10, 2019 at 7:47 pm
  Permalink

  whoah this blog is great i really like studying your posts.
  Keep up the good work! You understand, many individuals are searching around for this information, you could help them greatly.

 • June 12, 2019 at 8:02 am
  Permalink

  A financial advisor is your planning companion.

 • June 13, 2019 at 3:40 am
  Permalink

  You’re so cool! I do not believe I’ve truly read through a single thing like this before.
  So nice to find somebody with some genuine thoughts on this
  issue. Seriously.. thank you for starting this up.

  This website is one thing that’s needed on the internet, someone with
  a little originality!

 • June 14, 2019 at 11:05 am
  Permalink

  I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly.
  I’m quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here!

  Good luck for the next!

 • June 15, 2019 at 5:22 am
  Permalink

  It’s an remarkable paragraph in support of all the online viewers; they will get advantage
  from it I am sure.

 • June 18, 2019 at 3:45 am
  Permalink

  Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly loved browsing your blog posts.
  After all I’ll be subscribing in your rss feed and I’m hoping you
  write again soon!

 • June 18, 2019 at 5:25 am
  Permalink

  I like what you guys tend to be up too. This sort of
  clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I’ve incorporated you guys to my personal
  blogroll.

 • June 18, 2019 at 2:37 pm
  Permalink

  Howdy this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if
  you have to manually code with HTML. I’m starting a blog
  soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 • June 18, 2019 at 2:49 pm
  Permalink

  After looking over a number of the blog articles
  on your website, I honestly appreciate your technique of blogging.
  I book marked it to my bookmark webpage list and will
  be checking back soon. Please check out my web site too and tell me what you think.

 • June 18, 2019 at 6:16 pm
  Permalink

  Hi there to every body, it’s my first go to see of this web site; this blog consists of remarkable and actually good data in favor of visitors.

 • June 19, 2019 at 1:33 am
  Permalink

  Hi there this is somewhat of off topic but I was wanting to know
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get
  guidance from someone with experience. Any help would be enormously
  appreciated!

 • June 19, 2019 at 2:52 am
  Permalink

  Truly no matter if someone doesn’t know afterward its up to other users that they will assist, so here it happens.

 • June 19, 2019 at 4:36 am
  Permalink

  Hello! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone 4.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue.
  If you have any recommendations, please share.
  Cheers!

 • June 20, 2019 at 1:39 pm
  Permalink

  An outstanding share! I’ve just forwarded this
  onto a coworker who had been doing a little research on this.
  And he in fact bought me breakfast due to the fact that I
  stumbled upon it for him… lol. So let me reword this….

  Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to
  talk about this issue here on your internet site.

 • June 20, 2019 at 1:53 pm
  Permalink

  Hi there! This is my first visit to your blog! We are a
  group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

 • June 20, 2019 at 2:58 pm
  Permalink

  When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now
  each time a comment is added I get three e-mails with the same comment.

  Is there any way you can remove people from that service?
  Thanks!

 • June 21, 2019 at 6:13 am
  Permalink

  obviously like your web site however you need to take a look
  at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the truth then again I will surely
  come back again.

 • June 21, 2019 at 1:19 pm
  Permalink

  Asking questions are truly pleasant thing if you are not understanding something
  totally, except this article gives good understanding
  even.

 • June 21, 2019 at 4:27 pm
  Permalink

  You could definitely see your enthusiasm in the article you write.

  The world hopes for more passionate writers like
  you who are not afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

 • June 21, 2019 at 5:28 pm
  Permalink

  hello there and thank you for your information – I’ve certainly
  picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using
  this site, since I experienced to reload the site lots
  of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host
  is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your
  placement in google and could damage your high-quality score
  if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and
  could look out for much more of your respective interesting content.

  Make sure you update this again soon.

 • June 21, 2019 at 7:25 pm
  Permalink

  Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar
  one and i was just wondering if you get a lot of
  spam remarks? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very
  much appreciated.

 • June 22, 2019 at 6:33 am
  Permalink

  Link exchange is nothing else however it is just placing the other person’s weblog link on your page at suitable place and other person will also do similar for you.

 • June 22, 2019 at 7:20 am
  Permalink

  Now it’s time to pick your specific investments.

 • June 22, 2019 at 9:57 am
  Permalink

  I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.

  I’m quite certain I’ll learn a lot of new stuff right
  here! Best of luck for the next!

 • June 22, 2019 at 11:19 am
  Permalink

  Please let me know if you’re looking for a writer for
  your blog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.

  Please send me an email if interested. Regards!

 • June 22, 2019 at 5:19 pm
  Permalink

  I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph posted at
  this website is truly fastidious.

 • June 22, 2019 at 5:48 pm
  Permalink

  What’s up, just wanted to say, I enjoyed this article.
  It was inspiring. Keep on posting!

 • June 22, 2019 at 9:55 pm
  Permalink

  I think everything published was actually very logical.
  However, what about this? suppose you added a little content?
  I mean, I don’t wish to tell you how to run your
  website, however what if you added something to possibly grab a person’s attention? I mean Sài Gòn: Dũng Chùa &
  tội phạm cướp giật (kỳ 1) is kinda boring.
  You might look at Yahoo’s front page and watch how they write article titles to grab people to click.
  You might add a video or a picture or two to get readers interested about what you’ve got to say.
  Just my opinion, it would bring your posts a little livelier.

 • June 23, 2019 at 2:26 am
  Permalink

  At this time it appears like Drupal is the preferred blogging platform available right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 • June 23, 2019 at 7:15 am
  Permalink

  This is my first time go to see at here and i am in fact pleassant to read all at single place.

 • June 23, 2019 at 11:39 am
  Permalink

  certainly like your web-site however you need to test the spelling
  on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I
  in finding it very bothersome to tell the reality on the other hand I will certainly come back again.

 • June 23, 2019 at 5:27 pm
  Permalink

  I have read so many articles about the blogger lovers however this post is actually a nice piece of
  writing, keep it up.

 • June 23, 2019 at 10:14 pm
  Permalink

  Thanks for another informative site. Where else could I am
  getting that kind of info written in such a perfect approach?

  I’ve a venture that I am just now operating on, and I’ve been on the glance out for such info.

 • June 24, 2019 at 7:27 am
  Permalink

  You actually make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be actually something which I think I
  would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.

  I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 • June 24, 2019 at 9:03 am
  Permalink

  Its such as you read my thoughts! You seem to understand so
  much about this, such as you wrote the ebook in it or something.
  I believe that you just could do with some percent to drive the message home a little bit, but instead of that, that is magnificent
  blog. An excellent read. I will definitely be back.

 • June 24, 2019 at 12:24 pm
  Permalink

  For latest information you have to pay a visit the web and on world-wide-web I found this web
  page as a best web page for latest updates.

 • June 24, 2019 at 3:14 pm
  Permalink

  Hello every one, here every person is sharing these kinds of
  knowledge, so it’s fastidious to read this website, and I used to go to see this
  weblog every day.

Comments are closed.