Mafia châu Á: Hô mưa gọi gió

Không nổi tiếng như mafia Ý, nhưng những tổ chức xã hội đen ở châu Á như hội Tam Hoàng, Yakuza… đã có lịch sử phát triển hàng trăm năm, và quy mô tội ác cũng như ảnh hưởng của chúng không hề nhỏ hơn.

Cách đây hơn một tháng (ngày 28.4), thế giới xôn xao trước tin tức các thành viên mafia châu Á mang búa chém người giữa phố thị Hong Kong (Trung Quốc). Vụ chém người chỉ hé lộ một phần vô cùng nhỏ trong thế giới ngầm đầy tội ác của các băng đảng mafia châu Á.

Hiện trường vụ chém người bằng búa của mafia Hong Kong hồi tháng 4

Ngang ngửa quân đội

Năm 2001, Hãng BBC của Anh khẳng định hội Tam Hoàng là tổ chức mafia lớn nhất thế giới. Theo thống kê chưa đầy đủ, hội Tam Hoàng có số thành viên chính thức vào khoảng 1,5 triệu người ở Trung Quốc đại lục và khoảng 2,5 triệu thành viên trên toàn thế giới, ngang với quân số của quân đội Trung Quốc – đội quân đông nhất thế giới. Người giàu nhất Ma Cao, ông trùm sòng bạc Stanley Hồ, từng bị Chính phủ Canada cáo buộc có liên quan đến hội Tam Hoàng, theo tạp chí Manila Standard.

Tiền thân của hội Tam Hoàng là Thiên Địa hội (hay còn gọi là Hồng Hoa hội). Biến tướng từ phong trào phản Thanh phục Minh, tổ chức này không những không bị xóa sổ theo thời gian, mà còn phát triển phủ rộng toàn thế giới, và liên quan đến nhiều hoạt động tội phạm như buôn bán ma túy, kinh doanh mại dâm, tổ chức bảo kê, bắt cóc, tổ chức vượt biên lậu, cờ bạc, kinh doanh băng đĩa lậu và nhiều hình thức lừa đảo khác…

Cũng theo BBC, hội Tam Hoàng được cho là nắm giữ tới 90% giao dịch thương mại heroin. Sau khi chính quyền Mao Trạch Đông quyết tâm trấn áp, hội này đã di chuyển phần lớn sang Hong Kong. Và từ đó, Hong Kong trở thành căn cứ hoạt động rầm rộ nhất của tổ chức tội phạm này với khoảng 50 băng đảng con. Từ năm 1997, Hong Kong được trao trả về CHND Trung Hoa quản lý, hội Tam Hoàng đã nhanh chân di chuyển địa bàn hoạt động sang Hoa Kỳ, Hà Lan, Canada và nhiều nước trên khắp thế giới.

Trong khi đó, mafia Nhật Bản, hay còn gọi Yakuza, có khoảng 90.000 thành viên, chia thành khoảng 3.000 băng nhóm khác nhau hoạt động khắp nơi trên lãnh thổ Nhật Bản và một số quốc gia khác. Các con số thống kê khác cho thấy sau Đệ nhị thế chiến, thành viên Yakuza lên đến 184.000, đông hơn cả quân đội Nhật Bản vào thời điểm lúc bấy giờ. Có 2 thuyết về nguồn gốc của Yakuza, một thuyết cho rằng tổ chức này ra đời từ những nhóm tội phạm nhỏ, chuyên bảo kê cho các chợ phiên, sau đó thì làm lính đánh thuê cho các sứ quân.

Một nhóm thành viên hội Tam Hoàng, Hong Kong

Thuyết thứ 2 nói Yakuza xuất phát từ samurai, đến thời kỳ Tokugawa, hàng chục vạn samurai không được sử dụng, dẫn tới nhiều người trong số này không có kế sinh nhai, chuyển thành đội quân chuyên cướp phá làng mạc. Tuy nhiên, các phần tử Yakuza hiện đại đã bác bỏ giả thuyết trên và tự nhận mình là con cháu của các Machi-yokko, những người chuyên bảo vệ các làng mạc, quê hương trước sự tấn công của bọn Hatamoto-yakko thất thường.

Trong các câu chuyện lịch sử được lưu truyền trong tổ chức, tổ tiên của Yakuza được khắc họa như các anh hùng thất thế, luôn đứng ra bênh vực những kẻ yếu và dân nghèo, giống như Robin Hood chuyên giúp đỡ những người nông dân khốn khó thời Trung cổ ở Anh.

Buôn lậu, mại dâm, cướp của, giết người

Khi mới thành lập, một số tổ chức ngầm có mục đích khá tốt, như hội Tam Hoàng là phản Thanh phục Minh, hoặc Tong là một tổ chức để giúp đoàn kết người Trung Quốc di cư chống lại sự “ăn hiếp”, kỳ thị của người bản xứ… Tuy nhiên, qua thời gian, khi tổ chức ngày càng lớn mạnh và các mục tiêu ban đầu bị mai một trong khi nhu cầu tài chính để phát triển ngày một lớn, các tổ chức này dần biến tướng và không từ mọi thủ đoạn để kiếm tiền, dù đó là các hoạt động phi pháp như ma túy, mại dâm, bắt cóc, cờ bạc phi pháp, đâm thuê chém mướn, buôn lậu…

Các thành viên của băng 14K

Trong các băng phái con của hội Tam Hoàng, có 4 băng đảng lớn nhất được gọi là “Tứ đại hắc bang”, gồm Tân Nghĩa An, 14K, Hòa Hợp Đào và Hòa Thắng Hòa. Theo tài liệu điều tra của cảnh sát các nước, băng 14K là phân nhánh lớn nhất của hội Tam Hoàng. Băng này từ lâu đã dính líu vào các vụ buôn lậu ma túy số lượng lớn tại nhiều nơi trên thế giới, trong đó chủ yếu là heroin và thuốc phiện buôn lậu từ Trung Quốc hoặc các nước Đông Nam Á.

Đây là nguồn thu chính của băng đảng xã hội đen này. Bên cạnh đó, các thành viên của 14K còn tham gia vào nhiều hoạt động tội phạm khác, như đánh bạc bất hợp pháp, rửa tiền, buôn lậu vũ khí, bảo kê mại dâm, buôn người, tống tiền, làm hàng giả và cướp bóc… Hiện băng 14K hoạt động mạnh ở nhiều nơi, như các thành phố Los Angeles, San Francisco, Chicago ở Mỹ; Vancouver, Calgary và Toronto ở Canađa, Sydney (Úc) và London (Anh). Có thể nói, các hoạt động phạm pháp của băng 14K diễn ra khắp nơi trên thế giới, và không chừa một lĩnh vực nào, miễn là có thể kiếm tiền.

Với Yakuza Nhật Bản, mặc dù có thời gian chủ trương không dính líu tới ma túy, không buôn bán, sản xuất ma túy, nhưng gần đây chúng đã tham gia rất tích cực vào buôn bán ma túy. Ngoài ra, chúng còn chi phối phần lớn lĩnh vực cờ bạc tại Nhật.

Theo số liệu của cảnh sát Nhật, vào thời hoàng kim, Yakuza Nhật kiểm soát được từ 50 – 150 tỷ USD ngoài sự kiểm soát của nhà nước, thu lãi khoảng 16 tỷ USD mỗi năm. Chỉ tính riêng Inagawa, “ông trùm của mọi ông trùm”, đã nắm trong tay gần 800 doanh nghiệp hợp pháp, thu về mỗi năm 200 triệu USD lợi nhuận, đồng thời được 119 ông trùm khác cống nạp liên tục mỗi người 1.300 USD mỗi tháng.

Thao túng chính quyền

Trong khi đó, một số tài liệu cho rằng băng Tân Nghĩa An – bang phái lớn nhất của hội Tam Hoàng – có mối liên quan trực tiếp đến chính quyền Trung Quốc. Ngoài các hoạt động ngầm ở Hong Kong, các báo cáo tình báo kể từ năm 1994 cho thấy dường như có dấu hiệu là băng Tân Nghĩa An chi phối chính quyền tỉnh Quảng Đông. Có tài liệu nói rằng tay chân của băng nhóm này đã từng có thời điểm còn chui sâu vào “làm tổ” chính quyền tỉnh Quảng Đông của Trung Quốc đại lục.

Lĩnh vực hoạt động chủ yếu của Tân Nghĩa An là làm hàng giả, đánh bạc, ma túy, đưa người nhập cư bất hợp pháp, mại dâm, buôn lậu và tống tiền. Hoạt động làm ăn của băng này ở châu Âu và Mỹ, chủ yếu thông qua cộng đồng người Trung Quốc gốc Do Thái. Băng Tân Nghĩa An điều hành một số cơ sở khét tiếng trong giới ăn chơi Hong Kong ở các khu vực như Tsim Sha Tsui và Yau Ma Tei.

So với các tổ chức tội phạm như Cosa Nostra ở Ý, Mafia ở Mỹ, hội Tam Hoàng của người Hoa, thì Yazuka tại Nhật vẫn công khai hoạt động của mình, tại nhiều thành phố ở Nhật, các hội sở của chúng thường được thể hiện qua các logo và biển báo đặc trưng. Không những thế, Yakuza còn được xem là có mối liên minh chính trị lâu đời với những người theo chủ nghĩa dân tộc cánh hữu cực đoan.

Ít người biết rằng, trong 2 thảm họa ghê gớm là động đất Kobe 1995 và động đất-sóng thần Tohoku 2011, Yakuza là những người đầu tiên gửi hàng cứu trợ đến cho các nạn nhân của thảm họa. Họ làm điều này một cách lặng lẽ và nhanh chóng hơn nhiều các quan chức chính phủ. Một nhà nghiên cứu về Yakuza cho biết họ làm điều này hoàn toàn vì thiện nguyện chứ không phải để quảng bá tên tuổi.

Tham gia chính trường là một “truyền thống” của Yakuza. Năm 1919, được Toyama thu nạp, những ông trùm Yakuza đã dẫn 60.000 “lính” của mình tham gia và làm lực lượng nòng cốt cho tổ chức Dai Nippon Kokusa-kai (Đại Nhật Bản túy hội) do nhà chính trị cực hữu này thành lập, đẩy nước Nhật trượt dài theo khuynh hướng phát xít. Trong vòng 15 năm, từ 1930 – 1945, Yakuza đã gây ra 29 vụ chính biến, ám sát 2 thủ tướng, 2 bộ trưởng, góp phần đưa nước Nhật nhảy vào vòng xoáy Chiến tranh thế giới lần thứ 2 trong tư cách là thành viên phe phát xít.

Đánh cảnh sát

Trong những bang lớn nhất của hội Tam Hoàng thì Hòa Hợp Đào là phân nhánh lâu đời nhất. Ngoài các “thị trường” làm ăn truyền thống từ các hoạt động đường thủy, trong đó có bảo kê các chợ cá ở Hong Kong cùng một số bến phà, hiện nay các hội viên của Hòa Hợp Đào làm đủ mọi nghề từ đâm thuê chém mướn, bảo kê nhà hàng, kinh doanh thị trường băng đĩa lậu cho tới hóa chất độc hại. Gần đây, Hòa Hợp Đào vươn cánh tay làm ăn sang nhiều lĩnh vực, trong đó đáng chú ý có lĩnh vực kinh doanh tàu du lịch, vui chơi giải trí, buôn lậu.

Với vị thế có thể nói là gần như độc tôn ở Hong Kong, các thành viên Hòa Hợp Đào giờ đây “coi trời bằng vung” và trong nhiều vụ còn ngang nhiên bao vây và thách thức cả cảnh sát. Điển hình là vụ ngày 19.5.2012, hai cảnh sát Hong Kong đang đi tuần gần một cửa hàng ở khu vực phía đông, bỗng nhiên có hai thanh niên mặt mũi bặm trợn xuất hiện, tự xưng là người của băng Hòa Hợp Đào, kiếm cớ gây sự định thủ tiêu tài liệu chứng cứ của hai viên cảnh sát.

Khi cảnh sát vừa phản ứng, lập tức có thêm một nhóm đầu gấu xuất hiện, khiến hiện trường càng thêm hỗn loạn. Một viên cảnh sát trong lúc xô xát bị đẩy ngã dúi dụi, nhân viên còn lại thì bị đánh tới tấp vào chân. Họ chỉ còn nước gọi điện thoại yêu cầu tăng viện.

Khi lực lượng hỗ trợ gồm 5 cảnh sát có mặt, họ vẫn không thể kiểm soát tình hình, ngược lại còn bị hơn 10 cô gái bao vây, vừa xô đẩy các cảnh sát, vừa ăn vạ với màn hô hào “cảnh sát đánh người”. 7 viên cảnh sát trong vòng vây của các thành viên Hòa Hợp Đào không còn cách nào khác ngoài việc tiếp tục yêu cầu cấp trên tăng viện. Nhận thấy tình hình nghiêm trọng, cảnh sát Hong Kong lập tức điều động 5 xe chuyên dụng và hàng chục nhân viên đến hiện trường mới kiểm soát được tình hình, bắt giữ 15 kẻ gây rối. Phía cảnh sát có 5 người bị thương, trong đó có một sĩ quan.

Kỷ luật máu

Có thể nói hiếm có một tổ chức mafia nào trên thế giới nghiêm khắc như Yakuza của Nhật Bản. Những tên lưu manh đầu đường xó chợ không dễ trở thành thành viên của Yakuza. Không đơn thuần chỉ là sự tàn ác và manh động, những kẻ muốn gia nhập Yakuza phải thực sự mang trong mình bản lĩnh hơn người. Thử thách đầu tiên đối với những kẻ được chọn vào hàng ngũ Yakuza là việc xăm mình. Những hình xăm cầu kỳ chiếm phần lớn diện tích cơ thể khiến khổ chủ vô cùng đau đớn. Nếu không thể vượt qua thử thánh này, kẻ đó không có tư cách gia nhập Yakuza.

Do hoạt động theo phương thức gia đình mà ông chủ chính là người cha, các thành viên của Yakuza phải tuyệt đối trung thành với người thủ lĩnh. Khi lễ kết nạp kết thúc, những thành viên của Yakuza có nghĩa vụ gắn bó cả cuộc đời với tổ chức và phải tuyệt đối trung thành. Không những vậy, cả gia đình của Yakuza đều phải có nghĩa vụ phục vụ tổ chức, phục tùng ông trùm. Nếu một Yakuza không may thiệt mạng, cả băng nhóm có trách nhiệm giúp đỡ, bao bọc gia đình của người đó.

Nhưng tất cả những thứ kể trên vẫn không khiến các băng đảng mafia “ngán” mafia Nhật Bản, mà chính là cách trừng phạt đầy “máu me” của họ. Một điều đặc biệt của các thành viên Yakuza giúp ta có thể nhận dạng dễ dàng đó là phần lớn đều có ngón tay út ngắn hơn bình thường hoặc mất hẳn. Nguyên do của điều này là theo luật của mafia Nhật, bất kỳ thành viên nào không hoàn thành lệnh cấp trên, lệnh của các ông trùm, đều phải tự chặt một đốt ngón tay út.

Những lần vi phạm sau sẽ lần lượt lấy đi những đốt tiếp theo của cả 2 ngón tay út và có khi ở những ngón khác. Chính vì thế, phần lớn thành viên Yakuza mang những bàn tay không nguyên vẹn. Tuy vậy, ngày nay, xăm mình và chặt ngón tay chỉ còn mang tính chất nghi thức. Theo thống kê trong những thành viên Yakuza hiện đại, có hơn 90% tên xăm mình, 43% tên có bàn tay cụt ngón, nhiều tên cụt 2 ngón và hơn nữa.

Tuy nhiên, có một điều rất lạ là dù thế nào đi nữa, dù có tham gia rất nhiều vào các hoạt động phi pháp nhưng Yakuza lại rất ít dính líu tới các vụ giết người hay thanh toán lẫn nhau. Bằng chứng là cả nước Nhật cũng chỉ ghi nhận được trên dưới 20 vụ giết người mỗi năm.

Theo Thế giới & Hội nhập
Please follow and like us:
error

60 thoughts on “Mafia châu Á: Hô mưa gọi gió

 • February 7, 2019 at 1:28 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am just newbie to blogs and really liked you’re web blog. Probably I’m want to bookmark your blog . You definitely have great article content. Thanks for revealing your website page.

  Reply
 • February 12, 2019 at 6:50 am
  Permalink

  In this awesome scheme of things you actually get an A+ just for hard work. Exactly where you lost everybody ended up being in your particulars. You know, people say, details make or break the argument.. And that could not be much more true here. Having said that, permit me say to you what exactly did give good results. The article (parts of it) is actually incredibly powerful which is most likely the reason why I am making the effort in order to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. Secondly, although I can certainly see the jumps in reason you come up with, I am not really sure of exactly how you seem to connect your ideas which inturn make the actual conclusion. For the moment I will yield to your point however wish in the foreseeable future you connect your dots much better.

  Reply
 • February 27, 2019 at 3:23 pm
  Permalink

  Great awesome things here. I am very glad to look your article. Thank you so much and i’m looking forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

  Reply
 • February 27, 2019 at 3:44 pm
  Permalink

  Good website! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

  Reply
 • March 4, 2019 at 2:52 pm
  Permalink

  Good blog! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

  Reply
 • March 4, 2019 at 11:57 pm
  Permalink

  How do I post to my wordpress blog from my desktop, without 3rd party software?

  Reply
 • March 8, 2019 at 12:24 pm
  Permalink

  I have been surfing on-line more than three hours lately, but I by no means found any fascinating article like yours. It is pretty worth sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet might be a lot more helpful than ever before.

  Reply
 • March 8, 2019 at 10:07 pm
  Permalink

  I think this is among the most important info for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 11, 2019 at 11:15 pm
  Permalink

  I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  Reply
 • March 14, 2019 at 3:47 am
  Permalink

  F*ckin’ tremendous issues here. I’m very happy to peer your post. Thank you so much and i am taking a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

  Reply
 • March 14, 2019 at 4:19 am
  Permalink

  Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

  Reply
 • March 14, 2019 at 11:25 am
  Permalink

  I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

  Reply
 • March 15, 2019 at 4:01 am
  Permalink

  Good ¡V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

  Reply
 • March 18, 2019 at 12:20 am
  Permalink

  I¡¦m no longer positive where you are getting your info, but good topic. I must spend a while studying much more or working out more. Thank you for excellent info I was on the lookout for this info for my mission.

  Reply
 • March 19, 2019 at 2:32 am
  Permalink

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I can’t wait to read far more from you. This is actually a terrific web site.

  Reply
 • March 25, 2019 at 10:18 pm
  Permalink

  Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

  Reply
 • March 27, 2019 at 3:15 pm
  Permalink

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • March 27, 2019 at 3:29 pm
  Permalink

  Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely fantastic. I actually like what you have acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can’t wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.

  Reply
 • April 2, 2019 at 10:40 am
  Permalink

  As a Newbie, I am permanently browsing online for articles that can be of assistance to me. Thank you

  Reply
 • April 3, 2019 at 10:24 am
  Permalink

  I just want to say I am just newbie to blogging and site-building and definitely liked this page. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog post . You absolutely have beneficial articles. Regards for sharing your blog.

  Reply
 • April 4, 2019 at 3:08 pm
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  Reply
 • April 6, 2019 at 9:36 am
  Permalink

  I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this information So i¡¦m satisfied to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I such a lot indubitably will make sure to do not fail to remember this website and provides it a glance on a constant basis.

  Reply
 • April 6, 2019 at 12:13 pm
  Permalink

  wzwktwq,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • April 8, 2019 at 10:53 pm
  Permalink

  I am glad for commenting to let you know of the fine encounter my cousin’s princess went through checking your blog. She learned a lot of things, which include what it’s like to possess a very effective coaching style to have most people quite simply thoroughly grasp specified tricky subject areas. You really exceeded her expectations. I appreciate you for offering such warm and helpful, healthy, edifying as well as unique thoughts on your topic to Julie.

  Reply
 • April 9, 2019 at 4:17 pm
  Permalink

  Hey, how’s it going?

  I want to pass along some very important news that everyone needs to hear!

  In December of 2017, Donald Trump made history by recognizing Jerusalem as the captial of Israel. Why is this big news? Because by this the Jewish people of Israel are now able to press forward in bringing about the Third Temple prophesied in the Bible.

  The Jewish people deny Jesus as their Messiah and have stated that their Messiah has been identified and is waiting to be revealed. They say this man will rule the world under a one world religion called “spiritualism”.

  They even printed a coin to raise money for the Temple with Donald Trumps face on the front and with king Cyrus'(who built the second Temple) behind him. On the back of the coin is an image of the third Temple.

  The Bible says this false Messiah who seats himself in the Third Temple will be thee antichrist that will bring about the Great Tribulation, though the Jewish people believe he will bring about world peace. It will be a false peace for a period of time. You can watch interviews of Jewish Rabbi’s in Israel speaking of these things. They have their plans set in place. It is only years away!

  More importantly, the power that runs the world wants to put a RFID microchip in our body making us total slaves to them. This chip matches perfectly with the Mark of the Beast in the Bible, more specifically Revelation 13:16-18:

  He causes all, both small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on their right hand or on their foreheads, and that no one may buy or sell except one who has the mark or the name of the beast, or the number of his name.

  Here is wisdom. Let him who has understanding calculate the number of the beast, for it is the number of a man: His number is 666.

  Referring to the last days, this could only be speaking of a cashless society, which we have yet to see, but are heading towards. Otherwise, we could still buy or sell without the mark amongst others if physical money was still currency. RFID microchip implant technology will be the future of a one world cashless society containing digital currency. It will be implanted in the right-hand or the forehead, and we cannot buy or sell without it! We must grow strong in Jesus. AT ALL COSTS, DO NOT TAKE IT!

  Then a third angel followed them, saying with a loud voice, “If anyone worships the beast and his image, and receives his mark on his forehead or on his hand, he himself shall also drink of the wine of the wrath of God, which is poured out full strength into the cup of His indignation. He shall be tormented with fire and brimstone in the presence of the holy angels and in the presence of the Lamb. And the smoke of their torment ascends forever and ever; and they have no rest day or night, who worship the beast and his image, and whoever receives the mark of his name.” (Revelation 14:9-11).

  People have been saying the end is coming for many years, but we need two key things. One, the Third Temple, and two, the technology for a cashless society to fulfill the prophecy of the Mark of the Beast.

  VISIT http://WWW.BIBLEFREEDOM.COM TO SEE PROOF FOR THESE THINGS AND MUCH MORE! TELL YOUR FRIENDS AND FAMILY. SHARE THIS MESSAGE!

  Reply
 • April 10, 2019 at 12:30 am
  Permalink

  What is the easiest way to get updates from my subscribed blogs?

  Reply
 • April 10, 2019 at 5:10 am
  Permalink

  Good write-up, I¡¦m regular visitor of one¡¦s web site, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

  Reply
 • April 10, 2019 at 10:23 am
  Permalink

  I think this is one of the most important information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  Reply
 • April 10, 2019 at 3:59 pm
  Permalink

  I wish to show my respect for your generosity in support of folks that need assistance with in this niche. Your personal dedication to passing the message across turned out to be amazingly important and has in every case enabled professionals just like me to attain their pursuits. This interesting useful information signifies a great deal a person like me and a whole lot more to my peers. Best wishes; from each one of us.

  Reply
 • April 11, 2019 at 10:17 am
  Permalink

  This is the appropriate weblog for everyone who hopes to check out this topic. You already know a lot its practically hard to argue on hand (not that I actually would want…HaHa). You certainly put a different spin for a topic thats been written about for several years. Wonderful stuff, just fantastic!

  Reply
 • April 12, 2019 at 10:54 pm
  Permalink

  Given that the MSM is totally manipulated, what blogs/websites have you discovered that offer you information that the MSM disregards?.

  Reply
 • April 13, 2019 at 7:00 pm
  Permalink

  vavcbi,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting!

  Reply
 • April 15, 2019 at 9:10 am
  Permalink

  Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

  Reply
 • April 15, 2019 at 10:22 am
  Permalink

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Reply
 • April 15, 2019 at 10:41 am
  Permalink

  Whats Happening i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & aid other customers like its aided me. Good job.

  Reply
 • April 15, 2019 at 10:43 pm
  Permalink

  ibvclg Yeezy 2019,Very informative useful, infect very precise and to the point. I’m a student a Business Education and surfing things on Google and found your website and found it very informative.

  Reply
 • April 16, 2019 at 8:30 pm
  Permalink

  Thanks for any other informative web site. Where else may I get that type of info written in such an ideal method? I have a project that I’m simply now running on, and I’ve been on the look out for such info.

  Reply
 • April 20, 2019 at 2:03 am
  Permalink

  Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.
  I am gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing.

  Cheers!

  Reply
 • April 20, 2019 at 4:37 pm
  Permalink

  I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  Reply
 • April 20, 2019 at 8:42 pm
  Permalink

  I have an organisation blog site whereby I offer certain goods and also solutions. It is additionally a general-information blog site, however. I am looking for to relocate to one more blog host. I understand that blogspot uses user-sponsored advertising and marketing, but are there any other totally free blogs that enable something like blogspot’s adsense and/or user-sponsored advertising and marketing?.

  Reply
 • April 21, 2019 at 11:36 am
  Permalink

  Hi there friends, how is the whole thing, and what you
  wish for to say concerning this article, in my view its
  really amazing in support of me.

  Reply
 • April 21, 2019 at 5:06 pm
  Permalink

  Dalio said that capitalism has developed into a system that promotes the widening gap between the rich and the poor, thus leaving the United States at risk of survival. Dalio published a two-part series on the professional social networking site, pointing out that capitalism is now in urgent need of reform and proposed a reform approach.

  Reply
 • April 24, 2019 at 8:16 am
  Permalink

  Great post however I was wanting to know if
  you could write a litte more on this topic? I’d be
  very thankful if you could elaborate a little bit further.
  Bless you!

  Reply
 • April 28, 2019 at 2:26 am
  Permalink

  “When we get a nice lead, we just tend to relax a little bit,” Kevin Durant said after Game 5, which the Warriors never led by more than four. “I’ve said it before, teams are looking for something just to get them back into the game.”

  Reply
 • May 1, 2019 at 2:50 pm
  Permalink

  I in addition to my buddies happened to be going through the excellent guides located on the website then unexpectedly I got a horrible suspicion I never thanked you for those tips. All of the guys happened to be stimulated to study them and already have unquestionably been using them. I appreciate you for really being really kind and then for deciding upon these kinds of nice tips most people are really wanting to be informed on. Our sincere regret for not expressing gratitude to sooner.

  Reply
 • May 2, 2019 at 3:06 pm
  Permalink

  Although you don’t need to use a special laundry detergent for babies, sometimes these can be milder for children with sensitive skin. Just be sure to read the ingredients, and make sure the product is hypoallergenic (likely to cause fewer allergic reactions) and free of dyes and fragrances.

  Reply
 • May 6, 2019 at 7:04 pm
  Permalink

  The longtime Crimson Tide coach said the procedure was much less invasive than it used to be, but said that doctors told him there was nearly no cartilage left on his right hip — it was basically bone-on-bone.

  Reply
 • May 9, 2019 at 3:38 am
  Permalink

  Wonderful web site. Plenty of useful info here. I¡¦m sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you in your effort!

  Reply
 • May 10, 2019 at 4:12 am
  Permalink

  I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again

  Reply
 • May 15, 2019 at 2:27 pm
  Permalink

  Thank you, I have just been looking for information approximately this topic for a while and yours is the greatest I’ve came upon till now. But, are you positive in regards to the supply?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *