Lê Thừa Dương Hùng: Đại ca đòi nợ thuê có lần “xẻo tai” đối thủ

Trong quá khứ của đại ca này, những tháng ngày chênh vênh giữa lằn ranh thiện ác, Lê Thừa Dương Hùng bắt đầu sa ngã khi vào trại vì tội cố ý gây thương tích. Ra trại, tiếp tục lún sâu vào con đường sai lầm, có lần Hùng còn “xẻo tai” của đối thủ mang về khoe với đại ca. Khi đại ca của băng nhóm đòi nợ thuê này gặp nạn, Hùng đã được đám đàn em tôn lên cầm đầu.

Người đàn ông trung niên Lê Thừa Dương Hùng, SN 1973, giờ đã là chủ cơ sở mộc – chạm khắc nổi tiếng nằm bên hông chùa Hoằng Pháp, xã Tân Thới Nhì, huyện Hóc Môn, TP HCM.

Đây là xưởng mộc đặc biệt, chuyên sản xuất những sản phẩm gỗ chuyên về chủ đề phật giáo phục vụ cho các đền, chùa, miếu… phân bố khắp mọi miền cả nước.

Ít ai biết ông chủ cơ sở là người từng có “số má” trong giới giang hồ, nghiện ma túy, đôi tay từng cầm dao, kiếm thực hiện những cuộc đòi nợ thuê, gây biết bao kinh hãi ở TP HCM cách đây gần 10 năm.

Bằng chất giọng trầm của vùng đất Quảng Trị, anh Hùng kể về những hành trình trượt vào những lỗi lầm một thời “chọc trời khuấy nước” của mình. Tuổi thơ của anh là những ngày tháng ngập đầy bất hạnh.

Xuất thân từ một gia đình nghèo miền biển thuộc xã Hải Khê, huyện Hải Lăng, tỉnh Quảng Trị, nên luôn phải sống trong nghèo khổ.

Khi biết khôn thì cha mất, mẹ đi bước nữa, không may gặp phải người đàn ông nát rượu, ngày qua ngày mẹ con Hùng bị ông ta hành hạ. Không chịu nổi cuộc sống tù bức, Hùng quyết định bỏ nhà tìm vào TP Huế sống lang bạt.

Ngày ngày Hùng bám theo những bến xe, ga tàu để mưu sinh, đêm về chui gầm cầu ngủ, cậu làm bất cứ việc gì, kể cả trộm cắp, đánh nhau để có được cái ăn.

“Tôi không được đi học, nên những tháng ngày đó trường của tôi là trường đời, đói ăn dạy cho tôi cách tồn tại”, Hùng ngậm ngùi nói.

Thuở nhỏ là cậu bé hư, thiếu niên vào trại giáo dưỡng và tuổi thanh niên anh tham gia những băng đảng giang hồ.

Do có bản lĩnh, gan lì, nhanh nhẹn, Hùng luôn khẳng định mình trong những cuộc đánh nhau giành lãnh địa, trộm cắp, cướp giật… do đó được giới giang hồ nể phục.

Sau khi phiêu bạt vào TP HCM, Hùng gia nhập một băng đảng đòi nợ thuê, bảo kê nhà hàng, khách sạn, và các khu mại dâm.

“Tôi từng cắt tai con nợ thuê, đẩy họ vào bước đường cùng. Những tội lỗi ấy tôi phải trả giá bằng tháng năm trong song sắt và những ám ảnh, ân hận cho đến tận bây giờ”, Hùng ngậm ngùi kể.

Không chỉ là kẻ đâm thuê chém mướn đòi nợ thuê có máu mặt, Hùng còn là một con nghiện nặng. Hồi đó mỗi ngày anh phải chích, hút ma túy giá trị  lên đến bạc triệu.

Bạn bè Hùng không ít kẻ chết vì sốc thuốc, còn Hùng không bao giờ tưởng tượng rằng mình sẽ dứt được “mối tình” với “nàng tiên nâu”. Thế nhưng, vào một ngày anh nhìn lại bản thân, quyết định đoạn tuyệt kiếp giang hồ, cai ma túy thì phép màu đã đến.

Hùng nói: “Ma túy mới là thứ hủy hoại cuộc đời tôi tàn tệ. Rất may tôi đã dừng lại trước khi quá muộn. Cuộc đời không có đường cùng, khi cửa này khép, cánh cửa khác lại mở ra, đó là thứ kỳ diệu của cuộc sống”.

Đoạn tuyệt giang hồ, quy y nhà Phật, quyết định làm lại cuộc đời từ con số không, sự màu nhiệm đã đến với anh.

ky-7-nguoi-phu-nu-trong-mo-cua-dai-ca-giang-ho-tung-xeo-tai-doi-thu2
Hạnh phúc bên người vợ hiền.

Ải mỹ nhân khó qua

Nhưng đó là chuyện của một thời dĩ vãng, hiện tại anh là ông chủ, là thợ cả, đồng thời là giáo viên ngày ngày tỉ mẩn chỉ dạy từng nhát búa, lưỡi đục cho những trẻ em có hoàn cảnh neo đơn mà anh cưu mang.

Cổ tích đang hiển hiện với một người từng ở đáy vũng lầy tội lỗi. Anh bảo, có được những gì ngày hôm nay, ngoài nỗ lực của anh thì không thể không kể đến vợ, người phụ nữ mà anh ví như phên dậu vững chải để anh viết tiếp trang tiểu thuyết cuộc đời.

“Không có cô ấy chắc chắn tôi chẳng có ngày hôm nay”, Lê Hùng nói về vợ bằng niềm tự hào. Vợ anh là chị Nguyễn Thị Ngọc Thủy, SN 1974, TP HCM, một người phụ nữ đẹp cả diện mạo lẫn tâm hồn.

Chị nhẫn nhục, biết hi sinh, vượt qua dư luận, đến với anh khi “án tích” một thời đâm chém, nghiện ngập chưa gột rửa hết.

Anh Hùng ví vợ là món quà của tạo hóa, anh bất ngờ đến nỗi, khi có được chị trong tay mà vẫn ngỡ đó là  mơ.

Ngày đó chị Thủy vốn xinh đẹp, lại con nhà khá giả, gia giáo ở quận Phú Nhuận, TP HCM nên được bao người đàn ông theo đuổi nhưng không hiểu sao chị đều từ chối.

Vốn bản tính nhân từ, thích học theo những điều phật dạy ở đời, chị thường tìm đến chùa Hoằng để nghe giảng đạo.

Một ngày nọ khi nghe lời tỏ tình của chị Thủy, Lê Hùng như lạc tai, bởi dù sao vết đen quá khứ vẫn còn đó. Anh thấy tủi phận vì mình chỉ có hai bàn tay trắng nên nghĩ người con gái không bình thường mới tìm đến anh.

Biết chuyện, phía gia đình chị Ngọc Thủy một mực phản đối, thậm chí cấm hai người liên hệ nhau. Mẹ chị từng tuyên bố: “Thà tao gả mày cho thằng xe ôm, bán vé số, không thì cho ở giá suốt đời, chứ không bao giờ gả cho thằng bụi đời”.

Thế rồi, dù xã hội đàm tiếu, gia đình ngăn cách nhưng cả hai đã vượt qua tất cả, thuyết phục bằng tình yêu thương của mình.

ky-7-nguoi-phu-nu-trong-mo-cua-dai-ca-giang-ho-tung-xeo-tai-doi-thu
Lê Thừa Dương Hùng bên cạnh bức tượng phật do anh tự làm.

Chị Thủy vẫn không thể quên những ngày tháng khó khăn khi hai vợ chồng bắt đầu với đôi bàn tay trắng. Lúc đó chị phải vay tiền cha mẹ mua đất, dựng nhà, anh Hùng mở xưởng chạm khắc mộc, cưu mang trẻ em cơ nhỡ nên cuộc sống vô cùng khốn khó.

Chị nhẫn nhục làm những công việc khác để anh yên tâm chuyên vào việc nuôi dạy học viên và phát triển xưởng điêu khắc của mình. Những lúc khó khăn chị lại động viên để chồng có thêm quyết tâm phấn đấu.

Được hậu thuẫn từ người vợ hiền đảm đang, sự quyết tâm gây dựng cuộc sống mới, chẳng mấy chốc cơ sở mộc chạm khắc của anh nổi tiếng với những sản phẩm chuyên về chủ đề phật giáo được nhiều chùa trong và ngoại tỉnh đặt mua.

Bằng khen công nhận anh Lê Hùng là nghệ nhân làng nghề Việt Nam.

Từ hai bàn tay trắng gã giang hồ ngày nào giờ đã có cơ ngơi vững chãi, một gia đình hạnh phúc. Trong suốt buổi trò chuyện, chúng tôi cảm nhận được niềm hạnh phúc viên mãn của anh Hùng.

Anh bảo, giờ thì giấc mơ đã hoàn toàn trở thành hiện thực, gia đình bên vợ thay vì ngăn cấm thì càng yêu thương anh hơn.

Khi nhắc đến những gì hiện tại và tương lai, ông chủ cơ sở luôn nhấn mạnh vai trò của người vợ hiền như một sự khẳng định, những chương hoan ca cuộc đời ở phía trước.

Trong loạt bài chúng tôi viết về “Số phận người thân của các trùm xã hội đen khét tiếng một thời”, có lẽ người vợ của Hùng là người may mắn nhất khi chồng là kẻ giang hồ “đục trời khuấy nước” một thời lại quay đầu tu chí.

Chính sự quyết tâm vượt qua bao sóng gió, đến nay họ đang có một gia đình hạnh phúc.

Như thường lệ, cứ vào mỗi chiều thứ ba hằng tuần chùa Hoằng Pháp lại tổ chức chương trình “Phật pháp nhiệm màu”, nói về cuộc sống của những con người tu thân dưỡng tính.

Nhân vật chính ngày hôm đó là Lê Thừa Dương Hùng, hoàn lương quy y cửa Phật với pháp danh Tịnh Tín.

“Tôi còn nhớ, đó là ngày 21-10-2008, đứng trên sân khấu anh ấy kể về những góc khuất cuộc đời, cả khán phòng rộng lớn hàng ngàn người ai nấy đều cảm động, tôi cũng không giấu được nước mắt.

Với một cuộc đời bất hạnh, từng sa chân vào tội lỗi, nghiện ngập và quyết định hoàn lương khiến tôi không khỏi thán phục và mến mộ. Thế rồi tôi yêu anh lúc nào không hay”, chị Ngọc Thủy nhớ lại.

Kỳ 8: “Đầu lĩnh” băng “người nhái” khét tiếng chỉ mong khi chết được chôn cùng cây đàn ghi-ta

Please follow and like us:

47 thoughts on “Lê Thừa Dương Hùng: Đại ca đòi nợ thuê có lần “xẻo tai” đối thủ

 • February 7, 2019 at 2:00 pm
  Permalink

  I just want to say I am just all new to blogging and site-building and certainly enjoyed you’re blog. Very likely I’m going to bookmark your site . You amazingly have exceptional writings. Regards for sharing with us your web page.

  Reply
 • February 16, 2019 at 3:48 am
  Permalink

  I will regularly upload tons of stock imagery but I?m not sure what to do about the copyright issue? please help!. . Thanks!.

  Reply
 • February 19, 2019 at 7:11 am
  Permalink

  Greetings from Florida! I’m bored to death at college so I decided to check out your website on my free time during lunch break. I love the info you provide here. I’m wowed at how fast your site loaded … Anyhow, fantastic blog!

  Reply
 • February 24, 2019 at 4:56 pm
  Permalink

  There is visibly a bunch to know about this. I consider you made some good points in features also.

  Reply
 • February 26, 2019 at 12:32 am
  Permalink

  Hi there, I found your web site by the use of Google while looking for a similar subject, your web site came up, it seems to be great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Reply
 • February 26, 2019 at 5:18 am
  Permalink

  Hello very cool blog!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds also¡KI’m satisfied to find a lot of helpful info right here in the post, we need develop more strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  Reply
 • February 26, 2019 at 9:37 am
  Permalink

  Thank you a lot for providing individuals with an extremely breathtaking possiblity to read critical reviews from this site. It’s usually so brilliant and as well , stuffed with a good time for me and my office peers to search your website minimum thrice a week to learn the latest guides you will have. Of course, I’m just always happy with all the awesome tips you serve. Some 4 facts in this posting are clearly the very best I’ve ever had.

  Reply
 • February 26, 2019 at 4:44 pm
  Permalink

  What i do not understood is actually how you are no longer actually much more smartly-favored than you may be now. You are very intelligent. You recognize thus significantly in terms of this topic, produced me personally believe it from so many various angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated until it¡¦s something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs excellent. At all times maintain it up!

  Reply
 • February 27, 2019 at 2:36 am
  Permalink

  Thanks for any other informative web site. Where else could I get that type of info written in such an ideal approach? I’ve a challenge that I’m simply now working on, and I’ve been at the look out for such information.

  Reply
 • February 28, 2019 at 1:49 pm
  Permalink

  I am constantly browsing online for ideas that can help me. Thanks!

  Reply
 • February 28, 2019 at 2:23 pm
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

  Reply
 • February 28, 2019 at 7:28 pm
  Permalink

  You’re so cool! I do not suppose I’ve truly read a single thing like that before.

  So great to discover another person with a few genuine thoughts on this subject.

  Seriously.. many thanks for starting this up. This website is one thing that is needed on the internet, someone with some originality!

  Trong trường hợp người mua hàng có bất cứ vấn đề khó hiểu hoặc góp ý nào về máy phun sương, xin vui lòng liên hệ với công ty chúng tôi theo tin tức bên dưới.
  Công ty TNHH Giải Pháp Làm Mát TMD sẽ giải đáp người mua hàng trong
  tốc độ sớm nhất.

  Công ty TNHH Máy Phun Sương TMD
  Website: mayphunsuonggiatot.vn
  Điện thoại:094.3399.084 – 0903.709.707
  Địa chỉ: 314/24 Tô Ký, KP2, Tân Chánh Hiệp, Quận 12, TP.HCM

  Tags: máy phun sương, máy phun sương hcm

  Reply
 • March 1, 2019 at 2:04 am
  Permalink

  Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • March 1, 2019 at 2:40 am
  Permalink

  Very nice post and straight to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thanks in advance 🙂

  Reply
 • March 2, 2019 at 10:11 am
  Permalink

  I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one today..

  Reply
 • March 2, 2019 at 10:40 pm
  Permalink

  As I site possessor I believe the content material here is rattling magnificent , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Best of luck.

  Reply
 • March 3, 2019 at 7:26 am
  Permalink

  obviously like your web site but you need to test the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to inform the reality nevertheless I¡¦ll surely come back again.

  Reply
 • March 4, 2019 at 12:35 am
  Permalink

  My brother suggested I might like this web site. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  Reply
 • March 4, 2019 at 5:47 am
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • March 4, 2019 at 2:27 pm
  Permalink

  I think other website proprietors should take this website as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

  Reply
 • March 5, 2019 at 9:36 am
  Permalink

  I¡¦ve been exploring for a little for any high quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Studying this information So i¡¦m glad to convey that I’ve a very good uncanny feeling I found out just what I needed. I most definitely will make sure to don¡¦t omit this web site and provides it a look regularly.

  Reply
 • March 5, 2019 at 9:43 pm
  Permalink

  Hey very cool blog!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds also¡KI’m satisfied to search out numerous useful information here in the submit, we’d like develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  Reply
 • March 6, 2019 at 12:07 pm
  Permalink

  Great site. Plenty of useful info here. I¡¦m sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thank you in your effort!

  Reply
 • March 6, 2019 at 1:12 pm
  Permalink

  I simply needed to thank you very much all over again. I do not know the things that I could possibly have tried without the actual advice revealed by you directly on my question. It was the challenging problem in my view, nevertheless being able to see the very specialized fashion you handled the issue made me to leap for contentment. Now i am grateful for the work and even wish you really know what a powerful job you were carrying out teaching people via your blog. Most likely you haven’t encountered any of us.

  Reply
 • March 7, 2019 at 8:37 am
  Permalink

  I like this post, enjoyed this one thanks for posting .

  Reply
 • March 7, 2019 at 10:16 pm
  Permalink

  Hi, Neat post. There’s a problem with your web site in internet explorer, could check this¡K IE nonetheless is the market chief and a good part of people will miss your fantastic writing due to this problem.

  Reply
 • March 8, 2019 at 4:19 pm
  Permalink

  Good blog! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

  Reply
 • March 9, 2019 at 9:50 pm
  Permalink

  I cling on to listening to the rumor lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

  Reply
 • March 10, 2019 at 1:17 am
  Permalink

  I like this blog so much, bookmarked. “Nostalgia isn’t what it used to be.” by Peter De Vries.

  Reply
 • March 10, 2019 at 9:43 am
  Permalink

  You made several nice points there. I did a search on the topic and found most folks will go along with with your blog.

  Reply
 • March 11, 2019 at 5:01 am
  Permalink

  What i do not realize is in truth how you’re now not really much more neatly-preferred than you might be right now. You’re very intelligent. You already know therefore considerably on the subject of this subject, produced me for my part consider it from a lot of numerous angles. Its like women and men are not interested except it is something to do with Lady gaga! Your individual stuffs outstanding. At all times deal with it up!

  Reply
 • March 12, 2019 at 11:01 am
  Permalink

  I haven¡¦t checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Reply
 • March 12, 2019 at 10:02 pm
  Permalink

  magnificent points altogether, you just received a logo new reader. What may you suggest in regards to your submit that you simply made some days in the past? Any positive?

  Reply
 • March 13, 2019 at 2:39 pm
  Permalink

  I truly enjoy examining on this internet site, it has got excellent articles. “A short saying oft contains much wisdom.” by Sophocles.

  Reply
 • March 13, 2019 at 8:04 pm
  Permalink

  Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

  Reply
 • March 14, 2019 at 10:09 am
  Permalink

  Needed to compose you one tiny note to thank you very much once again for your personal striking strategies you have contributed in this article. It has been certainly open-handed with people like you to offer openly just what a number of us would’ve distributed for an e-book to get some bucks for themselves, specifically now that you might have done it in case you considered necessary. These techniques additionally served to become a great way to know that some people have similar zeal really like my personal own to understand a whole lot more in terms of this problem. I am certain there are many more enjoyable periods in the future for individuals that discover your blog post.

  Reply
 • March 15, 2019 at 12:34 pm
  Permalink

  I’m just writing to let you know what a terrific experience my wife’s princess encountered studying your web page. She discovered a good number of details, with the inclusion of what it is like to possess an amazing giving nature to get many people completely have an understanding of a number of tortuous topics. You undoubtedly surpassed readers’ expectations. Many thanks for offering those priceless, safe, edifying as well as fun tips about that topic to Tanya.

  Reply
 • March 15, 2019 at 4:50 pm
  Permalink

  Great info and right to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

  Reply
 • March 15, 2019 at 5:36 pm
  Permalink

  Thank you for every other great post. Where else may just anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.

  Reply
 • March 15, 2019 at 10:15 pm
  Permalink

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your website in my social networks!

  Reply
 • March 17, 2019 at 2:28 am
  Permalink

  I’m still learning from you, as I’m improving myself. I absolutely love reading everything that is written on your blog.Keep the posts coming. I enjoyed it!

  Reply
 • March 17, 2019 at 2:28 am
  Permalink

  magnificent post, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector don’t understand this. You should continue your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

  Reply
 • March 18, 2019 at 6:32 am
  Permalink

  Very interesting points you have observed , appreciate it for putting up. “Pleasure and love are the pinions of great deeds.” by Charles Fox.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *