Đại Cathay một mình một đao lấy số băng Huỳnh Tỳ

Tin số 1 của 7 tin về Đại Cathay

Vào năm đầu thập kỷ 60, ở Sài Gòn, ngoài Ngô Văn Cái và Nguyễn Kế Thế, dưới trướng Thuận Lai (Huỳnh Tỳ) còn có nhiều đàn em khác như Cu Ba “đen”, Tâm “vồ”, Hùng “phốc”, Luân “sún”…, họ hợp thành một băng du đãng ngày càng chuyên nghiệp, làm khiếp sợ những người lương thiện trong vùng.

Trước sự lớn mạnh không ngừng của Đại Cathay với kế hoạch chinh phạt với cách biến mình thành sát thủ giấu mặt, chém giết tất cả những kẻ có số má ở Sài Gòn. Không còn cách nào khác, để bảo vệ ngôi vị, đất làm ăn, Thuận Lai lên kế hoạch tiêu diệt Đại Cathay.

daicathay

Đại Cathay

Khi “ngôi vua” bị nhòm ngó

Trao đổi với PV, chiến tướng của Đại Cathay, ông H “đầu bò” nói rằng: “Kế hoạch chinh phạt được chuẩn bị rất chu đáo. Anh Đại thu phục các sòng, băng nhóm nhỏ và tầm trung trước sau đó mới đến các sòng bài, vũ trường, ổ điểm và băng đảng lớn. Vào thời điểm đó, người ta chỉ biết rằng có một đại ca mới nổi đang hành động một mình chứ chưa nghĩ chính Đại là người ra tay”. Cũng theo ông H “đầu bò”, khi tất cả các băng nhóm nhỏ lẻ, hoặc mới nổi bị Đại Cathay hỏi thăm, tất cả đều không dám lên tiếng hoặc trả thù vì sợ uy danh của sát thủ giấu mặt.

http://daicathay.com/wp-content/uploads/2014/10/1012294062_1136042604_574_574.jpg
Ông H “đầu bò” đang trò chuyện cùng PV

Cũng theo ông H “đầu bò” kể lại, cuộc chiến này bắt nguồn từ việc cái tên Huỳnh Tỳ bắt đầu xuất hiện khoảng năm 1963 và nhanh chóng trở thành nỗi khiếp sợ đối với những người làm ăn lương thiện trên địa bàn trung tâm thành phố Sài Gòn. Địa bàn hoạt động ngày càng mở rộng, để rồi cho tới một lúc băng của Huỳnh Tỳ đụng chạm tới lãnh địa ở quận 4 do Đại Cathay cầm đầu đang bảo kê khu vực chợ Cầu Ông Lãnh, cách đó chỉ gần 1 cây số.

Sự việc bắt đầu từ lúc, bầu Long và gánh hát Kim Chung đã thu dụng một loạt các tay đao búa từng nổi tiếng một thời ngoài Hà Nội để làm chân bảo vệ. Nhiều trận hỗn chiến giữa nhóm của Thuận Lai với đám bảo vệ này đã xảy ra, cuối cùng phần thắng đã thuộc về Thuận Lai. Làm “gỏi” được nhóm bảo vệ của bầu Long, Thuận Lai và đám chiến hữu kéo đến hỏi tội bầu Long và đập phá gánh hát Kim Chung, khiến bầu Long đã hạ mình đến gặp Thuận Lai xin lỗi về chuyện thất lễ đã qua, rồi mời nguyên băng cô hồn các đảng này đến nhà hàng đãi tiệc, dàn hòa hai bên, rồi mời băng của Thuận Lai làm bảo kê cho gánh hát Kim Chung.

Tam đầu chế của băng gồm 3 tên du đãng lì lợm là Thuận Lai, Ngô Văn Cái và Nguyễn Kế Thế nổi lên khắp khu vực trung tâm Sài Gòn, lan ra cả quận 1, chúng thường tụ tập nhậu bia rượu, bài bạc suốt ngày tại rạp hát Aristo, nên được giang hồ gọi luôn là băng Aristo. Thuận Lai cầm đầu là cho đàn em đi quậy phá nhà hàng, quán ăn, doanh nghiệp nào đó trên địa bàn rồi Thuận Lai tới đặt vấn đề bảo kê để không bị bọn cô hồn kia quấy phá.

Khoảng năm 1964, nhờ sự liều lĩnh của của mình nên băng du đãng của Đại Cathay đã thống lĩnh cả giới giang hồ quận 4, bắt đầu chồm sang làm ăn ở quận 1, mà đầu tiên là bảo kê cho các chủ dựa, chủ nhà hàng ở khu vực chợ Cầu Ông Lãnh. Như vậy là lãnh địa của 2 băng du đãng khét tiếng ở Sài Gòn bắt đầu chồng lấn lên nhau, đã xảy ra một vài vụ đụng chạm giữa đàn em của Huỳnh Tỳ và các đồ đệ của Đại Cathay, ngôi vua của Huỳnh Tỳ bắt đầu lung lay.

Trong ký ức của ông H “đầu bò”, vào thời điểm ông sát cánh cũng Đại Cathay làm ăn ở quận 4 rất có tiếng tăm. Sau khi ổn định tổ chức, băng đảng của Đại Cathay có đến hàng trăm anh em. Trong đó có những tên sừng sỏ như Lâm Đào Già (sau khi bị Tín Mã Nàm chém rụng một ngón tay, nên có tên là Lâm 9 ngón), Hoàng Sayonara (còn gọi là Hoàng Guitar) là quân sư, Hùng Đầu Bò, bác sĩ Nghiệp, Dzách Bửu. Tóm lại “ban tham mưu” có đủ cả “văn” lẫn “võ”.

Đại Cathay quyết định mở rộng uy thế và địa bàn hoạt động, nên gởi thơ đến bộ ba đại ca đầu sỏ đề nghị hợp tác làm ăn. Tuy coi thường Đại Cathay nhưng lo sợ bị thế lực mới nổi này cướp mất địa bàn nên Huỳnh Tỳ bàn với hai phó tướng là Ngô Văn Cái và Nguyễn Kế Thế tìm cách loại Đại Cathay ra khỏi thế giới giang hồ Sài Gòn. Huỳnh Tỳ và đồng bọn bàn tính mãi, cuối cùng chọn cách bày tiệc trên lầu rạp hát Aristo, mời Đại Cathay tới gặp gỡ để thông cảm cho những va chạm đã qua của bọn đàn em nhân dịp đó thì ra tay hạ thủ.

Cuộc huyết chiến chấn động Sài Gòn

Được Huỳnh Tỳ gửi thư mời với lời lẽ trân trọng, nên Đại Cathay không mảy may nghi ngờ, một mình tay không từ quận 4 đi sang quận 1, vào rạp hát Aristo dự tiệc mà không hề biết đang đi vào cửa tử. Mới lên tới cầu thang, vừa đưa tay ra bắt tay với Ba Thế, thì bất ngờ, Ba Thế nhảy lên cao, tung cú đá song phi mạnh như vũ bão, làm cho Đại lộn cổ xuống thang lầu. Bốn tay em phục kích, rút dao ra chém loạn đả, tới tấp, quyết triệt hạ cho được Đại Cathay. Đại chụp được chiếc ghế gỗ của bà bán thuốc lá trước cửa, vừa đỡ vừa tìm đường thoát thân với mình mẩy đầy thương tích, máu me thấm ướt cả áo quần, tưởng đâu mất mạng.

Cùng lúc 4 tên du đãng giỏi võ nhất trong băng Huỳnh Tỳ được phân công sẵn xông ra chém Đại tới tấp. Vừa tay không đỡ đòn, Đại vừa đánh trả để mở đường máu thoát ra ngoài cửa rạp. Khi lao được ra ngoài đường, thoát khỏi tử địa, mình mẩy của Đại đầy thương tích, máu me đầm đìa. Băng của Huỳnh Tỳ ùa theo ra đường để truy sát nhưng may mắn cho Đại khi tình cờ có một đàn em chạy chiếc Gobell ngang qua, đã lao thẳng xe máy vào Huỳnh Tỳ để cứu chủ tướng.

Không giết chết được Đại Cathay, băng nhóm Huỳnh Tỳ lui về chuẩn bị chờ đợi cuộc trả thù đẫm máu. Đại bị chém trọng thương, nhưng không dám đi bệnh viện chữa trị, vì sợ băng của Huỳnh Tỳ truy sát, nên phải ở lại cứ địa quận 4 mướn bác sĩ đến chữa trị. Ngay sau khi các vết thương chưa kịp kéo da non, dù uy thế của Đại lúc đó rất lớn, có cả trăm đàn em, nhưng hắn vẫn lệnh cho họ phải bất động. Một mình Đại xách dao đi tìm, để tỉa từng người một, những kẻ đã tham gia vụ truy sát hội đồng vừa qua. Cả ba tên Tỳ, Cái, Thế và 2 đàn em bị chém suýt chết. Cuối cùng, 5 tên phải nhờ một lão giang hồ là Tám Lâu, có thân tình với Đại Cathay đứng ra làm trung gian dàn xếp, giảng hòa và xin Trần Đại chịu thần phục.
H “đầu bò” là chiến tướng của Đại Cathay, hiện đang sống ở Thủ Đức, TP. HCM. Khi nhắc đến H “đầu bò”, dân Sài thành hầu như đều rất rõ, nhân vật này đã từng được dựng thành phim. Vốn là một trí thức cũ, hòa bình lập lại ông rửa tay gác kiếm, đi theo nghề báo, là một cây viết nổi tiếng từng được độc giả biết đến. Bây giờ, lúc về già, ông lại ngồi viết hồi ký về Đại Cathay và ông với cuốn sách có tựa đề “Đại Cathay và Tôi” dự kiến sẽ xuất bản trong thời gian tới. Trong hồi ký của ông, ngoài phần nhiều nhắc tới Đại Cathay, còn 3 cái tên khác cũng nổi danh trong thế giới tội phạm của Sài Gòn trước 1975 là Tỳ, Cái, Thế.

Tin Cùng Chủ ĐềĐại Cathay: thu phục giới Hắc Đạo và Tín Mã Nàm >>
Please follow and like us:
error

113 thoughts on “Đại Cathay một mình một đao lấy số băng Huỳnh Tỳ

 • February 7, 2019 at 9:48 pm
  Permalink

  I simply want to say I’m very new to blogging and site-building and certainly liked this website. Most likely I’m likely to bookmark your site . You definitely come with fantastic articles. Cheers for sharing with us your blog.

  Reply
 • February 12, 2019 at 3:23 am
  Permalink

  you’re in point of fact a good webmaster. The website loading velocity is amazing. It seems that you’re doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve done a great activity on this subject!

  Reply
 • February 18, 2019 at 8:50 pm
  Permalink

  I’m looking for some really good business blogs to add to my google reader that are worthwhile following on an ongoing basis. Can you make and recommendations? I have Seth Godin’s already. Thanks!. . It would also be helpful if you told me why you liked these blogs..

  Reply
 • February 26, 2019 at 5:01 am
  Permalink

  You completed several nice points there. I did a search on the theme and found nearly all people will agree with your blog.

  Reply
 • February 27, 2019 at 2:08 pm
  Permalink

  Hello there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they will be benefited from this site.

  Reply
 • February 27, 2019 at 3:31 pm
  Permalink

  Hello, Neat post. There’s an issue together with your site in internet explorer, could test this¡K IE nonetheless is the marketplace chief and a huge component to people will omit your fantastic writing due to this problem.

  Reply
 • March 1, 2019 at 8:43 pm
  Permalink

  I¡¦ve recently started a site, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

  Reply
 • March 8, 2019 at 11:06 am
  Permalink

  My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

  Reply
 • March 9, 2019 at 9:03 am
  Permalink

  I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

  Reply
 • March 10, 2019 at 11:06 am
  Permalink

  Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

  Reply
 • March 11, 2019 at 3:46 pm
  Permalink

  Nice weblog here! Also your website loads up very fast! What web host are you the use of? Can I get your associate link on your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 13, 2019 at 2:31 am
  Permalink

  I¡¦m not certain the place you’re getting your information, but great topic. I needs to spend a while studying more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

  Reply
 • March 13, 2019 at 3:34 am
  Permalink

  I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

  Reply
 • March 14, 2019 at 1:35 am
  Permalink

  Hello my loved one! I wish to say that this post is awesome, nice written and come with almost all vital infos. I would like to peer more posts like this.

  Reply
 • March 17, 2019 at 2:18 am
  Permalink

  I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

  Reply
 • March 17, 2019 at 10:26 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  Reply
 • March 19, 2019 at 4:00 am
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  Reply
 • March 21, 2019 at 4:21 am
  Permalink

  I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

  Reply
 • March 21, 2019 at 2:38 pm
  Permalink

  Thanks for another informative web site. Where else may just I am getting that kind of information written in such an ideal approach? I have a project that I am simply now running on, and I have been on the glance out for such info.

  Reply
 • March 21, 2019 at 4:31 pm
  Permalink

  Terrific work! That is the type of information that should be shared around the internet. Disgrace on the seek engines for not positioning this publish higher! Come on over and discuss with my web site . Thank you =)

  Reply
 • March 22, 2019 at 8:14 am
  Permalink

  I consider something really interesting about your web site so I saved to my bookmarks .

  Reply
 • March 25, 2019 at 9:48 pm
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Reply
 • March 27, 2019 at 11:51 am
  Permalink

  fantastic issues altogether, you simply won a new reader. What would you recommend in regards to your publish that you simply made some days ago? Any certain?

  Reply
 • March 27, 2019 at 12:00 pm
  Permalink

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

  Reply
 • March 27, 2019 at 12:29 pm
  Permalink

  You made some clear points there. I did a search on the subject matter and found most persons will go along with with your blog.

  Reply
 • March 29, 2019 at 5:55 pm
  Permalink

  ylahwup,Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest thing to remember of.

  Reply
 • April 3, 2019 at 10:05 am
  Permalink

  I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

  Reply
 • April 4, 2019 at 12:35 am
  Permalink

  I simply want to mention I am just new to blogging and absolutely liked your web page. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You really come with exceptional articles and reviews. Bless you for revealing your web site.

  Reply
 • April 5, 2019 at 1:30 am
  Permalink

  Hello, you used to write excellent, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  Reply
 • April 5, 2019 at 1:30 am
  Permalink

  I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I¡¦ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

  Reply
 • April 6, 2019 at 1:02 am
  Permalink

  uvxypdw,Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared to be on the net the simplest thing to remember of.

  Reply
 • April 6, 2019 at 12:38 pm
  Permalink

  Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can’t wait to read much more from you. This is actually a terrific website.

  Reply
 • April 7, 2019 at 9:02 pm
  Permalink

  syzvithznkw Yeezy Shoes,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

  Reply
 • April 8, 2019 at 3:39 am
  Permalink

  cchvwu,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.

  Reply
 • April 8, 2019 at 1:06 pm
  Permalink

  Hello.This article was extremely remarkable, particularly since I was browsing for thoughts on this subject last Wednesday.

  Reply
 • April 8, 2019 at 9:32 pm
  Permalink

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  Reply
 • April 9, 2019 at 8:58 pm
  Permalink

  Where online can an accredited psyciatrist post articles (or blogs) for them to become popular?

  Reply
 • April 10, 2019 at 2:38 am
  Permalink

  Useful information. Lucky me I discovered your web site unintentionally, and I’m stunned why this twist of fate didn’t took place in advance! I bookmarked it.

  Reply
 • April 10, 2019 at 7:27 pm
  Permalink

  qynqzfsprzc,A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo yzgqllbno,subject but generally folks don’t talk about such subjects. To the next! All the best!!

  Reply
 • April 11, 2019 at 2:30 am
  Permalink

  Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, let alone the content!

  Reply
 • Pingback:https://goo.gl/maps/zmpV6nMETPk

 • April 13, 2019 at 9:58 pm
  Permalink

  I’m trying to find blogs that have actually wonderful guidance on what remains in style as well as what the best make-up is.

  Reply
 • April 14, 2019 at 12:35 pm
  Permalink

  I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

  Reply
 • April 15, 2019 at 5:43 am
  Permalink

  I’m not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this info for my mission.

  Reply
 • April 15, 2019 at 7:54 am
  Permalink

  Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!

  Reply
 • April 16, 2019 at 10:28 am
  Permalink

  vzuoyqtiqul Yeezy 2019,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

  Reply
 • April 16, 2019 at 3:45 pm
  Permalink

  I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

  Reply
 • April 16, 2019 at 3:52 pm
  Permalink

  hi!,I love your writing very a lot! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this area to unravel my problem. May be that’s you! Looking forward to peer you.

  Reply
 • April 18, 2019 at 5:32 pm
  Permalink

  Whats up very cool website!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds also¡KI’m glad to find a lot of useful information here within the publish, we need develop extra techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Reply
 • April 18, 2019 at 5:55 pm
  Permalink

  You made some nice points there. I did a search on the matter and found the majority of persons will consent with your blog.

  Reply
 • April 20, 2019 at 3:17 am
  Permalink

  Simply just how does one generate income from blogs? How does one start it or go about it? Exists a details way to do it? Simply exactly how does one generate income from blogs in the first place? Where does one begin in this? Do you have to advertise as well as use your bank card? Exist any type of particular kinds of policies you need to follow? Do you need to set the blog site up yourself or are there ones that help you establish it up? Exactly how do you obtain advertisers on your blog site? Are people restricted to the variety of blogs online? Just how commonly do you earn money?. Many thanks for the assistance!.

  Reply
 • April 20, 2019 at 2:39 pm
  Permalink

  Someone essentially help to make seriously articles I’d state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the analysis you made to create this actual post extraordinary. Excellent task!

  Reply
 • April 22, 2019 at 8:13 am
  Permalink

  Analysts had expected that the increase in production would make Boeing deliver nearly 600 737 aircraft this year, 90% of which are MAX models. Boeing’s share price fell more than 2% in the hours after it announced the news on Friday, and the company’s current market value is $216 billion. Boeing’s market value has evaporated by more than $25 billion since last month’s fatal crash on a 737 MAX aircraft from Ethiopian Airlines.

  Reply
 • April 26, 2019 at 8:59 am
  Permalink

  I currently am running two blog sites, one is for layout & growth and also I have a pagerank of 4 on it and I have loads of excellent posts. As well as I have an additional blog where I have rants, health tips as well as photography … Should I merge them or should I keep it seperate?.

  Reply
 • Pingback:Nike Shoes

 • May 3, 2019 at 2:30 am
  Permalink

  Keflex Dose For A Dog Amoxicillin Pill Id Order Flagyl In Sacramento cialis Propecia Cuero Cabelludo Manjishtha

  Reply
 • May 9, 2019 at 1:47 am
  Permalink

  Good ¡V I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

  Reply
 • May 11, 2019 at 8:41 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am beginner to blogging and definitely liked your website. Likely I’m want to bookmark your site . You really come with perfect writings. Kudos for sharing with us your website page.

  Reply
 • May 24, 2019 at 5:53 am
  Permalink

  bqpsarvegu,Your blog was informative and valuable to me. Thanks for sharing.

  Reply
 • May 25, 2019 at 11:55 pm
  Permalink

  I require to earn a little money and I am an extremely opinionated individual so I seem like creating blog sites would certainly be a good beginning to making some added money. I am a full time college student and I likewise have a $20 hr a week work yet I am still having issues making ends satisfy. Thanks for any kind of help!.

  Reply
 • May 27, 2019 at 8:12 pm
  Permalink

  I together with my friends have already been checking out the great tactics on your web site and all of a sudden I had a terrible feeling I never expressed respect to the website owner for those techniques. Most of the women are already as a result thrilled to learn them and have in actuality been taking pleasure in those things. I appreciate you for really being indeed thoughtful and for picking out this sort of ideal topics millions of individuals are really wanting to be aware of. My honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

  Reply
 • June 3, 2019 at 8:31 am
  Permalink

  wgmbxb,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • June 4, 2019 at 6:39 am
  Permalink

  Compiled below are three articles,Jordan written several years ago by TNI’s former Defense Editor,Jordan Dave Majumdar,Jordan that looks at these questions in depth,Jordan combined in one posting for your reading pleasure. With that said,Jordan let the debate begin.

  Reply
 • June 7, 2019 at 10:28 am
  Permalink

  It抯 really a nice and helpful piece of information. I抦 glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  Reply
 • June 7, 2019 at 10:20 pm
  Permalink

  Am i legitimately responsible for content on my blog sites & discussion forums that have composed?

  Reply
 • June 13, 2019 at 9:21 am
  Permalink

  I just want to tell you that I am just new to blogging and site-building and definitely loved this web-site. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You surely come with excellent articles and reviews. Kudos for sharing your website.

  Reply
 • June 17, 2019 at 2:49 pm
  Permalink

  I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

  Reply
 • June 19, 2019 at 10:54 am
  Permalink

  Awsome website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

  Reply
 • June 23, 2019 at 4:04 am
  Permalink

  bpiqgzf,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • June 24, 2019 at 11:47 am
  Permalink

  Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is actually annoying. A good blog with exciting content, that is what I need. Thanks for making this web site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

  Reply
 • June 24, 2019 at 6:04 pm
  Permalink

  Hey there. I found your web site by means of Google even as looking for a related subject, your website got here up. It appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 24, 2019 at 6:29 pm
  Permalink

  Hey there. I discovered your blog by way of Google whilst searching for a related matter, your web site got here up. It seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

  Reply
 • June 24, 2019 at 6:56 pm
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really frustrating. A good site with exciting content, that’s what I need. Thanks for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

  Reply
 • June 24, 2019 at 8:11 pm
  Permalink

  Hello there. I discovered your website by way of Google at the same time as searching for a related topic, your site came up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

  Reply
 • June 24, 2019 at 8:37 pm
  Permalink

  Hey there. I found your web site via Google even as looking for a similar matter, your web site got here up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 24, 2019 at 9:41 pm
  Permalink

  Awesome write-up. I’m a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a really long time.

  Reply
 • June 25, 2019 at 3:15 am
  Permalink

  Hello there. I discovered your website by means of Google whilst looking for a similar topic, your website came up. It seems good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 3:32 am
  Permalink

  Hello there. I found your web site via Google whilst looking for a comparable subject, your site came up. It looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 3:44 am
  Permalink

  Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually frustrating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for making this web site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

  Reply
 • June 25, 2019 at 4:59 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is actually irritating. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for making this site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

  Reply
 • June 25, 2019 at 5:06 am
  Permalink

  Awesome post. I’m a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a long time.

  Reply
 • June 25, 2019 at 5:18 am
  Permalink

  Hey there. I found your blog by the use of Google whilst searching for a comparable matter, your web site got here up. It looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 6:38 am
  Permalink

  Hey there. I found your site by means of Google while searching for a related matter, your web site got here up. It seems good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 7:00 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

  Reply
 • June 25, 2019 at 7:10 am
  Permalink

  Hello there. I found your blog by means of Google even as looking for a comparable topic, your website got here up. It seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 8:36 am
  Permalink

  Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is actually irritating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thanks for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

  Reply
 • June 25, 2019 at 8:55 am
  Permalink

  Hey there. I discovered your web site by means of Google whilst looking for a related topic, your web site got here up. It appears great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 10:05 am
  Permalink

  Hey there. I found your web site via Google whilst searching for a comparable topic, your site came up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 11:33 am
  Permalink

  Awesome write-up. I am a regular visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a long time.

  Reply
 • June 25, 2019 at 11:52 am
  Permalink

  Hey there. I found your website via Google at the same time as searching for a related subject, your website got here up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

  Reply
 • June 25, 2019 at 1:05 pm
  Permalink

  Awesome write-up. I’m a normal visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a really long time.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *