Dũng “mặt sắt” và Phương “ninh hột” … ân đoạn nghĩa tuyệt

Để “chiến tới chết” Phương Ninh Hột, Dũng “mặt sắt” đã phải hy sinh vài thằng đàn em được cho là thân tín. Song, đằng sau sự thân tín này là mưu tính tàn độc.

Bày trò thả con tép, bắt cá chép

Khi Phương Ninh Hột là “ông trùm” bao biên ở Móng Cái, Dũng “mặt sắt” chỉ là “thằng bé mới lớn”. So về tuổi, Dũng chỉ đáng tuổi con của Phương Ninh Hột nhưng về mưu giang hồ và sự tàn độc, Phương Ninh Hột phải gọi Dũng bằng sư phụ. Bởi Dũng “sở hữu” sự thành thục mưu kế của mafia quốc tế vào mối quan hệ giang hồ hơn Phương. Chứng kiến lợi nhuận thì về từ tập đoàn Phương Ninh Hột ngày này, tháng kia, năm khác… Dũng “mặt sắt” không cam tâm. Sự đố kỵ đó thúc đẩy Dũng “ủ mưu” để chờ thời cơ “đổi ngôi”. Dũng vẫn làm ăn bên cạnh Phương Ninh Hột và cho đàn em của mình cũng thực hiện các hoạt động song song với tập đoàn của Phương. Có tiền, Dũng bắt đầu sử dụng nó như một “mafia” quốc tế thực thụ với VIP. Thế rồi, được sự hẫu thuẫn của VIP và tính toán bài bản của giang hồ “mafia”, Dũng bắt đầu bày trò, giăng bẫy Phương Ninh Hột từ những trò nhỏ nhất cho đến lớn nhất. Ngày đó, Phương Ninh Hột cũng có những mối quan hệ “mafia” không kém, thế nhưng lại tự cho mình là “thống soái” vùng biên nên đã mắc bẫy của giang hồ.

Bề ngoài, Dũng “mặt sắt” vẫn tổ chức những cuộc “sinh hoạt” bình thường với Phương nhằm đánh lạc hướng “ông trùm” cao tuổi này. Nhưng bên trong, Dũng đã gài gắm để “lực lượng” của Phương suy yếu nhằm thúc đẩy nhanh cơ hội gật đầu của VIP là ra tay triệt hạ bằng đòn tàn độc. Để có được “cơ hội sinh tử” này, Dũng đã cùng gia đình dốc “toàn lực” (về kinh tế cũng như con người – PV) để “tham chiến”. Dũng áp dụng rất tốt “chiến lược” châm lửa cho cháy âm ỉ để thành đám cháy lớn, bùng phát dữ dội, cứu hoả cũng không thể dập tắt được. Dũng gài người, “đánh” Phương với độc chiêu “toàn diện” là từ trong “đánh ra”, từ ngoài “đánh vào”, công kích để cho vợ con, anh em trở mặt với nhau… Dũng đã đạt được mục đích này khi “ông trùm” bao biên Phương Ninh Hột sa lưới pháp luật.

Dũng

Phương “ninh hột”.

Khi Phương Ninh Hột đã tạo dựng được danh tiếng cũng như cơ ngơi hoành tráng của Móng Cái thì Dũng vẫn là thằng buôn lậu vặt qua biên giới. Nhận thấy việc bao biên rất hời nên Dũng đã đầu tư nhiều tiền để có VIP “chống lưng”. Điều đáng nói, trước khi bày “trò” này, Dũng tìm hiểu rất kỹ về thế lực ngầm và mối quan hệ của Phương với VIP. Dũng cài đệ tử của mình vào làm việc cho em trai (tên Trung) của Phương. Thấy bảo, tên này sau đó được Trung rất ưu ái, “cất nhắc” nên biết được khá nhiều mánh làm ăn của “ông trùm” bao biên này. Dũng chi tiền, tạo quan hệ thân thiết với VIP đối nghịch với VIP của Phương Ninh Hột trong cơ quan. Thế là Dũng thả con tép để thực hiện chiến lược bắt cá chép. Và, Dũng đã làm được, vì ở ngoài là cuộc chiến của giang hồ và ở trong là cuộc chiến của các VIP. Quả thật, Dũng mưu mô, hành động, toan tính đậm chất mafia, bố già thế giới. Chiêu này, giang hồ đất Cảng và ngay cả Năm Cam có sống lại cũng phải ngã mũ chào “hậu sinh”.

“Chết” vì trong giang hồ, “số quá cao”

Bề ngoài, Phương Ninh Hột là một người đàn ông có vẻ chậm chạp, chắc chắn. Ông ta có mẫu hình của người đàn ông thiên về gia đình. Và, điều đó đúng khi mà “ông trùm” này đã luôn sống vì anh, em, vợ con và nghĩ về cái gia đình lớn của mình. Những đứa cháu là con anh, con em nhà chú, nhà bác có dấu hiệu hư hỏng, được cha mẹ gửi, “ông trùm” đều chú tâm vào dạy cháu rất tốt. “Ông trùm” cho các cháu “ra đời”, va chạm với đời để biết thế nào là “bể khổ” mà tự phải điều chỉnh… Đây là điểm yếu của “ông trùm” mà sau đó, Dũng “mặt sắt” khai thác triệt để.

Một người thạo tin, biết chuyện về giang hồ đất Mỏ này, cho biết: Phương Ninh Hột “chết” (tức bị Dũng “mặt sắt” đánh cho tan gia, bại sản, phải xa rời cuộc sống…) vì trong giang hồ, “số” của ông ta “quá cao”. Vì, lúc bị “sờ” đến, “ông trùm” này vẫn cứ nghĩ, mình sẽ được người “chống lưng” “đỡ” cho. Thế nhưng, thêm cả vài người “chống lưng” cũng không thể “đỡ” nổi vì đó không còn là cuộc chiến của giang hồ nữa mà là cuộc chiến của VIP. Các VIP mà đã “nổi giận” với nhau thì đám đệ tử tha hồ mà bơ vơ, mà tự tìm mọi cách “hoá giải” để thiệt hại thấp nhất cho mình. Cùng là giang hồ cả, chẳng tự nhiên mà người của “ông trùm” lại dễ dàng bắt được đối thủ tranh mối làm ăn một cách nhanh và ngẫu nhiên như thế? Chẳng phải tự nhiên mà người ta bí mật đến cùng thông tin nạn nhân bị mất tích, bị chết…Cũng theo người thạo tin thì, người ta không muốn ở vùng biên này, một kẻ giang hồ lại được nhiều ai đó “dựng tượng đài” bằng miệng là “ông trùm” bao biên.

Dũng

Dũng “mặt sắt”.

Người ta cho rằng, cái “tượng đài” đó dù là có thực hay chỉ là truyền miệng cũng phải là người khác chứ không phải là đối tượng giang hồ. Điều này thì đúng và đáng khen cho cái suy nghĩ tiến bộ, không “thấy người khác hơn là tức” của ai đó. Thế nhưng, thực tế lại khác, họ đập “tượng đài” giang hồ để dựng “tượng đài” giang hồ khác nên. Đây thực sự là điều không thể chấp nhận được. Dù rằng, có lời bao biện là Dũng “mặt sắt” thành lập công ty, nhập khẩu ô tô chứ có bao biên hàng hoá buôn lậu đâu? Giải thích cho những người ngoài cuộc, họ tin nhưng người trong cuộc, thừa biết, Dũng đứng đằng sau giật dây tất thảy hoạt động bao biên, chẳng khác gì Phương Ninh Hột trước đó, thậm chí y còn “đè đầu, cưỡi cổ” các chủ hàng bằng những thủ đoạn kinh điển nhưng “hiệu quả” hơn Phương rất nhiều. Hàng tháng, Dũng nhận được khoản phí bao kê ngầm ở đó khá lớn. Vì không có đối chứng nên Dũng vẫn được “xây tượng đài”.

Khi đường dây buôn lậu của Dũng “mặt sắt” bị triệt phá, người ta công nhận rằng, “số” giang hồ của Phương Ninh Hột “cao” theo nghĩa bóng của từ này. Và, người ta nói rằng, kẻ đã lật đổ đại ca bằng “chiêu bẩn”, cũng dễ dàng bị người khác lật đổ bằng “chiêu bẩn” hơn.

Giang hồ thất thế?

Tháng 5/2009, Phương Ninh Hột mắc bẫy giang hồ đất Mỏ vùng biên là Dũng “mặt sắt”. Trong năm đó, Phương Ninh Hột bị bắt. Đất mỏ vùng biên có “đế chế” giang hồ “có số” mới. Thế nhưng, biết được các giang hồ khác cũng rất hấm hức, hậm hực, thậm chí đứng đằng sau thúc đẩy cho mình lật đổ Phương Ninh Hột thật nhanh nên Dũng vẫn để cái chuyện hàng hoá lậu qua biên giới được “dễ thở” hơn là thời Phương còn “kiểm soát”. “Kiểm soát” ở đây được hiểu là bao biên ngầm chứ chúng không dám tranh phần của cơ quan chức năng. Chúng “lách” cơ quan chức năng để thu “bảo kê”.

Dũng chuyển sang buôn lậu xe hơi từ nước ngoài về qua đường tàu biển, nhập vào nội địa qua đường tiểu ngạch. Loại hình buôn lậu này cho Dũng thu lợi gấp bội, nhanh đến chóng mặt. Tất nhiên, để bao biên được loại hình buôn lậu này, Dũng sử dụng triệt để tính chất của mafia quốc tế, kết hợp nhuần nhuyễn giữa tiền, thế lực ngầm và VIP để nũng đoạn thị trường ô tô. Sau 4 năm lật kèo người đã từng là đại ca của mình để thống soái vùng biên, Dũng “mặt sắt” cũng cùng chung số phận với đại ca của mình. Song, Dũng thảm hại hơn là vợ cũng bị khởi tố, truy tố; gia sản cũng không được “bình ổn” như trước.

Please follow and like us:

34 thoughts on “Dũng “mặt sắt” và Phương “ninh hột” … ân đoạn nghĩa tuyệt

 • February 7, 2019 at 7:28 pm
  Permalink

  I just want to tell you that I am just beginner to blogging and site-building and certainly liked you’re web page. Very likely I’m planning to bookmark your website . You surely come with amazing well written articles. Many thanks for revealing your blog site.

  Reply
 • February 9, 2019 at 1:48 pm
  Permalink

  Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this prior to. So nice to seek out somebody with original applying for grants this subject. realy thank you for starting this up. this amazing site are some things that is needed on-line, a person with some originality. useful purpose of bringing a new challenge on the world wide web!

  Reply
 • February 16, 2019 at 2:58 am
  Permalink

  Hi,. can enybody please tell me other platforms that blogger, wordpress, posterous, dupral where I can make blog posts by email?. I need a list of free blog services that allow you to make your post by email..

  Reply
 • February 19, 2019 at 5:03 am
  Permalink

  Its astounding, seeking within the time and work you place into your weblog and detailed specifics you furnish. Ill bookmark your web site and pay a visit to it weekly for the new posts.

  Reply
 • February 20, 2019 at 2:31 pm
  Permalink

  I don’t see a prompt or indication about how to start writing a blog. I want to know how to initiate one. Thank you..

  Reply
 • February 26, 2019 at 8:42 am
  Permalink

  A lot of thanks for your whole hard work on this website. My daughter loves getting into investigations and it’s easy to understand why. I learn all regarding the powerful mode you deliver practical information by means of the web blog and boost response from other people on that theme so my princess has been understanding so much. Take advantage of the rest of the year. You’re doing a brilliant job.

  Reply
 • February 26, 2019 at 4:02 pm
  Permalink

  Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

  Reply
 • February 27, 2019 at 2:16 am
  Permalink

  I as well as my pals came checking out the best guidelines on the website and at once developed a horrible feeling I had not expressed respect to the site owner for those tips. All the people came very interested to read through all of them and have now surely been tapping into them. Appreciate your simply being very thoughtful and also for obtaining certain essential useful guides most people are really wanting to learn about. My honest apologies for not expressing appreciation to you sooner.

  Reply
 • February 28, 2019 at 5:17 am
  Permalink

  It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

  Reply
 • March 2, 2019 at 10:13 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  Reply
 • March 4, 2019 at 12:12 am
  Permalink

  I am not certain the place you’re getting your information, but good topic. I must spend some time learning much more or understanding more. Thank you for wonderful info I was looking for this information for my mission.

  Reply
 • March 5, 2019 at 9:18 am
  Permalink

  I wanted to post a comment in order to say thanks to you for all the fabulous tips and hints you are giving on this website. My rather long internet investigation has at the end been paid with reputable tips to exchange with my friends and family. I ‘d point out that we website visitors actually are rather endowed to live in a fine site with so many brilliant people with valuable suggestions. I feel really happy to have encountered your web pages and look forward to some more fabulous times reading here. Thank you once more for all the details.

  Reply
 • March 6, 2019 at 12:44 am
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • March 7, 2019 at 8:20 am
  Permalink

  I like this post, enjoyed this one appreciate it for posting. “The basis of optimism is sheer terror.” by Oscar Wilde.

  Reply
 • March 7, 2019 at 9:46 pm
  Permalink

  hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

  Reply
 • March 8, 2019 at 3:47 pm
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is actually frustrating. A good website with exciting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • March 8, 2019 at 3:48 pm
  Permalink

  Generally I do not learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite nice article.

  Reply
 • March 9, 2019 at 8:11 pm
  Permalink

  I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

  Reply
 • March 9, 2019 at 8:25 pm
  Permalink

  Hi there, I discovered your website via Google at the same time as looking for a comparable topic, your web site got here up, it appears to be like good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Reply
 • March 10, 2019 at 11:44 pm
  Permalink

  Someone essentially assist to make seriously posts I’d state. That is the very first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to make this actual post incredible. Great activity!

  Reply
 • March 12, 2019 at 10:03 am
  Permalink

  Usually I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice post.

  Reply
 • March 12, 2019 at 8:07 pm
  Permalink

  Excellent browse, I simply passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And hubby actually bought me lunch as a result of I stumbled on it for him smile thus well then , sick rephrase that: thanks for lunch!

  Reply
 • March 13, 2019 at 1:41 pm
  Permalink

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

  Reply
 • March 13, 2019 at 7:29 pm
  Permalink

  Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What an ideal web-site.

  Reply
 • March 15, 2019 at 6:12 pm
  Permalink

  Hello very nice blog!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally¡KI’m satisfied to seek out a lot of useful information here within the post, we’d like work out extra techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Reply
 • March 17, 2019 at 1:07 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really annoying. A good site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

  Reply
 • March 17, 2019 at 4:04 am
  Permalink

  Howdy very cool web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds also¡KI am satisfied to seek out so many helpful information here in the publish, we want work out extra techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Reply
 • March 17, 2019 at 4:05 am
  Permalink

  I as well as my friends were found to be looking at the nice ideas found on your web blog and then immediately came up with a horrible feeling I had not thanked the website owner for those strategies. Most of the women appeared to be certainly stimulated to read them and have in effect simply been tapping into these things. Thank you for getting so kind and then for making a decision on some fabulous subject matter most people are really desperate to be aware of. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

  Reply
 • March 17, 2019 at 11:10 pm
  Permalink

  sceseb,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will mitxallyyl,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • March 18, 2019 at 2:59 pm
  Permalink

  I am not sure where you’re getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

  Reply
 • March 22, 2019 at 5:01 am
  Permalink

  Just wanna remark on few general things, The website design is perfect, the content is rattling wonderful : D.

  Reply
 • March 22, 2019 at 11:11 am
  Permalink

  Hi my friend! I want to say that this article is awesome, great written and include approximately all important infos. I would like to peer more posts like this.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *