Nguyên tắc “im lặng” trong giới giang hồ từ Bắc vào Nam

Không hợp tác với Công an, tự giải quyết mâu thuẫn luôn là cách mà những kẻ đã bước chân vào thế giới này lựa chọn. Bởi vì, họ thừa biết, khi đã tìm ra một sự thật này thì chắc chắn sẽ có nhiều sự thật khác được phơi bày.

 Tối 16-9, Long “vàng”- một “đại ca” giang hồ cùng thời với Khánh “trắng”, Sơn “bạch tạng” ở Hà Nội đã bị hai kẻ đi xe máy hắt trọn bình axit vào mặt ngay trước nhà hàng số 11 đường Hàm Nghi, phường Nguyễn Thái Bình, Quận 1, TP Hồ Chí Minh rồi bỏ chạy. Sụ việc được rất nhiều kẻ “thạo tin” trong giới giang hồ cho rằng, đó là một cuộc trả thù vì những mâu thuẫn mà Long “Vàng” đã gây ra trước đó với đối thủ.

Nhưng cũng giống như hầu hết các vụ trả thù trước đó trong giới giang hồ. Long và người nhà một mực cho rằng, đây là một vụ nhầm lẫn chứ ông ta không có mâu thuẫn với ai. Và ngay lập tức ông ta được chuyển ra Hà Nội điều trị. Nhưng hiện nay, Long “vàng” ở Hà Nội hay đã bay sang Singapore chạy chữa thì không ai biết chính xác. Không hợp tác với Công an, tự giải quyết mâu thuẫn luôn là cách mà những kẻ đã bước chân vào thế giới này lựa chọn. Bởi vì, họ thừa biết, khi đã tìm ra một sự thật này thì chắc chắn sẽ có nhiều sự thật khác được phơi bày.

Trước là anh em, sau là…

“Kinh điển” trong lịch sử các vụ giang hồ thanh toán nhau phải kể đến trùm tội phạm Năm Cam đã “xử” cô em Dung “Hà” khi người đàn bà này có ý định giỡn mặt ông trùm. Hai sát thủ đã được Hải “bánh” điều vào lấy mạng nữ quái Hải Phòng bằng những phát đạn thẳng vào đầu. Điều đáng nói, trước đó, Năm Cam đã từng coi Dung “Hà” là cô em thân thiết, khi Dung mới từ Hải Phòng vào Sài Gòn, trùm tội phạm này đã cưu mang giúp đỡ.

Và kể cả Hải “bánh”, cũng đã từng là chiến hữu với nữ quái này, nhưng khi thấy Dung “Hà” không còn có lợi cho mình nữa, không những thế, cô ta lại còn ngáng đường, cản trở, phá bĩnh các hoạt động làm ăn của mình, Năm Cam đã sai Hải “bánh” đoạt mạng Dung “Hà”. Mà một khi đã ra tay là hết sức tàn độc, không cho cơ hội sửa sai. Bởi, giang hồ thuộc lòng câu “Cá lớn nuốt cá bé”, “Sóng sau đè sóng trước”. Nếu không khẳng định được số má, không làm kẻ khác sợ, thì sẽ không bao giờ có cơ hội được ngồi chiếu trên, không có cơ hội kiếm nhiều tiền từ các việc làm thuộc mặt trái của xã hội.

Điều này càng khẳng định, cái gọi là nghĩa khí giang hồ mà nhiều kẻ lầm tưởng, thực chất chỉ là sự lợi dụng lẫn nhau khi hai bên vẫn còn thấy có lợi. Thời điểm đó, dân giang hồ tha hồ đoán già đoán non, nhưng không ai nghĩ kẻ đứng đằng sau đạo diễn vụ này lại là Năm Cam mà cho rằng, do Dung “Hà” quậy tưng bừng, gây thù chuốc oán với nhiều ông chủ vũ trường, nhiều chủ sới bạc khi ả đòi giành quyền bảo kê nên đã bị đám này “xử’. Chỉ cho đến khi chuyên án Năm Cam được làm rõ, người ta mới biết kẻ đứng sau vụ này là ai. Điều đó cho thấy sự “kín tiếng” của thế giới ngầm khi không muốn Công an vào cuộc.


Long “Vàng” – Hạnh “sự” – Hải “bánh” 

Đầu những năm 90 của thế kỷ trước, Khánh “trắng” – một đại ca của đám côn đồ khu vực Long Biên, Hà Nội cũng từng 2 lần bị tạt axit vì những mâu thuẫn trong việc tranh giành địa bàn làm ăn. Cả hai vụ đó, cơ quan điều tra đều không thể làm rõ vì nguyên tắc “im lặng” của đám giang hồ. Hơn nữa, Khánh “Trắng” lại có quá nhiều kẻ thù, từ Hùng “Cu ba”, Phúc “bồ” đến các băng nhóm giang hồ Hải Phòng, Nam Định…

Chính Khánh “trắng” khi ấy biết rõ kẻ thù của mình là ai nhưng vì “nghiệp lớn” nên nhất định không chịu cung cấp cho cơ quan điều tra mà một mực dặn đàn em: “Nếu ai hỏi thì nói không biết”. Nhưng đám ong ve thì râm ran, truyền tai nhau câu chuyện “vì sao Khánh “trắng” bị tạt axit”. Thậm chí, có kẻ còn nói rõ kẻ đạo diễn vụ tạt axit là V.D (một trùm giang hồ Hải Phòng) khi kẻ này lên Hà Nội có ý định manh nha đòi Khánh “trắng” chia đất làm ăn cho mình. Suýt nữa thì một trận tương tàn huyết hận đã xảy ra giữa hai bên với đầy đủ các binh khí thời La Mã, được dàn trận giữa đường, may mà có sự tư vấn của Đức “chính ủy”, một đàn em thân cận của Khánh “trắng” thời bấy giờ, nên thôi.

Ở đâu cũng có kẻ thù

Ngày 20-6-2006, Hạnh “sự’ – một nữ quái Hà Nội, “chị cả” trong tập đoàn cờ bạc gia đình – một bà trùm từng có quan hệ mật thiết với Năm Cam, Dung “Hà” và những tên tuổi trong giới giang hồ, đã bị 3 tên sát thủ dùng dao xả nhiều nhát lên đầu, lên người ngay giữa nhà hàng trên đường Nguyễn Văn Chiêm, quận 1 khiến bàn tay của Hạnh gần như đứt rời. Rất may được cấp cứu kịp thời nên người đàn bà cao số này thoát chết.

Vụ này, cho đến bây giờ, cơ quan Công an vẫn chưa tìm ra được thủ phạm vì sự “kín tiếng” của nạn nhân. Thời điểm đó, Hạnh “sự’ có mâu thuẫn lớn nhất với Long “vàng”, ngoài ra còn một số “tay to” khác trong giới giang hồ cũng chỉ muốn Hạnh “sự” biến mất trên cuộc đời này. Mâu thuẫn với Long “vàng” được giải thích là do Hạnh “sự” góp vốn với một ông chủ sòng bài ở Campuchia mở sới, kéo hết khách của Long “vàng” (Long “vàng khi đó cũng mở sới ở Campuchia), một mâu thuẫn nữa là vì có sự can thiệp của Hạnh mà Long “vàng” bị hất cẳng khỏi sòng bạc được mở ở Quảng Ninh. Tuy nhiên, xem ra, mọi lời đồn đoán chỉ đúng… một nửa, chỉ có Hạnh “sự” mới biết rõ nhất kẻ thù của mình là ai. Nhưng với bà trùm này cũng như nhiều “tay to” có số má khác, chỉ cần biết kẻ thù của mình là ai để mà tránh, chứ không bao giờ nhờ pháp luật trừng trị. Vì nhiều khi, lợi bất cập hại, một sự thật được phơi bày sẽ mở ra nhiều sự thật khác bất lợi cho chính “nạn nhân”.

Gần 3 năm liền, Tuấn “con” (một giang hồ Hà Nội, theo đại ca Trà “Hinh” – một đại ca đất Nam Định nam tiến) đã mang theo súng, tổ chức đàn em truy sát Thắng “chập” – một trùm giang hồ cầm đầu nhóm du thủ du thục người Nam Định, cũng mò vào Sài Gòn kiếm ăn, chỉ vì vào năm 1998, Tuấn “con” bị Thắng “chập” và đàn em của hắn gí súng vào đầu cướp hơn chục triệu đồng trong một sới bạc. Nuôi hận, Trà “Hinh” chỉ đạo Tuấn “con” bằng mọi giá phải rửa nỗi nhục này.

Hai năm sau, Tuấn “con” bắt tay với Ánh “Thiệp” – một kẻ cùng băng với Thắng “chập” nhưng lại có mân thuẫn sâu sắc với Thắng “chập” để cùng tiêu diệt tên này. Đêm 12-9-2000, được Ánh “Thiệp” mật báo địa điểm Thắng “chập” cùng đàn em đang ăn nhậu, ngay lập tức, Tuấn “con” đã cùng 3 đệ tử lên đường bám theo Thắng “chập” trên đường Bình Giã. Khi Thắng dừng lại, Tuấn “con” đã lao lên, dùng súng bắn 4 phát vào người Thắng “chập”, đàn em của Tuấn cũng dùng dao xả thêm 2 nhát nữa, nhưng Thắng “chập” cao số lại thoát chết (trước đó, trong một trận thư hùng giữa phố vì tranh giành đìa bàn làm ăn, Thắng “chấp” cũng bị băng nhóm của Anh “Thiệp” chém hàng chục nhát).


Hải “Bánh” 

Cũng như vụ bị xả giữa đường bằng dao, lần này, Thắng “chập” coi sự thoát chết ngoạn mục của mình đã là một sự may mắn của số phận, hơn nữa, vì hắn làm nhiều điều ác, gây thù chuốc oán nhiều nên việc nhận lãnh hậu quả là đương nhiên, thế nên, Thắng “chập” rất tôn trong luật im lặng của thế giới ngầm, tuyệt nhiên, không khai báo với cơ quan điều tra. Vì vậy, một thời gian dài, vụ thanh toán sặc mùi “xã hội đen” này chỉ là câu chuyện lúc trà dư tửu hậu của đám ong ve.

Khi đó, nhiều kẻ vẫn “nghi oan” cho ông trùm Năm Cam, bởi vì đã nhiều lần Năm Cam cho người gọi Thắng “chập” đến thỏa hiệp, cắt đất cho Thắng làm ăn nhưng kẻ giang hồ gốc Nam Định có cái đuôi “chập” này bỏ ngoài tai, thậm chí trong mắt hắn, Năm Cam… bé tí, không là cái đinh gì.

Nghe hết những râm ran của đám ong ve, Tuấn “con” cũng như ông trùm Trà “Hinh” chỉ biết cười thầm trong bụng. Cho đến khi Công an Hà Nội bắt Tuấn “con” thì những vụ thanh toán này mới được làm rõ.

Trở lại vụ Long “vàng” bị “xử” vào tối 16-9 trước nhà hàng trên đường Hàm Nghi, TP Hồ Chí Minh. Thời điểm này, theo tìm hiểu của chúng tôi, kẻ thù của Long cũng nhiều, bởi không chỉ ở trong nước mà Long còn có hoạt động làm ăn ở nước ngoài, mối nào cũng sẵn sàng cho Long “vàng” đi tàu suốt. Và đám đàn em của ông ta cũng đang ráo riết lùng sục kẻ đã dám vuốt râu hùm. Nhưng cũng chỉ sau hơn một ngày nằm viện, Long “vàng” đã được đưa về Hà Nôi, một phần để đảm bảo an toàn trước sự truy sát của kẻ thù, một phần là để đỡ phải hợp tác với cơ quan Công an trong việc khai báo.

Năm 2009, Long nhận hợp đồng đòi nợ thuê của một nữ thương gia làm ăn ở Nga. Người nợ tiền đã hứa với Long sẽ trả đầy đủ nhưng đến hẹn, anh ta lại khất lần. Bực mình với kẻ thất hứa, Long sai đàn em mang dao kiếm đi dạy cho nạn nhân một bài học với kết quả 47% thương tích trên cơ thể. Vụ này, Long nhận án 12 tháng 9 ngày tù, bằng đúng với thời hạn giam giữ nên được trả tự do ngay tại tòa. Trong một diễn biến ân oán khác, một đàn em của Long “vàng” là Vinh “biên” đã lên đường tìm Hải “cốm” – kẻ nợ 10.000USD của Long “vàng” nhưng không có ý định trả và cũng “tặng” người này 40% thương tích.

Sau hai vụ đó, giang hồ Hà Nội không thấy bóng dáng Long “vàng” đâu, hóa ra ông ta đã Nam tiến vì hiểu rằng, đất Hà Nội không con đủ sức dung dưỡng cho những ân oán mà Long “vàng” đã gây ra. Nhưng không ngờ, ở vùng đất mới, kẻ thù của Long vẫn nhiều… như cũ, mà nói một cách dễ hiểu thì, một khi anh đã tung lên trời một nắm cát, ít nhất sẽ có vài chúc hạt cát rơi vào mắt anh. Không chỉ quy luật giang hồ mà quy luật vay trả, ân oán ngàn đời nay vẫn luôn là như thế. Tất nhiên, dù luật “im lặng” ra sao, dù nạn nhân giang hồ không hợp tác với cơ quan công an, nhưng với sự mưu trí, kiên quyết tấn công tội phạm, kẻ ác bao giờ cũng bị làm rõ, để xử phạt nghiêm minh trước pháp luật.

Please follow and like us:
error

181 thoughts on “Nguyên tắc “im lặng” trong giới giang hồ từ Bắc vào Nam

 • April 23, 2019 at 2:30 pm
  Permalink

  We stumbled over here coming from a different website and thought I might check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page yet again.

  Reply
 • April 23, 2019 at 6:03 pm
  Permalink

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like
  this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

  Reply
 • April 23, 2019 at 6:21 pm
  Permalink

  It’s an remarkable article in support of all the internet viewers; they will
  get benefit from it I am sure.

  Reply
 • April 23, 2019 at 6:58 pm
  Permalink

  Hi there it’s me, I am also visiting this site regularly, this web site
  is truly nice and the viewers are really sharing good thoughts.

  Reply
 • April 23, 2019 at 7:56 pm
  Permalink

  First of all I would like to say terrific blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to find out how you center yourself and clear your mind before writing.
  I’ve had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out.

  I do take pleasure in writing but it just seems like the first
  10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or
  tips? Thanks!

  Reply
 • April 23, 2019 at 8:39 pm
  Permalink

  May I simply say what a comfort to discover someone who actually understands
  what they’re talking about online. You actually understand how to bring a problem to light
  and make it important. A lot more people really need to check this out and understand this side of your
  story. I was surprised that you aren’t more popular given that
  you certainly have the gift.

  Reply
 • April 23, 2019 at 11:48 pm
  Permalink

  Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after
  going through many of the articles I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m definitely happy I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

  Reply
 • April 23, 2019 at 11:58 pm
  Permalink

  Wow, this post is fastidious, my younger sister is analyzing these kinds of things,
  so I am going to convey her.

  Reply
 • April 24, 2019 at 12:54 am
  Permalink

  I every time used to study post in news papers but now as
  I am a user of internet therefore from now I am using net for
  articles, thanks to web.

  Reply
 • April 24, 2019 at 1:07 am
  Permalink

  I have been browsing online more than 2 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners
  and bloggers made good content as you did, the internet will be much
  more useful than ever before.

  Reply
 • April 24, 2019 at 2:45 am
  Permalink

  Thanks for your marvelous posting! I quite enjoyed reading
  it, you could be a great author. I will make certain to bookmark
  your blog and will eventually come back down the road.
  I want to encourage one to continue your great job,
  have a nice day!

  Reply
 • April 24, 2019 at 3:35 am
  Permalink

  Hello, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a little comment to support
  you.

  Reply
 • April 24, 2019 at 7:04 am
  Permalink

  Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I am going to
  come back once again since I book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change,
  may you be rich and continue to guide other people.

  Reply
 • April 24, 2019 at 9:43 am
  Permalink

  I read this article completely regarding the difference of hottest and
  previous technologies, it’s awesome article.

  Reply
 • April 24, 2019 at 10:16 am
  Permalink

  You need to be a part of a contest for one of the greatest websites on the internet.
  I will recommend this web site!

  Reply
 • April 24, 2019 at 10:29 am
  Permalink

  Thanks designed for sharing such a nice idea,
  post is good, thats why i have read it entirely

  Reply
 • April 24, 2019 at 10:43 am
  Permalink

  Spot on with this write-up, I honestly believe that this amazing site needs a lot more attention. I’ll probably
  be back again to read more, thanks for the
  info!

  Reply
 • April 24, 2019 at 12:14 pm
  Permalink

  Since the admin of this web page is working, no uncertainty very rapidly it will be renowned, due
  to its feature contents.

  Reply
 • April 24, 2019 at 2:35 pm
  Permalink

  Good day I am so happy I found your web site, I really
  found you by mistake, while I was researching on Aol for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a marvelous
  post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to look over it all at the moment but I have book-marked it and
  also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome job.

  Reply
 • April 24, 2019 at 2:45 pm
  Permalink

  Good web site you have got here.. It’s hard to find good quality writing like yours these
  days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

  Reply
 • April 24, 2019 at 3:22 pm
  Permalink

  I’m excited to find this great site. I need to to thank you for ones time due
  to this wonderful read!! I definitely liked every little bit of it and I have you saved
  to fav to look at new information on your blog.

  Reply
 • April 24, 2019 at 4:01 pm
  Permalink

  This is very fascinating, You’re an overly professional blogger.
  I’ve joined your rss feed and stay up for in search of extra of your excellent post.

  Also, I’ve shared your web site in my social networks

  Reply
 • April 24, 2019 at 9:28 pm
  Permalink

  Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it,
  you happen to be a great author. I will always bookmark your blog and will often come back
  down the road. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • April 24, 2019 at 9:51 pm
  Permalink

  Awesome issues here. I’m very happy to peer your post. Thanks a lot and I’m looking
  ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

  Reply
 • April 25, 2019 at 1:13 am
  Permalink

  Thanks for another informative website. Where else may just I am getting that
  type of information written in such a perfect means?
  I’ve a undertaking that I’m simply now operating on, and I have been on the glance out for such info.

  Reply
 • April 25, 2019 at 1:18 am
  Permalink

  We’re a gaggle of volunteers and opening a new scheme
  in our community. Your web site offered us with valuable info
  to work on. You’ve done an impressive activity and our entire neighborhood will probably be thankful to you.

  Reply
 • April 25, 2019 at 1:56 am
  Permalink

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger.

  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post.

  Also, I’ve shared your website in my social networks!

  Reply
 • April 25, 2019 at 2:43 am
  Permalink

  Spot on with this write-up, I really feel this web site needs a great deal more attention. I’ll probably be returning
  to read through more, thanks for the info!

  Reply
 • April 25, 2019 at 4:12 am
  Permalink

  I’m no longer sure where you are getting your information, but good
  topic. I must spend some time studying more or understanding more.
  Thank you for great info I was in search of this info for my mission.

  Reply
 • April 25, 2019 at 4:30 am
  Permalink

  If you would like to improve your knowledge simply keep visiting this site and be updated with the most recent news update posted
  here.

  Reply
 • April 25, 2019 at 12:05 pm
  Permalink

  Undeniably imagine that that you stated. Your favourite reason seemed to be on the web the easiest factor to take
  note of. I say to you, I definitely get irked at the same time as other
  people think about concerns that they just do not understand about.
  You controlled to hit the nail upon the top as well as outlined out the entire thing with no need side-effects , people could take a signal.
  Will likely be again to get more. Thank you

  Reply
 • April 25, 2019 at 3:49 pm
  Permalink

  At this time I am ready to do my breakfast, after having
  my breakfast coming again to read additional news.

  Reply
 • April 25, 2019 at 3:49 pm
  Permalink

  Do you have a spam issue on this website; I also am a
  blogger, and I was curious about your situation; we have created some nice practices and we are looking to exchange techniques with others,
  be sure to shoot me an e-mail if interested.

  Reply
 • April 25, 2019 at 3:59 pm
  Permalink

  Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!

  Many thanks

  Reply
 • April 25, 2019 at 4:42 pm
  Permalink

  When I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I get four emails with
  the same comment. Perhaps there is a way you are able to remove me from that service?
  Many thanks!

  Reply
 • April 25, 2019 at 5:35 pm
  Permalink

  What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found
  It positively useful and it has helped me out loads. I hope
  to give a contribution & assist other users like its aided me.
  Great job.

  Reply
 • April 25, 2019 at 6:41 pm
  Permalink

  This is a topic which is near to my heart… Take care!
  Where are your contact details though?

  Reply
 • April 25, 2019 at 10:37 pm
  Permalink

  Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s weblog link on your page at suitable place and other person will also do similar for you.

  Reply
 • April 25, 2019 at 10:56 pm
  Permalink

  Spot on with this write-up, I truly believe that this site needs far
  more attention. I’ll probably be returning to read more, thanks for the advice!

  Reply
 • April 26, 2019 at 12:03 am
  Permalink

  I was suggested this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my
  problem. You are amazing! Thanks!

  Reply
 • April 26, 2019 at 12:53 am
  Permalink

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter
  to be really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me.
  I am looking forward for your next post,
  I will try to get the hang of it!

  Reply
 • April 26, 2019 at 12:56 am
  Permalink

  Hi to all, the contents existing at this site are actually awesome for people knowledge, well,
  keep up the good work fellows.

  Reply
 • April 26, 2019 at 2:22 am
  Permalink

  Hello, i believe that i noticed you visited my site thus i came to return the choose?.I am attempting to to find
  things to improve my website!I guess its ok to make use of
  a few of your concepts!!

  Reply
 • April 26, 2019 at 4:20 am
  Permalink

  I blog quite often and I truly appreciate your information.
  This article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your site and
  keep checking for new details about once
  per week. I opted in for your Feed as well.

  Reply
 • April 26, 2019 at 7:47 am
  Permalink

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too wonderful.
  I really like what you’ve acquired here, certainly like what
  you’re saying and the way in which you say it. You make it
  enjoyable and you still take care of to keep it wise.
  I cant wait to read far more from you. This is really a wonderful website.

  Reply
 • April 26, 2019 at 8:29 am
  Permalink

  Hello there! This blog post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I will send
  this post to him. Pretty sure he will have a very good read.
  Many thanks for sharing!

  Reply
 • April 26, 2019 at 9:33 am
  Permalink

  Hello it’s me, I am also visiting this web site daily, this site is truly fastidious and the users are genuinely sharing nice thoughts.

  Reply
 • April 26, 2019 at 1:10 pm
  Permalink

  Remarkable issues here. I’m very satisfied to see your post.
  Thanks a lot and I am looking ahead to contact you.

  Will you kindly drop me a mail?

  Reply
 • April 26, 2019 at 1:23 pm
  Permalink

  Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people think
  about worries that they plainly do not know about. You
  managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect ,
  people could take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

  Reply
 • April 26, 2019 at 2:45 pm
  Permalink

  Hey there! I’m at work surfing around your blog
  from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your
  posts! Keep up the fantastic work!

  Reply
 • April 26, 2019 at 3:51 pm
  Permalink

  Hello this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors
  or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

  Reply
 • April 26, 2019 at 4:35 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
  to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog
  posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  Reply
 • April 26, 2019 at 6:46 pm
  Permalink

  I will right away clutch your rss feed as I can’t in finding your e-mail subscription link or newsletter
  service. Do you have any? Please permit me realize so that I may
  just subscribe. Thanks.

  Reply
 • April 26, 2019 at 7:56 pm
  Permalink

  I was very happy to uncover this site. I want to to thank you for
  ones time for this wonderful read!! I definitely loved every bit of it and I have
  you book marked to check out new information on your site.

  Reply
 • April 26, 2019 at 10:28 pm
  Permalink

  I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts in this sort of house .
  Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web
  site. Studying this information So i’m satisfied to
  express that I have an incredibly just right uncanny
  feeling I discovered exactly what I needed. I so much no doubt will make sure to don?t put out of your mind this
  web site and give it a glance on a relentless basis.

  Reply
 • April 26, 2019 at 11:43 pm
  Permalink

  Wow, this paragraph is fastidious, my younger sister is analyzing
  these things, therefore I am going to inform her.

  Reply
 • April 26, 2019 at 11:50 pm
  Permalink

  Hi to all, it’s truly a good for me to pay a visit this web site, it includes useful Information.

  Reply
 • April 27, 2019 at 12:46 am
  Permalink

  I don’t even know the way I stopped up here, however I believed this submit was good.
  I do not know who you are however certainly you’re
  going to a well-known blogger when you are not already.
  Cheers!

  Reply
 • April 27, 2019 at 12:51 am
  Permalink

  Your method of describing the whole thing in this post is actually pleasant,
  every one can effortlessly know it, Thanks a lot.

  Reply
 • April 27, 2019 at 12:53 am
  Permalink

  Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
  Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

  Reply
 • April 27, 2019 at 1:22 am
  Permalink

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger.
  I have joined your feed and look forward to seeking more
  of your magnificent post. Also, I have shared your site in my social networks!

  Reply
 • April 27, 2019 at 1:48 am
  Permalink

  I have read so many content regarding the blogger lovers but this article is really a
  nice article, keep it up.

  Reply
 • April 27, 2019 at 3:40 am
  Permalink

  Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Internet explorer.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to
  do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know.

  The layout look great though! Hope you get the
  problem resolved soon. Kudos

  Reply
 • April 27, 2019 at 5:49 am
  Permalink

  Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and say I really enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
  Thanks!

  Reply
 • April 27, 2019 at 6:00 am
  Permalink

  Greetings! Very useful advice within this post! It is the little changes which will make the most significant changes.

  Thanks a lot for sharing!

  Reply
 • April 27, 2019 at 7:40 am
  Permalink

  Wow, amazing blog layout! How lengthy have you been blogging for?
  you made blogging glance easy. The total look of your site
  is great, let alone the content!

  Reply
 • April 27, 2019 at 10:10 am
  Permalink

  I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post
  is written by him as nobody else know such detailed about my trouble.
  You are incredible! Thanks!

  Reply
 • April 27, 2019 at 10:33 am
  Permalink

  Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your site
  is fantastic, let alone the content!

  Reply
 • April 27, 2019 at 11:17 am
  Permalink

  I blog frequently and I seriously appreciate your information. Your article has really peaked my interest.
  I am going to bookmark your website and keep checking
  for new information about once per week. I subscribed
  to your RSS feed as well.

  Reply
 • April 27, 2019 at 12:37 pm
  Permalink

  Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

  Reply
 • April 27, 2019 at 12:44 pm
  Permalink

  Hi friends, how is all, and what you would like to say concerning this paragraph, in my view its truly awesome in favor
  of me.

  Reply
 • April 27, 2019 at 1:50 pm
  Permalink

  This design is incredible! You definitely know how to keep
  a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.

  I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.

  Too cool!

  Reply
 • April 27, 2019 at 2:58 pm
  Permalink

  I have been exploring for a little for any high
  quality articles or blog posts in this kind of area .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Studying this info So i’m glad to convey that I have a very excellent uncanny feeling I
  found out just what I needed. I most indubitably will make sure
  to do not put out of your mind this site and give it a look on a
  constant basis.

  Reply
 • April 27, 2019 at 9:15 pm
  Permalink

  If some one wants to be updated with newest technologies then he must
  be pay a quick visit this site and be up to date every day.

  Reply
 • April 27, 2019 at 10:29 pm
  Permalink

  Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to
  seeing it develop over time.

  Reply
 • April 28, 2019 at 12:21 am
  Permalink

  I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else encountering problems with your blog.
  It seems like some of the text on your posts are running off the
  screen. Can somebody else please provide feedback
  and let me know if this is happening to them as
  well? This could be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before.
  Appreciate it

  Reply
 • April 28, 2019 at 1:20 am
  Permalink

  What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me
  out loads. I am hoping to contribute & help other customers like its helped me.
  Great job.

  Reply
 • April 28, 2019 at 3:24 am
  Permalink

  Wow, this post is pleasant, my younger sister is analyzing these kinds of things, so I am going to
  let know her.

  Reply
 • April 28, 2019 at 4:59 am
  Permalink

  This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of
  your wonderful post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

  Reply
 • April 28, 2019 at 5:24 am
  Permalink

  I am actually glad to read this website posts which contains lots
  of helpful information, thanks for providing such statistics.

  Reply
 • April 28, 2019 at 7:00 am
  Permalink

  I needed to thank you for this wonderful read!!
  I certainly enjoyed every bit of it. I have you
  bookmarked to look at new things you post…

  Reply
 • April 28, 2019 at 11:21 am
  Permalink

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post plus the
  rest of the website is also really good.

  Reply
 • April 28, 2019 at 1:31 pm
  Permalink

  Hi, i read your blog occasionally and i own a similar
  one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback?
  If so how do you prevent it, any plugin or anything
  you can recommend? I get so much lately it’s driving
  me insane so any assistance is very much appreciated.

  Reply
 • April 28, 2019 at 1:56 pm
  Permalink

  You ought to be a part of a contest for one of the best sites on the
  net. I am going to highly recommend this site!

  Reply
 • April 28, 2019 at 3:28 pm
  Permalink

  I love it whenever people get together and share opinions.
  Great blog, keep it up!

  Reply
 • April 28, 2019 at 4:37 pm
  Permalink

  It’s perfect time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I have read this publish and if I could I desire to counsel you few attention-grabbing things or
  suggestions. Maybe you could write subsequent articles referring to this article.
  I desire to learn more issues approximately
  it!

  Reply
 • April 28, 2019 at 8:45 pm
  Permalink

  Hurrah, that’s what I was exploring for, what a stuff! existing here
  at this website, thanks admin of this web page.

  Reply
 • April 29, 2019 at 4:01 am
  Permalink

  Greetings! This is my first visit to your blog! We are
  a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us beneficial information to work on.
  You have done a wonderful job!

  Reply
 • April 29, 2019 at 7:40 am
  Permalink

  Every weekend i used to pay a quick visit this web site,
  as i want enjoyment, since this this web site conations in fact fastidious
  funny stuff too.

  Reply
 • April 29, 2019 at 8:09 am
  Permalink

  Hello to every body, it’s my first go to see of this blog; this web site includes
  amazing and really excellent stuff in favor of visitors.

  Reply
 • April 29, 2019 at 8:21 am
  Permalink

  magnificent points altogether, you simply won a new reader.
  What would you suggest in regards to your submit that you just made a
  few days ago? Any sure?

  Reply
 • April 29, 2019 at 2:36 pm
  Permalink

  I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website.
  I am hoping to see the same high-grade content by you later
  on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own website
  now 😉

  Reply
 • April 29, 2019 at 2:41 pm
  Permalink

  It’s very effortless to find out any topic on web as compared to books, as I found this post at this web site.

  Reply
 • April 29, 2019 at 3:04 pm
  Permalink

  Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if
  it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube
  sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but
  I had to share it with someone!

  Reply
 • April 29, 2019 at 3:21 pm
  Permalink

  My family every time say that I am killing my time here at web, however I know I am getting knowledge all the time by reading such good articles or reviews.

  Reply
 • April 29, 2019 at 6:21 pm
  Permalink

  Hello! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
  There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Cheers

  Reply
 • April 29, 2019 at 7:03 pm
  Permalink

  You’re so cool! I don’t suppose I’ve truly read through a single thing like that before.
  So nice to discover another person with some genuine thoughts on this subject.
  Seriously.. many thanks for starting this up. This
  web site is something that’s needed on the web, someone with some originality!

  Reply
 • April 29, 2019 at 9:29 pm
  Permalink

  hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right
  here. I did however expertise some technical issues using this website, as I experienced to
  reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK?
  Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google
  and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my email and can look out for a lot more of your
  respective exciting content. Make sure you update
  this again soon.

  Reply
 • April 29, 2019 at 10:41 pm
  Permalink

  Hi, of course this post is in fact fastidious and I have
  learned lot of things from it on the topic of blogging.
  thanks.

  Reply
 • April 30, 2019 at 1:31 am
  Permalink

  It’s very trouble-free to find out any topic on net as compared to textbooks,
  as I found this post at this web site.

  Reply
 • April 30, 2019 at 2:35 am
  Permalink

  It’s nearly impossible to find educated people about this subject, however, you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

  Reply
 • April 30, 2019 at 7:51 am
  Permalink

  Thanks for the good writeup. It actually was once a leisure account
  it. Glance complicated to more delivered agreeable from
  you! By the way, how can we keep in touch?

  Reply
 • April 30, 2019 at 7:58 am
  Permalink

  I’m really impressed with your writing skills and
  also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize
  it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like
  this one nowadays.

  Reply
 • April 30, 2019 at 8:02 am
  Permalink

  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of
  hard work due to no data backup. Do you have any solutions
  to prevent hackers?

  Reply
 • April 30, 2019 at 9:07 am
  Permalink

  Truly when someone doesn’t understand afterward its up to other
  viewers that they will assist, so here it
  happens.

  Reply
 • April 30, 2019 at 10:38 am
  Permalink

  I always used to study article in news papers but
  now as I am a user of web therefore from now I am using net for articles or reviews,
  thanks to web.

  Reply
 • April 30, 2019 at 6:31 pm
  Permalink

  I’m not sure exactly why but this weblog is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?

  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  Reply
 • April 30, 2019 at 7:19 pm
  Permalink

  Good post. I learn something new and challenging on websites I
  stumbleupon every day. It will always be helpful to read content from other writers
  and use a little something from other websites.

  Reply
 • April 30, 2019 at 8:10 pm
  Permalink

  Hello to every body, it’s my first pay a visit of this webpage; this weblog contains awesome
  and really good material in favor of readers.

  Reply
 • May 1, 2019 at 3:23 am
  Permalink

  Hello there, I discovered your website via Google while searching for
  a related subject, your site got here up, it appears to be like great.

  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, just changed into aware of your weblog via Google, and found that it
  is truly informative. I am gonna be careful for brussels.

  I’ll be grateful if you happen to proceed this in future.
  Numerous other folks will probably be benefited from your writing.

  Cheers!

  Reply
 • May 1, 2019 at 11:18 am
  Permalink

  Thanks for the good writeup. It in fact used to be a enjoyment
  account it. Glance complex to more brought agreeable from you!
  By the way, how can we communicate?

  Reply
 • May 1, 2019 at 11:50 am
  Permalink

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between superb usability and visual
  appearance. I must say you have done a amazing job with this.
  Also, the blog loads very fast for me on Opera. Outstanding
  Blog!

  Reply
 • May 1, 2019 at 11:55 am
  Permalink

  whoah this weblog is great i like reading your posts. Stay up the good
  work! You know, a lot of individuals are looking around for this info, you can help them
  greatly.

  Reply
 • May 1, 2019 at 2:16 pm
  Permalink

  This is a great tip particularly to those new to the blogosphere.
  Simple but very accurate information… Thank you for
  sharing this one. A must read post!

  Reply
 • May 1, 2019 at 2:48 pm
  Permalink

  Good day! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
  There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Many thanks

  Reply
 • May 1, 2019 at 6:53 pm
  Permalink

  Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?

  you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!

  Reply
 • May 1, 2019 at 9:36 pm
  Permalink

  I was able to find good info from your blog articles.

  Reply
 • May 2, 2019 at 1:19 am
  Permalink

  Hi just wanted to give you a brief heads up and let you
  know a few of the images aren’t loading
  correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

  Reply
 • May 2, 2019 at 3:14 am
  Permalink

  Greetings! I’ve been following your web site for some time now and finally got the bravery to go ahead and
  give you a shout out from New Caney Tx! Just
  wanted to say keep up the great job!

  Reply
 • May 2, 2019 at 4:12 am
  Permalink

  Hey would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having
  a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m
  looking for something completely unique. P.S My apologies for getting
  off-topic but I had to ask!

  Reply
 • May 2, 2019 at 8:16 am
  Permalink

  I visited multiple web sites however the audio feature for audio songs present at this website
  is actually excellent.

  Reply
 • May 2, 2019 at 9:00 am
  Permalink

  I visited several sites except the audio feature
  for audio songs present at this web page is in fact excellent.

  Reply
 • May 2, 2019 at 8:41 pm
  Permalink

  What a information of un-ambiguity and preserveness of
  valuable experience concerning unpredicted emotions.

  Reply
 • May 3, 2019 at 3:07 am
  Permalink

  Simply want to say your article is as astonishing.
  The clarity in your publish is just cool and that i could assume you are an expert
  in this subject. Fine with your permission let me to seize your feed to stay up to
  date with approaching post. Thank you a million and please keep up
  the gratifying work.

  Reply
 • May 3, 2019 at 6:26 am
  Permalink

  Hello, this weekend is nice in support of me, as this
  point in time i am reading this wonderful educational paragraph here at my
  residence.

  Reply
 • May 3, 2019 at 1:07 pm
  Permalink

  My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety
  of websites for about a year and am concerned about
  switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress content into it?
  Any help would be greatly appreciated!

  Reply
 • May 3, 2019 at 2:45 pm
  Permalink

  Hello my friend! I want to say that this post is awesome,
  nice written and include almost all vital infos. I would
  like to look more posts like this .

  Reply
 • May 3, 2019 at 8:28 pm
  Permalink

  Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to
  shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you
  might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

  Reply
 • May 3, 2019 at 10:41 pm
  Permalink

  Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and
  i was just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or
  anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me
  crazy so any support is very much appreciated.

  Reply
 • May 4, 2019 at 9:48 am
  Permalink

  I visited several web pages except the audio quality for audio songs current at this web site is actually excellent.

  Reply
 • May 5, 2019 at 4:08 am
  Permalink

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that
  it is really informative. I’m going to watch out for
  brussels. I’ll be grateful if you continue this
  in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  Reply
 • May 5, 2019 at 11:07 am
  Permalink

  Hey there! Do you know if they make any plugins
  to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing
  everything I’ve worked hard on. Any tips?

  Reply
 • May 5, 2019 at 4:12 pm
  Permalink

  Amazing! Its actually amazing article, I have got much clear idea regarding from this post.

  Reply
 • May 6, 2019 at 3:47 am
  Permalink

  Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely
  enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?

  Thanks a ton!

  Reply
 • May 6, 2019 at 11:18 am
  Permalink

  Link exchange is nothing else however it is just placing the other person’s
  weblog link on your page at suitable place and other person will also do same for
  you.

  Reply
 • May 6, 2019 at 11:56 am
  Permalink

  Hello There. I discovered your blog the use
  of msn. That is a very well written article.

  I’ll make sure to bookmark it and return to learn more of your useful info.
  Thank you for the post. I will certainly comeback.

  Reply
 • May 6, 2019 at 2:57 pm
  Permalink

  Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and
  wished to mention that I’ve really enjoyed browsing your blog
  posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write once more very
  soon!

  Reply
 • May 7, 2019 at 6:23 am
  Permalink

  Paragraph writing is also a excitement, if you know after
  that you can write otherwise it is complex to write.

  Reply
 • May 7, 2019 at 6:45 am
  Permalink

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this.

  And he actually ordered me breakfast because I stumbled upon it for him…

  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanx for spending the time to talk about this topic here on your site.

  Reply
 • May 7, 2019 at 4:03 pm
  Permalink

  Hello to every one, the contents present at this web site are
  genuinely remarkable for people knowledge, well, keep up the good work fellows.

  Reply
 • May 7, 2019 at 9:52 pm
  Permalink

  Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was super long) so
  I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new
  to everything. Do you have any helpful hints for newbie
  blog writers? I’d definitely appreciate it.

  Reply
 • May 10, 2019 at 2:40 am
  Permalink

  After I initially commented I seem to have clicked on the -Notify
  me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I recieve 4 emails with the same comment.
  Perhaps there is a way you can remove me from that service?
  Thanks!

  Reply
 • May 13, 2019 at 7:27 pm
  Permalink

  All types of investments come with certain dangers.

  Reply
 • May 14, 2019 at 10:09 pm
  Permalink

  Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger,
  and I was wanting to know your situation; we have developed some nice procedures and we are looking
  to exchange solutions with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

  Reply
 • May 15, 2019 at 4:19 am
  Permalink

  Howdy fantastic website! Does running a blog such as this take
  a massive amount work? I’ve no understanding of computer
  programming however I had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyway, should you have any ideas or techniques for new blog owners
  please share. I know this is off topic nevertheless I just had
  to ask. Thank you!

  Reply
 • May 15, 2019 at 10:45 pm
  Permalink

  All types of investments come with certain dangers.

  Reply
 • May 18, 2019 at 4:49 am
  Permalink

  Hello, I want to subscribe for this webpage to get
  most recent updates, therefore where can i do it
  please help.

  Reply
 • May 18, 2019 at 4:53 am
  Permalink

  This is a good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very accurate information… Many thanks for sharing this one.

  A must read article!

  Reply
 • May 18, 2019 at 12:14 pm
  Permalink

  Thanks a bunch for sharing this with all folks you actually recognize what you are talking approximately!
  Bookmarked. Kindly additionally visit my site =).
  We can have a link trade contract between us

  Reply
 • May 22, 2019 at 11:24 pm
  Permalink

  I really love your website.. Great colors & theme. Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal blog and want to learn where you got this from or what the theme is called. Thank you!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *