Châu Phát Lai Em: trùm giang hồ chợ Cá chạy xe 67 như xiếc

Tin số 1 của 2 tin về Châu Phát Lai Em

Ba anh em Châu Phát Lai Em đã thành nỗi ám ảnh của một bộ phận không nhỏ giới kinh doanh Sài Gòn một thời bằng những cuộc chém giết kinh hãi.

“Thua thì chung”

Tôi gặp Lai Em lần đầu tiên tại một tiệm cắt tóc trên đường Ngô Đức Kế, một người quá lịch sự mà cử chỉ không ăn nhập gì với gương mặt lạnh lùng vô hồn, cười mà cả gương mặt vẫn bất động, đóng băng.

Lần 2, tại nhà hàng Cánh Buồm (Pasteur), Lai Em đi cùng với vị sĩ quan quân đội mà vai vế tôi phải bước qua bàn chào.

Lần 3 tại phà Tân Long với sự áp tải của gần 50 cảnh sát vũ trang mặc áo giáp.

Chẳng vinh dự gì, cả hai bị áp tải về một trại giam cách xa nơi xét xử hàng trăm km để đảm bảo an toàn.

Mỗi sáng khoảng 3 giờ tôi lại được cán bộ gọi thức dậy và lên xe chuyển từ trại giam lên tòa án nhân dân Tp HCM, đoạn đường khoảng gần 3 giờ, xe chạy rất nhanh mở còi ưu tiên và có Cảnh sát đi mô tô mở đường.

Chỉ có vài bị người trong tình trạng đặc biệt như vậy. Trên 100 bị cáo còn lại thì được gửi giam ở các nhà giam tại TP HCM để thuận tiện xét xử.

Nhưng hôm nay đường về quá xa, và có vẻ im lặng dị thường, không giống những tiếng động bên ngoài xe như những ngày trước. Tiếng bộ đàm liên lạc cũng nhiều và gấp rút hơn…

Đúng là có chuyện gì đó bất thường, thay vì đi quốc lộ 1, xe lại chạy hướng Cần Giuộc qua phà Tân Long.

Tôi và Châu Phát Lai Em được thả xuống xe đi bộ lên phà, có khoảng 30 Cảnh sát vũ trang mặc áo chống đạn cầm AK báng xếp dàn đội hình áp tải. Tôi nói nhỏ với Lai Em khi thấy anh ta nhìn dáo dác xuống cái sông lớn như biển:

-Ông Lai đừng làm gì bậy nha !

-Tui không biết lội (bơi)!

Nghe vậy tôi mới hoàn hồn cười với anh cảnh sát gần nhất, có vẻ như anh gật đầu khẽ, vậy là không sao…Tuy nhiên băng tiếp đạn không nằm bên tay trái của anh như mọi khi mà đã lắp vào súng (AK báng xếp).

Có vẻ như như Lai Em không có gì để mất, bởi một án tử hình đã tuyên còn một cái nữa treo lơ lửng sẽ tuyên nay mai trong chính phiên tòa này.

chau-phat-lai-em-tu-ke-chay-xe-67-nhu-xiec-den-giang-ho-cho-ca

Châu Phát Lai Em, hổ tướng, đới đao hộ vệ của Năm Cam.

Lai Em cũng không than trách gì “Thua thì chung!”, hắn ta nói nhẹ như không về cái chết của chính mình.

Lai Em không phải là tay anh chị hữu danh vô thực, để xưng ngôi “vương” ở khu chợ cá đầu mối lớn nhất nước, Lai Em đã trực tiếp đấu tay đôi với một người có ảnh hưởng lớn không kém ở chợ cá là Đổng Chí Nam và đâm chết Nam.

Không thể tin được, Lai Em chỉ ở tù cực nhanh rồi thả ra vì được cho là “phòng vệ chính đáng”.

Từ bốc xếp đến đầu cai chợ cá

Lúc nhỏ Lai Em chỉ là người bốc xếp bình thường ở chợ Cá, hơi nổi bật dưới mắt đám trẻ về tài chạy xe 67 như xiếc, thế thôi.

Thế nhưng bằng sự liều lĩnh của mấy anh em trong nhà, chẳng mấy chốc Lai Em đã trở thành ông vua của chợ cá lớn nhất nước, dưới tay có hàng trăm đàn em họat động hợp pháp dưới vỏ bọc công nhân bốc xếp.

Mỗi ngày có hàng trăm xe tải vào giao nhận cá, ngoài các lệ phí theo quy định chủ hàng còn phải nộp tiền tháng cho Lai Em, nếu không sẽ gặp rắc rối ngay. Nhẹ thì bị đập vỡ kính xe, nặng thì mất hàng hoặc bị ai đó… hỏi thăm sức khỏe.

Những người bốc xếp trong chợ nếu không tuân theo sự sắp xếp của Lai Em sẽ bị đích thân anh em họ Châu Phát đánh đập, trừng trị.

Toàn bộ họat động cho vay trong chợ, Lai Em giao cho anh mình là Lai Anh phụ trách việc chinh chiến, giữ gìn trật tự chợ giao cho người em út là Lai Út đảm nhận, tên này vừa điên khùng vừa có tiền án giết người nên ai cũng khiếp sợ.

Duy chỉ có một số người tỏ ra không phục, không đóng các loại phí bốc xếp cho Lai Em, như Đổng Chí Nam.

Anh này cao trên 1,9 m, có sức khỏe dị thường và tính tình không hiền lành gì, nên nhất quyết không đầu phục Lai Em. Anh thường rêu rao “bọn nó chỉ ỷ đông hiếp yếu theo kiểu chó hùa, không có thằng nào có bản lĩnh thực sự”.

Nghe được, Lai Em đến sạp hàng của anh Đổng Chí Nam thách thức:

– Chiều nay, nếu mày có bản lĩnh ra giữa chợ, tao với mày chơi tay đôi, Đổng Chí Nam nhận lời ngay.

Đúng hẹn, khoảng 14g30 cùng ngày, cả hai gặp nhau giữa chợ Cá. Đổng Chí Nam mình trần trùng trục, hai tay cầm hai cây sắt mài nhọn, sừng sững như quả núi. Lai Em mặc áo, người quá nhỏ bé khi đứng gần Đổng Chí Nam.

chau-phat-lai-em-tu-ke-chay-xe-67-nhu-xiec-den-giang-ho-cho-ca (1)

Chợ Cầu Muối hay Chợ Cầu Ông Lãnh nay là đường Nguyễn Thái Học, giáp quận 4, nơi anh em Châu Phát Lai Em hét ra lửa (Ảnh: Phạm An)

– Mày có ngon bỏ hàng xuống, mình chơi tay không mới bảnh. Mày bự con hơn tao mà… – Lai Em thách thức.

Đổng Chí Nam bỏ hai con dao xuống đất rồi tiến về phía Lai Em. Tên này cũng bỏ dao xuống, nghênh chiến. Đổng Chí Nam lao tới quật Lai Em ngã xuống đất, tên này liền rút con dao giấu trong tay áo ra đâm nhiều nhát vào người đối thủ rồi bỏ chạy.

Bạn hàng trong chợ đưa Đổng Chí Nam đi cấp cứu và anh ta đã chết tại bệnh viện vì vết thương quá nặng. Dân chợ cá đồn ầm “Lai Em ở tù mọt gông”, ai cũng mừng nhưng không dám để lộ ra bên ngoài.

Thế nhưng cơ quan pháp luật lại đình chỉ vụ án hình sự vì Lai Em chỉ vượt quá giới hạn phòng vệ chính đáng, đươc miễn trách nhiệm hình sự, thanh thế Lai Em càng lớn mạnh hơn sau vụ giết người.

Lai Anh dựa vào thanh thế Lai Em độc quyền cho vay tại chợ Cá với lãi suất 30% một tháng, bạn hàng không dám vay mượn tương trợ nhau mà phải đi vay của Lai Anh.

Lai Út, tên em út trong nhà mới đi tù về vì tội giết người, càng làm cho thanh thế của anh em nhà họ Châu Phát Lai trở nên dữ dằn hơn. Những ai vào chợ bốc xếp mà không đến xin phép anh em nhà họ đều bị tên này dùng kiếm chém.

Lần đó anh Dung vào chợ cá bốc vác theo yêu cầu của chủ hàng, vì lần đầu nên anh không biết luật lệ ở đây. Đang vác ngon lành, Lai Út chận đường anh Dung lại:

– Mày làm trong chợ hay ngoài đường?

Anh Dung thật thà trả lời:

– Làm ở đâu cũng là làm mướn thôi anh ơi!

Lai Út vớ ngay con dao trên sạp hàng, chém anh Dung ba nhát gây thương tích nặng cho anh…

Người cậu bà con thấy Lai Út quá đáng nên gọi y ra quán cà phê khuyên can. Chẳng thèm trả lời trả vốn gì cả, y chạy về nhà lấy kiếm rồi chở một tên đàn em ra quán cà phê, vừa đến nơi Lai Út chỉ người cậu của mình cho tên đàn em:

– Chém chết mẹ thằng mặc áo xanh đó cho tao!

Tên đàn em dùng kiếm chém cậu Lai Út, cậu dùng tay trái đỡ rồi ôm cánh tay gần đứt lìa bỏ chạy…

Không ngừng lại ở chợ Cá, Lai Em cho đàn em quậy phá, giả vờ đánh nhau ở các khách sạn quanh khu trung tâm… Khách sợ không dám thuê phòng, chỉ khi nào khách sạn chịu thuê em út Lai Em làm bảo vệ mọi việc mới êm xuôi.

Tất nhiên rừng nào cũng có cọp. Những con cọp giang hồ đã hẹn Lai Em lên nhà hàng Cảnh Vân để thương lượng. Ngọc Em cho đàn em chém trọng thương nhiều tên và làm chết một người trong băng nhóm giang hồ mà còn… nhẹ dạ đó.

Báo chí gọi đó là Vụ giết người ở khách sạn Vân Cảnh, một kỳ án mà cơ quan điều tra phải mất hàng chục năm mới tìm ra kẻ chủ mưu đó chính là Lai Em.

Tất cả những việc ghê rợn như vậy xảy ra như chỗ không người, nhưng Ngọc Em trước sau đều lọt lưới pháp luật.

Năm Cam rất cần loại đàn em đồ tể như vậy nhưng chưa biết cách nào để tiếp cận Lai Em.

Tin Cùng Chủ ĐềChâu Phát Lai Em ra trường bắn và lời nhắn “đốt cho 3 nén nhang” >>
Please follow and like us:

37 thoughts on “Châu Phát Lai Em: trùm giang hồ chợ Cá chạy xe 67 như xiếc

 • February 7, 2019 at 8:10 pm
  Permalink

  I just want to mention I am new to blogging and really savored you’re web-site. Very likely I’m likely to bookmark your website . You certainly have tremendous articles. Regards for revealing your website page.

  Reply
 • February 18, 2019 at 10:15 pm
  Permalink

  Fact: 99 of all articles and website content online is regurgitated and rewritten material from some original piece of literary or artistic work.. . So, isn’t it true about web content copyright that as long as you reword or rewrite a piece of content from a site’s copy online, then it’s not theft or copyright infringement?.

  Reply
 • February 25, 2019 at 8:38 pm
  Permalink

  Thank you for sharing superb informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you¡¦ve on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just could not come across. What a great site.

  Reply
 • February 25, 2019 at 11:43 pm
  Permalink

  How does one make money from blogs? How does one go about it or start it?

  Reply
 • February 27, 2019 at 9:03 am
  Permalink

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your web site in my social networks!

  Reply
 • February 27, 2019 at 3:25 pm
  Permalink

  hello there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this website, since I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

  Reply
 • February 27, 2019 at 3:26 pm
  Permalink

  excellent issues altogether, you just won a brand new reader. What may you suggest in regards to your publish that you made some days in the past? Any sure?

  Reply
 • February 27, 2019 at 7:15 pm
  Permalink

  I¡¦m no longer certain the place you are getting your info, however great topic. I needs to spend some time studying more or understanding more. Thank you for wonderful information I was looking for this info for my mission.

  Reply
 • February 28, 2019 at 9:21 am
  Permalink

  I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

  Reply
 • March 1, 2019 at 10:40 am
  Permalink

  Hello, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  Reply
 • March 1, 2019 at 9:39 pm
  Permalink

  Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also

  Reply
 • March 2, 2019 at 6:32 pm
  Permalink

  Thanks , I have recently been searching for information approximately this topic for a while and yours is the best I’ve discovered so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive about the source?

  Reply
 • March 4, 2019 at 5:12 am
  Permalink

  Hello.This article was really fascinating, especially since I was searching for thoughts on this issue last Saturday.

  Reply
 • March 4, 2019 at 6:46 pm
  Permalink

  Great remarkable things here. I am very glad to look your post. Thank you so much and i am taking a look forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Reply
 • March 6, 2019 at 8:27 pm
  Permalink

  Well I really enjoyed studying it. This post provided by you is very practical for proper planning.

  Reply
 • March 6, 2019 at 10:18 pm
  Permalink

  I actually wanted to jot down a simple note to thank you for all of the lovely information you are posting on this site. My time-consuming internet investigation has at the end of the day been rewarded with reputable details to write about with my close friends. I would claim that most of us readers actually are unequivocally blessed to live in a decent community with many marvellous individuals with interesting secrets. I feel truly grateful to have come across your webpage and look forward to tons of more awesome times reading here. Thank you again for all the details.

  Reply
 • March 7, 2019 at 1:18 pm
  Permalink

  Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  Reply
 • March 7, 2019 at 6:38 pm
  Permalink

  Enjoyed reading through this, very good stuff, appreciate it. “The hunger for love is much more difficult to remove than the hunger for bread.” by Mother Theresa.

  Reply
 • March 8, 2019 at 10:36 am
  Permalink

  Hey, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your super writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  Reply
 • March 10, 2019 at 3:35 pm
  Permalink

  Very good written story. It will be valuable to anyone who usess it, as well as me. Keep up the good work – i will definitely read more posts.

  Reply
 • March 10, 2019 at 9:35 pm
  Permalink

  I really enjoy reading through on this site, it holds good blog posts. “The great secret of power is never to will to do more than you can accomplish.” by Henrik Ibsen.

  Reply
 • March 11, 2019 at 5:29 pm
  Permalink

  I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

  Reply
 • March 11, 2019 at 11:19 pm
  Permalink

  whoah this weblog is great i really like studying your posts. Stay up the good work! You realize, a lot of individuals are looking around for this info, you could help them greatly.

  Reply
 • March 13, 2019 at 1:29 am
  Permalink

  Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very helpful information specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

  Reply
 • March 14, 2019 at 3:56 am
  Permalink

  Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw great design and style .

  Reply
 • March 14, 2019 at 10:37 am
  Permalink

  Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too fantastic. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is really a wonderful web site.

  Reply
 • March 15, 2019 at 4:07 am
  Permalink

  Of course, what a great site and informative posts, I surely will bookmark your site.All the Best!

  Reply
 • March 17, 2019 at 6:45 pm
  Permalink

  Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic. I really like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can’t wait to read much more from you. This is actually a terrific site.

  Reply
 • March 17, 2019 at 7:02 pm
  Permalink

  I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has encouraged me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

  Reply
 • March 18, 2019 at 12:26 am
  Permalink

  Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is really irritating. A good web site with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  Reply
 • March 18, 2019 at 12:27 am
  Permalink

  I would like to get across my gratitude for your kindness giving support to people who really need help on this important issue. Your special dedication to getting the solution all through appears to be extraordinarily significant and has continually empowered folks much like me to reach their dreams. Your entire interesting tips and hints means so much to me and especially to my colleagues. Warm regards; from everyone of us.

  Reply
 • March 18, 2019 at 3:14 am
  Permalink

  Generally I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite nice article.

  Reply
 • March 18, 2019 at 9:48 am
  Permalink

  Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly return.

  Reply
 • March 18, 2019 at 11:28 am
  Permalink

  Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. A fantastic read. I will definitely be back.

  Reply
 • March 18, 2019 at 4:16 pm
  Permalink

  Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me out loads. I’m hoping to contribute & help different users like its aided me. Great job.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *