Bắt Quang “nhóc” đệ tử của Nhật “khùng”: người quản lý tiền và ma túy

Ngay khi báo Đời sống và Pháp luật thông tin với độc giả về vụ bắt Quang “nhóc” (tức Huỳnh Tấn Quang, SN 1990, ngụ tại hẻm 82 Đinh Bộ Lĩnh, P.26, Q.Bình Thạnh, TP.Hồ Chí Minh) thì Cơ quan điều tra làm rõ vai trò của Quang “nhóc” trong “tập đoàn xã hội đen” đa ngành của Trần Hoàng Nhật (tức Nhật “khùng”).

Qua quá trình điều tra, cơ quan chức năng đã làm rõ đối tượng đứng ra chuyên làm quản lý ma túy và tài chính cho Quang “nhóc”, còn gã giang hồ 9X này tiếp tục “phiêu” với ma túy đá và sở thích “độ xe”, tổ chức đua xe trái phép…

ma-tuy1 (1)

Thiếu tướng Hồ Sỹ Tiến trực tiếp kiểm tra tang vật thu giữ.

Bị bắt khi vẫn đang… “phê” ma túy đá

Như chúng tôi đã thông tin trước đó, vào khoảng 15h30 ngày 27/1, Thiếu tướng Hồ Sỹ Tiến, Cục trưởng Cục Cảnh sát Hình sự C45, Bộ Công an đã trực tiếp chỉ đạo việc bắt gọn Quang “nhóc”, một mắt xích quan trọng trong đường dây buôn bán trái phép chất ma túy do ông trùm Nhật “khùng” cầm đầu. “Tập đoàn xã hội đen đa ngành” của Trần Hoàng Nhật trải dài từ Bắc vào Nam và hình thành đường dây ma túy xuyên quốc gia.

Trước đó vào tháng 10/2014, các trinh sát của Phòng 5 Cục Cảnh sát Hình sự (C45 Bộ Công an) đã phát hiện dấu hiệu phạm tội của băng nhóm do Nhật “khùng” cầm đầu. Tất cả những thông tin liên quan đến ổ nhóm này đã được các trinh sát báo cáo lên lãnh đạo cục và lãnh đạo phòng. Nhận thấy, đây là băng nhóm hoạt động rất phức tạp, đặc biệt nghiêm trọng, trực tiếp lãnh đạo Bộ Công an, lãnh đạo Tổng cục Cảnh sát phòng, chống tội phạm đã chỉ đạo C45 triển khai lực lượng triệt phá. Thiếu tướng Hồ Sỹ Tiến, Cục trưởng C45 làm Trưởng ban chuyên án, giao phòng 5 và phòng 8 là lực lượng chủ công, phối hợp với các đơn vị chức năng khác, thực hiện kế hoạch vây bắt.

Các đối tượng trong đường dây của Nhật “khùng” liên kết với nhau một cách chằng chịt và “chồng chéo”. Càng thông qua các mối quan hệ xã hội, Nhật “khùng” tiếp tục thu hút các đệ tử vốn là dân xã hội và hắn đã tạo dựng lên một “tập đoàn xã hội đen đa ngành” với đủ các lĩnh vực phạm pháp như buôn bán và tàng trữ trái phép vũ khí quân dụng; mua bán trái phép chất ma túy; bảo kê, cho vay nặng lãi… Các thành phần xã hội này liên kết với nhau bằng mối quan hệ giang hồ và thông qua các đối tác “làm ăn”. Chính sự liên kết “loằng ngoằng” này khiến nhóm của Nhật “khùng” đã bị khởi tố với nhiều tội danh khác nhau. Ngoài việc mua bán, vận chuyển trái phép chất ma túy và tàng trữ vũ khí quân dụng trái phép, còn những tài liệu khác thể hiện băng nhóm của Nhật “khùng” có liên quan đến các hoạt động phạm pháp như cố ý gây thương tích, tổ chức cá độ…

giang-ho (1)

Một đối tượng trong đường dây của Quang “nhóc” và Nhật “khùng” bị bắt.

Riêng đối tượng Quang “nhóc”, việc thực hiện bắt gã giang hồ 9X này sau gần 2 tháng khi triệt phá ông trùm Nhật “khùng” đã chứng tỏ quyết tâm của ban chuyên án nhằm “quét sạch” băng nhóm hoạt động phi pháp có tổ chức xuyên quốc gia này. Qua nhiều ngày theo dõi, củng cố chứng cứ, củng cố hồ sơ, kế hoạch thực hiện bắt Quang “nhóc” đã thực hiện thắng lợi đúng theo kế hoạch và tinh thần của ban chuyên án đặt ra là bí mật, an toàn.

Quang “nhóc” được biết đến như một “đại lý” ma túy vô hạn, số lượng bao nhiêu cũng có. Bên cạnh đó, Quang “nhóc” cũng khá nổi tiếng trong giới đua xe và “độ xe” của Sài thành. Ngoài biệt danh Quang “nhóc”, dân giang hồ còn gắn cho tay chơi 9X này với các biệt danh như Quang “sì po”, Quang “Dream”… Nhiều lần Quang “nhóc” tổ chức các cuộc đua từ Sài thành xuống Vũng Tàu (Bà Rịa – Vũng Tàu). Cũng trong các cuộc đua đó, Quang “nhóc” được dân chơi nể phục bởi biệt tài “thoát” công an rất ngoạn mục. Ngay tại địa bàn đường Đinh Bộ Lĩnh, Xô Viết Nghệ Tĩnh, Đinh Tiên Hoàng, Phan Đăng Lưu… của quận Bình Thạnh được coi là “địa bàn” của Quang “nhóc”. Bản thân Quang cũng có hẳn một lò “độ” và chuyên tham gia các cuộc cá độ xe của dân chơi Sài thành.

Lộ diện “kế toán” đặc biệt của gã giang hồ 9X

Khác với những tay trùm ma túy khác, Quang “nhóc” vừa là đại lý phân phối ma túy “đá” (kentamin) và chính bản thân y cũng là một con nghiện “đập đá” nặng. Theo nguồn tin riêng của PV, khi các trinh sát bắt Quang “nhóc”, y vẫn còn đang ảo giác với ma túy đá và không hề biết chuyện mình đã bị bắt.

Việc bắt Quang “nhóc” có thể coi là một thắng lợi trong quá trình đấu tranh triệt phá các “chân rết” của nhóm Nhật “khùng”. Tuy nhiên, các trinh sát đã nhận định: Việc Quang “nhóc” có thể phân phối và tiêu thụ gọn ghẽ số lượng ma túy lớn trong khi Quang liên tục ảo “đá” và đua xe là một điều khó có thể thực hiện được. Số lượng và số tiền bán ma túy của gã giang hồ này có những lúc thu lợi nhuận lên đến hàng chục ngàn USD và hàng trăm triệu đồng. Bản thân Quang, khi có những “mẻ” lớn ma túy được tiêu thụ, y không hề có sở thích “đốt tiền” trong bar hay vũ trường mà chỉ thích sống trong ảo giác của “ma tuý đá” là ngắm tiền, đua xe và “độ xe”.

Theo sát quy luật hoạt động của nhóm Quang “nhóc”, phân tích các mối quan hệ trước đó, ban chuyên án tiếp tục bắt mẹ của Quang là Trần Thị Thanh Phượng (SN 1967, ở chung nhà với Quang “nhóc”). Thị Phượng được biết đến như một “kế toán” đặc biệt của Quang “nhóc” khi thị quản lý toàn bộ danh sách “khách hàng”, số lượng ma túy “nhập về” và “bán ra” trong đường dây ma tuý của con trai mình. Đồng thời, toàn bộ số tiền ma túy mà Quang “nhóc” bán được, y cũng mang về cho mẹ giữ, bản thân Quang không giữ lại đồng nào. Khi có “cuộc chơi”, Quang “nhóc” đều ngửa tay xin tiền mẹ. Đứng dưới góc độ là một người con, Quang là đứa con ngoan của thị Phượng, khi thị chi phối được con trong mọi hoạt động phạm tội.

Trước kia, Quang “nhóc” và mẹ không sống cùng nhà, khi con trai “làm ăn phát đạt”, Trần Thị Thanh Phượng đã quay về ở cùng nhà với con trai, đồng thời điều hành trực tiếp các mối phân phối ma túy trên địa bàn thành phố. Còn Quang “nhóc”, sau khi có mẹ về “điều hành”, “quản lý giúp”, y chỉ chuyên tâm “đập đá”, “độ” xe máy và tổ chức đua xe trái phép. Đường dây này hoạt động bí mật đến mức, chỉ khi các trinh sát của ban chuyên án bắt Quang “nhóc” và mẹ hắn, mọi người trong ngõ xóm mới biết mẹ con thị là những tên tội phạm nguy hiểm, một trong những ổ nhóm ma túy lớn nhất Sài thành. Bản thân Phượng, thị bị bắt khi đang trên đường đi phân phối ma túy.

Như chúng tôi đã thông tin ở những số báo trước, việc liên kết giữa Quang “nhóc” và Nhật “khùng” đến từ mối quan hệ rất “nghĩa khí giang hồ” khi đích thân Nhật “khùng” giới thiệu Quang “nhóc” đến với Dương Duy Hiển và Ngô Minh Hiếu. Thông qua mối quan hệ này, Quang “nhóc” tiếp tục làm “đại lý nhỏ” cho Hiển và Hiếu. Khi Dương Duy Hiển và Ngô Minh Hiếu cùng vợ hờ Nguyễn Thành Đoan Trang, cùng một tên đàn em của Hiếu là Hoàng Tuấn Linh bị bắt, mẹ con Phượng – Quang vẫn không hề run sợ mà vẫn tiếp tục hoạt động như chưa hề có chuyện gì xảy ra. Đến khi bị bắt, các trinh sát thu giữ tại chỗ số tiền mà mẹ con Phượng – Quang bán ma túy có được lên đến 700 triệu đồng, 14.000 USD và nhiều tang vật giá trị có liên quan khác.

ma-tuy (1)

Số ma túy “đá” mà Dương Duy Hiển giao Hoàng Tuấn Linh, chuẩn bị được giao cho Quang “nhóc” thì bị bắt.
Tiếp tục truy quét các chân rết của Nhật “khùng”

Trao đổi với PV, Thiếu tướng Hồ Sỹ Tiến, Cục trưởng C45, Trưởng ban chuyên án triệt phá băng nhóm của Nhật “khùng” cho biết, đơn vị vẫn đang tiếp tục truy bắt các đối tượng trong chuyên án. Kết quả đấu tranh, đối tượng Nhật “khùng” khai thêm một số vụ án do các băng nhóm khác gây ra mà hắn được biết. Còn đối với nhóm của Nhật “khùng”, hắn sẵn sàng buôn cả súng cho “chiến hữu” của mình. Tuy nhiên, với Quang “nhóc”, “chân rết” của Nhật “khùng” thì tên này chỉ thích mỗi ma túy đá. Hiện, cơ quan CSĐT đang tích cực đấu tranh mở rộng với phương châm “kiên quyết diệt tận gốc các băng nhóm tội phạm hoạt động theo kiểu “xã hội đen”.

Please follow and like us:
error

69 thoughts on “Bắt Quang “nhóc” đệ tử của Nhật “khùng”: người quản lý tiền và ma túy

 • February 7, 2019 at 3:16 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am just all new to weblog and actually liked this web-site. Probably I’m likely to bookmark your site . You definitely have fabulous articles. Appreciate it for revealing your blog site.

  Reply
 • February 18, 2019 at 9:57 am
  Permalink

  I’d like to start blogging but I have no idea which website to use? Which ones are the best?.

  Reply
 • February 18, 2019 at 10:54 pm
  Permalink

  That fantabulous post this has been. Within no way seen this kind associated with useful post. I’m grateful to you and anticipate much more associated with posts such as. Thank you very much.

  Reply
 • February 20, 2019 at 12:15 pm
  Permalink

  I need to start a free website and need information on where to go to get it started. Any info about starting a website is welcome!.

  Reply
 • February 25, 2019 at 11:04 am
  Permalink

  I never installed any copyright stuff online/offline. I know what i did or not. i just want to remove this warning from my computer but don’t know how. can anyone help me??.

  Reply
 • February 25, 2019 at 9:47 pm
  Permalink

  Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

  Reply
 • February 25, 2019 at 10:01 pm
  Permalink

  Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

  Reply
 • February 26, 2019 at 4:15 am
  Permalink

  hello there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points using this website, since I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

  Reply
 • February 27, 2019 at 5:07 am
  Permalink

  There is clearly a bunch to identify about this. I assume you made various good points in features also.

  Reply
 • February 27, 2019 at 5:07 am
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  Reply
 • February 28, 2019 at 11:42 am
  Permalink

  Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

  Reply
 • February 28, 2019 at 11:42 am
  Permalink

  wonderful put up, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t understand this. You must proceed your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!

  Reply
 • March 2, 2019 at 8:57 pm
  Permalink

  hi!,I like your writing very much! share we keep in touch more about your article on AOL? I require an expert on this area to resolve my problem. May be that is you! Looking forward to look you.

  Reply
 • March 4, 2019 at 11:34 am
  Permalink

  How does one make money from blogs? How does one go about it or start it?

  Reply
 • March 4, 2019 at 1:11 pm
  Permalink

  What i do not understood is in reality how you are now not really a lot more smartly-favored than you may be right now. You’re very intelligent. You realize thus considerably in the case of this topic, made me personally imagine it from a lot of numerous angles. Its like women and men don’t seem to be interested until it¡¦s one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs outstanding. At all times deal with it up!

  Reply
 • March 5, 2019 at 6:24 pm
  Permalink

  Nice blog right here! Also your site so much up very fast! What host are you using? Can I am getting your associate link in your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 7, 2019 at 8:44 pm
  Permalink

  Excellent blog here! Additionally your web site so much up fast! What host are you the use of? Can I am getting your affiliate hyperlink to your host? I desire my website loaded up as quickly as yours lol

  Reply
 • March 8, 2019 at 2:16 pm
  Permalink

  I simply couldn’t go away your web site before suggesting that I actually enjoyed the usual information an individual supply to your visitors? Is gonna be back frequently to check out new posts

  Reply
 • March 8, 2019 at 2:34 pm
  Permalink

  I was just searching for this info for some time. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative web sites in top of the list. Normally the top websites are full of garbage.

  Reply
 • March 10, 2019 at 7:43 pm
  Permalink

  Thanks , I’ve just been searching for info about this topic for a long time and yours is the best I’ve discovered so far. But, what concerning the conclusion? Are you certain about the source?

  Reply
 • March 11, 2019 at 4:42 am
  Permalink

  Of course, what a magnificent blog and informative posts, I will bookmark your blog.All the Best!

  Reply
 • March 12, 2019 at 8:13 am
  Permalink

  I cling on to listening to the newscast speak about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

  Reply
 • March 14, 2019 at 6:27 am
  Permalink

  Thank you a lot for giving everyone a very wonderful opportunity to read articles and blog posts from here. It really is so lovely and also stuffed with fun for me personally and my office colleagues to visit your blog at minimum thrice weekly to read through the newest secrets you will have. And definitely, we’re at all times contented for the cool things you serve. Certain two facts in this post are in truth the most effective we’ve ever had.

  Reply
 • March 14, 2019 at 6:51 am
  Permalink

  yeudur,If you are going for best contents like I do, just go to see this web page daily because it offers quality contents, thanks!

  Reply
 • March 16, 2019 at 7:25 am
  Permalink

  Perfectly composed articles, thank you for entropy. “Necessity is the mother of taking chances.” by Mark Twain.

  Reply
 • March 16, 2019 at 3:47 pm
  Permalink

  whoah this blog is excellent i like studying your articles. Keep up the great work! You know, lots of people are looking round for this info, you can aid them greatly.

  Reply
 • March 20, 2019 at 1:53 am
  Permalink

  whoah this blog is magnificent i like studying your articles. Stay up the good paintings! You already know, lots of persons are looking around for this information, you can aid them greatly.

  Reply
 • March 21, 2019 at 11:33 am
  Permalink

  yanovtmrmz,A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo gynqquq,subject but generally folks don’t talk about such subjects. To the next! All the best!!

  Reply
 • March 23, 2019 at 3:22 pm
  Permalink

  I have been browsing online more than 3 hours these days, yet I never discovered any fascinating article like yours. It’s beautiful value enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made just right content as you did, the web will probably be much more useful than ever before. “When the heart speaks, the mind finds it indecent to object.” by Milan Kundera.

  Reply
 • March 27, 2019 at 12:16 pm
  Permalink

  Aw, this is an extremely good post. In concept I have to put in writing similar to this moreover – spending time and actual effort to manufacture a great article… but so what can I say… I procrastinate alot and also no indicates manage to get something completed.

  Reply
 • April 1, 2019 at 8:47 am
  Permalink

  Thank you a lot for sharing this with all people you really recognize what you are talking about! Bookmarked. Kindly also discuss with my website =). We may have a link trade agreement among us!

  Reply
 • April 2, 2019 at 5:02 am
  Permalink

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  Reply
 • April 2, 2019 at 6:57 pm
  Permalink

  I simply want to mention I am new to blogs and honestly loved you’re web page. Almost certainly I’m planning to bookmark your website . You actually have incredible writings. Thanks for sharing your website.

  Reply
 • April 3, 2019 at 5:54 am
  Permalink

  Normally I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

  Reply
 • April 4, 2019 at 3:52 am
  Permalink

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Reply
 • April 4, 2019 at 5:09 am
  Permalink

  Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful info specially the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

  Reply
 • April 4, 2019 at 4:37 pm
  Permalink

  wonderful points altogether, you simply gained a new reader. What may you suggest in regards to your submit that you simply made some days ago? Any positive?

  Reply
 • April 5, 2019 at 4:27 pm
  Permalink

  Hi, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Reply
 • April 7, 2019 at 5:27 am
  Permalink

  Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic info being shared freely out there.

  Reply
 • April 8, 2019 at 1:51 am
  Permalink

  Hi, Neat post. There’s a problem along with your web site in web explorer, would check this¡K IE still is the market chief and a large portion of other people will omit your magnificent writing due to this problem.

  Reply
 • April 8, 2019 at 7:31 am
  Permalink

  I would like to start a blog speaking out against feminism. So I would like to know the best way to do it and the best place to go to start one..

  Reply
 • April 9, 2019 at 5:35 pm
  Permalink

  Pleased to determine this website is useful on my small iPhone , every little thing I want to do can be well-designed. Thanks for keeping it up currently using the newest.

  Reply
 • April 10, 2019 at 11:05 am
  Permalink

  uvfwzgi,We have a team of experts who could get you the correct settings for Bellsouth net email login through which, you can easily configure your email account with MS Outlook.

  Reply
 • April 11, 2019 at 6:40 am
  Permalink

  I simply had to say thanks yet again. I do not know the things I would have made to happen in the absence of those ways contributed by you relating to such a theme. It previously was a real terrifying circumstance in my circumstances, but noticing your specialized fashion you processed the issue forced me to jump with gladness. I’m happy for your information and then believe you comprehend what a powerful job that you’re getting into educating some other people through the use of a web site. I know that you have never come across any of us.

  Reply
 • April 12, 2019 at 4:29 am
  Permalink

  wdzbuvo,Are you searching for top class Escort service in Noida and want to enjoy with them, hire sexy girls from top Greater Noida escort service and enjoy full night.

  Reply
 • April 12, 2019 at 10:52 am
  Permalink

  What is the very best software program to create sites and blog sites?

  Reply
 • April 14, 2019 at 6:32 am
  Permalink

  mopbucoo Yeezy Boost,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.

  Reply
 • April 15, 2019 at 11:08 am
  Permalink

  Great remarkable things here. I am very happy to see your post. Thanks a lot and i’m taking a look ahead to touch you. Will you please drop me a e-mail?

  Reply
 • April 15, 2019 at 2:30 pm
  Permalink

  Very good written story. It will be supportive to anybody who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing – i will definitely read more posts.

  Reply
 • April 17, 2019 at 12:06 am
  Permalink

  You really make it appear really easy with your presentation however I to find this matter to be really one thing which I think I’d by no means understand. It seems too complicated and very huge for me. I am looking forward in your subsequent post, I¡¦ll try to get the dangle of it!

  Reply
 • April 17, 2019 at 8:13 pm
  Permalink

  I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

  Reply
 • April 18, 2019 at 7:08 pm
  Permalink

  The committee will be led by the former vice chairman of the Joint Chiefs of Staff of the US Army and retired general Jabastani.

  Reply
 • April 21, 2019 at 6:13 am
  Permalink

  I recently started a blog site, and I was simply questioning just how individuals have promoted their blogs online to obtain even more fans so you aren’t simply keying to absolutely nothing out in the net?. Oh, and for my blog, I do not really desire my friends to be my followers, unless they locate it on their own. My blog site is about something that most of my pal’s can’t truly help me with. (Digital photography is the major subject).

  Reply
 • April 22, 2019 at 11:59 pm
  Permalink

  Just how do I start a blog under a pen-name and also keep my anonymity. Exactly how do you after that obtain normal readers?

  Reply
 • April 25, 2019 at 4:08 pm
  Permalink

  Although most of the shoe’s real estate is indeed occupied by dark black mesh, suede, and nubuck, the simple base gives the bold accents on the tongue and midfoot a chance to shine, and shine they certainly do. The Three Stripes graphic on the lateral and medial midfoot is split evenly between green with orange trim on the lateral side/pink with blue trim on the medial side, while the tongue combines green and fuscia to lock in the look. This vibrant mix of neon tones is said to be inspired by the bright lights of Tokyo at night.

  Reply
 • April 27, 2019 at 6:03 pm
  Permalink

  Several key Cavaliers players have already declared for the NBA draft, including De’Andre Hunter, Ty Jerome and Kyle Guy.

  Reply
 • May 5, 2019 at 12:09 pm
  Permalink

  At one point, roughly 1,700 people were under quarantine orders, but by Friday health officials had cleared more than 1,000 who had come forward with proof of vaccination, Los Angeles County public health officials said at a news conference.

  Reply
 • May 8, 2019 at 7:10 am
  Permalink

  I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

  Reply
 • May 9, 2019 at 8:29 am
  Permalink

  Hello, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *