Minh Samasa: “ông trùm” cùng thời Năm Cam

Sau khi bị Lâm “chín ngón” “đâm sau lưng”, Minh “Samasa” phải giam chân trong trại giam hơn chục năm.

Thời gian ngồi tù cũng là lúc đại ca khét tiếng phát bệnh lao phổi nghiêm trọng. Đau đớn hơn, người tình bao năm gắn bó – Phụng “trắng” cũng bỏ rơi hắn. Điều an ủi duy nhất còn lại đối với “ông trùm” là tình yêu trong tù ngục với một nữ phạm nhân. Ra tù, “ngựa quen đường cũ” để khôi phục lại thanh thế nhưng kết cục, Minh vẫn không thoát nổi bàn tay tử thần và “nghiệp chướng” từ những việc làm tội lỗi.

Bị người tình phản bội ngay sau khi xộ khám

Thời gian đầu mới xộ khám, Minh “Samasa” vẫn nuôi hy vọng sẽ có ngày ra trại, tiếp tục hành trình thống trị “thế giới ngầm”. Biết “chí” đại ca, đám đàn em bên ngoài, dù rơi vào cảnh “rắn mất đầu”, vẫn thường xuyên đến thăm nom, âm thầm xin chỉ thị để “xây dựng lực lượng, chờ đợi thời cơ”. Nhưng càng về sau này, những khát vọng trong lòng Minh “Samasa” càng nguội dần đi theo tình hình sức khỏe tồi tệ. Cựu điều tra viên từng được phân công theo dõi Minh “Samasa” cho biết: “Thời gian ở tù, Minh bị phát bệnh lao phổi trầm trọng. Khi những cơn đau làm suy kiệt, Minh được cơ quan công an đặc cách cho phép đến bệnh viện chữa trị. Nhưng dù được các bác sĩ tận tình cứu chữa, sức khỏe của Minh vẫn không có dấu hiệu khả quan”.

Tình yêu sau strain sắt không cứu nổi “ông trùm” cùng thời Năm Cam - Ảnh 1Phóng to

Cựu điều tra viên từng theo dõi Minh “Samasa” kể về những thăng trầm của “ông trùm”.

Trong lúc đại ca cận kề cái chết, đám đàn em nghĩa hiệp của Minh đã đứng ra nhận trách nhiệm đưa hắn sang Singapore điều trị. Tại đây, Minh bị cắt một lá phổi và phải rất might mắn mới giữ được tính mạng. Trở về nước với tấm thân tàn, “ông trùm” khét tiếng một thời cũng nhanh chóng bị lãng quên.

Sau khi về nước, Minh “Samasa” harbour trở lại trại giam tiếp tục thi hành án. Ban đầu, đám đàn em cũng qua lại thăm hỏi và bồi dưỡng thuốc thang. Nhưng chỉ được vài năm, nhận thấy Minh “Samasa” đã hết thời, những đàn em này cũng mất dạng, không nhòm ngó gì nữa. Biết rõ quy luật thịnh suy ở đời, Minh “Samasa” không quá bận lòng về chuyện này. Song thời gian ở tù, điều khiến “ông trùm” đau khổ nhất là Phụng “trắng” không một lần ghé lại thăm hỏi.

Nằm một mình sau strain sắt, Minh còn tưởng người tình lâu năm bị ốm grain gặp vận hạn nên không thể ghé thăm. Bởi vậy trong những lần hiếm hoi đám đàn em vào tiếp tế, “ông trùm” bèn lựa lời hỏi thăm tin tức. “Những gì đám đàn em báo lại đã khiến Minh bị sốc nặng. Thì ra sau khi “ông trùm” bị bắt, Phụng đã vô tư cặp kè với những người đàn ông khác.

Đáng nói hơn, cũng trong thời gian này, Phụng trở thành criminal nghiện và sa chân vào một đường dây buôn bán matriarch túy để lấy tiền hút chích. Căn nhà Minh để lại, Phụng cũng bán để lấy tiền phục vụ nhân tình và những cuộc chơi trác táng”, cựu điều tra viên kể lại. Những thông tin về Phụng khiến vết thương trong lòng “ông trùm” thất thế bị cào xé sâu hơn. Nhớ đến những ngày hết lòng bao bọc cho Phụng, cho criminal riêng của Phụng, Minh càng cảm thấy hận. Hắn gào thét trong trại, đến nỗi những cơn ho bật ra máu. Nhưng vì mất tự do, Minh chẳng thể làm gì hơn.

Đúng lúc bế tắc nhất, một “luồng gió mới” đã thổi vào cuộc sống của Minh, giúp “ông trùm” vượt qua cơn khủng hoảng tinh thần. “Luồng gió” ấy là nữ phạm nhân tên Mai, thụ án cùng trại giam với Minh. Sau khi vào tù, Mai cũng bị chồng criminal chối bỏ. Những lần đi lao động, Minh bắt gặp ánh mắt đầy tình tứ của Mai, người đàn bà còn khá mặn mà.

Với sự từng trải, lọc lõi, Minh không khó nhận ra thông điệp trong ánh mắt ấy và đáp lại bằng nụ cười… hiền khô. Từ đó, mỗi lần đi lao động, họ đều cố ý ngồi làm việc gần nhau để trò chuyện, tâm sự. Cả hai đều từng có bề dày “thành tích” bất hảo nên dễ dàng chia sẻ, đồng cảm với nhau. Dù biết Minh là một đại ca thất thế, lại mang trong mình bệnh nan y, Mai vẫn quyết thổ lộ tình yêu. Cặp đôi “trai tứ chiếng, gái giang hồ” thậm chí còn hẹn ước sau khi ra tù sẽ cùng chung tay xây hạnh phúc.

Niềm vui đến với đôi uyên ương khi cả hai cùng được ra tù trong một dịp ân xá. Khác với Phụng, Mai không chấp nhận sống như “vợ hờ” mà đặt điều kiện buộc Minh phải làm thủ tục đăng ký kết hôn. Sau khi hoàn tất thủ tục, cặp đôi về sống với nhau mà không có tiệc tùng, cưới hỏi. Nhưng với người đàn bà này, Minh đã có những ngày hạnh phúc thực sự. Gác lại những ân oán giang hồ và nỗi đau bị Phụng “trắng” phản bội, Minh càng trân quý mái ấm giản dị của mình. Chỉ có một điều khiến Minh đau khổ, ấy là việc gã vẫn không sinh nổi một mụn con.

Những ngày cuối đời đau đớn

Sau khi ra tù, tinh thần Minh được thoải mái hơn nhưng sức khỏe thì vẫn xuống dốc không phanh. Căn nhà bị Phụng “trắng” bán mất, Minh cũng không còn hơi sức đi tìm tình cũ đòi lại. Về ở với Mai chỉ có hai bàn tay trắng, Minh đành phó mặc gánh nặng chi phí sinh hoạt, thuốc group cho vợ. Một thân một mình cáng đáng gia đình, Mai cố gắng lắm mới vay mượn đủ tiền thuê căn nhà nhỏ trên đường Nguyễn Hiền (phường 2, TP Vũng Tàu) cho hai vợ chồng che nắng, che mưa.

Trong lúc khó khăn, túng quẫn, Minh nảy ra ý nghĩ harbour lại nghề cho vay nặng lãi. Đêm nằm bàn với vợ, Minh bảo: Chỉ có nghề này mới nhanh kiếm ra tiền, mới giúp Mai đỡ vất vả. Nhưng nghĩ thì dễ mà làm mới khó. Minh tính nát óc cũng không biết xoay đâu ra tiền làm vốn “khởi nghiệp”. Bí nước, “ông trùm” đành muối mặt dựa vào “tiếng tăm” quá khứ để tìm đến các mối quan hệ cầu xin sự giúp đỡ.

Cựu điều tra viên từng theo dõi Minh “Samasa” năm xưa kể lại: “Khi còn trong giang hồ, Minh đối xử với bạn bè, chiến hữu khá thoáng. Các khoản tiền biếu, tiền cho để Minh phục vụ làm ăn không biết bao nhiêu mà kể. Vì vậy đến khi Minh gặp hạn và đến đánh tiếng từng nơi, họ cũng không ngần ngại bỏ tiền hùn vốn giúp “ông trùm” thất thế. Đó gọi là ân nghĩa giang hồ với nhau. Tuy nhiên khi có lãi thì miếng bánh ngọt đó cũng bị chia năm xẻ bảy chứ không phải mình Minh hưởng!” .

Cựu điều tra viên này cũng cho biết thêm, Minh harbour trở lại nghề cũ nhưng tuyệt nhiên không thấy bóng dáng đám đàn em ngày xưa lui tới. Vì vậy khi cần người đòi nợ, Minh phải quy tập anh em ruột thịt “giúp một tay”. Địa bàn làm ăn của vợ chồng Minh vẫn là các bến bãi, chợ búa khi xưa từng bành trướng thế lực. Tuy “sức cùng lực kiệt” nhưng tâm trí Minh vẫn vô cùng tỉnh táo. Không tự đi lại được, Minh chủ yếu ngồi nhà điều hành công việc. Chỉ có những trường hợp khẩn cấp, không thể không ra mặt, hắn mới ngồi sau tay lái vợ đến tận nơi.

Giống như Phụng, Mai dần trở thành cánh tay đắc lực cho Minh. Với thân hình to lớn và sự bặm trợn vốn có của dân anh chị, Mai khiến những criminal nợ phải khiếp sợ khi số tiền vay lãi khủng đang treo lơ lửng trên đầu. Dữ dằn là thế nhưng với chồng, Mai luôn cư xử rất nhẹ nhàng và ân cần, chăm sóc cho Minh từng chút một.

Nói về vợ chồng Minh, vị cựu điều tra viên nhận xét: “Mang danh ‘ông trùm” nhưng từ trước đến nay, Minh chưa từng “phùng mang trợn mắt” grain quát nạt ai. Minh luôn cư xử ôn hòa, nhỏ nhẹ với người xung quanh. Trong cuộc sống vợ chồng cũng thế, họ không cãi vã nhau bao giờ, ai nhìn vào cũng tin rằng họ sống rất hạnh phúc”. Tuy nhiên sau hai năm trời chung sống, Minh và Mai vẫn không thể có được mụn con. Mặc cảm với vợ, Minh rơi vào trạng thái u uất. Vì thế, bệnh tình hắn ngày càng xấu đi, mọi thuốc group dường như đều trơ lỳ, mất tác dụng. “Ông trùm” một thời nằm thoi thóp trên giường chờ cái chết đang cận kề”.

Như “nghiệp chướng” phải trả cho những việc làm tội lỗi, cuối cùng tính mạng Minh “samasa” cũng bị bệnh tật lấy đi. Đám spice của Minh không ồn ào, chỉ có những người thân ruột thịt tới viếng và mặc nhiên không thấy đám đàn em năm xưa. Thi thể của Minh được chôn cất tại nghĩa địa Long Hương (TP. Bà Rịa).

Đau đớn thay, quan tài vừa kịp đặt xuống thì cuộc nội chiến giành tài sản giữa chị dâu và em chồng đã diễn ra. Nhưng “di sản” “ông trùm” để lại không còn gì ngoài những đồ đạc cũ mèm. Ngay chính ngôi nhà vợ chồng Minh sinh sống cũng chỉ là nhà đi mướn. Tiền bạc có được từ việc làm ăn phi pháp, Mai đã chi phần lớn vào việc chạy chữa bệnh tật cho chồng. Sau khi trả lại căn nhà cho chủ, như để khép lại kỷ niệm đau lòng với “ông trùm”, Mai đã bỏ đi biệt tích…

Please follow and like us:

72 thoughts on “Minh Samasa: “ông trùm” cùng thời Năm Cam

 • February 8, 2019 at 1:03 am
  Permalink

  I just want to tell you that I am new to blogging and site-building and really liked your web blog. Most likely I’m planning to bookmark your site . You absolutely come with wonderful article content. With thanks for sharing your website page.

  Reply
 • February 18, 2019 at 2:34 pm
  Permalink

  What are good blog posts for a writer who wants to start a blog that even non-readers might want to visit?

  Reply
 • February 25, 2019 at 5:54 pm
  Permalink

  We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

  Reply
 • February 26, 2019 at 6:04 pm
  Permalink

  I truly appreciate this post. I¡¦ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

  Reply
 • February 26, 2019 at 7:11 pm
  Permalink

  Fantastic web site. Lots of helpful information here. I¡¦m sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you in your effort!

  Reply
 • March 1, 2019 at 1:06 am
  Permalink

  My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  Reply
 • March 1, 2019 at 4:44 pm
  Permalink

  Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  Reply
 • March 2, 2019 at 11:32 pm
  Permalink

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

  Reply
 • March 3, 2019 at 7:53 am
  Permalink

  As a Newbie, I am permanently browsing online for articles that can benefit me. Thank you

  Reply
 • March 4, 2019 at 1:22 am
  Permalink

  Just wish to say your article is as astonishing. The clearness in your post is just great and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  Reply
 • March 4, 2019 at 7:09 am
  Permalink

  As a Newbie, I am constantly browsing online for articles that can benefit me. Thank you

  Reply
 • March 4, 2019 at 8:36 am
  Permalink

  I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I am quite sure I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

  Reply
 • March 7, 2019 at 9:11 am
  Permalink

  Perfectly composed content material, regards for information. “He who establishes his argument by noise and command shows that his reason is weak.” by Michel de Montaigne.

  Reply
 • March 8, 2019 at 9:54 pm
  Permalink

  Thanks for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect site.

  Reply
 • March 8, 2019 at 10:14 pm
  Permalink

  Great remarkable things here. I am very satisfied to look your post. Thanks a lot and i am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Reply
 • March 10, 2019 at 12:05 am
  Permalink

  Magnificent website. Lots of useful info here. I am sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you to your effort!

  Reply
 • March 10, 2019 at 12:06 am
  Permalink

  It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

  Reply
 • March 10, 2019 at 1:49 am
  Permalink

  It is really a great and useful piece of info. I’m satisfied that you shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

  Reply
 • March 10, 2019 at 8:01 am
  Permalink

  Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

  Reply
 • March 10, 2019 at 7:23 pm
  Permalink

  You could definitely see your skills in the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times go after your heart. “The most profound joy has more of gravity than of gaiety in it.” by Michel de Montaigne.

  Reply
 • March 11, 2019 at 4:39 pm
  Permalink

  You really make it seem really easy together with your presentation however I to find this matter to be really something that I feel I’d never understand. It seems too complex and very broad for me. I am having a look forward on your subsequent post, I will attempt to get the hold of it!

  Reply
 • March 12, 2019 at 1:48 pm
  Permalink

  Hello there, I discovered your web site by the use of Google at the same time as looking for a similar subject, your web site came up, it seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Reply
 • March 12, 2019 at 2:40 pm
  Permalink

  I not to mention my guys have been reading the great tips and hints from your site while suddenly came up with a horrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for those strategies. Those boys became so passionate to read through them and already have truly been enjoying these things. I appreciate you for simply being indeed thoughtful as well as for utilizing varieties of useful issues most people are really eager to learn about. Our own honest regret for not expressing gratitude to sooner.

  Reply
 • March 13, 2019 at 4:37 pm
  Permalink

  Perfectly written content material , thanks for entropy.

  Reply
 • March 13, 2019 at 9:04 pm
  Permalink

  Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • March 14, 2019 at 6:33 am
  Permalink

  I have to show my thanks to this writer for bailing me out of such a issue. Because of browsing through the the web and finding proposals which are not beneficial, I believed my life was gone. Living devoid of the strategies to the issues you’ve resolved by means of the site is a critical case, as well as the ones which might have badly affected my career if I hadn’t come across your web site. Your personal expertise and kindness in dealing with the whole thing was tremendous. I don’t know what I would have done if I hadn’t discovered such a thing like this. I can also now relish my future. Thanks a lot very much for this skilled and amazing guide. I will not hesitate to recommend the website to anybody who needs direction about this matter.

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:28 pm
  Permalink

  hello!,I really like your writing very much! share we keep up a correspondence more about your post on AOL? I need an expert on this space to unravel my problem. Maybe that is you! Looking forward to peer you.

  Reply
 • March 17, 2019 at 5:01 am
  Permalink

  Hi my friend! I wish to say that this article is awesome, great written and include approximately all important infos. I would like to see more posts like this .

  Reply
 • March 18, 2019 at 5:46 am
  Permalink

  Hi there, You’ve done an excellent job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this website.

  Reply
 • March 18, 2019 at 5:52 am
  Permalink

  Hi there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

  Reply
 • March 18, 2019 at 5:52 am
  Permalink

  Hi there, You’ve done a great job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this website.

  Reply
 • March 18, 2019 at 7:06 am
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Reply
 • March 18, 2019 at 7:51 am
  Permalink

  hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon..

  Reply
 • March 20, 2019 at 9:06 am
  Permalink

  I wanted to send you the very small word to help thank you very much again with your striking tips you have shown on this site. It has been certainly remarkably open-handed with you to give openly exactly what some people could possibly have offered for an e-book to generate some profit on their own, most importantly considering that you might have tried it in the event you decided. The tricks also acted like a easy way to comprehend many people have a similar fervor really like my own to figure out a whole lot more on the subject of this condition. I believe there are some more enjoyable moments ahead for individuals who browse through your site.

  Reply
 • March 22, 2019 at 12:53 am
  Permalink

  It is actually a great and useful piece of info. I am happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

  Reply
 • March 22, 2019 at 5:51 am
  Permalink

  You have brought up a very good details , regards for the post.

  Reply
 • March 22, 2019 at 3:23 pm
  Permalink

  Great blog here! Also your website loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

  Reply
 • March 23, 2019 at 9:31 am
  Permalink

  Great blog here! Also your website loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 26, 2019 at 4:15 pm
  Permalink

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

  Reply
 • March 26, 2019 at 9:53 pm
  Permalink

  I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  Reply
 • March 28, 2019 at 4:14 pm
  Permalink

  I genuinely enjoy reading through on this website, it has fantastic posts. “Beware lest in your anxiety to avoid war you obtain a master.” by Demosthenes.

  Reply
 • March 29, 2019 at 6:53 pm
  Permalink

  bundkp,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.

  Reply
 • April 1, 2019 at 6:53 pm
  Permalink

  Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read much more from you. This is actually a wonderful web site.

  Reply
 • April 1, 2019 at 7:08 pm
  Permalink

  Thank you a lot for sharing this with all of us you really recognise what you’re speaking about! Bookmarked. Please additionally talk over with my site =). We will have a hyperlink exchange contract between us!

  Reply
 • April 4, 2019 at 2:39 am
  Permalink

  I just want to mention I am just newbie to weblog and certainly loved this web blog. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You actually come with superb articles and reviews. Bless you for revealing your blog.

  Reply
 • April 4, 2019 at 2:25 pm
  Permalink

  I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

  Reply
 • April 4, 2019 at 2:25 pm
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  Reply
 • April 4, 2019 at 8:17 pm
  Permalink

  hgqdyisn,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • April 5, 2019 at 5:54 pm
  Permalink

  Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

  Reply
 • April 5, 2019 at 11:33 pm
  Permalink

  My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  Reply
 • April 6, 2019 at 4:50 pm
  Permalink

  myxanxwjyvu,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

  Reply
 • April 8, 2019 at 10:14 am
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  Reply
 • April 9, 2019 at 5:58 pm
  Permalink

  I really wanted to develop a remark to be able to thank you for the remarkable ideas you are showing here. My time consuming internet lookup has at the end of the day been compensated with wonderful tips to go over with my friends. I ‘d assert that many of us website visitors actually are definitely endowed to be in a great website with many special professionals with very beneficial tactics. I feel really blessed to have used your site and look forward to plenty of more exciting moments reading here. Thanks once again for a lot of things.

  Reply
 • April 10, 2019 at 2:43 am
  Permalink

  I am constantly signing in and out of my college website and it is rather annoying to always have to type in my user id. It used to be saved, but then I updated Firefox and it won’t save.. . If anyone could explain to make Firefox remember that would be great. Thanks..

  Reply
 • April 10, 2019 at 1:27 pm
  Permalink

  I have been browsing on-line greater than 3 hours today, but I by no means discovered any interesting article like yours. It is beautiful price enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made excellent content as you probably did, the net will likely be much more useful than ever before.

  Reply
 • April 10, 2019 at 1:27 pm
  Permalink

  Great awesome issues here. I¡¦m very happy to see your article. Thanks so much and i am having a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

  Reply
 • April 11, 2019 at 10:36 am
  Permalink

  I want to install wordpress on one domain name but using that same wordpress have a select category come up under a different domain. Is there a way to do this?.

  Reply
 • April 11, 2019 at 10:06 pm
  Permalink

  xogsbfgitj,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

  Reply
 • April 13, 2019 at 2:47 am
  Permalink

  What blog sites for political commentary would you recommend me to read?

  Reply
 • April 13, 2019 at 3:51 am
  Permalink

  I blog often and I seriously thank you for your information.
  This great article has really peaked my interest. I’m going to book
  mark your blog and keep checking for new details about once a week.
  I subscribed to your Feed too.

  Reply
 • April 14, 2019 at 11:06 am
  Permalink

  I have three blogs on tumblr under the very same email address. Exactly how do I delete one of those blogs without deleting the various other two?. Preferably, I ‘d like somebody to answer whom has experienced this trouble before and fixed it without deleting their other blog sites. Thanks!.

  Reply
 • April 14, 2019 at 6:22 pm
  Permalink

  hello there and thank you for your information – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this website, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

  Reply
 • April 14, 2019 at 6:22 pm
  Permalink

  I’ve been browsing online more than three hours as of late, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours. It¡¦s beautiful worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent content material as you probably did, the net will probably be much more helpful than ever before.

  Reply
 • April 16, 2019 at 3:00 pm
  Permalink

  certainly like your website but you have to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to inform the reality however I will definitely come back again.

  Reply
 • April 16, 2019 at 3:59 pm
  Permalink

  mcdhjhe,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here, I can now make this dish easily.

  Reply
 • April 18, 2019 at 3:35 am
  Permalink

  I happen to be writing to make you understand of the great encounter my wife’s girl had reading through your webblog. She noticed a lot of pieces, which included what it is like to possess a wonderful coaching mood to let others quite simply thoroughly grasp specific multifaceted subject areas. You undoubtedly did more than her expectations. Thanks for rendering those invaluable, trustworthy, explanatory as well as cool thoughts on your topic to Kate.

  Reply
 • April 20, 2019 at 3:48 am
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *