Hành trình đột kích các ổ tệ nạn đất Sài thành – Kỳ 2: “Chợ tình” của giới bình dân Mã Hải

Gái mại dâm thường mồi chài khách ở các quán bar, vũ trường, Beer-Club được xem là cao cấp; còn cấp độ bình dân là những người bán dâm trong các quán cà phê đèn mờ, hớt tóc thanh nữ và tụ điểm, tuyến đường có hoạt động mại dâm nơi công cộng…

Từ nhu cầu đa dạng của khách làng chơi, gái mại dâm (GMD) cũng chia theo từng cấp độ từ bình dân cho đến cao cấp. Mặc dù chưa có bất cứ một định lượng nào để xác định cấp độ nói trên nhưng theo “khảo sát” thực tế của PV Báo CAND từ khá nhiều người am hiểu thì giá bán dâm từ 100USD trở lên được xem là cao cấp, trên dưới 1 triệu là trung cấp, còn hạng “bét” là dưới 500 ngàn đồng/lượt.

 Trong đó, GMD thường mồi chài khách ở các quán bar, vũ trường, Beer-Club được xem là cao cấp; còn cấp độ bình dân là GMD trong các quán cà phê đèn mờ, hớt tóc thanh nữ và tụ điểm, tuyến đường có hoạt động mại dâm nơi công cộng…

Ngàn lẻ một kiểu bán dâm

Theo thống kê của Chi cục Phòng chống tệ nạn xã hội, TP Hồ Chí Minh hiện có 21 tuyến đường, tụ điểm có GMD đứng. Tuy nhiên, theo ghi nhận của PV Báo CAND, đấy chỉ là “phần nổi của tảng băng chìm”. Chuyện đứng đường đúng nghĩa (mồi chài, lôi kéo khách) như ở khu vực An Sương, Phú Lâm, Hùng Vương, chân cầu Sài Gòn… thì ai cũng nhìn thấy nhưng cũng có nhiều “điểm hẹn” ở lề đường nếu không phải là “người trong nghề” không dễ nhận ra.

Hành trình đột kích các ổ tệ nạn đất Sài thành - Kỳ 2: “Chợ tình” của giới bình dân - Ảnh 1.

Tiếp viên trong một quán bia ôm.

Ngay ở khu vực hồ Con Rùa (quận 3), trong phạm vi chỉ vài chục bước chân cũng có đến 2 nhóm GMD ngày đêm chờ khách. Họ hầu hết là những người phụ nữ luống tuổi, không còn đủ tiêu chuẩn để đầu quân cho các tụ điểm ăn chơi. Giá cả đối với họ là vô chừng, thậm chí có khi chỉ “một bữa cơm trưa” cũng gật đầu. 

Thế cho nên, nếu như trước đây, ở mỗi tuyến đường, tụ điểm hoạt động mại dâm công cộng có kẻ bảo kê, chăn dắt thì nay gần như vắng bóng bởi GMD dạng này còn gì nữa đâu mà bóc lột?

Bên cạnh đứng đường, GMD hoạt động núp bóng trong các quán cà phê đèn mờ, hớt tóc thanh nữ giờ cũng vậy. Cũng có điểm bị triệt xóa, cũng có nhiều chủ chứa bị đi tù nhưng rồi quán đèn mờ vẫn mọc lên, tiệm hớt tóc không cần kéo cũng đua nhau mở. Có điều, nếu như trước đây mua dâm tại chỗ thì nay người chủ tạo điều kiện để nhân viên ra ngoài bán dâm.

Đoạn đường Lê Văn Khương thuộc xã Đông Thanh, huyện Hóc Môn từ lâu tồn tại hàng chục quán cà phê có nữ tiếp viên ăn mặc hở hang mồi chài khách. Vào mỗi tối, các quán này như những “điểm hẹn” của thanh niên địa phương và các vùng lân cận vốn đời sống tinh thần thiếu thốn, không có một sân chơi đúng nghĩa. Và sau 23h, khi các quán cà phê đã đóng cửa, những cô gái tiếp viên này có thể đi qua đêm với ai đó gợi ý…

Đường Nguyễn Thị Tú, Kinh Dương Vương (Bình Tân) cũng vậy, các quán cà phê đèn mờ cũng có dấu hiệu hoạt động mại dâm nhưng để triệt xóa là không phải dễ nếu không bị bắt quả tang. Hớt tóc thanh nữ ở đất Sài thành thì quận, huyện nào cũng có nhưng tập trung nhiều nhất là ở các quận Bình Thạnh, Tân Bình, Bình Tân, Gò Vấp. Tiệm hớt tóc dạng này thường không có thợ chính mà chỉ có các nhân viên nữ gội đầu, lấy ráy tai và gạ gẫm khách bằng những hành vi khiêu dâm và sau đó hẹn nhau nơi khách sạn.

Bia ôm ở TP Hồ Chí Minh thì vẫn còn, tập trung nhiều trên đường Trần Quang Khải, quận 1. Một số quán nổi tiếng khác nằm rải rác trên đường Nguyễn Trải, Nguyễn Biểu, Hùng Vương (quận 5), Hoàng Hoa Thám, Nơ Trang Long (Bình Thạnh), Tên Lửa (Bình Tân)… cũng hoạt động rầm rộ với những chiêu trò thu hút khách “rợn người”. 

Tuy nhiên, theo đánh giá chung, là số quán bia ôm trong một hai năm gần đây giảm hẳn so với trước. Bởi những người có tiền và háo sắc ít khi ghé quán bia ôm thuần túy mà tìm các em “rau sạch” ở các nhà hàng, quán nhậu bình thường; nơi có lượng sinh viên đầu quân khá đông.

Cùng với nhà hàng, loại hình massage cũng là mầm mống phát sinh mại dâm. Bên cạnh đó, loại hình “Spa” dành cho giới đồng tính nam đã phát sinh tệ mại dâm khiến cho tình hình mại dâm trên địa bàn TP Hồ Chí Minh càng phức tạp hơn.

Mới đây, Phòng Cảnh sát hình sự Công an TP Hồ Chí Minh ập vào cơ sở chăm sóc da Care Spa trên đường Thành Thái (quận 10) đã bắt quả tang 2 nhân viên nam đang quan hệ đồng tính với khách. Chủ spa này là Trần Thành Long, khai nhận, khi khách hàng đến mua vé (300 ngàn đồng/suất), Long sẽ mở iPad để “thượng đế” xem mặt nhân viên nam. Đồng ý ai thì đưa lên phòng VIP, giá bán dâm do hai bên thỏa thuận…

Mặt trái của mạng xã hội

Chỉ cần 1 chiếc smartphone GMD có thể nằm ở nhà hay khách sạn để tìm kiếm khách làng chơi. Khách làng chơi cũng vậy, chỉ cần lướt web là có thể tìm được người ưng ý. Từ lời đồn thổi của những tay chơi, chúng tôi truy cập trang web danch… thì phát hiện ra đây là một chợ tình công khai trên mạng.

Các GMD chụp hình ảnh, quay clip giới thiệu về mình cùng giá cả và số điện thoại. Trang web không chỉ giới thiệu GMD ở TP Hồ Chí Minh mà còn có ở Hà Nội và một số tỉnh thành khác. Nhiều nhất trong số này là ở quận 8 với hàng trăm GMD mời chào khách với giá từ 300 ngàn đến 2 triệu đồng một lượt. Tất cả “bãi đáp” đều là khách sạn ở khu Trung Sơn (Bình Chánh).

Các cô này dám khẳng định chắc nịch 100% hình ảnh trên mạng giống ở bên ngoài. Nhiều khách làng chơi đã xác tín chuyện này và cho biết chợ tình này đã tồn tại từ lâu nhưng không hiểu sao đến nay vẫn hoạt động rầm rộ như chẳng có chuyện gì xảy ra? Trong khi đó, một số kẻ môi giới lập trang web bán dâm với mức độ nhỏ lẻ lần lượt bị xử lý.

Năm 18 tuổi, N.T.K.Ngọc (SN 1991) rời quê Chợ Gạo (Tiền Giang) lên Sài Gòn bán bia ôm. Hai năm sau, thấy bán bia ôm bị gò bó thời gian; phải chiều chuộng quản lý, khách hàng Ngọc quyết định chuyển sang hoạt động mại dâm tự do, tự đăng thông tin trên mạng để mời chào khách với giá 1 triệu đồng/lượt.

Do khách hàng không có nhiều, đầu năm 2015 Ngọc đầu quân cho Trần Minh Triều, ông chủ của trang web mua bán dâm núp bóng massage. Hai bên thỏa thuận giá bán dâm là 1,6 triệu đồng, Triều lấy “cò” 600 ngàn.

Để kiếm thêm thu nhập, Ngọc còn đầu quân thêm một đường dây mại dâm qua mạng khác do Dương Văn Thành, điều hành một trang web mại dâm. Thấy việc lập trang web làm môi giới mua bán dâm khá dễ dàng lại kiếm được nhiều tiền “cò”, Ngọc quyết định ra làm ăn riêng với 22 GMD trong đường dây. Ngọc vừa môi giới vừa bán dâm với giá từ 1,2-1,5 triệu đồng/lượt.

Hoạt động trang web được 6 tháng thấy bị động Ngọc chuyển sang sử dụng Facebook với tài khoản “Ngoc Nguyen” nhưng hình thức hoạt động vẫn như cũ. Tuy nhiên do khách quá ít Ngọc quyết định chuyển sang mạng Zalo cho đến khi bị bắt giữ.

Mạng xã hội Zalo là cách lựa chọn nhiều nhất hiện nay của GMD hoạt động riêng lẻ. Từ trung tâm quận 3, chúng tôi mở ứng dụng “tìm quanh đây” và chọn tìm bạn nữ độ tuổi từ 18-40. Trong vòng bán kính 5km, tôi đếm có gần 50 tài khoản có biểu hiện bán dâm mà dấu hiệu để nhận biết là ảnh hình đại diện mát mẻ đi kèm theo số điện thoại. Tôi chọn ngẫu nhiên để kết bạn với một người có tên U.N. cách vị trí tôi 1,6 km, người này đăng hình khỏa thân và ghi số tiền bán dâm 400 ngàn đồng/lần.

Ngay sau đó U.N. nhắn tin làm quen, cho biết đang ở gần một khách sạn nằm trên đường Xô Viết Nghệ Tĩnh (Bình Thạnh) và “nếu  có nhu cầu thì cứ alô cho em”. Một nick khác là T.H., có đăng 6 hình bán nuy, giá 600 ngàn/1s (tức 1 lần). Khi chúng tôi kết bạn cũng lập tức mồi chài tương tự U.N.,…

Please follow and like us:

46 thoughts on “Hành trình đột kích các ổ tệ nạn đất Sài thành – Kỳ 2: “Chợ tình” của giới bình dân Mã Hải

 • February 7, 2019 at 10:47 pm
  Permalink

  I simply want to tell you that I’m newbie to blogs and certainly loved your web-site. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You amazingly come with very good articles and reviews. Cheers for revealing your web page.

  Reply
 • February 11, 2019 at 7:22 pm
  Permalink

  Hi! The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

  Reply
 • February 16, 2019 at 10:23 am
  Permalink

  I am constantly signing in and out of my college website and it is rather annoying to always have to type in my user id. It used to be saved, but then I updated Firefox and it won’t save.. . If anyone could explain to make Firefox remember that would be great. Thanks..

  Reply
 • February 25, 2019 at 7:44 am
  Permalink

  Hello.This post was really motivating, especially because I was searching for thoughts on this issue last Sunday.

  Reply
 • February 25, 2019 at 7:36 pm
  Permalink

  I savor, result in I discovered exactly what I used to be taking a look for. You’ve ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  Reply
 • February 25, 2019 at 8:48 pm
  Permalink

  I’ve heard that there are some issues with character limits on the PS3 web browser. Has this problem been fixed? Would I be able to type out long blog posts on the PS3 web browser?.

  Reply
 • February 26, 2019 at 10:41 pm
  Permalink

  Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!

  Reply
 • February 27, 2019 at 7:56 am
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  Reply
 • March 1, 2019 at 4:34 am
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • March 1, 2019 at 4:54 am
  Permalink

  Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  Reply
 • March 1, 2019 at 7:13 am
  Permalink

  You actually make it seem really easy with your presentation but I in finding this matter to be really something that I feel I would never understand. It sort of feels too complicated and extremely extensive for me. I am having a look ahead on your subsequent submit, I will attempt to get the hang of it!

  Reply
 • March 1, 2019 at 7:44 pm
  Permalink

  Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!

  Reply
 • March 2, 2019 at 11:37 am
  Permalink

  Great web site. Plenty of helpful information here. I¡¦m sending it to several pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks to your effort!

  Reply
 • March 2, 2019 at 4:32 pm
  Permalink

  Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • March 2, 2019 at 4:46 pm
  Permalink

  Hello, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • March 4, 2019 at 10:36 am
  Permalink

  I have learn some just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you set to make such a excellent informative site.

  Reply
 • March 4, 2019 at 5:26 pm
  Permalink

  Of course, what a great site and educative posts, I will bookmark your site.Best Regards!

  Reply
 • March 4, 2019 at 9:04 pm
  Permalink

  I love to write. I mean, I really love to write. It’s probably the only passion I have stronger than love. But I need to know what college to go to.. . What college should I go to for Creative Writing?.

  Reply
 • March 7, 2019 at 10:56 am
  Permalink

  Only a smiling visitant here to share the love (:, btw great layout.

  Reply
 • March 7, 2019 at 5:47 pm
  Permalink

  I really enjoy reading on this internet site , it has got good posts . “When a man’s willing and eager, the gods join in.” by Aeschylus.

  Reply
 • March 8, 2019 at 10:37 am
  Permalink

  I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your web site?

  Reply
 • March 9, 2019 at 6:09 am
  Permalink

  I like this post, enjoyed this one regards for posting. “Abortion is advocated only by persons who have themselves been born.” by Ronald Reagan.

  Reply
 • March 9, 2019 at 6:22 am
  Permalink

  Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also

  Reply
 • March 9, 2019 at 6:46 am
  Permalink

  Someone essentially lend a hand to make significantly posts I’d state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to make this actual submit extraordinary. Fantastic activity!

  Reply
 • March 10, 2019 at 2:56 pm
  Permalink

  I think this is one of the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 11, 2019 at 8:49 pm
  Permalink

  I will right away snatch your rss as I can not find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me recognize so that I could subscribe. Thanks.

  Reply
 • March 15, 2019 at 12:16 am
  Permalink

  Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely helpful info specially the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

  Reply
 • March 15, 2019 at 1:40 am
  Permalink

  I have been browsing on-line greater than 3 hours as of late, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It¡¦s lovely value sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made just right content material as you did, the internet will probably be much more helpful than ever before.

  Reply
 • March 16, 2019 at 3:08 am
  Permalink

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  Reply
 • March 16, 2019 at 3:08 am
  Permalink

  Helpful info. Fortunate me I found your web site accidentally, and I am surprised why this twist of fate did not took place earlier! I bookmarked it.

  Reply
 • March 17, 2019 at 1:41 pm
  Permalink

  I wish to get across my passion for your generosity giving support to persons that have the need for assistance with your concern. Your special commitment to getting the solution all over became surprisingly useful and has really encouraged associates much like me to arrive at their goals. Your amazing interesting suggestions entails much a person like me and substantially more to my fellow workers. Thank you; from everyone of us.

  Reply
 • March 17, 2019 at 8:24 pm
  Permalink

  Somebody essentially help to make severely posts I might state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this particular submit incredible. Fantastic activity!

  Reply
 • March 18, 2019 at 1:09 am
  Permalink

  Thanks for any other wonderful article. The place else may anybody get that kind of information in such a perfect approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.

  Reply
 • March 19, 2019 at 12:11 am
  Permalink

  whoah this blog is wonderful i love studying your articles. Stay up the good paintings! You understand, many persons are looking round for this info, you could help them greatly.

  Reply
 • March 19, 2019 at 12:11 am
  Permalink

  Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & help different customers like its helped me. Great job.

  Reply
 • March 19, 2019 at 2:33 am
  Permalink

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

  Reply
 • March 19, 2019 at 6:39 pm
  Permalink

  Hello my loved one! I want to say that this article is awesome, great written and include approximately all important infos. I would like to look extra posts like this.

  Reply
 • March 21, 2019 at 1:38 pm
  Permalink

  Wow! Thank you! I constantly needed to write on my website something like that. Can I include a portion of your post to my blog?

  Reply
 • March 22, 2019 at 1:53 pm
  Permalink

  Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too magnificent. I really like what you’ve acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read much more from you. This is actually a tremendous web site.

  Reply
 • March 22, 2019 at 9:20 pm
  Permalink

  Merely wanna remark that you have a very nice internet site , I enjoy the pattern it actually stands out.

  Reply
 • March 22, 2019 at 11:52 pm
  Permalink

  I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and excellent user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

  Reply
 • March 23, 2019 at 11:30 am
  Permalink

  I think this is one of the most important info for me. And i’m glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 25, 2019 at 9:56 am
  Permalink

  Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

  Reply
 • March 25, 2019 at 9:12 pm
  Permalink

  excellent issues altogether, you just received a new reader. What would you suggest about your publish that you simply made a few days in the past? Any sure?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *