Cuộc sống hiện tại của sư cô Diệu Quang: con gái Năm Cam

Hiện tại sư cô đang giữ chức trụ trì của chùa Phước An, ngày đêm tụng kinh niệm phật và làm nhiều việc thiện để chuộc lại lỗi lầm của hai đấng sinh thành.

Xuất gia năm 9 tuổi, hiện tại làm trụ trì

Một ngày cuối tháng 12, chúng tôi có dịp đến chùa P.A nằm ở TP.HCM – nơi cô con gái thứ 4 của ông trùm Năm Cam và người đàn bà quyền lực Trúc “Mẫu Hậu” đang sinh sống và tu hành từ khi họ còn chưa bị bắt giam.

Trong lần đến chùa lần này, chúng tôi may mắn có được một cuộc trò chuyện ngắn ngủi với sư cô Diệu Quang, người được biết là những năm qua sống rất khép kín và ít giao lưu với mọi người bên ngoài. Trò chuyện với chúng tôi, sư cô Diệu Quang cho hay, những năm qua cuộc sống của bà rất thanh thản, bà đã dần quên đi những chuyện không hay trong quá khứ, hiện tại bà đang dành hết sức mình để làm những chuyện tốt đẹp theo lời phật dạy chứ không màng đến chuyện thị phi của thế gian.

Qua tìm hiểu của chúng tôi được biết, hiện nay sư cô Diệu Quang rất hiếm khi ra ngoài mà chỉ ở quanh quẩn trong chùa tụng kinh niệm Phật. Nhiều năm trước khi Trúc “Mẫu Hậu” còn đang thi hành án tại Trại giam Xuân Lộc (Đồng Nai), thỉnh thoảng sư cô Diệu Quang có lặn lội môt mình xuống đó thăm mẹ, tuy nhiên sau khi Trúc “Mẫu Hậu” mất (ngày 16/8/2012), sư cô Diệu Quang đã đưa thi thể mẹ mình về chùa P.A để an táng theo đúng nguyện vọng muốn nương nhờ cửa Phật sau khi chấp hành xong hình phạt tù của mẹ. Từ đó đến nay sư cô Diệu Quang rất hiếm khi ra ngoài mà chỉ quanh quẩn trong chùa.

Được biết, hiện tại mọi thông tin về sư cô Diệu Quang (Trương Thị Ánh) có rất ít người biết đến, mọi người chỉ được biết đến một vài thông tin về cô con gái xuất gia của Năm Cam này qua lời kể của Trúc “Mẫu Hậu” khi đang còn chấp hành hình phạt tù ở Trại giam Xuân Lộc.

truc2

Sư cô Diệu Quang trong lần đi thăm Trúc “Mẫu Hậu” ở trại giam Xuân Lộc. (Ảnh báo Tri Thức trực tuyến).

Theo lời kể của Trúc “Mẫu Hậu” thì từ nhỏ Tư Ánh (tên gọi sư cô Diệu Quang khi còn nhỏ) đã thể hiện rõ căn tu của mình khi mới chỉ 4, 5 tuổi bà đã đòi gia đình cho vào chùa để chơi. Đến năm 7, 8 tuổi khi đi học về Tư Ánh thường xuyên vào chùa chứ ít chịu về nhà.

Năm lên 9 tuổi, Tư Ánh về nhà xin phép cha mẹ cho đi tu. Năm Cam lúc ấy rất tức giận, quát tháo ầm ĩ và tìm mọi cách cấm đoán. Nhưng sự cấm đoán của Nam Cam không có kết quả. Tư Ánh – cô con gái nhỏ của vợ chồng Năm Cam và Trúc “Mẫu Hậu”, khi đó mới 9 tuổi đầu nhưng đã tỏ rõ sự kiên quyết của mình.

Bị cha mẹ phản đổi, nhưng ngày ngày, Tư Ánh vẫn âm thầm ăn cơm chay và đọc kinh Phật, để gột rửa sạch mọi bụi bẩn trần thế, giữ cho tâm hồn thanh tịnh. Cùng vào thời điểm đó Năm Cam bị bắt giam về tội đánh nhau, khi Năm Cam đang ở tù thì Tư Ánh đã ở nhà lên chùa xin đi xuất gia.

Khi ra tù về nhà hay tin, Năm Cam rất tức giận tuy nhiên vẫn không làm gì được bởi bản thân của Năm Cam cũng là một người rất sùng đạo Phật. Sau thời điểm ấy vợ chồng Năm Cam đã nhiều lần ghé đến chùa thăm con mình. Tuy nhiên mọi người không xưng là cha con như bình thường mà cư cô Diệu Quang gọi Năm Cam là chú và Trúc “Mẫu Hậu” là cô bởi họ quan niệm sư cô Diệu Quang đã xuất gia nên không còn là con gái của họ nữa mà đã trở thành con cái nhà Phật.

Trở lại cuộc sống hiện tại của sư cô Diệu Quang sau nhiều năm ông trùm Năm Cam bị thi hành án tử hình và Trúc “Mẫu Hậu” cũng qua đời vì bệnh tật ở trại giam, một sư cô ở chùa P.A cho hay: “Vài năm nay công việc chính của sư phụ (sư cô Diệu Quang – PV) là ở chùa tụng kinh niệm Phật, ngoài ra sư phụ còn nhận nuôi hơn 10 đứa trẻ và cho chúng đi học đàng hoàng, những đứa trẻ được sư phụ nuôi dạy ở chùa hiện nay đã lớn và được đi học cấp 3, có đề tử còn đi học ở Học viện Phật giáo. Sư phụ sống hiền lành đức độ nên quý phật tử ai cũng kính trọng”.

Được biết, sư cô Diệu Quang đã từng đi học tại Học viện Phật giáo Trung Quốc để lấy bằng Tiến sĩ Phật học, tuy nhiên công việc ấy đã dở dang khi sư cô Diệu Quang đã phải trở về nước tham dự phiên tòa xét xử cha, mẹ mình. Một vài năm nay khi mọi chuyện đã trôi qua, sư cô Diệu Quang đã tiếp tục việc học của mình.

Hiện tại sư cô Diệu Quang đang nắm giữ chức vụ trụ trì của chùa P.A. Công việc chính của sư cô Diệu Quang là trùng tu lại chùa P.A.

Theo quan sát của chúng tôi thì chùa P.A đang trong gia đoạn cuối trọng việc trùng tu. Theo chia sẻ của sư cô Diệu Quang thì chùa sẽ hoàn thành việc trùng tu vào cuối năm 2014.

Ngoài ra chúng tôi còn nắm được thông tin từ các phật tử trong chùa là hiện tại sư cô Diệu Quang đang mắc chứng bệnh đau thanh quản nên rất ít khi trò chuyện lâu với mọi người. Chính vì điều này nên cuộc trò chuyện giữa sư cô Diệu Quang và chúng tôi diễn ra chỉ vỏn vẹn chưa đầy 5 phút.

Một nhà sư đức độ

Để tìm hiểu rõ hơn về ngôi chùa và sư cô Diệu Quang – con gái của ông trùm một thời, chúng tôi đã tìm gặp một số người dân sống tại khu vực trên. Trò chuyện với chúng tôi, người dân ở đây tỏ vẻ rất nể trọng sư cô Diệu Quang. Mọi người ở đây cho hay, tuy là con gái của ông trùm một thời làm mưa làm gió ở Sài Gòn nhưng bản tính của sư cô Diệu Quang rất hiền lành và hay quan tâm giúp đỡ mọi người.

Bà Nguyễn Thị Bích (ngụ hẻm 226, Tôn Đản) cho biết: “Chúng tôi ở đây đều biết sư cô Diệu Quang là con của ông trùm Năm Cam chứ. Nhưng sư cô sống hiền lành đức đọ, hay giúp đỡ người nghèo lắm, ở đây chúng tôi ai cũng quý. Thường ngày tôi hay dẫn cháu mình qua chùa chơi ngồi trò chuyện nghe sư cô giảng đạo nói về chuyện đời”.

Theo người dân ở đây thì khi sư cô Diệu Quang lên giữ chức trụ trì ngôi chùa này thì các phật tử tìm đến đây nhiều hơn. Cũng từ đây xuất hiện những câu chuyện khá nhiệm màu về ngôi chùa này.

Theo ông Chấn, một người dân ngụ tại hẻm 266 Tôn Đản kể, lúc trước ông có nghe thông tin có một người đàn ông cũng ngụ trên địa bàn quận 4 thường xuyên nghiện ngập, đánh đập vợ con. Có một hôm đói thuốc ông ta định lẻn vào chùa P.A để trộm cắp kiếm tiền hút chích.

Tuy nhiên khi vào bên trong chùa, nghe thấy các phật tử đang tụng kinh niệm Phật, người đàn ông này tự dưng bỏ hẳn ý định trộm cắp ở chùa. Từ đó hàng ngày người đàn ông này đều đến chùa ngồi ở góc sân để nghe tụng kinh, rồi một ngày theo lời khuyên của sư cô Diệu Quang, người đàn ông đã đi cai nghiện để làm lại cuộc đời mình.

“Không biết sự thật của câu chuyện trên đến đâu, nhưng chuyện sư cô Diệu Quang hay giúp đỡ và giáo hóa người khác là có thật. Những người bài bạc, số đề hay làm những chuyện khuất tất khi tìm đến chùa nếu gặp sư cô, nghe sư cô trò chuyện giãi bày thì sẽ bỏ hẳn”, ông Chấn cho hay.

Nói về chuyện Năm Cam và Trúc “Mẫu Hậu”, người dân ở đây xác nhận vào năm 2012 sư cô Diệu Quang có nhận thi thể của Trúc “Mẫu Hậu” về an táng ở chùa. Hiện nay trong chùa có thờ hình của Năm Cam và Trúc “Mẫu Hậu” chung hình với một số phật tử khác. Tuy nhiên người dân xác nhận là không có chuyện tro cốt của Năm Cam và Trúc “Mẫu Hậu” được đặt ở đây bởi theo thông lệ của chùa chỉ nhận hình của phật tử đã quy y để trong chùa chứ không nhận tro cốt.

Bà Trần Thị Liên, một người dân sống gần chùa cho hay: “Nhiều người cũng đồn đoán là hài cốt của cậu, mợ Năm (cách người dân ở đây gọi Năm Cam và Trúc “Mẫu Hậu”) được đặt ở đây, tuy nhiên, theo tôi biết là không có. Trong chùa chỉ thờ hình của hai cậu mợ đặt chung với các phật tử bình thường chứ không có được thờ riêng gì hết. Thích sư cô Diệu Quang là người không thích hình thức, chỉ thích đơn giản”.

Chúng tôi đã đem những thông tin thu thập được từ người dân địa phương kể lại với sư cô Diệu Quang. Nghe xong câu chuyện của chúng tôi, sư cô chỉ cười mà không nói gì.

Ngoài ra trong những phút trò chuyện hiếm hoi, sư cô đã chia sẻ cho chúng tôi về một chuyến đi sắp tới của bà. Sư cô Diệu Quang cho biết bà đang tổ chức quyên góp để chuẩn bị vào 1/2/2015 sắp tới sẽ thực hiện một chuyến đi đến một xã khó khăn của Bình Thuận để trao quà cho trẻ em nghèo ở đây. Với sư cô Diệu Quang, hiện tại niền vui lớn nhất của sư cô là được mang niềm vui đến cho mọi người.

Tạm biệt sư cô Diệu Quang chúng tôi ra về và thầm nghĩ, có lẽ cuộc đời ông trùm Năm Cam và người đàn bà quyền lực Trúc “Mẫu Hậu” tuy đã làm nhiều việc xấu nhưng vẫn còn một chút may mắn. Trong khi hầu hết con cái của họ đều vướng vào vòng lao lý thì vẫn còn một người con hiện nay ngày đêm vẫn tụng kinh niệm phật mong cho linh hồn họ sớm được siêu thoát.

Chúng tôi mong rằng những chuyện tốt đẹp mà sư cô Diệu Quang đang làm hôm nay sẽ phần nào chuộc lại tội ác, lỗi lầm mà trước kia hai đấng sinh thành đã gây ra.

Please follow and like us:
error

76 thoughts on “Cuộc sống hiện tại của sư cô Diệu Quang: con gái Năm Cam

 • February 7, 2019 at 9:40 pm
  Permalink

  I just want to tell you that I am just newbie to blogs and actually savored you’re blog site. More than likely I’m likely to bookmark your blog . You amazingly have superb articles. Bless you for sharing with us your web page.

  Reply
 • February 11, 2019 at 1:00 pm
  Permalink

  Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  Reply
 • February 14, 2019 at 5:31 pm
  Permalink

  Blogger/Blog*Spot feeds shows the most recent (recently updated as the default setting) 25 headlines or what others call as post titles. My question is how can I increase/decrease the number of those headlines because I think they’re too many..

  Reply
 • February 16, 2019 at 1:42 am
  Permalink

  I’m a teenager and I heard that you can actually get paid for things like this. I’m experienced with computers and have good literature skills and I’m sure I can write successful blogs/articles.. . On a different (sort of) topic, would I be able to join affiliate programs?.

  Reply
 • February 18, 2019 at 10:53 am
  Permalink

  On my friend’s blogs they have added me on their blog rolls, but mine always sits at the bottom of the list and does not list when I post like it does for others. Is this a setting that I need to change or is this a choice that they have made?.

  Reply
 • February 22, 2019 at 12:40 pm
  Permalink

  What user friendly WordPress text editing program should I use that is a free download?

  Reply
 • February 26, 2019 at 5:53 pm
  Permalink

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

  Reply
 • March 1, 2019 at 12:28 am
  Permalink

  Hello. magnificent job. I did not expect this. This is a great story. Thanks!

  Reply
 • March 2, 2019 at 8:09 am
  Permalink

  I think this is among the most significant information for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 2, 2019 at 9:29 pm
  Permalink

  I simply could not leave your site before suggesting that I really loved the standard information a person provide in your guests? Is going to be again steadily to inspect new posts

  Reply
 • March 5, 2019 at 8:49 am
  Permalink

  I have recently started a website, the info you offer on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

  Reply
 • March 7, 2019 at 8:04 am
  Permalink

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

  Reply
 • March 8, 2019 at 3:06 pm
  Permalink

  Wow, amazing blog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you make running a blog look easy. The entire glance of your site is excellent, as well as the content material!

  Reply
 • March 8, 2019 at 3:47 pm
  Permalink

  Normally I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite great article.

  Reply
 • March 10, 2019 at 9:22 pm
  Permalink

  Thank you, I have recently been looking for information about this subject for a long time and yours is the greatest I have discovered till now. However, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning the supply?

  Reply
 • March 13, 2019 at 12:09 pm
  Permalink

  Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

  Reply
 • March 14, 2019 at 7:35 am
  Permalink

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such great info being shared freely out there.

  Reply
 • March 15, 2019 at 12:51 pm
  Permalink

  Great write-up, I am regular visitor of one¡¦s site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

  Reply
 • March 16, 2019 at 3:02 am
  Permalink

  Howdy very cool web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds also¡KI’m satisfied to search out a lot of useful information right here within the post, we want develop more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Reply
 • March 16, 2019 at 8:43 am
  Permalink

  Only a smiling visitant here to share the love (:, btw great design .

  Reply
 • March 19, 2019 at 2:57 pm
  Permalink

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely great. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.

  Reply
 • March 22, 2019 at 8:07 am
  Permalink

  Nice weblog here! Also your web site rather a lot up fast! What host are you the use of? Can I am getting your associate hyperlink for your host? I want my web site loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 22, 2019 at 10:43 am
  Permalink

  wonderful points altogether, you just won a logo new reader. What could you suggest in regards to your submit that you simply made a few days in the past? Any certain?

  Reply
 • March 23, 2019 at 2:23 am
  Permalink

  Keep up the great piece of work, I read few articles on this web site and I think that your blog is very interesting and holds sets of wonderful info .

  Reply
 • March 28, 2019 at 12:24 pm
  Permalink

  boghlcfzydw,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.

  Reply
 • March 30, 2019 at 7:35 am
  Permalink

  Needed to draft you one very small observation to be able to give many thanks again for the wonderful principles you have featured at this time. This is certainly pretty open-handed of you giving unhampered all that a few individuals could have supplied for an e book to earn some cash for themselves, particularly seeing that you might have tried it in the event you wanted. The tactics additionally worked like a great way to recognize that other people online have similar desire much like my own to realize somewhat more when it comes to this matter. I am certain there are thousands of more pleasurable occasions in the future for those who scan through your blog post.

  Reply
 • April 2, 2019 at 2:45 am
  Permalink

  ltzmwwh New Yeezy,Quality blog, keep up the good work. You may check our website also!

  Reply
 • April 3, 2019 at 6:17 am
  Permalink

  As I web-site possessor I believe the content matter here is rattling magnificent , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

  Reply
 • April 4, 2019 at 1:45 am
  Permalink

  I simply want to mention I am just newbie to weblog and honestly liked you’re website. Very likely I’m want to bookmark your website . You actually come with awesome writings. Thanks for sharing your webpage.

  Reply
 • April 5, 2019 at 1:24 am
  Permalink

  I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the superb works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

  Reply
 • April 5, 2019 at 3:44 am
  Permalink

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too excellent. I really like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read much more from you. This is really a wonderful website.

  Reply
 • April 5, 2019 at 11:10 am
  Permalink

  Very efficiently written post. It will be helpful to everyone who usess it, including myself. Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

  Reply
 • April 5, 2019 at 1:15 pm
  Permalink

  Hey, you used to write great, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

  Reply
 • April 5, 2019 at 3:55 pm
  Permalink

  Hello, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your super writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

  Reply
 • April 5, 2019 at 5:55 pm
  Permalink

  hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon..

  Reply
 • April 5, 2019 at 6:58 pm
  Permalink

  I and my guys ended up examining the good techniques from your web site then suddenly came up with a terrible suspicion I never thanked the web site owner for them. Most of the guys are already consequently very interested to see them and already have surely been having fun with them. Thank you for genuinely well helpful and for using varieties of extraordinary areas most people are really desirous to discover. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to earlier.

  Reply
 • April 6, 2019 at 2:35 am
  Permalink

  tvvuwloymkh,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will riwkhml,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

  Reply
 • April 6, 2019 at 7:07 am
  Permalink

  I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are wonderful! Thanks!

  Reply
 • April 8, 2019 at 3:44 am
  Permalink

  Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

  Reply
 • April 10, 2019 at 6:40 am
  Permalink

  Great website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

  Reply
 • April 10, 2019 at 6:41 am
  Permalink

  I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thanks , I¡¦ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

  Reply
 • April 11, 2019 at 8:46 am
  Permalink

  I am visiting Hollins University very soon because I’ve researched all the aspects of the english/creative writing department and love it to death. But I am looking for a couple good safety schools with the same strenghts. Any ideas?.

  Reply
 • April 12, 2019 at 4:24 am
  Permalink

  kbfdkwaem Yeezy 350,Thanks for this useful information, Really amazing. Thanks again. I LOve your BloG

  Reply
 • April 13, 2019 at 2:37 pm
  Permalink

  What are the best websites as well as blogs committed to analysis and also literary works?

  Reply
 • April 14, 2019 at 11:22 am
  Permalink

  Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

  Reply
 • April 14, 2019 at 11:22 am
  Permalink

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  Reply
 • April 15, 2019 at 10:48 am
  Permalink

  I really like what you guys are usually up too.
  This sort of clever work and exposure! Keep up the superb
  works guys I’ve incorporated you guys to my personal blogroll.

  Reply
 • April 15, 2019 at 12:49 pm
  Permalink

  Normally I don’t learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

  Reply
 • April 17, 2019 at 12:54 am
  Permalink

  I have been browsing online more than 3 hours lately, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It¡¦s beautiful value enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made just right content as you did, the net can be a lot more useful than ever before.

  Reply
 • April 17, 2019 at 5:02 pm
  Permalink

  US President Donald Trump told reporters on the White House lawn on Friday that if the Fed takes interest rate cuts, the US economy will climb like a “rocket ship.” “I think they (the Fed) should lower interest rates and cancel the quantitative austerity policy, so you will see (the US economy like) a rocket ship (like that climb).

  Reply
 • April 17, 2019 at 9:40 pm
  Permalink

  Useful information. Lucky me I found your site unintentionally, and I’m surprised why this twist of fate didn’t came about earlier! I bookmarked it.

  Reply
 • April 17, 2019 at 9:40 pm
  Permalink

  Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely excellent. I really like what you have acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is really a terrific website.

  Reply
 • April 19, 2019 at 8:31 pm
  Permalink

  hi!,I love your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence more approximately your article on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that is you! Looking ahead to see you.

  Reply
 • April 19, 2019 at 10:05 pm
  Permalink

  I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this in my search for something regarding this.

  Reply
 • April 23, 2019 at 12:33 am
  Permalink

  The regulator is investigating two incidents of Egypt Airlines and the previous Malaysian Lion Air. Boeing is proposing software repair and additional pilot training to address the flight control issues involved in the two crashes.

  Reply
 • April 28, 2019 at 6:54 am
  Permalink

  Dogs love to get into trouble but unfortunately for them, there isn’t a very strong “poker face” game going on when they get caught.

  Reply
 • Pingback:NFL Jerseys

 • May 3, 2019 at 8:32 am
  Permalink

  If your child develops a rash or irritation on his body for no apparent reason, it could be irritating substances present on new clothing worn without washing. For children with sensitive skin, the American Academy of Pediatrics (AAP) recommends washing new clothing and towels before using them.

  Reply
 • May 3, 2019 at 11:54 am
  Permalink

  Exactly how can I import my blog site to one more gmail account?

  Reply
 • May 6, 2019 at 7:05 am
  Permalink

  Whats Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & assist different customers like its aided me. Good job.

  Reply
 • May 10, 2019 at 6:21 pm
  Permalink

  Tucker, a former NFL offensive lineman who hosts popular podcasts, says the most interesting development on the opening night of the draft then becomes which team trades for Arizona quarterback Josh Rosen and what do they give up for them.

  Reply
 • May 21, 2019 at 2:58 am
  Permalink

  What are some really good verse blog sites or sites to upload journal access?

  Reply
 • May 23, 2019 at 1:41 pm
  Permalink

  I wish to convey my gratitude for your kind-heartedness giving support to men and women who actually need help on this one subject matter. Your very own commitment to getting the solution around became really functional and has continuously empowered guys and women just like me to get to their goals. Your entire warm and friendly recommendations signifies this much a person like me and especially to my office workers. Many thanks; from each one of us.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *