Cuộc đời kỳ lạ của đại gia Lê Ân nổi tiếng “chơi ngông”, 6 đời vợ

Tại thành phố biển Vũng Tàu, cái tên đại gia Lê Ân được nhắc đến nhiều trong các câu chuyện liên quan đến sự giàu có và những người phụ nữ. Có dư luận phản ứng khi cho rằng ông là một kẻ chơi “ngông” và thích thể hiện khi cưới cô vợ trẻ kém ông 50 tuổi và mua siêu giường trị giá 6 tỉ đồng.

Nhưng cũng có luồng ý kiến lại tỏ ra khâm phục bản lĩnh của vị đại gia nhiều chìm nổi thăng trầm này.

Cuộc đời kỳ lạ của đại gia Lê Ân nổi tiếng “chơi ngông”, 6 đời vợ - Ảnh 1

Đại gia Lê Ân bên siêu xe Rolls-Royce Phantom.

Ông Lê Ân từng chia sẻ: “Tôi có đi thầy lấy lá số tử vi và được phán rằng số nhiều của cải, nhưng gặp nhiều sóng gió, gia đạo rối ren”. Có lẽ lá số này vận rất đúng vào cuộc đời lẫn sự nghiệp của ông.

Bước đường thăng trầm

Xuất thân nghèo khổ, nhưng nhờ vào sự nhạy cảm của một người kinh doanh, ông Lê Ân đã nhiều lần thành công trên thương trường khi còn trẻ. Nhưng số phận liên tục thử thách ông, đẩy ông vào những thành công và thất bại liên tục. Tuy vậy, càng thất bại, Lê Ân càng đứng lên vững vàng và thành công hơn.

Ông Lê Ân (SN 1938), trong một gia đình đông anh em ở Quảng Nam, có tuổi thơ nghèo khó, túng thiếu. Bước vào tuổi đôi mươi, để kiếm cơm qua ngày, Lê Ân bắt đầu sự nghiệp bằng việc mướn cái máy khâu cũ đặt trước cổng doanh trại lính để kiếm ăn. Thời đó, lính thường được phát quân trang là những bộ đồ rộng thùng thình, hoặc chật đến bí thở. Muốn quân phục vừa vặn, lính buộc phải bỏ ra một số tiền để nhờ thợ may chỉnh sửa lại cho vừa với thân hình. Và thế là họ tìm đến những người chuyên sửa đồ như Lê Ân. Chính Lê Ân ở thời điểm này cũng không thể ngờ là ông may mắn sở hữu được cái duyên may đồ đến vậy.

Bởi chỉ sau hơn năm, Lê Ân đã đủ tiền để mua luôn lại cái máy khâu mà ông đã mướn trước đó. Đồng thời, sắm được hai cái máy khâu cùng hiệu và thuê thêm hai thợ may khác về làm để đáp ứng nhu cầu sửa quần áo mà lính đặt chỉnh sửa. Gom hết vốn liếng dành dụm được, ông Lê Ân về Sài Gòn mở rộng đầu tư vào các ngành nghề kinh doanh khác, như: Thành lập xưởng sản xuất giày dép da hiệu Italy, kinh doanh xe lam, xe buýt, thành lập công ty kinh doanh địa ốc, mua trái phiếu của người cày có ruộng, công phiếu quốc gia… và phất lên như “diều gặp gió”.

Tưởng chừng thành công, thì bỗng chốc thời vận đất nước thay đổi khiến Lê Ân trắng tay, những gì tích góp được đều trở thành vô nghĩa và những chuỗi ngày khốn khó bắt đầu hiện hữu. Tìm lại các mối quan hệ thân quen, ông may mắn được một người bạn từng kinh doanh chung cho mượn một số vốn. Ngạc nhiên là ông không đầu tư vào bất cứ ngành nghề kinh doanh nào đã từng làm qua. Thay vào đó, ông đăng ký xin đấu thầu một cái nghề rất lạ, đó là thu gom phế liệu thời hậu chiến. Cứ tưởng sắt, thép… của các loại vũ khí sau cuộc chiến là thứ bỏ đi, nhưng thật ra, đó chính là món hàng mang lại mối lợi khổng lồ. Thêm lần nữa, Lê Ân khẳng định được sự nhạy cảm kinh doanh của mình.

Cuộc đời kỳ lạ của đại gia Lê Ân nổi tiếng “chơi ngông”, 6 đời vợ - Ảnh 2

Đám cưới của ông Lê Ân.

Từng mang thân tù tội

Trong cuộc đời chìm nổi của mình, việc phải đi tù là một dấu ấn lớn trong đời Lê Ân. Ông bị bắt và phải đi cải tạo do liên quan tới việc đưa người vượt biên trái phép. Mãn hạn tù, Lê Ân trở về với cuộc sống thường nhật. Thế nhưng, khi chưa kịp nghĩ ra sẽ kinh doanh gì tiếp theo thì Nhà nước thực hiện chủ trương cải tạo công thương nghiệp, gia đình ông thuộc thành phần phải đi kinh tế mới. Sau thời gian đi kinh tế mới về, ông lại khởi nghiệp bằng nghề mua bán phụ tùng, sản xuất khung xe đạp và mua bán vải tại khu Chợ Đầm nổi tiếng nhất thành phố du lịch Nha Trang. Vốn liếng ông kinh doanh trong giai đoạn này cũng do một người bạn thân thiết giúp đỡ.

Lê Ân được trời ban cho cho cái duyên buôn bán, nên bất cứ ngành nghề nào khi ông đặt mục tiêu kinh doanh đều nhanh chóng phát sinh lợi nhuận. Việc buôn bán phụ tùng, sản xuất khung xe đạp lẫn mua bán vải ở Chợ Đầm đều thành công ngoài dự liệu. Không hiểu vì lý do gì, vào trong thời điểm này, ông Lê Ân quy đổi tài sản thành vàng, kim cương và giao cho vợ cất giữ. Năm 1984, vợ ông Lê Ân chủ động đâm đơn ra tòa xin ly hôn với lý do mâu thuẫn gia đình không thể hàn gắn. Chán nản, ông để lại toàn bộ tài sản cho vợ cũ, bỏ Nha Trang lang bạt vào Sài Gòn với dự tính tái khởi nghiệp.

Nhận được sự giúp đỡ của bạn bè, ông Lê Ân mở shop bán quần áo thời trang nhỏ tại Q.3, TPHCM. Như một công thức được định sẵn, shop thời trang mang đến cho ông rất nhiều tiền, đủ để ông phát triển thành một chuỗi cửa hàng chuyên buôn bán quần áo thời trang tại nhiều quận khác nhau trên địa bàn TPHCM. Có tiền từ chuỗi cửa hàng thời trang này, Lê Ân quay lại những ngành nghề kinh doanh trước đây và lập thêm hàng loạt tiệm bán thuốc Tây tại khắp các quận TPHCM.

Hiện tại, sau những thăng trầm chìm nổi của cuộc đời, ông Lê Ân đang là Chủ tịch HĐQT Cty Lê Hoàng tại TP.Vũng Tàu, hằng ngày đưa người vợ trẻ kém mình 55 tuổi hưởng thụ cuộc sống.

Đại gia 6 đời vợ

Năm 2012, dù đã 74 tuổi, đại gia Lê Ân vẫn khiến người dân Vũng Tàu tiếp tục xôn xao khi tổ chức đám cưới với người vợ thứ 6 mới 19 tuổi. Trước đó, đại gia này đã từng trải qua 5 đời vợ và 5 lần ly dị. Đầu năm 2011, cô sinh viên 19 tuổi ngành du lịch Mai Thị Mai đến Làng du lịch Chí Linh gặp Lê Ân xin thực tập. Lê Ân đã có cảm tình với cô gái này ngay từ cái nhìn đầu tiên và ông không ngại bày tỏ, muốn lấy Mai làm vợ. Lúc đầu, Mai cứ tưởng “chú Ân” nói đùa nhưng khi biết đại gia thật lòng, cô đã đồng ý lên xe hoa với người đàn ông lớn hơn mình 53 tuổi, khi được cha mẹ đồng ý. Từ khi kết hôn, vị đại gia luôn chiều chuộng cô vợ kém mình 55 tuổi.

Được biết, người vợ đầu tiên của đại gia Lê Ân là bà L (năm nay đã 70 tuổi). Hai người có 5 mặt con với nhau. Tuy nhiên, trong thời gian ông ở tù, người vợ này đã làm đơn ly dị, gửi vào tù cho ông ký và lấy hết tài sản của ông. Ông Ân cho biết, năm 1980, ông quyết định đưa các con vượt biên nhưng bị bắt tại Bến Tre. Các con được tại ngoại sớm, còn ông phải ở tù cho đến năm 1984. Vừa được thả về thì vợ ông đâm đơn đòi ly hôn.

Người vợ thứ hai là một phụ nữ lai Mỹ, ở với ông Lê Ân được một năm thì đi làm ăn xa và mất tích, để lại cho ông một đứa con trai. Ông lấy tiếp 2 bà vợ nữa nhưng đều không có con với họ. Người vợ thứ ba tên Th – một phụ nữ xinh đẹp, có học thức, người gốc Bắc. Tuy nhiên, chỉ sau mấy tháng, cô này đã bộc lộ nhiều âm mưu thủ đoạn, trong đó có cả việc uống thuốc ngừa thai để không có con với ông. Cưới nhau chưa đầy 6 tháng, cô này đã ôm toàn bộ tiền vàng của ông bỏ trốn.

Người vợ thứ tư tên K. Khi thành lập Công ty Lê Hoàng, vì tin tưởng vợ, ông đặt bà này vào vị trí Phó chủ tịch HĐQT Công ty. Khi ông Lê Ân rơi vào cảnh tù tội, ông giao toàn bộ trách nhiệm điều hành công ty cho bà này. Tuy nhiên, trong thời gian ông Lê Ân ở tù, người vợ này đã âm thầm cùng “người tình” chuyển giao toàn bộ tài sản lẫn quyền lực của ông cho… chính họ. Và kết cục của cuộc hôn nhân này cũng là việc ly hôn trước tòa.

Please follow and like us:

55 thoughts on “Cuộc đời kỳ lạ của đại gia Lê Ân nổi tiếng “chơi ngông”, 6 đời vợ

 • February 8, 2019 at 12:15 am
  Permalink

  I just want to mention I’m very new to weblog and actually loved this blog site. More than likely I’m want to bookmark your blog post . You really come with remarkable well written articles. Thanks a bunch for revealing your website.

  Reply
 • February 11, 2019 at 4:40 pm
  Permalink

  There are a couple of fascinating points with time on this page but I don’t know if these center to heart. There’s some validity but Let me take hold opinion until I look into it further. Great post , thanks and then we want a lot more! Combined with FeedBurner too

  Reply
 • February 12, 2019 at 10:34 am
  Permalink

  My husband and i got now thrilled Edward managed to finish off his researching while using the ideas he gained out of the web site. It’s not at all simplistic to just continually be giving out ideas which usually some people have been selling. And we consider we now have you to give thanks to because of that. The type of explanations you’ve made, the easy blog menu, the friendships you aid to instill – it’s everything powerful, and it is helping our son in addition to our family imagine that the situation is excellent, and that is incredibly pressing. Thanks for all!

  Reply
 • February 16, 2019 at 9:16 am
  Permalink

  Where can I find free images?. Which images are usually considered free?. When is it ok to insert a picture from a website?.

  Reply
 • February 26, 2019 at 5:11 am
  Permalink

  Thank you, I have recently been searching for info approximately this topic for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you positive about the source?

  Reply
 • February 27, 2019 at 7:32 am
  Permalink

  Hello.This article was extremely remarkable, especially because I was looking for thoughts on this topic last Wednesday.

  Reply
 • February 27, 2019 at 11:52 am
  Permalink

  It¡¦s actually a nice and useful piece of info. I¡¦m happy that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  Reply
 • February 27, 2019 at 11:56 am
  Permalink

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Reply
 • February 28, 2019 at 7:41 am
  Permalink

  magnificent issues altogether, you simply gained a brand new reader. What may you recommend in regards to your submit that you simply made a few days ago? Any sure?

  Reply
 • February 28, 2019 at 7:34 pm
  Permalink

  I¡¦ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this sort of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Studying this information So i¡¦m glad to exhibit that I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out just what I needed. I such a lot no doubt will make sure to don¡¦t forget this web site and give it a glance regularly.

  Reply
 • March 1, 2019 at 3:40 am
  Permalink

  Thanks for every other excellent article. The place else may anybody get that kind of information in such a perfect method of writing? I have a presentation next week, and I am at the look for such info.

  Reply
 • March 1, 2019 at 7:02 pm
  Permalink

  Great awesome things here. I am very happy to see your article. Thank you a lot and i’m looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?

  Reply
 • March 4, 2019 at 9:45 am
  Permalink

  I think this is among the most significant information for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

  Reply
 • March 4, 2019 at 4:51 pm
  Permalink

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

  Reply
 • March 4, 2019 at 4:51 pm
  Permalink

  Awsome article and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some professional writers? Thanks 🙂

  Reply
 • March 5, 2019 at 12:13 pm
  Permalink

  It is really a great and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  Reply
 • March 6, 2019 at 3:25 am
  Permalink

  Nice blog here! Also your site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 6, 2019 at 6:40 am
  Permalink

  I have learn some just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you set to create such a wonderful informative web site.

  Reply
 • March 6, 2019 at 7:26 am
  Permalink

  I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

  Reply
 • March 6, 2019 at 1:04 pm
  Permalink

  I was curious if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures. Maybe you could space it out better?

  Reply
 • March 8, 2019 at 9:59 am
  Permalink

  I precisely wished to appreciate you again. I’m not certain the things that I would have gone through in the absence of the actual advice documented by you regarding this situation. It has been the intimidating issue in my view, however , being able to view the expert avenue you managed it made me to jump over fulfillment. I am happier for this work and even have high hopes you recognize what a powerful job your are providing training others via your website. I know that you haven’t met all of us.

  Reply
 • March 8, 2019 at 10:05 am
  Permalink

  I take pleasure in, lead to I found just what I was looking for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  Reply
 • March 8, 2019 at 10:17 am
  Permalink

  Perfectly pent content, thank you for selective information. “He who establishes his argument by noise and command shows that his reason is weak.” by Michel de Montaigne.

  Reply
 • March 9, 2019 at 4:19 am
  Permalink

  As I website possessor I believe the content material here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck.

  Reply
 • March 10, 2019 at 5:56 am
  Permalink

  Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

  Reply
 • March 10, 2019 at 5:57 am
  Permalink

  Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

  Reply
 • March 11, 2019 at 7:47 pm
  Permalink

  Thank you, I have recently been searching for info about this subject for a long time and yours is the greatest I have found out so far. However, what about the conclusion? Are you certain about the supply?

  Reply
 • March 12, 2019 at 9:44 am
  Permalink

  wooden kitchen cabinets are perfect your your home, they look good and can be cleaned easily.,

  Reply
 • March 12, 2019 at 4:16 pm
  Permalink

  whoah this blog is magnificent i like studying your posts. Stay up the good work! You understand, a lot of persons are hunting around for this info, you can aid them greatly.

  Reply
 • March 12, 2019 at 8:58 pm
  Permalink

  Helpful information. Lucky me I discovered your site unintentionally, and I am stunned why this coincidence did not came about earlier! I bookmarked it.

  Reply
 • March 12, 2019 at 9:19 pm
  Permalink

  Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I am also a specialist in this topic so I can understand your effort.

  Reply
 • March 13, 2019 at 6:38 am
  Permalink

  Hello.This article was extremely remarkable, particularly since I was investigating for thoughts on this matter last Sunday.

  Reply
 • March 13, 2019 at 10:23 am
  Permalink

  I’m still learning from you, but I’m making my way to the top as well. I definitely love reading all that is posted on your blog.Keep the information coming. I loved it!

  Reply
 • March 13, 2019 at 9:42 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  Reply
 • March 13, 2019 at 11:39 pm
  Permalink

  I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

  Reply
 • March 14, 2019 at 5:50 am
  Permalink

  Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  Reply
 • March 15, 2019 at 12:34 am
  Permalink

  Just wish to say your article is as astounding. The clarity in your post is just excellent and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

  Reply
 • March 16, 2019 at 1:44 am
  Permalink

  I do believe all of the concepts you have offered on your post. They’re really convincing and can definitely work. Still, the posts are too quick for beginners. Could you please extend them a little from subsequent time? Thanks for the post.

  Reply
 • March 16, 2019 at 10:33 pm
  Permalink

  Hello, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

  Reply
 • March 17, 2019 at 6:43 pm
  Permalink

  Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help other users like its helped me. Good job.

  Reply
 • March 17, 2019 at 6:44 pm
  Permalink

  Someone necessarily help to make critically articles I might state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular put up amazing. Magnificent job!

  Reply
 • March 18, 2019 at 12:09 am
  Permalink

  I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

  Reply
 • March 18, 2019 at 9:41 pm
  Permalink

  You have noted very interesting points ! ps nice internet site . “I understand a fury in your words, But not the words.” by William Shakespeare.

  Reply
 • March 19, 2019 at 1:23 am
  Permalink

  Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

  Reply
 • March 20, 2019 at 5:04 pm
  Permalink

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

  Reply
 • March 21, 2019 at 2:16 am
  Permalink

  Hi, Neat post. There is a problem with your site in web explorer, might check this¡K IE still is the market chief and a huge component to other people will miss your wonderful writing due to this problem.

  Reply
 • March 21, 2019 at 7:49 pm
  Permalink

  yunckfpcpri,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting!

  Reply
 • March 22, 2019 at 7:15 am
  Permalink

  Hi, Neat post. There’s a problem together with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the marketplace chief and a large part of other folks will omit your excellent writing because of this problem.

  Reply
 • March 22, 2019 at 1:27 pm
  Permalink

  F*ckin’ amazing issues here. I’m very happy to see your article. Thank you so much and i am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Reply
 • March 23, 2019 at 5:20 am
  Permalink

  of course like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to tell the reality on the other hand I’ll definitely come again again.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *