Hưng “vườn điều” điều động 20 tay giang hồ cộm cán đất Cảng chém băng Long Thanh

Thấy đàn em bị băng Long Thanh chém tan tác, Hưng “vườn điều” hận sôi máu. Sau nhiều lần đắn đo, hắn quyết định điều động 20 tay giang hồ cộm cán đất Cảng vào Đồng Nai quyết thanh toán băng nhóm Long Thanh. Tuy vậy, kế hoạch của hắn đã bị cơ quan công an chặn đứng.

hung-vuon-dieu

Thời thịnh vượng, Hưng “vườn điều” thường đi xế hộp tiền tỉ này và có vệ sỹ bên cạnh (ảnh do cơ quan công an cung cấp).

Cuộc chiến không khoan nhượng

Sau khi Toàn đen, đàn em của Hưng “vườn điều” bị băng nhóm Long Thanh chém gục, sự hận thù của Toàn đen dâng lên đỉnh điểm. Vừa xuất viện, Toàn đen đã toan báo thù. Hắn đánh tiếng ra Hải Phòng kêu gọi đồng bọn tên Tuấn và Huy vào để thanh toán nhóm Long Thanh. Một lần bắt gặp đàn em của Long Thanh là Nguyễn Hoàng Phi Hùng (tự Huy cống) đang ngồi nhậu tại quán Tường Vi (thuộc phường Trảng Dài, TP.Biên Hòa, Đồng Nai), Tuấn và Huy đến cà khịa với mục đích dụ Tùng gà xuất hiện để thanh toán. Bọn chúng định thực hiện mưu đồ “đánh nhanh rút gọn”, nhưng Tùng gà không xuất hiện. Sợ ở lâu bị lộ, hai tên giang hồ Tuấn, Huy đã chém Huy cống trọng thương rồi nhanh chân tẩu thoát. Ngay sau đó, hai tên này về lại Hải Phòng, tránh sự truy lùng của băng đảng Long Thanh.

hung-vuon-dieu

Hưng “vườn điều”

Huy cống vốn là tay sai thân cận của Tùng gà, chém Huy cống tức là mục đích nhắm vào Tùng gà, nên Tùng gà nổi máu giang hồ truy lùng thủ phạm. Được sự đồng ý của Long Thanh, sau khi biết kẻ ra tay tàn độc với đàn em của mình là Toàn đen, Tùng gà tìm cơ hội hạ gục tên này. Ngày 10/4/2010, Toàn đen cùng một vài tên đang đi trên đường tại ngã tư Phú Thọ, phường Trảng Dài thì bị Tùng gà, Quang chiếu cùng 20 tên khác mang theo dao, kiếm, mã tấu… xông đến chém xối xả. Bị tấn công bất ngờ, Toàn đen không kịp rút súng chống trả. Sau khi bỏ chạy được một đoạn, Toàn đen mới có thời gian rút súng trong người bắn trả về phía Tùng gà, Quang chiếu hòng thoát thân. Sau lần ấy, Toàn đen càng căm tức mang chuyện về kể lại với Hưng “vườn điều”.

1301018840_long-thanh

Long Thanh

Lúc này, Hùng soi trong lòng cũng rất ấm ức. Hùng soi là đàn em thân tín được Hưng “vườn điều” rất cưng chiều, nhưng đến một ngày “ông trùm” này cũng phải ngậm ngùi nhìn đàn em của mình phục vụ cho kẻ thù. Long Thanh biết Hùng soi là kẻ cứu mạng Hưng “vườn điều” nên hắn lợi dụng thế lực đang mạnh ép Hưng “vườn điều” phải cho hắn “mượn” Hùng soi, phục vụ một số phi vụ đòi nợ thuê của hắn. Phải làm việc cho kẻ thù của đại ca là một sự sỉ nhục với Hùng soi, hắn hận lắm, nhưng không làm gì được. Nhân có chuyện Tùng gà, đàn em của Long Thanh truy sát, Toàn đen, Hùng soi tỏ rõ ý không muốn phục vụ Long Thanh nữa. Hơn thế, Hùng soi đánh tiếng kêu gọi Bùi Văn Việt từ Hải Phòng mang súng tự chế vào âm thầm sát hại Tùng gà, đàn em nhóm Long Thanh. Tuy nhiên, kế hoạch này chưa thực hiện được.

Mặc dù lúc này thanh thế, địa vị cũng như tiền tài của Hưng “vườn điều” không dễ dàng đánh đổi. Tuy vậy, với nghĩa khí của một đàn anh, Hưng “vườn điều” dứt lòng bỏ qua những thứ đời thường ấy để thực hiện mưu đồ cho một cuộc thanh toán lớn với băng nhóm Long Thanh. Nếu hắn làm việc này thành công thì lẽ đương nhiên ở đất Đồng Nai, không kẻ nào dám tranh giành hoạt động ngầm với hắn. Kế hoạch của Hưng “vườn điều” là điều động khoảng 20 tên giang hồ cộm cán đất Hải Phòng vào Đồng Nai để thanh toán băng nhóm Long Thanh.

Cuộc ra quân sấm sét

Tất cả các hoạt động của băng nhóm Hưng “vườn điều” và Long Thanh đều nằm trong tầm kiểm soát của Công an tỉnh Đồng Nai.

Sau khi thu thập thông tin của các đối tượng, cơ quan Công an tỉnh Đồng Nai đã quyết định thành lập chuyên án bí số 109L, nhằm tóm gọn các đối tượng liên quan đến hoạt động băng nhóm trên địa bàn. Trưởng ban chuyên án 109L lúc này là Đại tá Nguyễn Phi Hùng, Phó Giám đốc, Thủ trưởng cơ quan cảnh sát điều tra (nay là Thiếu tướng, Phó tổng cục trưởng Tổng cục Phòng chống tội phạm – Bộ Công an).

Qua công tác rà soát nắm bắt, cơ quan Công an xác định Hưng “vườn điều” có một dãy phòng trọ nhưng không cho thuê mà làm nơi cho đàn em của y từ Bắc vào ở để hoạt động. Hưng “vườn điều” cũng là chủ của quán bar Balad trên địa bàn TP.Biên Hòa. Qua xác minh, cơ quan công an cũng đã thu thập thông tin về ông trùm Long Thanh với nhiều phi vụ khét tiếng.

Đến ngày 9/4/2010, ban chuyên án đã xác minh được thông tin chính Nguyễn Văn Long là đối tượng chủ mưu trong vụ cưỡng đoạt 60 triệu đồng của Võ Bá Tuấn. Đồng thời, chuyên án nhận được thông tin Hưng “vườn điều” đang tàng trữ ba khẩu súng ngắn và chuẩn bị kêu 20 đàn em mang theo súng hoa cải vào Biên Hòa để thanh toán băng nhóm Long Thanh. Nhận thấy đây chính là thời điểm triệt phá hai băng nhóm tội phạm nguy hiểm này, ban chuyên án quyết định phá án trước thời điểm xảy ra cuộc thanh trừng.

Ngày 10/4/2010, ban Giám đốc công an tỉnh đã đồng ý với kế hoạch triệt phá hai băng nhóm tội phạm do Hưng “vườn điều” và Long Thanh cầm đầu. Kế hoạch phá án được đảm bảo tuyệt đối bí mật. Sau khi đã lên kế hoạch cụ thể, ban chuyên án ấn định giờ G là đêm 19/4/2010, đồng thời, tổ chức hai mũi kiểm tra hành chính hai quán bar Olympic và 69, nhằm bắt đối tượng Phạm Thanh Huy đàn em của Long Thanh, là đối tượng có liên quan trực tiếp trong vụ cưỡng đoạt tài sản của Võ Bá Tuấn tại quán bar 69. Tuy vậy, kế hoạch bị tạm dừng do xảy ra biến cố, là vào thời điểm công an định giờ ập vào phá án thì Long Thanh không rõ đã đi đâu.

Kế hoạch phá án của cơ quan chức năng phải tạm dừng. Hai mũi trinh sát của cơ quan công an vẫn chốt chặt tại nhà Hưng “vườn điều” và bar 69, Olympic của Long Thanh, chờ lệnh mới. Sau khi đã phong tỏa các đường tẩu thoát của các đối tượng, ban chuyên án quyết định ập vào hai quán bar trên để kiểm tra hành chính, với mục đích nếu có Long Thanh thì sẽ tóm gọn. Tại hai quán bar trên, lực lượng công an phát hiện hàng trăm thanh niên không có giấy tờ tùy thân. Đồng thời, lực lượng chức năng còn phát hiện trong bar có hàng trăm chai rượu ngoại không rõ nguồn gốc xuất xứ.

Cùng thời điểm trên, cơ quan công an cũng ập vào nhà của Hưng “vườn điều” để kiểm tra hành chính và phát hiện tại đây có tàng trữ vũ khí. Quá trình đấu tranh với băng nhóm Hưng “vườn điều”, cơ quan Công an tỉnh Đồng Nai đã thu giữ hai khẩu súng, một quả lựu đạn và nhiều hung khí khác như dao, kiếm, mã tấu, bình xịt hơi cay, súng tự chế…

hung-vuon-dieu1

Số vũ khí thu được tại nhà Hưng “vườn điều” (ảnh do cơ quan công an cung cấp).

Qua điều tra, cơ quan Công an tỉnh Đồng Nai còn phát hiện băng nhóm do Hưng “vườn điều” còn hai khẩu súng nữa do Toàn đen và Lê Văn Sánh sử dụng.

Kẻ khôn ngoan, cứng đầu

Trao đổi với PV, một cán bộ PC45, Công an tỉnh Đồng Nai cho biết: Kết thúc chuyên án sau gần một năm cũng cố Hồ sơ điều tra, cơ quan công an đã khởi tố 46 Vụ án, bắt giữ 303 đối tượng liên quan. Nhiều vụ việc liên quan đến Hưng “vườn điều” nhưng vụ nào chưa đủ bằng chứng để buộc tội, hắn nhất quyết không thừa nhận. Ngược lại, vụ nào đã có bằng chứng thì Hưng “vườn điều” lại ngoan ngoãn, thành khẩn khai báo. Với những hoạt động phạm tội của mình, Hưng “vườn điều” phải nhận mức án 9 năm tù giam.

67 thoughts on “Hưng “vườn điều” điều động 20 tay giang hồ cộm cán đất Cảng chém băng Long Thanh

 • February 7, 2019 at 5:27 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am just all new to blogging and site-building and honestly savored this blog site. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You really come with wonderful articles. Thanks a bunch for sharing your website page.

 • February 11, 2019 at 6:22 pm
  Permalink

  Can I just say what a relief to find someone who really knows what theyre talking about on the internet. You definitely know the way to carry a difficulty to mild and make it important. More people must read this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre not more common since you definitely have the gift.

 • February 12, 2019 at 12:13 pm
  Permalink

  Gems form the internet… […]very few websites that happen to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]……

 • February 15, 2019 at 1:50 pm
  Permalink

  where is the best site to do a blog,blog tips be grateful. thanks for help. sam i tried get your blog but seems no thread,check it out.

 • February 16, 2019 at 9:58 am
  Permalink

  The template needs to accommodate text as well as some videos. Any apt ready templates in Joomla?.

 • February 18, 2019 at 6:59 pm
  Permalink

  What are some good sites and blogs for affordable fashion for adults?

 • February 26, 2019 at 2:35 pm
  Permalink

  Hello. impressive job. I did not expect this. This is a remarkable story. Thanks!

 • March 4, 2019 at 8:39 pm
  Permalink

  Does WordPress save all blog posts to only one file? If so, what file is it?

 • March 6, 2019 at 7:13 am
  Permalink

  I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers

 • March 11, 2019 at 11:11 am
  Permalink

  I do trust all of the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for novices. May just you please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.

 • March 11, 2019 at 11:44 pm
  Permalink

  As I website possessor I believe the content material here is rattling great , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck.

 • March 12, 2019 at 4:49 am
  Permalink

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 • March 14, 2019 at 11:41 am
  Permalink

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 • March 14, 2019 at 11:42 am
  Permalink

  Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, let alone the content!

 • March 16, 2019 at 10:03 am
  Permalink

  bbnfxmltc,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

 • March 17, 2019 at 12:52 pm
  Permalink

  I just could not go away your website before suggesting that I actually loved the usual information a person supply to your guests? Is gonna be back continuously in order to inspect new posts

 • March 17, 2019 at 7:47 pm
  Permalink

  I do agree with all the ideas you’ve presented to your post. They are really convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for novices. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 • March 18, 2019 at 8:38 am
  Permalink

  But wanna remark that you have a very decent web site , I enjoy the design it really stands out.

 • March 18, 2019 at 12:37 pm
  Permalink

  Great web site. A lot of helpful information here. I¡¦m sending it to several friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks on your effort!

 • March 19, 2019 at 6:28 pm
  Permalink

  I went over this web site and I think you have a lot of fantastic info, saved to bookmarks (:.

 • March 20, 2019 at 5:00 am
  Permalink

  dwotagh,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

 • March 22, 2019 at 1:43 pm
  Permalink

  I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 • March 23, 2019 at 11:20 am
  Permalink

  I do consider all the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and will definitely work. Still, the posts are too quick for beginners. Could you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

 • March 28, 2019 at 11:48 am
  Permalink

  Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us, so I am looking. I really appreciate the information. I am a bookmark and will be it tweeting to my disciples! Blog design and large outstanding and style.

 • March 30, 2019 at 6:30 am
  Permalink

  zycxaroheo,Very helpful and best artical information Thanks For sharing.

 • April 3, 2019 at 9:22 am
  Permalink

  It¡¦s in reality a great and useful piece of information. I am happy that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 • April 4, 2019 at 7:54 am
  Permalink

  gpozqmm,Very informative useful, infect very precise and to the point. I’m a student a Business Education and surfing things on Google and found your website and found it very informative.

 • April 4, 2019 at 1:24 pm
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 • April 5, 2019 at 11:11 pm
  Permalink

  I have been examinating out some of your articles and it’s pretty good stuff. I will definitely bookmark your site.

 • April 6, 2019 at 6:56 am
  Permalink

  qoiyomsm Adidas Yeezy,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.

 • April 6, 2019 at 10:01 am
  Permalink

  I have been reading out some of your posts and it’s pretty clever stuff. I will definitely bookmark your website.

 • April 11, 2019 at 5:05 am
  Permalink

  fuyxsixf,Quality blog, keep up the good work. You may check our website also!

 • April 12, 2019 at 4:53 pm
  Permalink

  enoawvsikk Yeezy Boost 350,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.

 • April 15, 2019 at 1:44 am
  Permalink

  It is in point of fact a nice and useful piece of info. I am happy that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 • April 15, 2019 at 3:36 am
  Permalink

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 • April 16, 2019 at 7:43 am
  Permalink

  Thank you for another informative blog. Where else could I am getting that kind of info written in such a perfect manner? I have a venture that I am simply now working on, and I’ve been on the glance out for such info.

 • April 18, 2019 at 7:46 pm
  Permalink

  At the time of the heat, the money was invested in the stock market. That experience made the 69-year-old Dario finally become a global macro investor, and used this to shape the understanding of the economy and the market. Dalio believes that capitalism is the most effective mechanism for resource allocation in terms of raising living standards. But to this day, the capitalist system has little or no actual income growth for most people.

 • April 20, 2019 at 11:33 am
  Permalink

  My wife and i felt very more than happy that Albert could finish off his investigations through the entire ideas he grabbed out of your web pages. It is now and again perplexing to just possibly be offering tips that the rest may have been making money from. So we consider we now have the blog owner to appreciate for this. The type of illustrations you made, the straightforward web site navigation, the relationships you will assist to instill – it’s mostly great, and it’s really making our son and our family recognize that the issue is fun, and that is extremely fundamental. Thanks for everything!

 • April 21, 2019 at 9:50 am
  Permalink

  Monetary advisors enterprise is people enterprise.

 • April 23, 2019 at 11:35 pm
  Permalink

  Jim O’Neill, the father of BRIC and former chairman of Goldman Sachs Asset Management, said at a forum on the shores of Lake Como near Milan on Friday,

 • April 25, 2019 at 2:03 pm
  Permalink

  The regulator is investigating two incidents of Egypt Airlines and the previous Malaysian Lion Air. Boeing is proposing software repair and additional pilot training to address the flight control issues involved in the two crashes.

 • Pingback:NFL Jerseys

 • May 4, 2019 at 9:33 pm
  Permalink

  I’m very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 • May 8, 2019 at 10:09 pm
  Permalink

  Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much.
  I hope to give something back and aid others like you helped me.

 • May 9, 2019 at 11:26 pm
  Permalink

  I haven¡¦t checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 • May 13, 2019 at 11:44 am
  Permalink

  Great blog here! Also your website loads up fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my website loaded up as fast as yours lol

 • May 13, 2019 at 4:21 pm
  Permalink

  If you want to take much from this post then you have to
  apply these strategies to your won web site.

 • June 3, 2019 at 2:56 am
  Permalink

  For several minutes,Jordan the Portland Trail Blazers’ star guard sat quietly on his sofa,Jordan chowing down on fried catfish,Jordan red beans and rice,Jordan and broccoli. And then suddenly,Jordan he spoke: I’m getting rid of these mother——- tomorrow.

 • June 12, 2019 at 4:31 pm
  Permalink

  I simply want to tell you that I am just very new to blogging and certainly loved this website. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely have outstanding articles. Thanks a bunch for sharing with us your webpage.

 • June 16, 2019 at 12:03 am
  Permalink

  Valuable information. Lucky me I discovered your site by accident, and I am shocked why this coincidence didn’t happened in advance! I bookmarked it.

 • June 17, 2019 at 11:54 am
  Permalink

  What i don’t understood is actually how you’re no longer really much more neatly-liked than you may be now. You are so intelligent. You already know therefore significantly in terms of this subject, produced me in my view believe it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t interested unless it¡¦s one thing to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs great. All the time take care of it up!

 • June 18, 2019 at 5:06 pm
  Permalink

  Buy Birth Control Online Fast Cooper Viagra Cialis Dangereux Risques brandlevitra on line Buying Pills Onlinr That Take Paypal Real Amoxicilina Quel Site Achat Cialis

 • June 23, 2019 at 6:58 am
  Permalink

  Good site you’ve got here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours these days. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 • June 24, 2019 at 3:06 pm
  Permalink

  uwdoiisnh,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

Comments are closed.