Người vợ bé chưa từng lộ diện của Năm Cam

Trong các bóng hồng đi qua đời Năm Cam, có một người đàn bà được “ông trùm” sòng bạc cưới làm vợ bé không mấy ai từng biết đến.

Người đàn bà nay tuổi xế chiều này đã quy y cửa Phật, ngày qua ngày ăn chay cầu nguyện cho lỗi lầm quá khứ của chồng.

Người được Trúc “mẫu hậu” chấp nhận chung chồng

Quá trình tìm hiểu trong vụ án liên quan đến “trùm” giang hồ Năm Cam, chúng tôi phát hiện, ở một số giai đoạn nhất định trong cuộc đời tội phạm khét tiếng, Năm Cam luôn gắn bó với một người đàn bà nhất định. Bí mật lớn nhất trong quá trình tìm hiểu hồ sơ Năm Cam, chúng tôi phát hiện, “ông trùm” từng có một người vợ bé tên là Trương Thị Lành (SN 1946), ngụ tại Q.4, TP. HCM. Bà Lành là một “bí mật” lớn trong vụ án Năm Cam, người phụ nữ gắn bó với “ông trùm” nhưng không bị lộ danh phận. Người đàn này tính tình rất hiền lành, ít tham gia vào cuộc sống xô bồ, tranh giành địa vị, ham quyền chức hay cuộc sống giàu sang như những bóng hồng khác từng gắn bó với Năm Cam.

Theo tìm hiểu của chúng tôi, sau ngày đất nước giải phóng năm 1975, Năm Cam chuyển nghề mua bán đồng hồ, radio cũ ở chợ trời Huỳnh Thúc Kháng (Q.1, TP. HCM). Đến năm 1977, Năm Cam bắt đầu tham gia đánh bạc, sau này mở sòng bạc tại đường Tôn Đản. Tại đây, Năm Cam làm quen với cô gái tên Lành. Người đàn bà này cũng từng lỡ dở với cuộc hôn nhân trước nên khi gặp Năm Cam (vốn có tiếng “sát gái”), cô nhanh chóng lọt vào tầm ngắm và chấp nhận về làm vợ bé. Quãng thời gian chung sống, bà Lành sinh cho Năm Cam ba người con. Điều ngạc nhiên là Trúc “mẫu hậu” rất quý tính nết bà Lành và đồng ý chấp nhận cảnh chung chồng.

Tuy bà Lành vô can với các tội trạng của Năm Cam. Thế nhưng, bà cũng không thoát khỏi bóng đen ám ảnh xui xẻo khi bén duyên với “ông trùm”. Vì chịu nhiều điều tiếng của hàng xóm, của anh em họ hàng nên bà Lành suốt ngày đóng cửa. Một thời gian sau, bà quyết định nương nhờ cửa Phật, tìm chốn tịnh thiền để gột rửa tội lỗi quá khứ, giúp cho tâm hồn được bình an.

Hiện tại, bà sống một mình và chỉ quanh quẩn ở nhà niệm Phật, không giao tiếp với bất cứ người lạ mặt nào. Ngay cả người viết, phải nhờ đến bà Mai Thị Nguyệt – vợ đầu không hôn thú của Năm Cam giới thiệu trước, bà Lành mới đồng ý tiếp chuyện. Tuy nhiên, khi nhắc sâu về quá khứ, bà chỉ vắn tắt: “Quá khứ đã ngủ yên và không muốn gợi lại nữa. Lúc này, tôi thấy mình thật thoải mái vì có thể sống với chính mình. Ngày ngày, tôi ăn chay niệm Phật, cầu nguyện cho con cháu và người thân được bình an. Đó là điều tôi luôn cảm thấy hạnh phúc”.

Người vợ bé chưa từng lộ diện của Năm Cam - 1

“Ông trùm” Năm Cam từng hết mực yêu thương người vợ bé.

Hồng nhan… lẻ bóng

Năm Cam – “ông trùm” sòng bạc thao túng thế giới ngầm Sài Gòn một thuở giờ đã nằm yên dưới ba tấc đất và mang theo nhiều bí mật về cuộc đời. Trong đó, bí mật lớn nhất mà người ông trùm này để lại đến nay chưa bao giờ có câu trả lời: “Có bao nhiêu người đàn bà, con gái đã đi ngang qua cuộc đời” của gã từ lúc biết “nếm mùi đời” thân xác con gái ở tuổi 14 cho đến lúc vướng vào lao lý ?. Đến nay, những bí mật của kẻ hám gái Năm Cam vẫn chưa được giải đáp. Khi thực hiện loạt bài viết liên quan đến “hậu cung” của “ông trùm” này, người viết càng ngạc nhiên khi phát hiện bi kịch của những bóng hồng từng vây quanh Năm Cam ngày nào.

Người đầu tiên gắn duyên với Năm Cam là bà Mai Thị Nguyệt (lớn hơn gã 1 tuổi) đến nay vẫn đơn thân lẻ bóng, sống bằng nghề coi bói tại nhà và sống cùng với Trương Văn Hùng – đứa con trai bị Năm Cam bỏ rơi lúc chào đời. Người đàn bà ở tuổi xế chiều những năm tháng cuộc đời xông pha trong giang hồ, cuối đời chỉ biết trách phận mình hẩm hiu, lạc lối. Niềm hạnh phúc lớn nhất của bà là đứa con trai duy nhất tên Hùng khiến bà buồn nhiều hơn vui. Hùng sa vào nghiện ngập, “ăn cơm tù nhiều hơn cơm nhà”- chính điều này đã làm trái tim bà tan nát.

Trong đời Năm Cam, người đàn bà giúp gã thao túng quyền lực, vươn lên trở thành ông trùm trong giới giang hồ là Trúc “mẫu hậu” thì cũng chịu chung số phận đắng cay. Chúng tôi từng nhiều lần ngồi với bà Nguyệt trong căn nhà nằm trên đường Tôn Đản (Q.4, TP.HCM). Bà Nguyệt đưa ra dẫn chứng “vận ám” xui xẻo cho những cô gái từng bén duyên với Năm Cam: “Kim Anh, cô em hàng xóm năm nào của bà Trúc “mẫu hậu”, và cô Thu – một thiếu phụ đang có chồng, là 2 người đàn bà gắn bó với “ông trùm” vào thời điểm hệ thống sòng bạc trên đường Tôn Đản phát triển rồi bị triệt phá cuối năm 2001. Tuy không có con và được Trúc “mẫu hậu” “quản lý” nhưng cả hai đã biết lợi dụng Năm Cam để phục vụ cho việc làm ăn. Những cô gái dại dột này cứ nghĩ, việc làm ăn thuận lợi, tiền tài danh vọng chất đống là “sướng” và đặc biệt là sự bảo kê của Năm Cam là “tấm bùa hộ mệnh” để vươn tới hạnh phúc mỹ mãn trong cuộc sống. Nhưng, tất cả họ đã ảo tưởng và sớm bị vỡ mộng…”.

Tiết lộ thêm về mối quan hệ của Năm Cam với Kim Anh, bà Nguyệt kể: “Trước kia, Kim Anh là cô bé hàng xóm với Năm Cam ở đường Tôn Đản. Kim Anh thường đến nhà Trúc chơi và xem Trúc như chị của mình. Do tính tình ham chơi lêu lỏng, Kim Anh đi nhảy đầm và cặp bồ linh tinh từ lúc còn trẻ ranh. Có những đêm, đi chơi về khuya, Kim Anh ghé vào nhà Trúc để ngủ lại. Và thật là bất thường khi Kim Anh ngủ cùng giường với hai vợ chồng Năm Cam, bà Trúc đã mặc nhiên chấp nhận. Nhan sắc của một cô gái trẻ có dòng máu lai Pháp đã làm Năm Cam không khỏi xao xuyến. Với tình cảnh nguy hiểm, Năm Cam chỉ dám đến thế chứ đâu dám tiến xa hơn. Từ sau đêm đó,thỉnh thoảng Năm Cam lại tìm cách lén lút với Kim Anh. Và rồi Kim Anh đã trở thành nhân tình của ông hàng xóm từ lúc cô gái mới bước vào tuổi 16.

Đến đầu thập niên 90, khi “ông trùm” bắt đầu ngoi lên vị trí cao trong giới xã hội đen Sài Gòn. Bà bảo, bề ngoài hai người tỏ ra quan hệ thân thiết, gắn bó nhưng Năm Cam luôn dùng Kim Anh làm “miếng mồi” trói chặt những nhân vật cần cho hoạt động của mình. Sau này, Kim Anh cũng rơi vào vòng lao lý, thụ án trong trại giam.

Riêng với mối quan hệ của Năm Cam và cô giáo Thu được thiết lập từ trước năm 1995, trước khi Năm Cam bị bắt lần thứ 2, gã tình cờ gặp người đàn bà này tại bể bơi. Năm Cam đoán chắc cô này đang có chồng, và thậm chí có thể sắp lên chức bà, y vẫn sán tới, đặt vấn đề “dạy bơi”. Chỉ ngay trong buổi đầu đó, Năm Cam đã hiểu ngay người đàn bà này cần gì. Họ thường xuyên ghé các quán nhậu sang trọng, hoặc vào khách sạn “ôn bài”. Cũng từ đó, Thu thường xuyên lui tới các sòng bài trong hệ thống của Năm Cam, bán cho con bạc may mắn những vòng ngọc, hột xoàn với giá cắt cổ, và cho vay lãi cao với những kẻ khát nước. Đồng tiền được quăng ra, thu vào đúng nơi, đúng lúc đã giúp Thu nhanh chóng giàu có. Thời gian Năm Cam bị đưa đi cải tạo, Thu rút về núp bóng ông chồng thương gia, đồng thời tìm mọi cách cắt đứt kỷ niệm với “ông trùm”. Nhưng ngay sau khi Năm Cam trở về, bà ta vẫn là người thứ ba được Năm Cam nhớ đến (sau Trúc mẫu hậu và cô vợ bé). Tuy nhiên, kết cục của Thu cũng rơi vào bi kịch lao lý, bị chồng lý hôn, gia đình tan nát.

Danh sách những bóng hồng nói trên là được “điểm mặt chỉ tên”, còn lại những cô gái “qua tay” với ông trùm Năm Cam thì không ai có thể biết được phận đời của họ như thế nào từ lúc Năm Cam mộ xanh cỏ. Tuy nhiên, bà Nguyệt và anh Hùng nhận định: “Ít người thoát khỏi vòng kim cô bi kịch tình ái mà Năm Cam từng lôi kéo họ vào các cuộc chơi. Nhiều cô gái trong số đó giờ đã trôi dạt về đâu không ai hay biết”.

Please follow and like us:

52 thoughts on “Người vợ bé chưa từng lộ diện của Năm Cam

 • February 7, 2019 at 7:55 pm
  Permalink

  I simply want to say I’m very new to blogs and absolutely liked you’re web-site. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You actually have outstanding well written articles. Thank you for sharing with us your web-site.

  Reply
 • February 8, 2019 at 4:54 pm
  Permalink

  The posh distributed could be described as distinctive; customers are actually yearning for bags is a Native aspirations. Which strange surroundings is built that is to market diversity furthermore importance with travel and leisure market trends. hotels special offers

  Reply
 • February 9, 2019 at 10:13 am
  Permalink

  After study some of the blog posts in your internet site now, i genuinely appreciate your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and you will be checking back soon. Pls have a look at my web page at the same time and inform me what you consider.

  Reply
 • February 10, 2019 at 2:26 pm
  Permalink

  My brother recommended I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

  Reply
 • February 14, 2019 at 3:24 pm
  Permalink

  So I learned how to add a Facebook comment box to my Blogger site (with the help of a code from Facebook social plugins site), but the problem is, the same comments appear for each of my posts. It’s like a feature targeted as a comment box for the entire site, but is shown at every single post, which is stupid! How do you get to have Facebook comment box in Blogger but different comments for each post?.

  Reply
 • February 20, 2019 at 11:09 am
  Permalink

  Where are some good places to get good free blogger templates?. I know of pyzam but I would like to search others, what are some good sites?.

  Reply
 • February 24, 2019 at 3:38 pm
  Permalink

  It¡¦s in point of fact a great and helpful piece of information. I¡¦m glad that you simply shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

  Reply
 • February 25, 2019 at 4:13 am
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  Reply
 • February 25, 2019 at 3:58 pm
  Permalink

  you’re actually a just right webmaster. The website loading velocity is incredible. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterwork. you have done a great job in this topic!

  Reply
 • February 26, 2019 at 1:05 pm
  Permalink

  obviously like your web-site however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to inform the truth however I¡¦ll certainly come back again.

  Reply
 • February 26, 2019 at 5:11 pm
  Permalink

  It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

  Reply
 • February 28, 2019 at 4:04 am
  Permalink

  Hello my family member! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all vital infos. I¡¦d like to look more posts like this .

  Reply
 • March 1, 2019 at 1:45 pm
  Permalink

  You made some clear points there. I did a search on the subject matter and found most people will consent with your site.

  Reply
 • March 2, 2019 at 8:23 pm
  Permalink

  I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

  Reply
 • March 3, 2019 at 10:38 pm
  Permalink

  Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  Reply
 • March 4, 2019 at 12:45 pm
  Permalink

  I savor, cause I found exactly what I was taking a look for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  Reply
 • March 5, 2019 at 7:47 am
  Permalink

  Well I truly liked studying it. This information provided by you is very constructive for accurate planning.

  Reply
 • March 5, 2019 at 2:38 pm
  Permalink

  Somebody essentially lend a hand to make significantly posts I’d state. That is the first time I frequented your website page and so far? I amazed with the analysis you made to make this actual submit incredible. Great task!

  Reply
 • March 5, 2019 at 3:05 pm
  Permalink

  Hello.This article was really remarkable, especially because I was searching for thoughts on this subject last Saturday.

  Reply
 • March 5, 2019 at 4:44 pm
  Permalink

  Great tremendous things here. I¡¦m very happy to peer your article. Thank you a lot and i am taking a look forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Reply
 • March 5, 2019 at 4:44 pm
  Permalink

  It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

  Reply
 • March 6, 2019 at 1:37 pm
  Permalink

  Good website! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

  Reply
 • March 7, 2019 at 7:12 am
  Permalink

  Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!

  Reply
 • March 7, 2019 at 2:39 pm
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  Reply
 • March 7, 2019 at 7:16 pm
  Permalink

  You made some decent points there. I looked on the internet for the subject and found most guys will agree with your site.

  Reply
 • March 8, 2019 at 7:11 am
  Permalink

  Very interesting points you have remarked, appreciate it for putting up. “I love acting. It is so much more real than life.” by Oscar Wilde.

  Reply
 • March 8, 2019 at 12:28 pm
  Permalink

  I’m so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

  Reply
 • March 8, 2019 at 1:59 pm
  Permalink

  Generally I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice post.

  Reply
 • March 9, 2019 at 7:08 pm
  Permalink

  Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

  Reply
 • March 10, 2019 at 6:07 am
  Permalink

  I really enjoy reading on this web site, it contains wonderful posts. “One should die proudly when it is no longer possible to live proudly.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

  Reply
 • March 10, 2019 at 5:45 pm
  Permalink

  It is really a great and useful piece of information. I am glad that you just shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  Reply
 • March 10, 2019 at 5:45 pm
  Permalink

  I simply could not go away your website prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual info a person supply to your visitors? Is gonna be again frequently to inspect new posts.

  Reply
 • March 11, 2019 at 10:39 am
  Permalink

  You have noted very interesting details ! ps nice internet site . “‘Tis a sharp medicine, but it will cure all that ails you. — last words before his beheadding” by Sir Walter Raleigh.

  Reply
 • March 12, 2019 at 12:51 pm
  Permalink

  I believe you have noted some very interesting details , regards for the post.

  Reply
 • March 12, 2019 at 8:36 pm
  Permalink

  I think other web-site proprietors should take this site as an model, very clean and excellent user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

  Reply
 • March 13, 2019 at 5:07 pm
  Permalink

  Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect web-site.

  Reply
 • March 14, 2019 at 5:14 am
  Permalink

  Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely excellent. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I cant wait to read much more from you. This is actually a terrific website.

  Reply
 • March 15, 2019 at 8:49 am
  Permalink

  There is visibly a bundle to realize about this. I assume you made some nice points in features also.

  Reply
 • March 16, 2019 at 8:14 pm
  Permalink

  you’re actually a good webmaster. The site loading velocity is amazing. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterwork. you have done a fantastic task in this matter!

  Reply
 • March 16, 2019 at 8:14 pm
  Permalink

  Thanks for another informative website. The place else may I am getting that type of information written in such an ideal approach? I have a venture that I am simply now operating on, and I have been on the glance out for such info.

  Reply
 • March 18, 2019 at 5:10 am
  Permalink

  Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  Reply
 • March 18, 2019 at 3:58 pm
  Permalink

  Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  Reply
 • March 19, 2019 at 2:15 pm
  Permalink

  You are my breathing in, I have few blogs and sometimes run out from to post .

  Reply
 • March 20, 2019 at 12:04 am
  Permalink

  It is really a nice and helpful piece of information. I am happy that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  Reply
 • March 20, 2019 at 12:15 am
  Permalink

  magnificent submit, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

  Reply
 • March 20, 2019 at 10:08 am
  Permalink

  Thanks for some other informative blog. Where else may just I get that type of info written in such a perfect way? I have a venture that I’m simply now working on, and I’ve been on the look out for such information.

  Reply
 • March 20, 2019 at 10:08 am
  Permalink

  I’ve been surfing online more than three hours today, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It is beautiful price enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content material as you did, the net will probably be much more helpful than ever before.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *