Kỳ 4: “Bảo kê đường sông” và những cuộc chiến tanh mùi máu

Hoạt động “bảo kê đường sông” đang trở thành miếng mồi béo bở của đám “cô hồn” núp bóng “hà bá” nhăm nhe “cướp cơm” của những người lao động lương thiện trên sông.

Ngoài những mánh khóe để “móc ruột” lòng sông, “giành máu, chiếm địa bàn”, xử nhau bằng luật rừng khi tranh giành lãnh địa khiến lòng sông khắp miền Bắc trở thành nơi thanh trừng tàn khốc của các nhóm cát tặc thì “bảo kê đường sông” cũng nhức nhối không kém.

Hoạt động này đang trở thành miếng mồi béo bở của đám “cô hồn” núp bóng “hà bá” nhăm nhe “cướp cơm” của những người lao động lương thiện trên sông.

cat-tac-tin-tuc-1

Dọc tuyến sông Hồng có tầm 70km nhưng có đến cả chục công ty cứu hộ án ngữ để “trấn” các phương tiện qua lại.

“Cô hồn” đi… “cứu nạn, cứu hộ”

Món lợi của cát đối với cát tặc thì ai cũng rõ nhưng không phải lúc nào cũng dễ dàng đưa được về đến bến bãi. Bởi, đường sông không như những con đường đến cạn. Đi được đường sông, kể cả cát tặc cũng cần phải có kinh nghiệm và hiểu được “con nước” khác nhau.

Vào mùa khô, nước xuống thấp, lòng sông Hồng để lộ cồn bãi và nhiều chướng ngại vật đe dọa an toàn đường thủy nội địa. Các tàu thuyền di chuyển, gặp nhiều khó khăn, đặc biệt là các tàu thuyền có trọng tải lớn. Vì thế, nhiều lúc, lái tàu phải đi sai luồng, dẫn đến mắc cạn.

Và, những tàu thuyền mắc cạn này chính là những con mồi “ngon” để “cô hồn” thực hiện các dịch vụ “cứu hộ, cứu nạn”. Nó “mọc” lên như nấm sau mưa.

 

Chung “Bảy”, Sơn “điếu” và đám đàn em của Thịnh “đen” là những cư dân của sông nước nên không tránh khỏi việc trở thành mồi ngon của đám “cô hồn”, giang hồ bảo kê sông nước.

Theo “thống kê” của Sơn “điếu”,  dọc tuyến sông Hồng từ Phú Thọ về Hà Nội, khoảng 70 – 75km nhưng có đến gần chục công ty cứu hộ, cứu nạn và nhiều dịch vụ hoa tiêu khác hoạt động. Tất nhiên, trong số này, cũng có công ty làm ăn chân chính, song nhiều công ty không cạnh tranh nổi, nên đã chọn cách làm ăn không lành mạnh, hành xử theo luật rừng để giành quyền cứu hộ.

Sơn “điếu” vẫn nhớ,  vào mùa khô năm 2007, thuyền mắc cạn tại khu vực Chèm (Hà Nội), chuyến hàng về Hải Dương có nguy cơ bị phạt hợp đồng. Gọi được cứu hộ kịp thời, thời gian muộn không ít, có thể đàm phán với đối tác được, thiệt hại ít hơn.

Thế nhưng, khi Sơn “điếu” chưa kịp gọi cứu nạn, ngay lập tức có đến 5 – 6 công ty cứu hộ đến đề nghị giúp đỡ. Chưa biết chọn bên nào, các “đội cứu nạn” đã “tích cực” vác dao kiếm, thậm chí là dọa đốt tàu nếu không chịu thuê họ.

Lúc đó, thế lực của công ty TNHH cứu nạn cứu hộ T.Đ. do Báu “Cửu” “chỉ huy” là lớn nhất. Chẳng nói, chẳng rằng, Báu “Cửu” trực tiếp “cầm quân” sẵn sàng “chiến”, buộc Sơn “điếu” phải thuê. Muốn an toàn, Sơn “điếu” buộc phải ký hợp đồng cứu hộ, cứu nạn dài hạn với công ty này.

Ngoài ra, hàng tháng, Sơn còn phải nộp thêm phí “dọn đường”. Tranh giành thuyền gặp nạn bằng vũ lực, “làm luật” với các phương tiện giao thông đường thủy,… kiểu “cứu hộ, cứu nạn” của đám “cô hồn” trên sông Hồng,  đang hoạt động khá sôi động.

Kỳ 4: "Bảo kê đường sông" và những cuộc chiến tanh mùi máu - Ảnh 2

Một chiếc thuyền nhỏ (khoanh tròn)của lực lượng cứu hộ ra “thu tô” theo định kỳ.

Đối với nhiều chủ thuyền, tàu, việc chọn các công ty cứu hộ cứu nạn tư nhân kiểu giang hồ này, nhiều lúc còn “an toàn” hơn. Bởi cứu hộ bình thường rất chậm, lại thiếu kinh nghiệm sông nước.

Trong khi đó, các công ty tư nhân, ngoài việc “bảo kê” ra, việc cứu hộ, cứu nạn của họ cũng rất chuyên nghiệp và nhanh chóng.

Suốt hành trình, dọc tuyến sông Hồng, một trong những tuyến sông có mật độ tàu thuyền lớn nhất miền Bắc, các chủ tàu thường phải cắn răng để “được” ký hợp đồng “cứu hộ” dài hạn và… đóng tiền trước với đám “cô hồn” để tìm sự an toàn.

Sơn “điếu” cũng như các chủ tàu, thuyền khác, biết là vô lý nhưng vẫn phải nộp tiền, vì nếu không có hợp đồng, không may gặp nạn, chi phí cứu hộ có thể lên đến vài chục triệu đồng.

Không chỉ vậy, nhiều lúc, gọi không đúng công ty “bảo kê đường sông”, các nhân viên cứu hộ sẵn sàng “đao búa” ngay trên tàu của mình, cũng chẳng khác nào tự rước nạn lên thuyền. Đối với sông nước mênh mông, lúc đó, gọi được lực lượng chức năng đến giải quyết thì tàu cũng tan nát… lâu rồi.

“Lá cờ ma” và nỗi khiếp sợ với cuộc chiến sông nước

Đối với các “cô hồn” chuyên về cứu hộ cứu nạn đường sông, đều có trụ sở ở trên bờ với đầy đủ các chức danh như: Giám đốc, phó giám đốc, kế toán… thậm chí là chủ tịch HĐQT. Thế nhưng, đa số trụ sở các công ty này là “trụ sở ma”. Khi cơ quan chức năng có việc cần liên hệ, chỉ có nước… xuống sông mà tìm.

Nhiều công ty, giám đốc cũng chỉ là danh nghĩa, không báo cáo tài chính, không thực hiện nghĩa vụ thuế. Để khẳng định “chủ quyền” của mình, mỗi công ty tự đặt ra một loại cờ có màu sắc riêng, cắm trên các phương tiện vận tải.

Tàu thuyền đi qua địa bàn hoạt động của công ty nào, công ty đó thực hiện cứu hộ, cứu nạn, nếu đóng phí theo tháng rồi, không phải trả thêm tiền, hoặc chỉ phải bồi dưỡng chút ít. Chủ tàu thuyền nào không đóng phí theo tháng, chẳng may bị mắc cạn, chi phí trục cạn có khi lên tới vài chục triệu đồng.

Một số tên tuổi đã in hằn trong đầu Sơn “điếu” là công ty TNHH cứu hộ, cứu nạn Th.Ph.; công ty H.N.; công ty đầu tư thương mại B.Đ.; công ty Th.L.; công ty H.H. và công ty S.H…. Việc quá nhiều đơn vị làm ăn dẫn đến sự cạnh tranh lớn, không lành mạnh, nghĩa là sẵn sàng cãi cọ, đánh nhau để giành quyền cứu hộ.

Giá cứu hộ cũng cạnh tranh không lành mạnh. Ngoài thu tiền theo hợp đồng lớn, các chủ thuyền phải đóng “lượt nhỏ” (tức lượt tàu thuyền qua lại), hiện nay trung bình từ 100.000 – 200.000 đồng/lượt qua. Mỗi công ty chọn một khúc sông để ngồi “trấn ải”.

Tính nhanh, từ Phú Thọ về đến bãi của mình, mỗi chuyến Sơn “điếu” đều mất khoảng gần 1 triệu đồng tiền “đi đường”. Đó là chưa nói đến các khoản “bịt miệng” các “thầy”.

Những “trận chiến” trên dòng sông Hồng của các công ty cứu hộ cứu nạn nhiều đến mức, có thời kỳ như cơm bữa. Đám “cô hồn” theo chân các đại ca thực hiện cuộc chiến tàn khốc, giành lãnh địa để “cứu hộ”.

Trong các nhóm “chiến” nhau trên sông, ám ảnh nhất đối với Sơn “điếu” và Chung “Bảy” vẫn là cuộc chiến của nhóm Toàn “cụt” (công ty B.Đ. và H.N.) với nhóm của Xuyên “râu” (công ty Th.Ph.). Hai nhóm này đánh, chém nhau không biết bao nhiêu lần nhưng vẫn không phân thắng bại, không phân định được ranh giới địa bàn.

“Hăng tiết”, nhóm của Xuyên “râu” quyết định “chiến” một trận sinh tử trên sông. Hai đám “cô hồn” đem hàng loạt các loại “súng ống” thi thố nhau. Xuyên “râu” quyết định chơi bài “độc”, khi tuyên bố, nếu Toàn “cụt” không nhường địa bàn, Xuyên sẽ mua cả “thuyền lựu đạn” ra “ốp” nhóm của Toàn “cụt”.

Tiếp đó, Xuyên “râu” tổ chức đánh nhau với nhóm Toàn “cụt” làm 2 người bị thương. Đến cuối năm 2014, nhóm của Toàn “cụt” bị cơ quan chức năng triệt phá, khu vực sông Lô lại nổi lên nhóm của Tuấn “Hùng” (tức Vũ Xuân Tuấn, SN 1979, trú tại Tân Dân, Việt Trì, Phú Thọ). Cũng với thủ đoạn núp bóng bảo kê, Tuấn “Hùng” lại tiếp tục tác oai tác quái. Sơn “điếu” và Chung “Bảy” cũng coi Tuấn “Hùng” như một nỗi khiếp sợ không của riêng ai vùng sông nước.

Ngoài những “cuộc chiến” công khai, các công ty “bảo kê đường sông” sẵn sàng chơi đủ “bài bẩn” để tranh giành “khách”. Thậm chí, theo Sơn “điếu”, đám “cô hồn” không từ thủ đoạn nào.

Họ dùng cả tàu không số để đâm, va vào tàu “lạ” khi đang “lởn vởn” quanh khu vực mà các chúng “bảo kê”, không đóng tiền “phế”. Khắp các đoạn sông, đều có các “ông trùm” trấn giữ, băng này vừa bị triệt phá, nhóm khác lại nổi lên.

Triệt phá nhóm cưỡng đoạt tài sản trên sông Hồng

Thông tin từ phòng CSĐT tội phạm về TTXH – Công an TP.Hà Nội, đơn vị này đã nhiều lần điều tra, khám phá ổ nhóm tội phạm núp bóng công ty cứu hộ, cứu nạn để ép thuyền, cưỡng đoạt tài sản của các tàu thuyền qua lại. Trong số đó có công ty TNHH cứu nạn, cứu hộ T.Đ. do Đỗ Mạnh Báu, tức Báu “Cửu” (SN 1963, trú tại xóm 6, xã Đông Ngạc,  Từ Liêm) cầm đầu. Đây là đối tượng lưu manh, chuyên ép các tàu thuyền qua lại phải đóng tiền “cứu hộ, cứu nạn”. Nếu không đóng, bọn chúng sẽ sử dụng vũ lực để uy hiếp các chủ phương tiện. Cơ quan công an đã thu giữ 11 quyển hóa đơn thu tiền các tàu thuyền qua lại trên sông Hồng, địa phận Chèm, Từ Liêm và các loại giấy tờ liên quan đến hoạt động cưỡng đoạt tài sản của công ty này.

Please follow and like us:
error

105 thoughts on “Kỳ 4: “Bảo kê đường sông” và những cuộc chiến tanh mùi máu

 • January 4, 2019 at 1:52 am
  Permalink

  Hi. I have checked your daicathay.com and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank hi
  in google. But you can fix this issue fast. There is a tool that generates content like human, just search in google: miftolo’s
  tools

  Reply
 • February 7, 2019 at 2:21 pm
  Permalink

  I just want to tell you that I’m newbie to blogs and certainly savored you’re website. More than likely I’m want to bookmark your site . You definitely have excellent well written articles. With thanks for revealing your web page.

  Reply
 • February 19, 2019 at 4:01 am
  Permalink

  auto chess newsthâu thập nhời khai nạn nhân dịp, lãnh đạo đả an huyện bình phẩm Sơn thừa nhận toan lắm dạng Nghiêm bị kẻ xấu theo dõi tự có ngày trước đấy.

  Reply
 • February 19, 2019 at 9:58 am
  Permalink

  auto chess androidTheo cực lố Tủa, 5 đối xử tuyệt nhiên bị bắt giữ gồm: Vương Văn Hùng (35 thời đoạn, trú tại huyện bằng Giáo, tỉnh giấc Điện Biên), Bùi Văn đánh (44 giai đoạn, trọ tại nhúm 16, xã Thanh Nưa, huyện Điện Biên, tỉnh giấc Điện Biên), Phạm Văn Nhiệm (47 tuổi), gán ghép Văn Hùng và gạt Văn Là (chưa rõ năm đâm, với trú chân tại huyện Điện Biên, Điện Biên).

  Reply
 • February 20, 2019 at 12:19 am
  Permalink

  I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site :).

  Reply
 • February 20, 2019 at 3:25 am
  Permalink

  Hey very nice web site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I am glad to search out numerous useful information here in the put up, we want work out more techniques in this regard, thanks for sharing.

  Reply
 • February 20, 2019 at 3:57 am
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  Reply
 • February 20, 2019 at 4:27 am
  Permalink

  Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style. “Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad.” by Christina Georgina Rossetti.

  Reply
 • February 20, 2019 at 5:12 am
  Permalink

  I have recently started a website, the info you offer on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “The only winner in the War of 1812 was Tchaikovsky” by Solomon Short.

  Reply
 • February 20, 2019 at 6:25 am
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

  Reply
 • February 20, 2019 at 6:48 am
  Permalink

  Top 40 Free site for SEO backlink: mbbds.com – izsuu.com – teodu.com – hoaxu.com – vinhi.com – xoxua.com – noxex.com – eofex.com – borxi.com – zoxai.com – izsod.com – xadiu.com – teaxe.com – sokux.com – vexmu.com – tucxi.com – sevui.com – rubxe.com – ozvui.com – oslao.com – zeoup.com – unxoi.com – uimox.com – cecbi.com – zaixe.com – zaiox.com – xuobi.com – xozou.com – wexve.com – unmux.com – suczy.com – oznhi.com – oxsao.com – octuu.com – vulcy.com – yaixo.com – weyxu.com – vekgu.com – vayxe.com – uccim.com

  Reply
 • February 20, 2019 at 7:26 am
  Permalink

  I was examining some of your blog posts on this internet site and I conceive this internet site is very informative! Keep on posting.

  Reply
 • February 20, 2019 at 7:33 am
  Permalink

  I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again!

  Reply
 • February 20, 2019 at 7:44 am
  Permalink

  I and also my guys happened to be examining the best secrets on your web site while suddenly came up with an awful suspicion I had not thanked the site owner for those secrets. Those young boys were definitely certainly happy to learn them and have in effect surely been using them. Appreciate your being very considerate and for utilizing this form of important ideas millions of individuals are really eager to discover. Our honest regret for not expressing gratitude to you earlier.

  Reply
 • February 20, 2019 at 7:49 am
  Permalink

  I was reading some of your content on this site and I think this internet site is really informative! Keep posting.

  Reply
 • February 20, 2019 at 8:06 am
  Permalink

  You can certainly see your skills within the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart. “The point of quotations is that one can use another’s words to be insulting.” by Amanda Cross.

  Reply
 • February 20, 2019 at 9:01 am
  Permalink

  Great website. Plenty of useful info here. I’m sending it to some friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks in your effort!

  Reply
 • February 20, 2019 at 9:23 am
  Permalink

  I really like your writing style, good info , thankyou for putting up : D.

  Reply
 • February 20, 2019 at 9:45 am
  Permalink

  you’re in reality a just right webmaster. The web site loading speed is amazing. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a wonderful task in this matter!

  Reply
 • February 20, 2019 at 10:37 am
  Permalink

  I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again!

  Reply
 • February 20, 2019 at 10:53 am
  Permalink

  Usually I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite nice article.

  Reply
 • February 20, 2019 at 11:10 am
  Permalink

  I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!

  Reply
 • February 20, 2019 at 11:34 am
  Permalink

  I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

  Reply
 • February 20, 2019 at 11:47 am
  Permalink

  Very interesting information!Perfect just what I was looking for! “The only limit to our realization of tomorrow will be our doubts about reality.” by Franklin Delano Roosevelt.

  Reply
 • February 20, 2019 at 11:58 am
  Permalink

  What i do not realize is in truth how you’re no longer really much more neatly-liked than you might be now. You are so intelligent. You recognize thus considerably relating to this topic, made me personally imagine it from so many numerous angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated until it’s something to do with Woman gaga! Your individual stuffs great. Always care for it up!

  Reply
 • February 20, 2019 at 12:10 pm
  Permalink

  I’ll right away seize your rss feed as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me understand in order that I could subscribe. Thanks.

  Reply
 • March 1, 2019 at 5:52 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is really frustrating. A good site with exciting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  Reply
 • March 1, 2019 at 6:05 pm
  Permalink

  What’s up friends, how is all, and what you desire
  to say regarding this post, in my view its in fact remarkable in support of me.

  Reply
 • March 4, 2019 at 10:13 pm
  Permalink

  Thing is, I’ve just migrated to WordPress. However, I have a number of people who have subscribed to my feeds from my blogger blog. What should I do to ensure that they now receive updates from my WordPress blog? . . FYI, I have a feedburner account..

  Reply
 • March 7, 2019 at 6:06 pm
  Permalink

  I’m just commenting to make you know what a superb experience my friend’s girl undergone using your webblog. She picked up some issues, which include what it is like to possess an ideal coaching mood to make other individuals with no trouble comprehend a number of extremely tough topics. You truly did more than people’s expected results. I appreciate you for offering those invaluable, healthy, revealing and as well as unique tips on this topic to Tanya.

  Reply
 • March 8, 2019 at 9:03 am
  Permalink

  Thanks for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply could not come across. What a perfect site.

  Reply
 • March 14, 2019 at 1:02 am
  Permalink

  I really like your writing style, superb info, regards for posting :D. “Every moment of one’s existence one is growing into more or retreating into less.” by Norman Mailer.

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:55 pm
  Permalink

  Hi, Neat post. There is an issue together with your website in internet explorer, could check this¡K IE nonetheless is the market leader and a huge element of other people will leave out your fantastic writing due to this problem.

  Reply
 • March 14, 2019 at 12:56 pm
  Permalink

  Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The entire glance of your site is wonderful, as well as the content!

  Reply
 • March 15, 2019 at 1:30 pm
  Permalink

  Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossips and net and this is actually annoying. A good website with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • March 15, 2019 at 5:11 pm
  Permalink

  hello!,I like your writing so so much! share we communicate extra approximately your post on AOL? I need an expert on this space to solve my problem. Maybe that is you! Having a look forward to look you.

  Reply
 • March 15, 2019 at 5:12 pm
  Permalink

  Thanks so much for providing individuals with such a brilliant opportunity to read critical reviews from this web site. It’s usually so terrific and as well , jam-packed with amusement for me and my office friends to search your web site at the very least 3 times in 7 days to learn the latest guides you will have. And of course, I am just usually pleased with the tremendous solutions you serve. Selected two points on this page are undeniably the most efficient we have ever had.

  Reply
 • March 17, 2019 at 3:12 am
  Permalink

  bdbzvlgazco,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will xzfzfdvenck,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • March 18, 2019 at 2:08 pm
  Permalink

  Hello very cool web site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds also¡KI am satisfied to search out numerous helpful info here in the submit, we need work out more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Reply
 • March 18, 2019 at 8:45 pm
  Permalink

  I¡¦ll right away grasp your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please permit me recognise in order that I may just subscribe. Thanks.

  Reply
 • March 19, 2019 at 1:06 am
  Permalink

  As I website possessor I believe the content material here is rattling fantastic , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

  Reply
 • March 19, 2019 at 3:07 am
  Permalink

  You made some clear points there. I did a search on the issue and found most people will consent with your website.

  Reply
 • March 20, 2019 at 7:38 pm
  Permalink

  I think this is among the most important information for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is perfect, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 20, 2019 at 9:31 pm
  Permalink

  Thank you for any other informative blog. The place else may just I get that type of info written in such an ideal means? I have a mission that I am simply now operating on, and I’ve been at the look out for such information.

  Reply
 • March 23, 2019 at 11:58 am
  Permalink

  I am just commenting to make you know what a terrific encounter my friend’s child encountered studying your site. She discovered such a lot of details, not to mention how it is like to have a very effective coaching nature to let folks very easily understand chosen impossible subject matter. You undoubtedly exceeded people’s desires. Thanks for delivering those priceless, safe, educational as well as easy thoughts on this topic to Julie.

  Reply
 • March 23, 2019 at 7:39 pm
  Permalink

  I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

  Reply
 • March 27, 2019 at 11:01 am
  Permalink

  I have been checking out some of your posts and i can claim pretty nice stuff. I will make sure to bookmark your website.

  Reply
 • March 30, 2019 at 1:21 pm
  Permalink

  evtviiuxxm,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • March 31, 2019 at 12:20 am
  Permalink

  Great amazing issues here. I am very glad to peer your article. Thank you a lot and i’m looking ahead to touch you. Will you please drop me a e-mail?

  Reply
 • March 31, 2019 at 2:23 pm
  Permalink

  Hey, how’s it going?

  I want to pass along some very important news that everyone needs to hear!

  In December of 2017, Donald Trump made history by recognizing Jerusalem as the captial of Israel. Why is this big news? Because by this the Jewish people of Israel are now able to press forward in bringing about the Third Temple prophesied in the Bible.

  The Jewish people deny Jesus as their Messiah and have stated that their Messiah has been identified and is waiting to be revealed. They say this man will rule the world under a one world religion called “spiritualism”.

  They even printed a coin to raise money for the Temple with Donald Trumps face on the front and with king Cyrus'(who built the second Temple) behind him. On the back of the coin is an image of the third Temple.

  The Bible says this false Messiah who seats himself in the Third Temple will be thee antichrist that will bring about the Great Tribulation, though the Jewish people believe he will bring about world peace. It will be a false peace for a period of time. You can watch interviews of Jewish Rabbi’s in Israel speaking of these things. They have their plans set in place. It is only years away!

  More importantly, the power that runs the world wants to put a RFID microchip in our body making us total slaves to them. This chip matches perfectly with the Mark of the Beast in the Bible, more specifically Revelation 13:16-18:

  He causes all, both small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on their right hand or on their foreheads, and that no one may buy or sell except one who has the mark or the name of the beast, or the number of his name.

  Here is wisdom. Let him who has understanding calculate the number of the beast, for it is the number of a man: His number is 666.

  Referring to the last days, this could only be speaking of a cashless society, which we have yet to see, but are heading towards. Otherwise, we could still buy or sell without the mark amongst others if physical money was still currency. RFID microchip implant technology will be the future of a one world cashless society containing digital currency. It will be implanted in the right-hand or the forehead, and we cannot buy or sell without it! We must grow strong in Jesus. AT ALL COSTS, DO NOT TAKE IT!

  Then a third angel followed them, saying with a loud voice, “If anyone worships the beast and his image, and receives his mark on his forehead or on his hand, he himself shall also drink of the wine of the wrath of God, which is poured out full strength into the cup of His indignation. He shall be tormented with fire and brimstone in the presence of the holy angels and in the presence of the Lamb. And the smoke of their torment ascends forever and ever; and they have no rest day or night, who worship the beast and his image, and whoever receives the mark of his name.” (Revelation 14:9-11).

  People have been saying the end is coming for many years, but we need two key things. One, the Third Temple, and two, the technology for a cashless society to fulfill the prophecy of the Mark of the Beast.

  VISIT http://WWW.BIBLEFREEDOM.COM TO SEE PROOF FOR THESE THINGS AND MUCH MORE! TELL YOUR FRIENDS AND FAMILY. SHARE THIS MESSAGE!

  Reply
 • April 3, 2019 at 1:42 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am very new to weblog and truly enjoyed you’re web site. Likely I’m going to bookmark your blog . You surely have remarkable well written articles. Many thanks for revealing your blog.

  Reply
 • April 5, 2019 at 1:18 pm
  Permalink

  Nice weblog right here! Additionally your web site rather a lot up fast! What host are you the use of? Can I am getting your associate link to your host? I want my web site loaded up as fast as yours lol

  Reply
 • April 6, 2019 at 6:29 am
  Permalink

  Thanks , I have just been searching for info about this topic for a long time and yours is the greatest I have discovered till now. But, what about the bottom line? Are you positive in regards to the supply?

  Reply
 • April 7, 2019 at 10:33 pm
  Permalink

  Well I definitely enjoyed reading it. This article procured by you is very effective for proper planning.

  Reply
 • April 8, 2019 at 9:06 pm
  Permalink

  I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

  Reply
 • April 9, 2019 at 8:01 pm
  Permalink

  lakhfkkn,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will bzfekanfcd,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • April 11, 2019 at 2:06 am
  Permalink

  Thank you a lot for giving everyone an exceptionally marvellous possiblity to read articles and blog posts from here. It’s always so terrific and also jam-packed with amusement for me personally and my office co-workers to visit your site more than three times every week to learn the fresh tips you will have. Of course, I am always fulfilled for the splendid points served by you. Some 4 tips in this article are in reality the most suitable I have ever had.

  Reply
 • April 11, 2019 at 9:56 am
  Permalink

  It seems there are websites and blogs devoted to many activities, such tv, music, lives of celebrities, etc.. . But I really cannot find websites and blogs devoted to reading, unfortunately an afterthought when it comes to pastimes.. . Anyone know some really popular and great ones? Classic and current literature are both cool with me, since I read both.. . Thanks so much! =o).

  Reply
 • April 12, 2019 at 1:19 pm
  Permalink

  I’m looking for some really excellent company blog sites to contribute to my google reader that are worthwhile following on a recurring basis. Can you make and referrals? I have Seth Godin’s already. Thanks!. It would likewise be handy if you told me why you liked these blogs.

  Reply
 • April 13, 2019 at 7:37 pm
  Permalink

  emygubtvb Yeezy Boost,If you have any struggle to download KineMaster for PC just visit this site.

  Reply
 • April 14, 2019 at 4:11 pm
  Permalink

  Thank you, I’ve recently been looking for information about this subject for a while and yours is the best I’ve came upon so far. But, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the supply?

  Reply
 • April 15, 2019 at 2:01 am
  Permalink

  I simply couldn’t depart your website prior to suggesting that I really enjoyed the standard info an individual supply on your visitors? Is gonna be back ceaselessly to investigate cross-check new posts

  Reply
 • April 15, 2019 at 2:45 am
  Permalink

  Wonderful work! That is the type of information that are supposed to be shared across the internet. Shame on the seek engines for not positioning this publish higher! Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

  Reply
 • April 15, 2019 at 7:11 am
  Permalink

  Hello, Neat post. There is an issue along with your site in web explorer, may test this¡K IE nonetheless is the marketplace leader and a large portion of other people will miss your fantastic writing because of this problem.

  Reply
 • April 15, 2019 at 7:49 am
  Permalink

  Great work! That is the type of information that should be shared across the internet. Shame on Google for no longer positioning this post upper! Come on over and visit my site . Thanks =)

  Reply
 • April 17, 2019 at 6:09 am
  Permalink

  opmaznl,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • April 17, 2019 at 8:50 pm
  Permalink

  Sell-Out prices for more than 1 000 brand new products (Smartwatches Cremes Heels Backpacks), Free shipping Sell-Out.Trade Use COUPON – cherry for 3% discount!

  Reply
 • April 20, 2019 at 2:04 pm
  Permalink

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such great information being shared freely out there.

  Reply
 • April 21, 2019 at 2:23 pm
  Permalink

  What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this
  I have found It absolutely useful and it has helped me out loads.
  I’m hoping to contribute & help different customers like its
  aided me. Good job.

  Reply
 • April 25, 2019 at 7:06 am
  Permalink

  What are some good and also preferred web sites for blog sites???.

  Reply
 • April 29, 2019 at 9:43 pm
  Permalink

  Now, the two are already plotting their first ever live performance of the song. Taylor Swift and Brendon Urie will open the Billboard Music Awards from Las Vegas on Wednesday, May 1, and we are beyond here for it.

  Reply
 • Pingback:Nike Shoes

 • May 3, 2019 at 6:16 am
  Permalink

  Taylor Swift is back with a new era in full force. In a pastel paradise that’s perfect for spring and highlights the glowing positivity from her latest release, the queen is here to take over once again.

  Reply
 • May 5, 2019 at 12:10 am
  Permalink

  I am no longer positive the place you’re getting your info, but great topic. I needs to spend a while learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I used to be on the lookout for this info for my mission.

  Reply
 • May 5, 2019 at 12:15 am
  Permalink

  Hello, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

  Reply
 • May 7, 2019 at 2:21 am
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Reply
 • May 9, 2019 at 1:08 am
  Permalink

  Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  Reply
 • May 10, 2019 at 2:06 am
  Permalink

  I precisely wished to thank you so much once more. I do not know what I might have sorted out without these solutions documented by you concerning such a area. Certainly was a terrifying scenario in my view, however , considering a new well-written style you resolved the issue made me to leap with delight. I’m thankful for your support and even wish you realize what a powerful job that you’re putting in teaching the rest using your web blog. More than likely you’ve never met all of us.

  Reply
 • May 15, 2019 at 2:19 am
  Permalink

  xqzytxggupg,Some really nice stuff on this website, I enjoy it.

  Reply
 • May 26, 2019 at 11:03 pm
  Permalink

  gppkqnra,A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo edxfvyy,subject but generally folks don’t talk about such subjects. To the next! All the best!!

  Reply
 • June 8, 2019 at 2:10 am
  Permalink

  Hi there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
  I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward
  to new updates.

  Reply
 • June 12, 2019 at 9:15 pm
  Permalink

  I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and certainly enjoyed this page. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You certainly have tremendous writings. With thanks for revealing your web page.

  Reply
 • June 19, 2019 at 10:47 am
  Permalink

  I will immediately seize your rss as I can not find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Please permit me recognize in order that I could subscribe. Thanks.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *