Đoàn Văn Thỏa: ‘tướng cướp Đèo Ngang’

Khi bị bắt, gương mặt Thỏa thất thần, nhợt nhạt. Gã không hề phản kháng hay có bất cứ hành động chống đối nào, tay run rẩy tra vào còng…

19 tuổi đã cầm đầu băng cướp

Đoàn Văn Thỏa (sinh năm 1970) ở huyện Quảng Trạch, Quảng Bình. Nhà nghèo, Thỏa bỏ học rồi lêu lổng tụ tập bạn bè, thường xuyên quậy phá ở vùng giáp ranh giữa hai tỉnh Quảng Bình và Hà Tĩnh.
Vốn bản tính lì lợm lại liều lĩnh, mới 19 tuổi, Thỏa đã cầm đầu một băng nhóm gồm hàng chục tên, gây ra nhiều vụ trộm cắp tài sản của ngư dân và “xin đểu” cánh lái xe qua khu vực Đèo Ngang. Chỉ trong một khoảng thời gian rất ngắn, băng cướp của Thỏa đã trở thành nỗi khiếp sợ của người dân.

Đầu năm 1989, băng cướp do Thỏa cầm đầu bị bắt và đưa ra xét xử. Với tội danh của mình, Thỏa phải lĩnh án 7 năm 9 tháng tù và được đưa đến cải tạo tại Trại giam Đồng Sơn (đóng trên địa bàn TP Đồng Hới, Quảng Bình). Sau thời gian thụ án được gần 3 năm, lợi dụng sơ hở của cán bộ quản giáo trong một lần vào rừng lấy củi, Thỏa đã bỏ trốn và bắt đầu hành trình trốn nã.

Vốn sinh ra là dân miền biển, quen sông nước, nên sau khi thoát khỏi trại giam, Đoàn Văn Thỏa chạy vào tỉnh Bình Định, xin làm nghề đánh cá trên biển để tránh sự phát hiện của cơ quan chức năng. Được 6 tháng, cảm thấy bất an nên Thỏa tiếp tục trốn chạy ra đảo Phú Quốc, sau đó quay về đất liền, đến tỉnh Bà Rịa – Vũng Tàu, chọn xã Bình Châu, huyện Xuyên Mộc – vùng đất có nhiều người dân tứ xứ đến sinh cơ lập nghiệp để dung thân.

e79607a7fb1616daeeec61563a3c24e6
Đoàn Văn Thỏa.
Để trở thành công dân mới của xã Bình Châu, Thỏa đã đổi tên thành Đoàn Trung Thành. Mỗi khi bị hỏi về giấy tờ, Thỏa đều nói dối rằng bị mất trên một chuyến tàu. Đồng thời, gã cũng kịp dựng lên một câu chuyện đầy nước mắt về cuộc đời mình. Nào là bố mẹ mất sớm, anh chị em ly tán mỗi đứa một phương để mưu sinh, riêng gã, vì không kiếm được việc làm nơi quê nhà nên mới phải bôn ba. Nghe xong câu chuyện đó, nhiều chủ tàu đồng ý tiếp nhận gã với niềm thương cảm không giấu giếm. Thỏa bắt đầu có nơi nương tựa.

Dưới cái tên mới, cùng với vỏ bọc mới là một người phía ngoài vào làm kinh tế, Thỏa đã qua mắt được cơ quan chức năng cũng như sự truy bắt của lực lượng Công an khi tiếp tục chọn nghề đi biển để mưu sinh. Mặc dù tậu được nhà riêng, nhưng rất ít khi Thỏa về nhà sống mà phần lớn thời gian đều ẩn mình trên chiếc thuyền nhỏ, hễ thấy động hoặc nghi ngờ có Công an là lại giong buồm ra khơi.

Lặng lẽ lấy vợ, sinh con
Nhờ cái vỏ bọc đáng thương và dáng vẻ chịu thương chịu khó, Thỏa đã lấy được cảm tình của nhiều cô gái địa phương. Năm 1998, Thỏa quen với chị Huỳnh (sinh năm 1978), cô gái người bản địa và kết duyên chồng vợ. Sau khi lập gia đình, Thỏa để vợ con sống trên đất liền, còn mình tiếp tục những chuyến ra khơi bám biển. Trong suốt khoảng thời gian chung sống, Thỏa chưa bao giờ để lộ với vợ về quá khứ tội lỗi của mình.

Sau vài năm, nhờ sự cần cù chịu khó lao động, gia đình nhỏ bé của Thỏa dần có cuộc sống ổn định, mùa giáp hạt không còn thiếu ăn. 10 năm chung sống, chị Huỳnh cũng đã sinh hạ cho Thỏa 3 đứa con kháu khỉnh. Thấy cuộc sống cũng đỡ phần vất vả hơn khi tích cóp được ít tiền bạc và bắt đầu có của ăn, của để, nhiều lần, người phụ nữ đề nghị chồng không đi biển nữa, trở về sống cùng vợ con cho đỡ vất vả nhưng Thỏa gạt phắt đi, vẫn giữ nguyên lối sinh hoạt: Từ thuyền về nhà lúc trời đã sẩm tối và vội vã ra đi khi còn chưa rõ mặt người.

Thế rồi, một tối mùa đông năm 2008, khi Thỏa mới từ biển về đã phải miễn cưỡng tiếp những vị khách không mời, ấy là Ban công an xã Bình Châu và một cán bộ Công an huyện Xuyên Mộc đến để kiểm tra hộ khẩu của Đoàn Trung Thành (tức Thỏa) và những người trong gia đình. Cuộc viếng thăm bất ngờ này đã làm Thỏa bất an và thêm cảnh giác. Chỉ mấy ngày sau, Đoàn Văn Thỏa đã bán nhà, chuyển vợ con về sống tại nhà ngoại ở thị trấn Long Hải (huyện Long Điền, Bà Rịa – Vũng Tàu). Cũng từ đó, Thỏa gần như sống hẳn trên tàu đánh cá, chỉ đợi đêm khuya mới mò về thăm vợ. Trong thời gian này, vợ Thỏa tiếp tục hạ sinh đứa con thứ 4…

Nhưng, dù có tạo được vỏ bọc kín kẽ đến đâu thì những kẻ như Thỏa cũng có lúc phải “lòi” ra cái đuôi của mình. Và, gã cũng không thể ngờ rằng, đã hơn hai thập kỷ trôi qua mà người ta vẫn còn nhớ đến tội lỗi của gã gây ra thời trai trẻ. Chính từ cái tính cách, thói quen sống “khác người” của gã, đó là không bao giờ chia sẻ thông tin với hàng xóm láng giềng về quê hương, gia đình, bố mẹ của mình, cộng với chuyện đi sớm về khuya, cả đời lênh đênh trên biển nên gã vô tình tạo nghi vấn cho nhiều người. Nhận định rất có thể đây là kẻ phạm tội đang lẩn trốn, các lực lượng chức năng đã đưa gã vào “tầm ngắm”. Từ đó, “nhất cử nhất động” của Đoàn Văn Thỏa đều được các trinh sát lặng lẽ bám theo.

Khép lại hành trình trốn chạy
Năm 2012, Phòng Cảnh sát Truy nã tội phạm (CSTNTP) Công an tỉnh Bà Rịa – Vũng Tàu xác lập chuyên án đấu tranh, truy bắt Đoàn Văn Thỏa sau khi nắm được thông tin về nơi ẩn náu của anh ta. Sau thời gian lần tìm tung tích, xác định tàu đánh cá ở thị trấn Long Hải là nơi Thỏa ẩn nấp, nhưng do tàu này thường xuyên ra khơi, mỗi lần cập bến cũng chỉ neo đậu một ít thời gian nên việc truy bắt gặp rất nhiều khó khăn. Cũng vì thế mà chuyên án lập gần hai năm nhưng Thỏa vẫn ngoài vòng pháp luật.

Kiên trì đeo bám, đến rạng sáng 22/3/2014, khi biết tàu vừa cập bến, các trinh sát thuộc Phòng CSTNTP Công an tỉnh Bà Rịa – Vũng Tàu xuất hiện, mời Đoàn Trung Thành về trụ sở Công an thị trấn Long Hải để làm việc. Tại đây, sau 2 giờ đấu trí, Đoàn Trung Thành mới cúi đầu thừa nhận mình chính là Đoàn Văn Thỏa – kẻ trốn khỏi trại giam cách đây hơn 20 năm. Đến khi Thỏa bị các trinh sát truy nã bắt giữ, vợ con hắn còn nhất mực cãi rằng: “Các anh bắt nhầm người rồi, chồng tôi có tội tình gì?”.

Một trinh sát tham gia chuyên án đã kể lại rằng, lúc đó, gương mặt Thỏa thất thần, nhợt nhạt. Gã không hề phản kháng hay có bất cứ hành động chống đối nào, mắt ngơ ngác, tay run rẩy tra vào còng. Có lẽ, gã những tưởng thời gian sẽ làm tội lỗi của mình rơi vào quên lãng, quá khứ của mình sẽ được chôn vùi. Vả lại, trong suốt hơn hai thập kỷ chạy trốn, mọi “đường đi nước bước”, mọi hành động của bản thân đều được gã tính toán, che đậy kỹ lưỡng nhằm đối phó sự truy tìm.
Hơn hai thập kỷ chạy trốn khỏi Trại giam Đồng Sơn, Thỏa vẫn còn chưa thôi bị ám ảnh bởi quá khứ tội lỗi của mình. Gã bảo, thời trai trẻ cũng vì đói quá, nhận thức pháp luật có hạn nên mới trộm cắp, cướp giật. Kể từ khi trốn khỏi trại giam, Thỏa chưa một ngày sống trong an lành mà cứ thấp thỏm lo âu ngày bị phát hiện và bắt giam trở lại. Sống với nỗi ám ảnh bị săn đuổi, không đêm nào gã có được giấc ngủ trọn vẹn. Chỉ cần tiếng gió đập ngoài mạn tàu, hay tiếng động cơ nổ gần cũng khiến gã giật mình. Nhiều lúc gã đã định ra đầu thú để thoát khỏi cảnh lo sợ, hoảng hốt mỗi đêm, nhưng chỉ cần nghĩ sẽ phải phải giam mình sau song sắt, gã lại từ bỏ toan tính đó.

Trong thời gian Thỏa trốn chạy, ở quê nhà, bố mẹ của Thỏa lần lượt qua đời nhưng gã không dám về. Sau đó khá lâu mới lén lút trở về thắp cho đấng sinh thành nén hương tạ lỗi. Giờ đây, trở về trại giam để tiếp tục thụ án và chờ bản án tiếp theo cho những tháng ngày chạy trốn, Đoàn Văn Thỏa mới hiểu ra giá trị của cuộc sống. Thỏa hạ quyết tâm lần này sẽ tu tâm, cải tạo thật tốt, sớm trở về sum họp với gia đình, vợ con. Chỉ tội cho vợ và 4 đứa con của Thỏa, họ đau đớn tột cùng khi Thỏa bị bắt và lộ rõ chân tướng của gã tướng cướp vượt ngục

Please follow and like us:
error

84 thoughts on “Đoàn Văn Thỏa: ‘tướng cướp Đèo Ngang’

 • February 7, 2019 at 1:32 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am just newbie to blogs and actually liked you’re blog. Likely I’m likely to bookmark your website . You certainly have superb article content. Many thanks for revealing your website.

  Reply
 • February 10, 2019 at 4:54 pm
  Permalink

  You lost me, friend. I mean, I imagine I get what youre declaring. I understand what you’re saying, but you just seem to have overlooked that you will find some other persons inside the world who look at this issue for what it actually is and may perhaps not agree with you. You may perhaps be turning away a decent amount of folks who might have been supporters of your web log.

  Reply
 • February 14, 2019 at 4:26 pm
  Permalink

  I am starting a business during the summer where I work with kids individually or during a camp. I was wondering how I could start a website for my clients parents to look at during the summer..

  Reply
 • February 15, 2019 at 10:20 am
  Permalink

  I need as much suggestions as possible. The more the better. I haven’t had the chance to sit and really go over the process. Again, looking for some answers where I can start blogging immediately..

  Reply
 • February 16, 2019 at 12:38 am
  Permalink

  I have created a blog using Blogspot, and I want it to appear on Google Search. Can someone provide me with the steps to do so? . . Much appreciated!.

  Reply
 • February 18, 2019 at 9:50 am
  Permalink

  WordPress is up and running on my host — but it completely mismatches my site’s existing theme/CSS. How hard would it be to modify/write a new theme to make it fit in? Is there an easier way to do this?.

  Reply
 • February 18, 2019 at 10:37 pm
  Permalink

  After study a few of the content on your own website now, and i also truly as if your strategy for blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and you will be checking back soon. Pls look into my internet site as well and told me what you think.

  Reply
 • February 22, 2019 at 11:37 am
  Permalink

  I have a blogspot page, How can I traffic the vistors and get their ip address?

  Reply
 • February 25, 2019 at 4:17 pm
  Permalink

  Thank you for your own labor on this site. My niece delights in conducting investigation and it’s obvious why. We all notice all regarding the compelling method you make very helpful secrets on this website and as well encourage contribution from some others about this area while our simple princess is studying a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You are carrying out a pretty cool job.

  Reply
 • February 27, 2019 at 1:46 am
  Permalink

  I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one today..

  Reply
 • February 28, 2019 at 11:37 am
  Permalink

  Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

  Reply
 • February 28, 2019 at 11:49 pm
  Permalink

  You actually make it appear really easy along with your presentation but I in finding this matter to be actually one thing that I feel I’d by no means understand. It kind of feels too complicated and extremely vast for me. I’m taking a look forward for your subsequent put up, I¡¦ll try to get the hold of it!

  Reply
 • March 1, 2019 at 2:11 pm
  Permalink

  What i do not understood is in fact how you’re not actually much more smartly-preferred than you might be now. You are so intelligent. You realize therefore considerably when it comes to this topic, produced me personally imagine it from so many numerous angles. Its like women and men don’t seem to be involved except it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs nice. At all times deal with it up!

  Reply
 • March 2, 2019 at 7:10 am
  Permalink

  I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

  Reply
 • March 4, 2019 at 4:05 am
  Permalink

  You made some nice points there. I looked on the internet for the topic and found most people will go along with with your blog.

  Reply
 • March 5, 2019 at 8:16 am
  Permalink

  Great blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 6, 2019 at 8:44 pm
  Permalink

  This is a right weblog for anyone who really wants to learn about this topic. You realize so much its practically not easy to argue on hand (not that I personally would want…HaHa). You actually put a new spin using a topic thats been discussing for decades. Fantastic stuff, just great!

  Reply
 • March 8, 2019 at 2:31 pm
  Permalink

  My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

  Reply
 • March 10, 2019 at 6:01 pm
  Permalink

  hello!,I love your writing so a lot! proportion we be in contact more about your article on AOL? I need an expert on this space to resolve my problem. May be that is you! Having a look ahead to look you.

  Reply
 • March 10, 2019 at 7:32 pm
  Permalink

  I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You’re wonderful! Thanks!

  Reply
 • March 13, 2019 at 5:49 pm
  Permalink

  Hi, Neat post. There’s an issue along with your website in web explorer, would test this¡K IE still is the marketplace chief and a huge section of other folks will omit your magnificent writing because of this problem.

  Reply
 • March 15, 2019 at 10:39 am
  Permalink

  I¡¦ll right away grasp your rss as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me recognize so that I may just subscribe. Thanks.

  Reply
 • March 16, 2019 at 11:22 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  Reply
 • March 16, 2019 at 11:22 pm
  Permalink

  Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also

  Reply
 • March 18, 2019 at 5:28 am
  Permalink

  I dugg some of you post as I cogitated they were handy invaluable

  Reply
 • March 18, 2019 at 4:41 pm
  Permalink

  Hello, Neat post. There’s an issue with your site in web explorer, would check this¡K IE still is the marketplace leader and a good component to people will miss your excellent writing due to this problem.

  Reply
 • March 19, 2019 at 2:36 pm
  Permalink

  You have noted very interesting details! ps decent site.

  Reply
 • March 21, 2019 at 7:21 am
  Permalink

  Very good written story. It will be beneficial to anyone who usess it, including myself. Keep up the good work – looking forward to more posts.

  Reply
 • March 21, 2019 at 11:21 pm
  Permalink

  Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, as well as the content!

  Reply
 • March 22, 2019 at 5:59 am
  Permalink

  Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & help different customers like its aided me. Good job.

  Reply
 • March 22, 2019 at 12:26 pm
  Permalink

  gylanqu,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will wftaiscqvt,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • March 24, 2019 at 6:44 pm
  Permalink

  wktsvzpppt,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting!

  Reply
 • March 25, 2019 at 5:21 pm
  Permalink

  Only wanna comment on few general things, The website style is perfect, the content is really fantastic. “The reason there are two senators for each state is so that one can be the designated driver.” by Jay Leno.

  Reply
 • March 26, 2019 at 5:48 am
  Permalink

  I got what you intend, appreciate it for putting up.Woh I am thankful to find this website through google. “Being intelligent is not a felony, but most societies evaluate it as at least a misdemeanor.” by Lazarus Long.

  Reply
 • March 26, 2019 at 1:04 pm
  Permalink

  It¡¦s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

  Reply
 • March 27, 2019 at 6:20 pm
  Permalink

  ubjbloerri,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will kixihbrl,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • March 28, 2019 at 2:24 pm
  Permalink

  I’ll immediately snatch your rss as I can not find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me recognise so that I may just subscribe. Thanks.

  Reply
 • April 1, 2019 at 4:34 am
  Permalink

  otfcvdldar,Very helpful and best artical information Thanks For sharing.

  Reply
 • April 1, 2019 at 6:49 am
  Permalink

  yxyqibxquk,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

  Reply
 • April 1, 2019 at 8:34 am
  Permalink

  Magnificent web site. Lots of useful information here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And of course, thanks to your sweat!

  Reply
 • April 1, 2019 at 5:31 pm
  Permalink

  qmluqfuvz Yeezy 350,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

  Reply
 • April 2, 2019 at 4:59 am
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Reply
 • April 3, 2019 at 9:36 am
  Permalink

  kemwfdxqea,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

  Reply
 • April 4, 2019 at 3:36 pm
  Permalink

  I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re wonderful! Thanks!

  Reply
 • April 5, 2019 at 2:00 pm
  Permalink

  There is visibly a bundle to realize about this. I assume you made certain nice points in features also.

  Reply
 • April 5, 2019 at 3:51 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  Reply
 • April 7, 2019 at 11:48 pm
  Permalink

  Great beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

  Reply
 • April 8, 2019 at 1:46 am
  Permalink

  You actually make it seem really easy along with your presentation however I to find this matter to be really one thing which I believe I might never understand. It kind of feels too complicated and extremely extensive for me. I’m having a look forward on your subsequent put up, I¡¦ll attempt to get the hang of it!

  Reply
 • April 8, 2019 at 6:04 pm
  Permalink

  yivjpjfrrle,Your blog was informative and valuable to me. Thanks for sharing.

  Reply
 • April 9, 2019 at 2:43 am
  Permalink

  Keflex Drug Used For Buy La Pela Pills Priligy A New York cialis price Price Of Viagra In Milwaukee Order Viagra Next Day Shipping 333

  Reply
 • April 10, 2019 at 2:31 am
  Permalink

  Great tremendous things here. I am very satisfied to see your article. Thank you so much and i am having a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

  Reply
 • April 10, 2019 at 4:46 am
  Permalink

  I was just looking for this info for some time. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Generally the top websites are full of garbage.

  Reply
 • April 10, 2019 at 9:32 am
  Permalink

  I really appreciate this post. I¡¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

  Reply
 • April 13, 2019 at 4:34 am
  Permalink

  fbzitovzpaf New Yeezy,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.

  Reply
 • April 13, 2019 at 9:11 pm
  Permalink

  mhyrvnthgd,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • April 15, 2019 at 2:31 pm
  Permalink

  I truly wanted to write a brief note so as to say thanks to you for the stunning secrets you are sharing here. My extensive internet investigation has at the end of the day been paid with pleasant suggestions to share with my friends and family. I would repeat that we readers actually are unequivocally blessed to live in a very good network with many brilliant individuals with very helpful techniques. I feel somewhat grateful to have encountered your entire webpages and look forward to some more pleasurable minutes reading here. Thank you once more for everything.

  Reply
 • April 16, 2019 at 5:13 am
  Permalink

  I want to express appreciation to the writer just for rescuing me from this problem. Right after surfing around throughout the the web and meeting tricks that were not powerful, I believed my life was well over. Being alive without the solutions to the difficulties you’ve resolved by way of your entire write-up is a critical case, as well as the ones that would have in a wrong way affected my career if I hadn’t come across the website. Your natural talent and kindness in playing with the whole lot was invaluable. I am not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a point like this. I’m able to at this moment relish my future. Thank you very much for your impressive and result oriented help. I will not think twice to refer your web blog to any individual who needs guide about this subject matter.

  Reply
 • April 24, 2019 at 8:51 am
  Permalink

  “In my opinion, perhaps the market has always been correct, that is, the Fed will tighten policy before the end of this year.

  Reply
 • April 28, 2019 at 1:43 pm
  Permalink

  Health officials said Friday that nearly 700 people at two universities in Los Angeles have been ordered to stay home because they might have had contact this month with two measles patients.

  Reply
 • Pingback:NFL Jerseys

 • May 6, 2019 at 5:09 am
  Permalink

  hey there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Make sure you update this again very soon..

  Reply
 • May 8, 2019 at 7:00 am
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

  Reply
 • May 9, 2019 at 8:22 am
  Permalink

  Of course, what a magnificent site and educative posts, I definitely will bookmark your website.Have an awsome day!

  Reply
 • May 14, 2019 at 12:30 pm
  Permalink

  Great weblog here! Additionally your website so much up fast! What web host are you the usage of? Can I get your associate hyperlink in your host? I desire my web site loaded up as fast as yours lol

  Reply
 • May 23, 2019 at 2:56 pm
  Permalink

  whoah this blog is fantastic i like studying your articles. Stay up the great work! You realize, many persons are hunting around for this information, you can help them greatly.

  Reply
 • June 1, 2019 at 2:41 am
  Permalink

  “She always found a way to make me laugh,Jordan when I was sad or mad,Jordan no matter what happened,Jordan said a friend.

  Reply
 • June 1, 2019 at 7:20 am
  Permalink

  Hello I am so thrilled I found your weblog, I really found you
  by error, while I was looking on Yahoo for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to read
  it all at the moment but I have book-marked it and
  also added your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read a great deal more, Please do keep
  up the excellent work. Billige liverpool drakt

  Reply
 • June 12, 2019 at 4:09 pm
  Permalink

  I just want to tell you that I am very new to blogs and honestly savored this web page. Most likely I’m likely to bookmark your blog post . You amazingly have wonderful well written articles. Regards for sharing with us your webpage.

  Reply
 • June 13, 2019 at 4:10 am
  Permalink

  zvpbijegnzc,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn?t know who to ask.

  Reply
 • June 15, 2019 at 10:00 am
  Permalink

  Hey there, You’ve done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they’ll be benefited from this site.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *